Şimdi Ara

Vekalet İle Araç Satışı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arabamı değiştirmek için babam benim üzerimdeki arabayı satmak için anlaşmış. Ancak ben şehir dışındayım ve memlekete dönmeme 15 gün var.
    Yalnız satışı yarın vermemiz gerekiyor başka araba almak için. Benim bulunduğum yerde notere gidip ne yapmam lazım? Sistem nasıl işliyor?
    Bilen birileri yardımcı olurlarsa sevinirim.

• sanırım notere gidip vekaleti veriyorsun onu da faxlarsan olur diye tahmin ediyorum ama noterde daha sağlıklı bilgi alırsın.
  • İşimi hallettim ama yazmak şimdi aklıma geldi nedense

Önce arkadaşlar yanınızda kimlik ve fotoğraf olacak. Notere gidip vekaletname çıkartmak istediğinizi söyleyeceksiniz. İster sadece belirli bir araç için, isterseniz de sahip olduğunuz ve olacağınız tüm taşıtlar için vekalet verebiliyorsunuz. Ekstra özellikler de ekletebiliyorsunuz. Mesela ben arabanın kalan sigorta parasını da vekalet verdiğim kişi alsın diye yazdırdım. 88 lira tuttu yanlış hatırlamıyorsam. Sonra o belgeyi kargolayıp satışı tamamladım.
  • yalniz muhendis Y kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi olmasın. Arabanın sigortası yeni alan kişiye devr olmuyor. Eski sigorta sahibi sigortasını iptal ettiriyor ve sigortacıdan parasını alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonidas26

Yanlış bilgi olmasın. Arabanın sigortası yeni alan kişiye devr olmuyor. Eski sigorta sahibi sigortasını iptal ettiriyor ve sigortacıdan parasını alıyor.

Yok hocam yanlış anlatmışım galiba. Arabayı sattık. Arabanın sigortası bitti. Sigortada kalan parayı vekalet verdiğim kişi alabiliyor. Yeni alan adam tabi ki kendi sigortasını yaptırmalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vekalet ile araç satışı
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.