Şimdi Ara

Emniyet Şeridi (Artık Cidden Sıkıldım Bu Polislerden) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
7.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emniyet şeridine efkar dağıtmaya girdiniz işe yaramadı. Şimdi de buraya mı geldiniz.

Hoş geldiniz sayın VioLee. Haklısınız sayın VioLee. Siz bilirsiniz sayın VioLee. Çok yaşayın sayın VioLee.
  • Allah akıl fikir versin...

Herkesin bahanesi var kendine göre, ama bunların hiçbiri kurallara uymamaya mazeret olmaz.

Kurallara "10 saniye girdim, 2 dakika durdum, şöyle oldu böyle oldu" diye esneme imkanı tanıyamazsanız, kural kuraldır, kırmızıda geçme, emniyet şeridine girme, bu kadar basit.

Her gün 2.5 saat trafikte gitmek sırf senin derdin mi? Herkes salak, yok makyaj yapıyordu onu geçtim, yok sigara yakıyordu geçtim tek akıllı sen ve senin gibiler...

İnşallah birgün o emniyet şeridinden sizin gibiler yüzünden gelemeyen bir ambulansa, itfaiyeye polise ihtiyacınız olur, o zaman anlarsınız hanyayı konyayı.

Allah ıslah etsin ne diyim
  • Yahu sen ne cins bir tipsin. Emniyet şeridine polis, ambulans, itfaiye, önemli devlet adamları hariç girene çok sağlam kalaylıyorum. Burda boş boş konuşma asıl biz senin gibi dağdan inmelerden bıktık. Girmeyeceksin oraya girersen malum sıfatı alırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Eminyet şeridi" adı üstüne emniyet içindir. Bilinen yaygın kanının aksine "geçiş üstülüğü"ne sahip olan araçlar dahi ( polis, ambulans, vs. ) bu şeridi kullanamaz. Emniyet şeridi araçların arıza, kaza yapması, lastik patlaması gib durumlarda otoyoldan hemen çıkamayacakları için, güvenli olarak emniyet içerisinde park edeceği yerler olarak yapılmıştır.

Polis, ambulans vs. bunlar geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlardır. Geçiş üstünlüğüne sahip olduğu durumlarda ise bu hakkı kullanabilmek için tepe lambalarını ( ızgaraya, lambalara gömülü çakarlar değil ) açarak geçiş üstünlüğü durumunu kullandıklarını belirtmeleri gerekir. Bu durumda tepe lambası olmayan araçların da geçiş üstünlüğü yoktur zaten. Koruma aracı olarak geçen araçlarda da tepe lambası olmak zorundadır. Keza başbakan, cumhurbaşkanı vs. konvoyuna denk geldiyseniz koruma araçları tepe lambalıdır. İstanbul dolanan çakarlı 06 plakalı mondeo lar sanırım resmi koruma aracı değil.

Neyse, eminyet şeridi ile ilgili kanunu malesef bulamadım ama geçiş üstünlüğü ile ilgili kanun aşağıda. Emiyet şeridi ile ilgili kanunu/yönetmeliği bulan bir arkadaş varsa onu da yazsa, yanlışımız varsa bildiklerimizde düzeltse çok da güzel olur, çok da iyi olur.

quote:

GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜNE SAHİP ARAÇLAR VE SÜRME KURALLARI:

Madde 71 - Geçiş üstünlüğüne sahip araçlar öncelik sırasıyla şunlardır:

a) Cankurtaran araçları, yaralı veya acil hasta taşıyan araçlar,

b) İtfaiye araçları,

c) Hükümlü veya sanığı takip eden veya emniyet ve asayişi korumak için acele olay yerine giden zabıta araçları,

d) Bir trafik suçu işleyerek kaçan aracı takip eden veya trafik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacıyla olay veya kaza yerine gitmekte olan görevlilere ait araçlar,

e) Alarm sırasında sivil savunma hizmetlerinde görevli bulunan araçlar,

f) Koruma ile görevli ve korunan araçlar,

Bu araçlar görev halinde iken geçiş üstünlüğü hakkına sahiptir.

Bu hak, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak, duyulur ve görünür geçiş üstünlüğü işaretini vermek şartı ile kullanılır.

Bu araçlar, bu Kanun ve yönetmelikte yazılı trafik kısıtlama ve yasaklarına bağlı değildir.

Bunların birbirleriyle karşılaşmalarında birinin diğerine göre geçiş üstünlüğü yukarıda yazılı olan sıraya göredir.

Zorunluluk olmadığı hallerde geçiş üstünlüğünü kullanmak yasaktır.

(Değişik fıkra: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Zorunluluk olmadığı halde gereksiz geçiş üstünlüğü hakkını kullanan sürücüler 1 800 000 lira para cezası ile cezalandırılırlar.

• arkadaşın bir kuyruk acısı var ama bilemedim...
  • Ne yani siz şeridinizde devam ederken (acale işinizde olabilir) emniyeti kullananlar size ne demek istiyor diye düşünmezmisiniz. Cezalar az bile insan gibi kurallar dahilinde yaşayamıyoruz tek akıllı biziz.
  • İstanbul'da tramvay ile polis arabası kaç kere kafa kafaya çarpıştı sayısını hatırlamıyorum. O tramvayda birine bişiy olsa hesabını yine o polis mi verecek. Her meslekte yetkisini kötü kullanan kişiler var ama sanki bu polislerde biraz daha fazla gibi geldi bana. Çok kutsal bi meslekleri var ama aralarında da çok çürük elmalar var. ALLAH bütün kolluk kuvvetlerimizin yardımcısı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VioLee

quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

quote:

Ben diyorum zaten hocam emniyet şeridini kullanmayı sevmiyorum girmiyorumda mecbur kalmadıkça orda sadece 1 dk filan gitmişimdir

hocam tamamda herkes 1 daklığına girerse o şerit ne olur.

hasta v.s. acil bir durum varsa yada aracı durdurmak zorundaysanız bu şeridi kullanabilirsiniz diğer bütün durumlar kural ihlalidir.

kesinlikle haklısın hocam öndeki kadın yüzünden oldu o da zaten benim tek kızdıgım nokta polislerin ordan geçmesi çok önemli bişe olur geçersin ama her sabah her sabah 10larca polis aracı geçiyor vatandaşa yasak olan birşeyin polisin yapması dogru değil bence kırmızı ışıktada durmuyorlar yurtdışında böylemi tabiki hayır

ihlal cezası 650 TL oldu bilginize. Artık daha dikkatli olun

Kesinlikle yasaya girdimi şuanda ? benim bildiğim arkadan ceza yazmak kalkmıştı emniyet şerit ihlali kesin olarak şimdi 650 tl mi oldu

Evet hocam malesef.

Galiba 650 TL ceza yediniz.

Geçmiş olsun...

• Herkesin kural ihlaline bir bahanesi var.

Emniyet şeridini kullanmak bencillikten başka bir şey değil.
    Herkes salak bir sen akıllısın di mi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadan ceza yazamaz cok mutlu olmayin ceza yazdi diye arkadan cezalar sadece eds,radar eds,ogs,kgs,hgs gelir eskisi gibi arkandan ceza yaz gonder yok oyle bisey daha onceden yedim ceza imzaladim kagidi pasa pasa odedim

• Hak vermiyor değilim ama yapmaları gerek de o aslına bakarsan. Sürekli hazır olmak zorundalar karakolda. O yüzden yapma hakları var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

O trafikte, makyaj yapan mı dersin, tırnak kesen mi dersin, manikür yapan mı dersin neler görmedik ki? Siz bir rastlayın, insanın sinirini nasıl yıpratıyor o zaman sorulur. Kadının teki makyaj yaparken köprüde bana önden tosladı. Emniyet şeridi tabi ki de kullanılmaz, % 100 karşıyım ancak elimde fırsat varsa ve o süren bayan sürücü ile onun önündeki araçtada fırsat varsa emniyetten 5-10 saniyeliğine de olsa bir anda bastırır kadının önüne tekrar dalarım. Bu böyledir. Kişilik hakklarına aykırı olduğunu da düşünüyorsanız, siz de önünüzdekiyle aranızda boşluk bırakırsınız biri de sizin aranıza girer. Ancak demek istediğim, trafikte öyle tipler oluyor ki, insan yorgun argın akşam evine giderken bir de onlarla cebelleşiyor. En azından avantaj sağlamayacak şekilde o sürücünün aracı bence geçilir bunda da sorun yok.

En güzel yorum sizden geldi bravo konusan arkadaşlar trafik sıkıntısı çekmiyor hiç sanırım sabah 2.5 saat e yakın sürede mecidiyeköy e gidiyorum 2 saatte aksam dönüşü sürüyor beyin tamamen duruyor benimde amacım orda anlattıgınız şeydiv

metrobuse bin arkadas o zaman. 1 dklik da olsa 5 sn de olsa, emniyet seridi arkadas bu yasak yasak.

• yok poliste (yada askeri araç,yada ambulans vs) srenleri açacak senin gibi trafikte bekleyecek emniyet şeridinide senin gibi 7-9 gidenler kullanacak !
  • polisleri de sevmem, emniyet şeridini gereksiz (polis, ambulans, acil) kullananları da...
  • iyi olmus helal olsun o sivil polise insallah yazdirmistir cezayi

• bu durumda yapmanız gereken ya dörtlüleri yakıp emniyet şeridinde durup ya da aracınızda bluetooth kiti varsa aracı sürerken 154'ü arayıp öndeki makyaj yapan kadını şikayet edecektiniz. sonra da denk gelirse yanından geçerken polisin yaptığı hareketi siz ona yapacaktınız ve bunun mutluluğu ile işinize rahat rahat gidecektiniz

yoksa bu tip bahanelerle emniyet şeridine giremezsiniz. keşke cezalar çok daha fazla olsa. sadece para değil. mesela emniyet şeridini ihlal edenlere cezanın yanında ehliyetlerine de el konsa. hatta bunu tekrarlamaları halinde hapis cezası olmalı.

bir yakınım anlatmıştı. almanya'da adam direksiyona alkollü bir şekilde otursa ve arabayı çalıştırmasa bile cinayete teşebbüsten hapis cezası alıyormuş.
  • Olay ne arkadaşlar biliyormusunuz.

Senin önüne birisi aracını kırar korna selektör bilimum rahatsız edici ne varsa kullanırsın hatta yetmez ise gider ilerde yakalar sıkıştırırsın

5dakika sonra bi ara sokaktan çıkarken gelen araç hızlı olsa dahi hemen geçiyimde kalmiyim diye bir aracın önüne atlarsın arkandan kornayı selektörü görünce bide el kol hareketi yapıp ne var l..n dersin.

5dakika önceki adamda sendin. İki durumdada sen haklısın. Ne olucak peki böyle sonu neye varacak. Bizim toplumumuza bazı ilkokul eğitimleri dahi tekrar verilmeli idiotluk çok yayıldı malesef.
  • quote:

Selamun aleykum hayırlı sabahlar öncelikle.

Evim Bahçeşehirde işyerim mecidiyeköyde.Sabah 7 de çıkıyorum 9 gibide Mecidiyeköyde oluyorum sürekli TEM yolunu kullanıyorum.
    Yine bu sabah çıktım yola mahmutbey gişelerden sonra sağ şeritten biraz devam ettim.Önümdeki kadın makyaj yapıyordu ve sürekli frene basıyordu inanılmaz sinirlendirdi beni aracımda geniş ve büyük bu yüzden ani hareketlerde bulunamıyorum neyse sağa attım kendimi biraz şeritten devam ettim arkamdan sirenler sellektörler gelmeye başladı hemen sola geçmeye çalıştım trafik sıkıştı o anda hala arkamdan siren çalıyor neyse geçtim sola yanımda durdu polis değil sivil el işareti yaptı yazdırıyorum bunu gibisinden.Aman boşver dedim öyle devam ettim

Söylemek istediğim bu emniyet şeritleri polisler içinmi yapılmış ?
    Kolay kolay girmem şeride çok geç kaldıysam boşsa şerit girerim..
    Kızdıgım tek nokta memleketimizde bütün insanlar mal bi polisler mi akıllı ? Emniyet şeridinden giderler kırmızı ışıkta durmazlar U dönüşü olmayan yerden dönerler
    2 çakar 1 siren takan sağdan devam ediyor trafik polisleri durdurmuyor bile nerden biliyorsun polis oldugunu benim ortamımdada var öyle tipler çakarlı sirenli gidiyor.

Artık polislerden iyice nefret etmeye başladım.Artist Artist hareketler sanki memleket onun bişe desen uğraştırıcak bişe yapsan içeri atıcak nedir arkadaş bu

Ben de bahcesehirde oturuyorum ve isyerim sislide
    Senin gibi her sabah tem kullaniyorum ve yaklasik 8 ay boyunca surekli emniyet seridi kullandım sadece iki ceza odedim. Toplasan erken odeme ile 108 tl yapar!
    Stresine degmez diyip devam ettim taa ki 12 mayista alkolden kaptirana kadar ;)

Ehliyetsiz 6 ay kullandim. 6 ay boyunca sag seride yaklasmadim bile :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artofevil -- 7 Aralık 2012; 0:43:25 >

• Birde utanmadan pişkince başlık acılıyor !

Polis ceza yazıyor diye polislerden nefret etmeye başlamak ?

Kusura bakmayında biz bu mantıkla değil dunyada ilklerden olmak, hala nasıl boyleyiz merak ediyorum. Almanların, japonların calışkanlıgını vs biz daha cok ağzımız acık izleriz.

Arkadaşlar yeterince yazmış, aynı şeyleri söylemeyeyim fakat biraz olsun kendinizi o şeritlerde giderken yada herhangi bir trafik kuralını ihlal ederken, etmeyenlerin sizin hakkında ne dusundugunu tahmin etmeye calısın. Sizde aynı durumda illaki olmuştursunuz.

Keske cezalar daha cok olsa, bakın görün o 650 tl ucret adam akıllı alınmaya baslanınca o şeritlere daha giren oluyor mu ....
  • B.şehir....mecidiyeköy ıki saatmis.saygılı sürücüler yerine violee gibiler çoğunlukla olsa o yol beş saat olurdu.ama idrak etmek için beyin lâzım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.