Arkadaşlar merhaba, Eminevim'den araç sistemine girmeyi düşünüyorum. Öncelik ile birader sisteme girdi 2025 yılı şubat ayında ,1 ay önce yani 750k araç için. 750.000 tl için 52.000 tl katılım payı verdi. %7 katılım parası ödüyorsunuz mecburi olarak Haziran ayı içerisinde 750.000 tl ücreti verecekler. 16 ay ödemeli sisteme girdi, 6-6-4 şeklinde. İlk 6 ay az, sonraki 6 ay ilk 6'dan daha fazla, son 4 ay 2.6 ay ödemesinden dahada fazla olacak şekilde. Peşinat isteğe bağlı. Sistemden ayrılırsanız katılım parasının ödenmeyeceğini sözlü ve yazılı bildiriyorlar. Olaki 1 ay ödeyemez iseniz Haziran'da değil Temmuz'da veriyorlar yani siz ödemeyi geciktirirseniz ücret teslim tarihide değişiyor. Peşinat şartı aranmıyor, genellikle peşinatsız sisteme giriş kampanyası çok oluyor ama peşinat verirseniz mesela haziran'da alırken peşinat olmaz ise diyorlar ki temmuz veya ağustos'ta alabilirsin gibi, yani peşinatın amacı aracı daha kısa vade'de almak. Kurasız sistem mantıklı gibi. Burada tek problem şahıs satıcılar pek yanaşmıyor çünki evrak işlemleri 2-3 gün sürüyor. Mesela sabah notere gittiniz, ücret satıcının hesabına akşama doğru yatıyor ama satıcı ve alıcı eminevime gidip sonrasında notere gidiyor. Burada konu şuraya bağlanıyor arabayı alacağınız kişiler AL-satçı ve galericilerden oluşuyor. Ayrıca eminevim araca zorunlu kasko ve sigorta yapıyor. Dezavantajları olduğu kadar avantajlarıda var tabiki. Bende muhtemelen 500-550k için sisteme gireceğim artan taksitli olacak şekilde ve kurasız sistem. Malum faiz'ler yüksek araç krediside 2015 model ve üstü araçların belirli kasko bedeline karşı para veriyorlar. Cebinde hiç parası olmayıp taksit ödeyebilecek şahıslar için kurasız sistem uygun oluyor. Araba fiyatları 5-6 ay sonra çok artarmı orasınıda bilemem. Sonuçta bende bu ay girersem, bana parayı vereceği ay eylül olur gibi. |
Eminevimden araç almak.

-
-
Ben Fuzulev den zamanında bir imama aracımı satmıştım oraya gitmiştik ama para hemen yatmıştı sıkıntı yaşamamıştım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O kadar detaylı anlatmışsın ki eminevim'de çalışıyorsun diyeceğim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben Fuzulev'e konut için girdim. Evlerin fiyatı uçtu gitti. Müşteri hizmetlerini aradım dedim ki kura bana çıksa bile artık ev alamam fiyatları çok arttı, araba alayım dedim hayır olmaz dediler illaki ev alacaksın. ee ev alamam napalm? O zaman daha yüksek primden isterseniz devam edelim dediler, ben de ayrılmak zorunda kaldım üstelik bir ton zararla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi make up -- 17 Mart 2025; 11:38:49 >
Sakın girme
Son zamanlarda çok kafamı kurcalayan bir sistem 500 bin tl için sisteme girip mevcut aracım+500 bin tllik bir araç almak için denenebilir.
Mesele kuralı sistem değil hocam, kura sana çıkınca evin yerine neden araba alınamıyor, bazı organizasyon şirketlerinde istediğini alabiliyormuşsun , yani illaki başında hangi sözleşme imzaladıysa şart mı o sözleşmeye uymak. Şimdi vızır vızır reklam veriyorlar değil mi müşteri arıyorlar. O zamanlar da bu mağduriyetler haber olmuştu.
Bende bu belaya hatalı öngörülerim ile dahil olup büyük zarar edenlerden biriyim. Siz kısa vadelerden bahsediyorsunuz tabii ama yine de iyi düşünmek lazım. Ben teslimat sürecinde akla karayı seçtim. Konumu okursanız belki kafanızda bir şeyler şekillenebilir.
https://forum.donanimhaber.com/emin-evim-sistemine-girmeyin-tum-surec-hakkinda-uzun-bir-yazi--158271395
-
Hocam sözleşmeyi okumak tabii ki önemli. Bende imzalar atılmadan önce detaylıca okudum. Zaten yazımda da dikkat ettiyseniz teslimat sürecindeki yaşadığım zorluklardan ısrarla bahsediyorum.
Parayı aldık mı ? Aldık. Aldık ama alana kadar götümüzden kan getirdiler afedersiniz. Bu stresi yaşamamalıydım. Tamamen kendi çalışanlarının ve sistemlerinin savsaklığı yüzünden onca şey yaşadım. 1 evrak gönderiyorum sisteme işlenmesi 2 gün sürüyor. 1 evrak gönderiyorum sisteme işlenmesi 7 gün sürüyor. Böyle iş olmaz.
Mesela teslimat aşamasında senet imzalamıştım. Borcu 36 ay taksidim varken kapattım. 36 tane senedin tarafıma teslim edilmesi 3 ay diyorlar. Böyle olur mu Allah aşkına ? Borcumu ödedim kapattıysam arşivden çıkarır verirsin senetlerimi. Sistem gerçekten aşırı hantal. Umarım sizler kötü tecrübe yaşamazsınız.
-
Kuralı sisteme girmeyin derken.? Zaten sözleşme var. 5-12 ay kesin teslimat.
İlk 5 ay hiçbir şekilde alamıyorsun. İlk 5 ay içinde, kura ilk sana da çıksa o 5 ayı doldurmak zorundasın. Aslında kesin teslimatı ödeyeceğin taksit tutarı ile belirliyorsun. Ne kadar yüksek taksit, o kadar kısa vade.
Örnek tablo;
700.000 tl 5-12 ay teslim
Aylık ödeme 11*24 küsür, 18*27 küsür. (Total 700K ödeme + 60 civarı org bedeli peşin)
Peşinatsız.
Bakın yukarıda 11.aydan sonra ödemeniz 3 bin daha artıyor. Çünkü o zaman kura size çıkmasa bile vade tarihinde ücret ödemesini yapıyorlar. Burada biraz şans işi var. Şansın varsa kurada 5. ay araç paranı alırsın. Şansın yoksa 11 ay sonunda kesin alırsın.
Şikayet kısmı ise en çok Ev için olanlar. Ev ve araç organizasyonunu bir tutmamak lazım.
Tabi şimdi bu sistemde ne kadar yüksek ödersen o kadar hızlı alırsın. Mesela 700 bine girip aylık ödemem 25 değil de, 10-15 arası olur derseniz o zaman vade uzuyor ve kura sayısı artıyor. O zaman bu iş ciddi zarar yazar.
-
Şunu da bilin zorunlu kasko ve sigortayı Emin Sigorta sizden peşin alıyor. Yani 500e girdiniz sigorta kasko 60 tuttu diyelim. Satıcıya 440 yatıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- ebd arızası nedir
- partikül filtresi iptali
- karbüratör enjeksiyon farkı
- camsil ile araba camı silinir mi
- telefonla arabada müzik dinleme bluetooth ile
- bmw 120 fiyat
- 2024 en çok satan arabalar
- ssangyong actyon
- android auto sesli komut çalışmıyor
- katı hal batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X