Merhaba arkadaşlar;Pikatel combomax modemim varken hiç sorun yaşamıyordum ama yeni aldığım pikatel airmax wireless modemimde bilgisayarı kapattıktan sonra tekrar açınca emulede yüksek id alamıyorum?İllahaki modemi de power'ından kapatıp açınca yüksek id geliyor.Bu arada yeniden başlat yada kısa süreli açma kapama yapınca bu sorun olmuyor!Uzunca bir süre geçince oluyor,modemi kapatııp açmaktan bıktım Noolur konunun uzmanı arkadaşlar yardım edin...
Yok mu aynı sorunu yaşayan yada neler olduğunu anlayabilen bir allahın kulu
Acaba modemin içinden bir ayar mı yapmam gerekiyor?Bu modeme sahip olupta emule kullanan arkadaşlar birşeyler yazın lütfen.
Arkadaşlar yeni bir şeyin farkına vardım;Yukarıdaki sorunumda olduğu gibi bilgisayarı kapattıktan uzun bir süre sonra(bu arada modemi hiç kapatmadım)açtığımda yine düşük id aldım ve modemin arayüzüne girip port yönlendirme menüsündeki uygulamalara baktım ve emule için açtığım port gözükmüyordu.Modemi kapatıp tekrar açtım ve arayüze girip aynı yerden uygulamalara bakınca açtığım portun geri geldiğini gördüm:Bu nasıl birşey?Neden modemi kapatıp açmadan,mevcut portum(sadece bilgisayarı kapatıp açınca)gözükmüyor ki!
Bu arada ağa bağlı bir bilgisayar daha var ve statik ip si benimkinden farklı!
aynı sorun bende de var :( Çözüm önerisi olan?
sanırım bizden başka aynı soruna müstarip pek yok :)