|
Eminevim üzerinden araç satışı hakkında
-
-
Sen aracı devrediyosun bu evimci dayılar paranı verir vermez bilemiyorum.güveniyosan sat.ben olsam bulaşmam alayı üçkağıtçı -
Paranı cebine koymadan imzayı atma hocam bu devirde kimseye güven kalmadı -
Satıcı cephesinden bilmem de eminevimden bir şey almak büyük kumar bu da ya ponzi ya saadet zinciri gibi patlayacak ama ne zaman. Faize karşı olan bir tanıdığımın eminevimden ev alma serüveni pahalıya patladı 2 sene sonra verdiği parayı tl olarak zar zor geri verdiler bi baktı ki para enflasyonda çöp olmuş ama onlar parayı 2 sene işletip voleyi vurmuştu. -
Bildiğim kadarıyla önce devri yapıyorsun sonra evraklar eminevime fln gidiyor. Onlar sana ödeme yapıyor. Ancak bu ödeme hemen yapılmayabilir.
Taşıt Kredisini tercih ederim. Bir yerde kurumsal banka bir yerde yüzlerce şikayet mağduriyet yaşadığını iddia eden insanlar olan faizsiz ev araba satan sözde kurumsal firmalar (bir çoğunun; BDDK nın tasfiye kararı ile kapandığına dikkat çekerim) -
Para hemen gelmiyor diye biliyorum -
Araştıran olursa diye yazıyorum. Aracımı bu şekilde sattım. Eminevim'in temsilcisi arayıp yönlendiriyor. Önce satışı veriyoruz sonra da para yatıyor.
Sabah 10:30 gibi satışı verdim, 16:30 gibi param direkt hesabıma geçti. Noterde alıcıdan senet aldım, para hesaba geçince aracı ve senedi veririm dedim kabul etti, o şekilde gerçekleştirdik.
-
Bütün gün paranı vermelerini bekledin yani.geçmiş olsun.
-
Bu tarz sistemlerden ne ev arac alirim ne de satarım...
-
Bencede tamamen dümen.asla güvenipte iş yapmam.personelleride nerde athırsızı var özellikle seçmişler.
-
İşte olay tam olarak bu ...
-
Hocam sabah satışı vermişsiniz ancak para hesaba geçince aracı ve senedi veriririm demişsiniz. Tam anlayamadım, aracın devrini yaptınız ama teslimini akşam mı yaptınız yani?
Eğer öyleyse devir yaptıktan sonra zaten iş bitmiştir.
Senet de ne kadar güvenilir bilmiyorum
-
Evet doğru. Ben de sisteme güvenemediğim için alıcıdan kefilli senet aldım.
-
Geç olabilir para geçişi hesabınıza, birkaç saat sürebilir, sonraki güne kalabilir falan.
Ama onların adını kullanan dolandırıcı olmasın dikkat edin de. İnternette numarası vardır, arayıp sorun, arada Emin evim olduğuna emin olun. Bak bu abi emin evim müdürü falan diye rastgele biriyle konuşup tamam demeyin. Mümkünse bir şubesine gidip bilgi alın.
Emin evim kesin olduktan sonra banka kadar güvenilir olur işlem. -
Eminevimden dolandırılan duymadım daha ama bu şekilde satmazdım ben. Senet sepet çok uğraştırır. -
Arkadaşım eminevimden 2 ev ve bir araba aldı. Tüm sülalesine de ev/araba aldırdı. Emin evim güvenilir bir firma. Güvenilir olmayanların (gerekli kuralları karşılayamayan) tümünü devlet kapattı zaten, çok az firma kaldı. Çok sabırlı olmak gerekebiliyor, çünkü kura sistemi var. Ama sistem geç alanı da mağdur etmemek üstüne kurulu. Geç alan da erken alanlardan kira desteği alıyor.
Ponzi gibi diyen ya sistemi anlamamıştır ya da emin evim gibi faizsiz sistemlere özel bir garezi vardır. -
Ponzi gibi diyen evet anlamamıştır da, "faizsiz" kısmı yanlış.
Bir dönem ev için falan hesap kitap yapmış incelemiştik biraz. Hatta bazı forumlarda falan baya detaylı yazan, hesapları yapan, krediye göre karşılaştırma yapanlar vardı, baya incik cincik okumuştum.
İsmi "faizsiz" tabi ama her ne hikmetse "katılım bedeli, bilmemne bedeli" adı altında zaten faiz kadar bedeli de vermiş oluyorsunuz. Haliyle firma da zarar etmiyor, hele şu faiz ortamında gerçekten faizsiz iş yapmaya kalkarsa zaten 3 güne batar
İşin diğer bir boyutu, araç satışı yine fena değilmiş de, ev satış ve alım işleri gıcık.
Ev sahibiyle anlaştınız diyelim, yok efendim eksperleri gelip bakıyormuş, parayı şu kadar zamanda öderiz diyorlarmış, 15-20 gün geçiyormuş falan filan bin türlü iş.
Bir arkadaş da bu şekilde girdi ev aldı ama alana kadar sinir oldular. Ev sahibi "daha ne kadar bekleyeceğim, veriyorum evi" falan diye isyan etmeye başlamış. Vatandaş sağdan soldan para bulup 50-100 bin TL bi miktar bir şeyler vermiş de öyle bekletmişler.
Yani biraz garip işler.
Buna benzer başka bir firmanın sahibini hasbelkader tanıyorum sayılır, bir muhabbet esnasında sordum, sizden ev alsak nasıl yapıyoruz falan diye.
"Niye, kredi alamıyor musun?" dedi bana. Yoo alıyorum dedim, eee dedi, gülümsedi... Kredi alabiliyorsan girme dedi kısaca.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bütün gün paranı vermelerini bekledin yani.geçmiş olsun. |
Benzer içerikler
- benzin pompası basınç düşüklüğü
- kontağı açınca yağ lambası yanmıyor
- en iyi kış lastiği
- amarok yakıt tüketimi
- renault paketleri
- chery fiyat listesi 2024
- 5008 peugeot 2024
- honda elektrikli suv
- bayiden sıfır araba fiyatları
- ford fiesta sıfır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X