Şimdi Ara

Emektar 7870 kartımı fırına atıyorum. ÇALIŞTI!!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tepkiniz üstüne sildim "Emektar"'ı. Ama bence hala emektar 3 sene aşırı yüksek sıcaklığın altından kalktı. Çok çile çekti bide en son fırına attık. Adamın rengi karardı zenci oldu bu kadar saygıyı hak ediyordu.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Gpu yanında hediye geldi sogutma blogu dedigin bence böle olmalı
     Emektar 7870 kartımı fırına atıyorum. ÇALIŞTI!!!!

• En kötü lehimin erime sıcaklığı 183 derecedir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Lehimleme

Şimdi bu kartların 183 dereceyi görmesine imkan yok çünkü pcb zaten o sıcaklıkda eriyecektir. Buna rağmen lehimler gidiyor, özellikle bu kartlar 2 seneyi doldurdukdan sonra böyle arızalar vermeleri bunun bilinerek yapıldığını düşünmeme sebep oluyor.

Ayrıca bu kartın soğutması kötü olmaması lazım eşşek kadar heatsink koymuş adam.

• Hocam hevesinizi kırmak gibi olmasın ama arıza tekrarlayacak bir süre sonra. Bu sadece geçici bir yöntem. 3 kez değişik kartlara aynı işlemi yaptım ve sonuç dediğim gibi oldu. İnşallah uzun süre gider sizin kart.

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

En kötü lehimin erime sıcaklığı 183 derecedir.

Şimdi bu kartların 183 dereceyi görmesine imkan yok çünkü pcb zaten o sıcaklıkda eriyecektir. Buna rağmen lehimler gidiyor, özellikle bu kartlar 2 seneyi doldurdukdan sonra böyle arızalar vermeleri bunun bilinerek yapıldığını düşünmeme sebep oluyor.

Ayrıca bu kartın soğutması kötü olmaması lazım eşşek kadar heatsink koymuş adam.

183 derece ise nasıl eriyor bu lehimler laptopların gpu lehimleride aynı şekilde bir süre sonra sorun çıkarıyor fırınlama tekniği lehimden ziyade kapasitörlerdede bir düzeltme yapıyormu acaba 183 derece düşününce şöyle bir durum var asus dc2 kartta üstüne fandan hava gelmesine rağmen vrm ler 95 dereceyi görüyor asus r9 390 dc2 de asusun soğutması gerçekten berbat bu arada bu vrm ler o.c. ve yine kötü bir soğutma ile 95 in üstüne baya bi çıkar gibime geliyor acaba gerçekten lehim eritecek seviyeye kadar ısınıyormu böyle soru işaretleri beliriyor insanın aklında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hulux

quote:

En kötü lehimin erime sıcaklığı 183 derecedir.

183 derece ise nasıl eriyor bu lehimler laptopların gpu lehimleride aynı şekilde bir süre sonra sorun çıkarıyor fırınlama tekniği lehimden ziyade kapasitörlerdede bir düzeltme yapıyormu acaba 183 derece düşününce şöyle bir durum var asus dc2 kartta üstüne fandan hava gelmesine rağmen vrm ler 95 dereceyi görüyor asus r9 390 dc2 de asusun soğutması gerçekten berbat bu arada bu vrm ler o.c. ve yine kötü bir soğutma ile 95 in üstüne baya bi çıkar gibime geliyor acaba gerçekten lehim eritecek seviyeye kadar ısınıyormu böyle soru işaretleri beliriyor insanın aklında.

Valla ben kendim sapphire 7870xt kullanıyorum, kartı cidden zorlayacak pek bir oyun oynamadım aldıkdan sonra bir miktar crysis ve bf3-4 oynadım ama story mod bitene kadar onun dışında canım sıkıldıkça hafif oyunlar oynadım. nisan ayında garantisi bitti ve ben yazın lara croft template of isiris oynamaya başladım bu öyle bir oyun ki heaven bench den bile daha fazla yükleniyor ekran kartına ve orada yüksek sıcaklıklar görmeye başladım daha sonra macunu yeniledim ve sıcaklıklar dramatik şekilde düşdü daha sonra bir şeyi fark ettim VRM sıcaklıkları. Bu vrm ler öyle bir ısınıyor ki anlatamam. gpu 60 derecedeyken vrmler 100 leri görüyor. baya bir uğraştım termal pad yeniledim basit modlar yaptım ama nafile. bende vrm sıcaklıklarını düşürmek için down volt yaptım ondan sonra kabuledilebilir seviyelere düştü. kabul edilebilir seviye derken aklınıza 60-70 gelmesin 90-95 lerden bahsediyorum yine ben :)

Bu inceleme siteleri genelde kartları incelerken gpu sıcaklıklarına bakıyor halbuki artık vrm sıcaklıkları daha fazla önemli çünkü bu vrmler üzerinden çok ciddi elektrik akımı geçiyor ancak üreticiler bunları göz ardı ediyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mhç_78

1 ay önce bir sorunla karşılaştım ( detaylı bilgi -https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=108385503&p=1#108581169 ) anakart ve işlemcimin arızalandığını öğrenmiştim yeni sistemi topladım ve gördüm ki ekran kartı da arızalanmış. Yeni sitemimde herşey sağlam test ettim ekran kartı hiç görüntü vermiyor ama gpu kısmı ısınıyor hiçbir hata vermiyor bilgisayar.

Şimdi bu 3 yıldır kullandığım Msi R7870 kartımı fırınlamalı mıyım? Bugün çok sinirlendim neredeyse direk atcaktım fırına

Fırınlama yöntemi bir kez daha yanıltmadı bi ekran kartı daha kurtuldu.

3 yılda çöp olan ekran kartı bu MSI sapphire gibi markalardan uzak durmak lazım. ürüne baksan envayi çeşit katı kapasitör koruma şu bu vardır ama 3 senede çöp oluyor. Yazık yahu.

Sapphire kalitesiz pbc ile uretiyor ancak msi gayet kaliteli o konuda msi a toz kondurmam

• quote:

Orijinalden alıntı: Hulux

quote:

quote:

1 ay önce bir sorunla karşılaştım ( detaylı bilgi -https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=108385503&p=1#108581169 ) anakart ve işlemcimin arızalandığını öğrenmiştim yeni sistemi topladım ve gördüm ki ekran kartı da arızalanmış. Yeni sitemimde herşey sağlam test ettim ekran kartı hiç görüntü vermiyor ama gpu kısmı ısınıyor hiçbir hata vermiyor bilgisayar.

Şimdi bu 3 yıldır kullandığım Msi R7870 kartımı fırınlamalı mıyım? Bugün çok sinirlendim neredeyse direk atcaktım fırına

Fırınlama yöntemi bir kez daha yanıltmadı bi ekran kartı daha kurtuldu.

3 yılda çöp olan ekran kartı bu MSI sapphire gibi markalardan uzak durmak lazım. ürüne baksan envayi çeşit katı kapasitör koruma şu bu vardır ama 3 senede çöp oluyor. Yazık yahu.

İsterse titanyum bileşenleri olsun onları bağlayan yine lehim 3. Yılında bozulan çok asus kart gördüm dcu2 soğutmalı soğutmanın iyi olması gerekir msi 7870 deki soğutucusu kötüymüştür sapphire in ki iyiymiştir yada 290 da tam tersi msi iyi sapphire kötü soğutmaya sahiptir veya asus, bunu alırken sıcaklık değerlerine bakarak kararını vereceksin en soğuk çalışan en uzun ömürlüsüdür msi sapphire asus belli bir kalitenin üstünde zaten, öyle körükörüne karalama modunda msi böyle sapphire şöyle demekle olmaz.

Bu arkadastan ne kadar haz etmesende +1 diyorum cunku o kartlar belli bir kalitenin ustunde birtek sapphire ile powercolor biraz daha az kaliteli malzeme kullaniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: infest06

csb gibi konu valla ekran karti firinlama :)

Daha önce hiç duymadin mi? Yıllardır var olan bi yontem

• quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

quote:

devamlı konu dışında takılınca öyle oluyor demekki

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

quote:

devamlı konu dışında takılınca öyle oluyor demekki

valla duymamisim adam ekran kartina kizmis firina atmis diye dusundum populerede girince tam konudisi basligi olmus :)

• Gtx 460 atmıştım bende çok yaşamadı. çok ısıttım galiba birkaç gün sonra tamamen gitmişti ondan sonra eriyene kadar uğraştım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

quote:

Beyler allah belamı versin ki çalıştı çok sevindim lan umudu kesmiştim. Bu yöntemi bulan kimse helak olsun yardım edenlere çok teşşekkür ediyorum.Saolun

Adama niye helak olsun diye beddua ediyosun neyse hayirli olsun 2 3 aya gene lehimler atabilir o zamanda bu tedavi ile devam

• Yaşamasını istemiyorum ki

Yeni sistem bahanesi

• Heyt be bende deneyece?im bir daha ki ekran Karty de?i?tirmemde eskisini ataca?ym fyryna.
  • Sen ciddi misin ? Bir bilgisayar mühendisi adayının orjinali bozmam diyerek ram takmaması gerçekten çok komik. Ram takarsan garanti dışı bile kalmıyor ürünlerin neredeyse hepsi, eğer orjinalliği çok düşünürsen en uyumlu ram modelini alırsın. Yukarıda yazılı ASUS şu an FP o fiyata alınacak en iyi laptop. İşlemcisi 4 çekirdek i7, ekran kartı 950m 2 gb ve bu gayet iyi fiyata göre. Laptopun iki kötü özelliği var; ssd girişi yok ve ekranı parlak. Ben de bunu almayı düşünüyorum yakın zamanda.
  • 7850 kartim goruntu vermiyor firinlamayi dusunuyorum

Aleminyum folyom yok ne yapayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokbaska

7850 kartim goruntu vermiyor firinlamayi dusunuyorum

Aleminyum folyom yok ne yapayim

Fırın poşetine koy
  • Melebek kullanıcısına yanıt
    Ondanda yok

Monitoru yenk aldik goruntu yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokbaska

Ondanda yok

Monitoru yenk aldik goruntu yok

Hocam pahalı değildir markette bile vardır artık alu folyo bi miktar alın deneyin çöp olmasından iyidir kartın.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.