Şimdi Ara

Emniyet Şeridi (Artık Cidden Sıkıldım Bu Polislerden) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
7.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • emniyet şeridini kullanman yanlış, hele ki önündeki arabayı geçmek için kullanmak kat kat büyük yanlış.

Eğer polis de keyfi olarak kullanıyorsa yani sabah geç kalkıp mesaiye yetişmek için kullanıyorsa veya yetişmesi gereken bir şey yokken kullanıyorsa o da yanlış.

Esasında polis her siren kullandığında sisteme kayıt tutulup raporlarmalı sonrasında da bu raporlar rastgele seçilip kontrol edilmeli. Amacı dışında kullanan polislere de yaptırım uygulanmalı. Tabii karakolda dayak yiyenlerin üstüne tazminat ödediği bir ülkede bu söylediklerim ütopiğin ütopiği.
  • Helal olsun foruma emniyet şeridine, kurallara ve saygılı araç kullanmaya ne kadar duyarlı insan varsa herkes dh forumuna üye olmuş
    Adamı 1 dkliğine emniyet şeridine girdi diye 300 kullanıcı linç etmiş

Geçen biri bir konu açmıştı forumun gerçek hayatla alakası yok diye haklıymış.

İstanbulda yollarda hiç göremediğimiz duyarlılık mumla aradığımız kişiler burada elini sallasan 50 tane denk geliyor. Sanarsınız ki İsviçre forumu

Sadece iki kişi haricinde kurallara uymayanlara aşırı tepki verip nefretle yaklaşma oranımız %99 küsürlerde

Yürü lan DH üyelerinle büyüksün!

• quote:

Orijinalden alıntı: VioLee

Bazı arkadaşlar polis senin 1 dk girdiğiini nerden bilsin diyor polis benim şeridi değiştirdiğimi zaten arkadan gelirken görüyor 1 dk uzun bi süre değil Polislerin alayı artist ben böyle gördüm böyle bilirim.Araç modifikasyonlarıyla uğraşıyorum yolda basık araba görse çevirirler bu araba niye bu kadar yere yakın sanane kardeşim böyle birşey mi var emniyet şeridi emniyet mensuplarına ait diyen sivrizekalı arkadaşıda ayakta alkışlıyorum.Çok fazla abartmıssınız yok herkes 1 dk girse neler olur bilmem ne öyle bi ihtimal varmı herkes 1 dk emniyet şeridine girermi ? Geç kaldıgımda kullanıyorum cok sık değil ambulans gelir bişe gelir kör değiliz o bana yaklaşmadan zaten kaçarım şeride

• Trafikte ben beklerken yanimdan emniyet seridinden gecenlerin hepsini aniyorum surekli..

Mumkun oldugunca gecenlerin plakalarini toplayip ileride trafik polisi gordugumde veriyorum plakalari..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfien

"Dünyada sadece ben varım" mantığı insanımız arasında oldukça yaygın maalesef... Bu yüzden de birbirine saygısız, kural tanımaz bir toplum, yaşanmaz bir ülke olduk çıktık. Küçümsediğimiz arap ülkeleri bile bizden daha medeni...

Bu bencil düşüncenin en büyük yansımalarını da trafikte görüyoruz... En güzel örneklerinden birisi de trafik sıkıştığı anda kendisini diğer şeritlere atan, kendini "uyanık" zanneden ama aslında "beyinsiz" diyebileceğimiz insanlar. Oysa trafik tıkanmaya başladığında herkes şeridinde kalsa ve trafiği tıkayan engele göre ortak bir tavır alınsa (örneğin sol şeritte bir araç kaldıysa tüm şeritler sağa yanaşarak sol şeritteki araçlar için bir sanal şerit meydana getirseler) o trafik çok daha az sıkışır ve herkes gideceği yere daha kısa sürede gider. Ancak bizde hiçbir zaman böyle olmaz çünkü trafiğin tıkanmaya başladığını hissettiği anda kendini diğer şeritlere atarak, tabiri caizse trafiğin iyice içine ederek sadece ve sadece kendisine vakit kazancı sağlamaya çalışan o kadar çok bencil "uyanık" var ki! Hatta bu bencillik ve düşüncesizlik öyle aşırıdır ki, bu tip insan-cık-lar önündeki hiçbir şerit yürümese bile kavşağa aracını sokarak, diğer şeritleri tıkarlar. Aslında vakit kazandıkları falan da yoktur, bir sağa bir sola gidip kendilerini yorarlar, siz adam gibi şeridinizde gidersiniz, sonra sıkışıklıktan bir çıkarsınız ki bu "uyanık" 50 metre önünüzdedir. Bu karakter bozukluğu öyle bir işlemiştir ki, hızlı bir yolda 50km/s hızla giden bir adam, bir bakmışsınız trafik sıkışınca bir sağa bir sola kendini atarak "tabakhaneye yetişmeye çalışıyor"... Trafik açıldıktan sonra siz normal bir süratle yanından geçer gidersiniz, o da tekrar eski yavaş haline döner. Yapması gerekeni yapmış, milletin önüne kırarak, diğer sürücüleri rahatsız ederek, bazılarının hakkını yiyerek kendisini tatmin etmiştir.

"Çok acelem varsa giriyorum", "1 dk'dan az gidiyorum", "5 dk'lığına park etmiştim hemen çekmişler" vb bahaneler de tamamen bu bencilce düşünce yapısının ürünü. Ne kadar aceleniz olursa olsun, başkasının hakkını gasp etmeye hakkınız yok. Bu kadar basit. Emniyet şeridine lüzumlu haller dışında giremezsiniz, 1 sn bile olsa giremezsiniz, park yasağı olan yere 5 değil 1 dk da olsa park edemezsiniz. Nasıl ki 10 lira çalana da, 100.000 lira çalana da "hırsız" deniyorsa, kurala uymadığınız anda cezayı hak edersiniz. Birgün bizde medenileşme yolunda ilerler de toplum olarak düşünmeyi öğrenirsek, bu düşüncelerin ne kadar haksız olduğunu daha iyi anlayacağız ama maalesef o gün çok uzak görünüyor.

son zamanlarda forumda gördüğüm en mantıklı yorumları yapmışsınız, aynen katılıyorum.

• Sende polis olaydın sende gireydin bu hasetlik niye...Okadar kişi yanlış olduğunu yazmış sen birşey öğrenemezsen biz ne yazsak davul zurna...En güzeli sen emniyet şeridinden hiç çıkma yapıştır 300-500 arada şanzelizeyede uğra...
  • Yahu benim yazdıklarım niye siliniyor sayin yönetici? Bir daha yazıyorum.

İnşallah ceza yemişsinizdir. Bir daha yapmazsınız. Allah beni ve ailemi sizin gibilerden trafikte korusun...

• Polisler ve acil durumlar için var emniyet şeridi. Polis tabiki emniyet seritinden gidecek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhunturk

Helal olsun foruma emniyet şeridine, kurallara ve saygılı araç kullanmaya ne kadar duyarlı insan varsa herkes dh forumuna üye olmuş

İstanbulda yollarda hiç göremediğimiz duyarlılık mumla aradığımız kişiler burada elini sallasan 50 tane denk geliyor. Sanarsınız ki İsviçre forumu

Sadece iki kişi haricinde kurallara uymayanlara aşırı tepki verip nefretle yaklaşma oranımız %99 küsürlerde

Hocam ne içtiyseniz söyleyin, biz de içelim kafamızı bulalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhunturk

Helal olsun foruma emniyet şeridine, kurallara ve saygılı araç kullanmaya ne kadar duyarlı insan varsa herkes dh forumuna üye olmuş

Tam aklimdan gecenleri yazmissin...
    Disaridaki trafik felaket, orman kanunlariyla calisiyor ve de trafik okuz dolu,

Bu foruma geliyoruz herkes sutten cikmis ak kasik,

Peki nerede o trafikteki magandalar? Foruma uye olunurken bu kisiler filtreleniyor mu yoksa?

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

quote:

Ben diyorum zaten hocam emniyet şeridini kullanmayı sevmiyorum girmiyorumda mecbur kalmadıkça orda sadece 1 dk filan gitmişimdir

hocam tamamda herkes 1 daklığına girerse o şerit ne olur.

hasta v.s. acil bir durum varsa yada aracı durdurmak zorundaysanız bu şeridi kullanabilirsiniz diğer bütün durumlar kural ihlalidir.

kesinlikle haklısın hocam öndeki kadın yüzünden oldu o da zaten benim tek kızdıgım nokta polislerin ordan geçmesi çok önemli bişe olur geçersin ama her sabah her sabah 10larca polis aracı geçiyor vatandaşa yasak olan birşeyin polisin yapması dogru değil bence kırmızı ışıktada durmuyorlar yurtdışında böylemi tabiki hayır

Pireye kızıp yorgan yakmışsınız. Dün yasalaşan bir kanun. Emniyet şeridini gereksiz yere kullananlar 650 TL para cezası ödeyecek. O polis bunu yazdırdı ise yandınız. 650 TL az para değil.

Ayrıca işe geç kalmak, randevuya yetişmek emniyet şeridini kullanmayı zorunlu kılmaz. Kimseye anlatamazsınız bunu. kadının makyajı da sizi temize çıkarmaz. Bilmiş olun.

Bende tam cezayı yazıcaktımki coktan yazılmıs.

Emniyet seridinden giden cok var en cokta onlar trafiği tıkıyor.

Polisin gecme hakkı var onlarda tek tuk geciyorlar ama vatandas
    Emniyet seridine girince cıkmak bilmiyor. Trafik zaten tıkalı
    Dahada cok tıkıyorlar, normal yoldan gidenleri enayi yerine koyuyorlar.

İnşallah bu ceza bir işe yarar.

• Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in emniyet şeridinde yakalandığı medyada yer almıştı. Yıldırım Demirören Federasyon Başkanı olarak “korunması gerekli isimler” arasında. Bu nedenle aracında siren ve çakar olduğu gibi devletin koruma polisleri de var.

Yasaya göre koruma altında olan kişilerin gerektiğinde emniyet şeridini kullanması ve siren-çakar taşımaları serbest.

Demirören’in aracı emniyet şeridinde durdurulduğunda bir televizyon kanalı canlı yayındaymış. Polisler şoförüne “geçin” demişler ama Demirören bir yanlış anlamaya neden olmamak için “ceza ödeyelim” diyerek 72 lirayı kendi cebinden vermiş. Yani aslında ceza yazılması usülsuz. Ama Demirören ısrar edince mecbur makbuz kesilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 8 Aralık 2012; 9:40:44 >
  • Adam hatali sollama amaciyla, emniyet seridi ihlali yapmis. polisin bana kizmaya ne hakki var diyor. yuzsuzluk denmez mi buna?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

....
    Geçendede bi anımı anlatayımda size 2013 bir şirket aracıyla temde giderken OGS olmadıgını farkettim KGS de yoktu sağa çektim söktüm plakaları devam.Emniyet şeridinede girdim polis durmamı söyledi durmadım bastım devam ettim güzelde bi hareket çektim kendisine tüm yaptıklarım inadına Artist polislere Yeri gelince makasa da girerim emniyet şeridinede yanda veririm gazlarımda bu memlekette polisler bize güzel örnek olsa iyi davransa bizde ona göre davranırız öyle değilmi ?

Size ABD'yi öneriyorum. Orda daha sıcakkanlı polisler, daha sıcak cezalar (çok daha fazla para cezası, hapis, ehliyet iptali vs) sizi bekliyor olacak.
  • Emniyet mensubu olarak şunu söyleyebilirim; hiçbir polis işi yoksa emniyet şeridine girip yardırıp gitmez! Bunun nedeni meslek kuralları etiği falan değildir! İşi yoksa bir anons falan gelmediyse zaman gibi bir sorunu yoktur! Değişim (mesai bitene) saatine kadar bir şekilde o vakit o aracın içinde geçecek Ne gerek var emniyet şeridine girmeye?

Polis dünyanın her ülkesinde sevilmez Zaten sevilmek gibi bir niyetimiz de yok.Biz hali hazırda mevcut kanunu yasayı uygularız.Canı yanan bizi sevmez! Canını kurtardığımız dua eder.Şuana kadar beddua eden kadar dua edeni de gördüm.Beddua edenlerin duaları kabul olmadı ki hala burada yazabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

Emniyet mensubu olarak şunu söyleyebilirim; hiçbir polis işi yoksa emniyet şeridine girip yardırıp gitmez! Bunun nedeni meslek kuralları etiği falan değildir! İşi yoksa bir anons falan gelmediyse zaman gibi bir sorunu yoktur! Değişim (mesai bitene) saatine kadar bir şekilde o vakit o aracın içinde geçecek Ne gerek var emniyet şeridine girmeye?

Polis dünyanın her ülkesinde sevilmez Zaten sevilmek gibi bir niyetimiz de yok.Biz hali hazırda mevcut kanunu yasayı uygularız.Canı yanan bizi sevmez! Canını kurtardığımız dua eder.Şuana kadar beddua eden kadar dua edeni de gördüm.Beddua edenlerin duaları kabul olmadı ki hala burada yazabiliyorum

Öylemi diyosun :) Neler dönüyor heleki istanbulda kaç polisin cebine 50 lira sıkıştırdım bilmiyorum kafasına göre adam çevirmeler kafasına göre şeritten gitmeler ben inanmıyorum şahsen sabah temde emniyet şeridinden geçen polisin haddi hesabı yok tek tük geçiyor diyen arkadaşları bi gün misafir edeyim evimde sabah yola çıkalımda bi görsün o kadar polis nereye gidiyor ? her sabah her sabah o kadarda olmaz tamam önemli durum olur hiç sesim çıkmaz ama kafalarına göre yollar onlarınmış gibi davranmasını sevmiyorum kısacası POLİS sevmiyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

Emniyet mensubu olarak şunu söyleyebilirim; hiçbir polis işi yoksa emniyet şeridine girip yardırıp gitmez! Bunun nedeni meslek kuralları etiği falan değildir! İşi yoksa bir anons falan gelmediyse zaman gibi bir sorunu yoktur! Değişim (mesai bitene) saatine kadar bir şekilde o vakit o aracın içinde geçecek Ne gerek var emniyet şeridine girmeye?

Öylemi diyosun :) Neler dönüyor heleki istanbulda kaç polisin cebine 50 lira sıkıştırdım bilmiyorum kafasına göre adam çevirmeler kafasına göre şeritten gitmeler ben inanmıyorum şahsen sabah temde emniyet şeridinden geçen polisin haddi hesabı yok tek tük geçiyor diyen arkadaşları bi gün misafir edeyim evimde sabah yola çıkalımda bi görsün o kadar polis nereye gidiyor ? her sabah her sabah o kadarda olmaz tamam önemli durum olur hiç sesim çıkmaz ama kafalarına göre yollar onlarınmış gibi davranmasını sevmiyorum kısacası POLİS sevmiyorum

Saygı duyarım Kim kimseyi sevmek zorunda değil.En doğrusunu siz biliyorsunuz emin olun...

Edit:Yazdıklarına bakarsak ergen olduğunu düşünüyorum.Ben merkezci henüz gelişmemiş, psikolojide gelenek öncesi düzey olarak bilinen evreyi yaşıyorsun.Yani tam bir ergensin.Yaşın büyükse bu daha da vahim bir durum Allah korusun sizinle karşılaşmak istemem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 8 Aralık 2012; 23:52:51 >

• 650 tl oldu ise caydırıcı olmuş şahsen bazen kullanırdım emniyet şeridini bu rakamdan sonra girmem mesela..

• arabanı sat kredi çek işine yakın ev al..sabah emniyet şeridi değil koşu parkuruna git..spor yap..i..istanbul daki hayat yaşam değil ölüm zaten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

O trafikte, makyaj yapan mı dersin, tırnak kesen mi dersin, manikür yapan mı dersin neler görmedik ki? Siz bir rastlayın, insanın sinirini nasıl yıpratıyor o zaman sorulur. Kadının teki makyaj yaparken köprüde bana önden tosladı. Emniyet şeridi tabi ki de kullanılmaz, % 100 karşıyım ancak elimde fırsat varsa ve o süren bayan sürücü ile onun önündeki araçtada fırsat varsa emniyetten 5-10 saniyeliğine de olsa bir anda bastırır kadının önüne tekrar dalarım. Bu böyledir. Kişilik hakklarına aykırı olduğunu da düşünüyorsanız, siz de önünüzdekiyle aranızda boşluk bırakırsınız biri de sizin aranıza girer. Kuralları vatandaş belirlemez pek tabi ki. Ancak demek istediğim, trafikte öyle tipler oluyor ki, insan yorgun argın akşam evine giderken bir de onlarla cebelleşiyor. En azından avantaj sağlamayacak şekilde o sürücünün aracı bence geçilir bunda da sorun yok. Bu demek değildir, ki fırsatı fırsat bilip, o şeritten yardırıp, 20 tane araç geçin, o aracı geçmeniz yeterlidir.

İşte budur, zaten konuyu açan arkadaş da bunu dile getiriyor ama DH forum üyeleri harfiyen kurallara uydukları için arkadaşa yüklenmişler yine. Ama ben önümde ki araba eğer önündeki ile sıkışık trafikte epey bir boşluk bırakmışsa, soldan geçmeyi tercih ediyorum eğer sağ şeritteysem. Emniyet şeridinden gelip önüme geçmeye çalışanada inatla yol vermiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 9 Aralık 2012; 7:43:19 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.