Şimdi Ara

Emniyet Şeridi (Artık Cidden Sıkıldım Bu Polislerden) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
7.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkes bir dakikalığına kullansın

trafikte ki araç sayısı çarpı süre dediğimizde ortaya çıkan curcunayı bir hesap etsin hesabı kuvvetli arkadaşlar

diğer husus ise

çakarlı lambalı araçları ile sağ şeritte geçenki yakalananlar

bir prof..

bir savcı..

futbol federasyonu başkanı..

şişli belediye başkanı...

hiçbirininde çakar takma yetkisi yok cezasıda 73 lira sanırsam

asıl bu cezalar 1000 liraları geçmeli ki bakın nasıl oluyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SamsClient

Zeki kardeşim, polisler kullanır o şeridi, adı üstünde emniyet şeridi, emniyet mensuplarının kullanmasından daha dolay bir şey olamaz. Belki trafik kazası oldu, ona gidiyorlardı, bilemezsin.

doğru söylüyor o şeridi polisler ve hakan şükürün karısı kullanır arkadaşa göre. sen hakan şükür müsün? değilsin. demekki hakkın yok. hamza yerlikaya veya onun kardeşi de değilsin.
    arkadaşa göre senin gibi biri bir daha türkiyeye gelmeyecekse, ne sen nede bir akraban emniyet şeridini kullanamaz

başka bir konudan alıntı. o konuda Hakan Şükür'ün eşi de emniyet şeridinde çakar lambalarla yakalanmış.

quote:

Kralın karısına yakışır yinede, adam TR nin gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından beri, hala milli takımımızda adam gibi golcü yok hakan şükürden beri.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkaf

quote:

Zeki kardeşim, polisler kullanır o şeridi, adı üstünde emniyet şeridi, emniyet mensuplarının kullanmasından daha dolay bir şey olamaz. Belki trafik kazası oldu, ona gidiyorlardı, bilemezsin.

doğru söylüyor o şeridi polisler ve hakan şükürün karısı kullanır arkadaşa göre. sen hakan şükür müsün? değilsin. demekki hakkın yok. hamza yerlikaya veya onun kardeşi de değilsin.
    arkadaşa göre senin gibi biri bir daha türkiyeye gelmeyecekse, ne sen nede bir akraban emniyet şeridini kullanamaz

başka bir konudan alıntı. o konuda Hakan Şükür'ün eşi de emniyet şeridinde çakar lambalarla yakalanmış.

quote:

Kralın karısına yakışır yinede, adam TR nin gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından beri, hala milli takımımızda adam gibi golcü yok hakan şükürden beri.

Ben arkadasa sitem etmedim niye emniyet seridini kullaniyon diye cunku bende kullanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geç kalıyorsan evden erken çık. Emniyet şeridine ne maksatla olursa olsun girme!

Öndekine kızıp sağa sola saldırma.
  • "Dünyada sadece ben varım" mantığı insanımız arasında oldukça yaygın maalesef... Bu yüzden de birbirine saygısız, kural tanımaz bir toplum, yaşanmaz bir ülke olduk çıktık. Küçümsediğimiz arap ülkeleri bile bizden daha medeni...

Bu bencil düşüncenin en büyük yansımalarını da trafikte görüyoruz... En güzel örneklerinden birisi de trafik sıkıştığı anda kendisini diğer şeritlere atan, kendini "uyanık" zanneden ama aslında "beyinsiz" diyebileceğimiz insanlar. Oysa trafik tıkanmaya başladığında herkes şeridinde kalsa ve trafiği tıkayan engele göre ortak bir tavır alınsa (örneğin sol şeritte bir araç kaldıysa tüm şeritler sağa yanaşarak sol şeritteki araçlar için bir sanal şerit meydana getirseler) o trafik çok daha az sıkışır ve herkes gideceği yere daha kısa sürede gider. Ancak bizde hiçbir zaman böyle olmaz çünkü trafiğin tıkanmaya başladığını hissettiği anda kendini diğer şeritlere atarak, tabiri caizse trafiğin iyice içine ederek sadece ve sadece kendisine vakit kazancı sağlamaya çalışan o kadar çok bencil "uyanık" var ki! Hatta bu bencillik ve düşüncesizlik öyle aşırıdır ki, bu tip insan-cık-lar önündeki hiçbir şerit yürümese bile kavşağa aracını sokarak, diğer şeritleri tıkarlar. Aslında vakit kazandıkları falan da yoktur, bir sağa bir sola gidip kendilerini yorarlar, siz adam gibi şeridinizde gidersiniz, sonra sıkışıklıktan bir çıkarsınız ki bu "uyanık" 50 metre önünüzdedir. Bu karakter bozukluğu öyle bir işlemiştir ki, hızlı bir yolda 50km/s hızla giden bir adam, bir bakmışsınız trafik sıkışınca bir sağa bir sola kendini atarak "tabakhaneye yetişmeye çalışıyor"... Trafik açıldıktan sonra siz normal bir süratle yanından geçer gidersiniz, o da tekrar eski yavaş haline döner. Yapması gerekeni yapmış, milletin önüne kırarak, diğer sürücüleri rahatsız ederek, bazılarının hakkını yiyerek kendisini tatmin etmiştir.

"Çok acelem varsa giriyorum", "1 dk'dan az gidiyorum", "5 dk'lığına park etmiştim hemen çekmişler" vb bahaneler de tamamen bu bencilce düşünce yapısının ürünü. Ne kadar aceleniz olursa olsun, başkasının hakkını gasp etmeye hakkınız yok. Bu kadar basit. Emniyet şeridine lüzumlu haller dışında giremezsiniz, 1 sn bile olsa giremezsiniz, park yasağı olan yere 5 değil 1 dk da olsa park edemezsiniz. Nasıl ki 10 lira çalana da, 100.000 lira çalana da "hırsız" deniyorsa, kurala uymadığınız anda cezayı hak edersiniz. Birgün bizde medenileşme yolunda ilerler de toplum olarak düşünmeyi öğrenirsek, bu düşüncelerin ne kadar haksız olduğunu daha iyi anlayacağız ama maalesef o gün çok uzak görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 6 Aralık 2012; 13:20:54 >

• mecburiyet dediğin sadece hastalık vs olur... senin aciletin işe yetişme derdi.. önündeki bayan makyaj yapsa bile bu durum sana emniyet şeridini kullanma hakkını vermez...

geçen konu açılmıştı cezası 650 tl diye bence 6500 olmalı...

bu arada anlattığın duruma göre polisin artistlik yaptığını düşünmüyorum. polis sizin emniyet şeridine kısa süreli girdiğinizi nereden bilsin müneccim mi? oldu o zaman herkes kısa süreliğine kullansın...
    umarım size ceza gelir... çünkü haketmişsiniz.. bu arada polise birşey desen seni içeri atamaz abartmayın... sizin derdinizin burada görevini yapan polisi karalamak olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 6 Aralık 2012; 13:18:58 >
  • her işimizi son dakika'ya bırakırız (istisnalar hariç)

biri trafikte makyaj yapar, diğeri ona kızar emniyet şeridine dalar, diğeri arkadan yürüsene der kornaya basar
    arkadan siren çalar açılın ben polisim, sonucta çoğumuz istedigimiz yere zamaninda varamayız, ondan sonra hede höde....

Gelişmis demeyeceğim çünkü en az bizlerde onlar kadar bu durumun farkindayız, yapmıyoruz o ayrı
    Amerika'da Avrupa'da insanlar gideceği yere 15 dakika erken ulaşabilmek için arabasına binerken, bende dahil çoğu arkadaşım saniyesinde geldim, zamanlama budur diye seviniyoruz
    geçikme durumunda 5dk - 10dk zaman kavramımıza gore hicbirşey, susuzluk herşey daha fazla gecikme durumlarında kesin bir bahanemiz vardır, birileri birseyleri yanlış yapmıştır (kendimiz hariç)

• quote:

Orijinalden alıntı: VioLee

quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

Polis gorevdeyse kullanir. Bundan dogal birsey olamaz.

Bir olay olur 155'i arasin polis 1 saat sonra gelsin ister misin?

O zaman da nasil bir memleketteyiz polis 1 saat sonra geldi dersin.

Polisin tabiki suistimal etmemesi gerekir ama bunu da denetleyemezsin, vicdani birsey biraz da.

Siz polisi falan birakin da hakim, savci, doktor ne ararsan emniyet seridinden bastiriyor esas onlara kizmak gerekir.

Allah aşkına dostum geçen temde kaza yaptım polis 2 saatten sonra geldi sabah 6 da kaza oldu yollarda boş buna ne dersin

ölümlü yaralanmalı kaza olmadıktan sonra polisin gelme zorunluluğu yoktur.. hatta o anda yanınızdan geçen polise dur deseniz bile banane deme hakkı vardır... maddi hasarlı kazalarda tutanağı siz tutacaksınız.. bu kanın geçeli birkaç yıl oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 6 Aralık 2012; 13:22:55 >

• polis görevi olsun olmasın kullanabilir bence, hiç sorun etmem. trafiğin asıl sebebi emniyet şeridini gereksiz kullananlar zaten. kaza, hastalık harici emniyet şeridine girmem ki bu durumlarda da girme hakkım yok ama 650tl cezasını öder devam ederim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkaf

quote:

quote:

Ben arkadasa sitem etmedim niye emniyet seridini kullaniyon diye cunku bende kullanirim

peki sen hakan şükürün nesi oluyorsun? veya sen türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi nesi oluyorsun? da bu hakkı kendinde görüyorsun.

ama dersenki ben kuralları tanımam kafamın estiğini yaparım, o zaman sana diyecek bir şeyim yok. eğitimini şimdiye kadar almamışsan bundan sonra anlatmakla zor alırsın.

• kuzenim polis öğrencisiyken öğretmenleri yani komiser bunlara hep diyomuş herşeyden önce doğru dürüst bi vatandaş olun kurallara uyun herkese örnek olun falan sonra o komiser ve 3-4 öğrenciyle Çanakkaleye gitmişler kuzenim anlatıyo bize hep dürüst vatandaş olun herkese örnek olun diyo kendisi trafiğin anasını belledi kırmızı ışıkta geçmeler hatalı sollamalar hız sınırlarını aşmalar
  • quote:

Selamun aleykum hayırlı sabahlar öncelikle.

Evim Bahçeşehirde işyerim mecidiyeköyde.Sabah 7 de çıkıyorum 9 gibide Mecidiyeköyde oluyorum sürekli TEM yolunu kullanıyorum.
    Yine bu sabah çıktım yola mahmutbey gişelerden sonra sağ şeritten biraz devam ettim.Önümdeki kadın makyaj yapıyordu ve sürekli frene basıyordu inanılmaz sinirlendirdi beni aracımda geniş ve büyük bu yüzden ani hareketlerde bulunamıyorum neyse sağa attım kendimi biraz şeritten devam ettim arkamdan sirenler sellektörler gelmeye başladı hemen sola geçmeye çalıştım trafik sıkıştı o anda hala arkamdan siren çalıyor neyse geçtim sola yanımda durdu polis değil sivil el işareti yaptı yazdırıyorum bunu gibisinden.Aman boşver dedim öyle devam ettim

Söylemek istediğim bu emniyet şeritleri polisler içinmi yapılmış ?
    Kolay kolay girmem şeride çok geç kaldıysam boşsa şerit girerim..
    Kızdıgım tek nokta memleketimizde bütün insanlar mal bi polisler mi akıllı ? Emniyet şeridinden giderler kırmızı ışıkta durmazlar U dönüşü olmayan yerden dönerler
    2 çakar 1 siren takan sağdan devam ediyor trafik polisleri durdurmuyor bile nerden biliyorsun polis oldugunu benim ortamımdada var öyle tipler çakarlı sirenli gidiyor.

Artık polislerden iyice nefret etmeye başladım.Artist Artist hareketler sanki memleket onun bişe desen uğraştırıcak bişe yapsan içeri atıcak nedir arkadaş bu

evet ya ! sizin gibiler gerçekten de var. nasıl bir mantık nasıl bir anlayışınız var ? çok yazık !

block !

• türkiye deki kanunları okumadım bu konuda ama genel olarak ileri medeniyetteki anlayış şudur;

vatandaş, hasta vs. taşımıyorsa kesinlikle emniyet şeridini kullanamaz, adamı oyarlar.

bir arkadaş yukarda emniyet mensubu tabi emniyet şeridini kullanacak demiş, yuh diyorum :) Polis eminiyet şeridinde olması görevi gereği değilse veya acil bir duruma müdehaleye vs gitmiyorsa emniyet şeridini kullanamaz. komiser evden işe giderken geç çıkıp emniyet şeridinden işine gidemez. Aynı şekilde saydığım durumlar harici hiçbir trafik kuralını da ihlal edemez.

Türkiye'de zaten trafik polisleri inanılmaz kötü. Otopark sahibi eski komisere, trafik vakfı çekicisine para kazadıracağım diye uğraşırken ana yol emniyet şeridinde ters yönde gidenlere bakmıyor bile. ki çekmeye çalıştığı araba emniyet şeridinden sonra başlayan toprak alanda. Araba ne benim ne tanıdığımın vs. yani. Bunu okuyup polisin yaptığını görmezden gelip de "kuyruk acın var tabi" vs. diyecek süperzekalar var çünkü. Kraldan çok kralcılar...

bir sistemin işleyebilmesi için kurallar herkes için geçerli olmalı ve sürekli yapılan kontrollerde istisna olmamalı/yapılmamalı.

trafikte makyaj yapan ablamıza da selam yolluyorum burdan fakat emniyet şeridine girmek için bahane değil.

• Insallah yazmislardir.

• Trafik kurallarına uyalım, uymayanlara ceza yazalım....ceza en iyi uyarma şeklidir...
  • arkadaşım bu adam polis tabiki yapabilir siz ne sandınız acaba

• Bazı arkadaşlar polis senin 1 dk girdiğiini nerden bilsin diyor polis benim şeridi değiştirdiğimi zaten arkadan gelirken görüyor 1 dk uzun bi süre değil Polislerin alayı artist ben böyle gördüm böyle bilirim.Araç modifikasyonlarıyla uğraşıyorum yolda basık araba görse çevirirler bu araba niye bu kadar yere yakın sanane kardeşim böyle birşey mi var emniyet şeridi emniyet mensuplarına ait diyen sivrizekalı arkadaşıda ayakta alkışlıyorum.Çok fazla abartmıssınız yok herkes 1 dk girse neler olur bilmem ne öyle bi ihtimal varmı herkes 1 dk emniyet şeridine girermi ? Geç kaldıgımda kullanıyorum cok sık değil ambulans gelir bişe gelir kör değiliz o bana yaklaşmadan zaten kaçarım şeride
  • Benim mesajımı destekler nitelikte yorumlar geliyor... Dünyada sadece kendileri var ve yasak olduğu halde aceleleri olduğunda emniyet şeridini kullanma hakkı sadece kendilerinde ya ne de olsa! Acelesi varsa kullanırmış, ambulans gelirse kaçarmış! Yahu senin gibi herkes bir bahane bulup o şeride girmeye başlarsa, kaçacak yeri nasıl bulacaksın, hangi biri kaçacak? Herkes kendine göre belli sürelerde ve belli bahanelerle o şeridi kullanabilecekse, o şeridi kullanmak neden yasak? Dedim ya dünyada sadece kendisi var, acelesi olduğunda bir süre emniyet şeridinde girebilir... İhtiyaç halinde kaçar... Diğerleri girmeyiversin canım!

Bu mantığın bir başka versiyonu da APK plakacılar, onlar da polise ceza yazdığı için kızarlar... Halbuki bir yasa var ve uyman gerekiyor, sen APK yaptırırsın, polis göz yumar. Sonra bir başkası da çıkar "ben de pembe fona fosforlu yeşil plaka yaptırmak istiyorum" der... Ona da göz yumarsın, bir başkası "plaka aracımı çirkin gösteriyor, ben plakamı bagajda taşımak istiyorum" der... Ona da göz yummak zorunda kalırsın... O yüzden kanunlar, kurallar var ve uymanız bekleniyor... Herkes kafasına göre bunları esnetirse toplum düzeni bozulur... Zaten bizde bu yüzden toplum düzeni yok... Diyorum ya herkes bencil... Biri APK plakaya göz yumulmasını ister, diğeri çakma xenon fara, bir başkası ses çıkaran egzost taktığı için ceza yazılmasına kızar... Ne de olsa kuralları, kanunları diledikleri gibi esnetebilmeliler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 6 Aralık 2012; 15:10:07 >

• quote:

Bazı arkadaşlar polis senin 1 dk girdiğiini nerden bilsin diyor polis benim şeridi değiştirdiğimi zaten arkadan gelirken görüyor 1 dk uzun bi süre değil Polislerin alayı artist ben böyle gördüm böyle bilirim.Araç modifikasyonlarıyla uğraşıyorum yolda basık araba görse çevirirler bu araba niye bu kadar yere yakın sanane kardeşim böyle birşey mi var emniyet şeridi emniyet mensuplarına ait diyen sivrizekalı arkadaşıda ayakta alkışlıyorum.Çok fazla abartmıssınız yok herkes 1 dk girse neler olur bilmem ne öyle bi ihtimal varmı herkes 1 dk emniyet şeridine girermi ? Geç kaldıgımda kullanıyorum cok sık değil ambulans gelir bişe gelir kör değiliz o bana yaklaşmadan zaten kaçarım şeride

Pes valla hem emniyet şeridine giriyorsunuz hem de 1 dakika uzun süre değil diye hala kendinizi savunuyorsunuz... O kadar yazıldı emniyet şeridi ona buna kızılınca, geç kalınca kullanılmaz diye tüm forum ahalisi olarak, hatanızı anlayıp sessiz kalacağınıza hala yok 1 dakika kullandım... Bu kadar anlamazdan gelme ve yüzsüzlüğe pes diyorum... Neyse cezalar artacakmış zaten siz böyle devam edin, 650TL cezayı yeyince belki akıllanırsınız...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.