Şimdi Ara

En az zararla araç yıkama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2014 model aracimi devamli kapalı garajda durduğu için 2-3 ayda bir sonax nano renkli cila yapıyorum. Çok memnunum fakat aracı 2-3 yikamadan sonra arac üzerindeki kayganlık cilalı his gidiyor. Asla yikamacilarin köpüğünü kullanmıyorum, meguiars sarı renkli sampuanini kullanıyorum. 1,42 litreydi heralde 40-50 lira civarına aldım en iyi oto şampuan fakat yinede 3-4 yikamadan sonra cilayi alıyor gibi geliyor...

Serviste kaporta bölümünde çalışan bir arkadaşım bugün bebek şampuanı ile aracı yıka dedi. Aracın cilasini v.s götürmez dedi. Meguiars her ne kadar güzel şampuan olsada bebe şampuanı gibi zararsız değil dedi...

Mantıklı geldi. SizCe nasıl bir tanı ?

Hak veriyor musunuz arkadaşlar ? Teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bebek şampuanı iyiymiş.

Ben de tatilde aracımı yıkadım ama su kireçliymiş. Kurulamada geç kaldım. Heryeri kireç lekesi oldu. Daha yıkamacıya götürmedim. Lekeler çıkar inşaAllah.
  • neden normal insanlar gibi oto yıkamacılara yıkatmıyorsunuz, altı üstü boyalı teneke,parlasa ne olur parlamasa ne olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

neden normal insanlar gibi oto yıkamacılara yıkatmıyorsunuz, altı üstü boyalı teneke,parlasa ne olur parlamasa ne olur

O tenekeler kaç para oldu haberin varmı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bırak hocam yağmurla yıkansın bebekmi bu ya,abartmayın arabadır kirlenir bulaşık deterjanıyla temizlenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araca cila çekmek teferruatlı ve yorucu bir iş...

O yüzden emegimiz zayii olmasın diye uğraşıyorum ben ve aracını seven herkes

Araca teneke gözüyle bakan değer vermeyen zaten otomobil forumlarında olmamalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • casper5353 kullanıcısına yanıt
    Ben güzel bir cilalı şampuan (turtle wax ) ve sık sık hızlı cila (sonax veya meguairs ) kullanıyorum . 6 ayda birde wax uygulaması yılda birde waz ile birlikte aşındırıcı kullanarak hareleri gideriyorum . Bunlarla ilgili sitemizdeki detailing bölümünü takip edebilirsiniz . Daha çok konu yok fakat ilerleyen günlerde detailing konusunda bir çok yazım olacak .
  • Benim citroenin şimdi fotosunu göndersem hepiniz ağlar yardım edersiniz yıkamak için aylardır yıkamıyorum.kardeşim hep oto yıkamacıda köpükle yıkamış boyalı parçalarda hafif Vernik atmaları başlamış.hoş bende sabunum bitti diye yıkamıyorum.güzel şampuanla yıkadıktan ve normal bezle kuruttun. kuru beze mazot sıkın zaten bez hemen kurur.o bez ile aracı tekrar silin ,hafif nemli olabilir.araç iyi parlar.sırılsıklam mazot olursa boyalı parçanın boyasına zarar verebilir

• Bu kadarı çok abartı değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rozetmen

Benim citroenin şimdi fotosunu göndersem hepiniz ağlar yardım edersiniz yıkamak için aylardır yıkamıyorum.kardeşim hep oto yıkamacıda köpükle yıkamış boyalı parçalarda hafif Vernik atmaları başlamış.hoş bende sabunum bitti diye yıkamıyorum.güzel şampuanla yıkadıktan ve normal bezle kuruttun. kuru beze mazot sıkın zaten bez hemen kurur.o bez ile aracı tekrar silin ,hafif nemli olabilir.araç iyi parlar.sırılsıklam mazot olursa boyalı parçanın boyasına zarar verebilir

Mazot yerine gaz yağı olursa daha faydalı olur . Gaz yağı mazot gibi boyaya zarar vermez aksine boyayı besler . Fakat bu uygulamadan sonra aracın çok fazla toz çekeceğini de bilmekte fayda var .
  • çekiyorum benzinlige,allah ne verdiyse girisiyorum,memnunum 😁

• Araç araçtır onunla duygusal bağ kurmaya fantaziler üretmeye gerek yok.
  • Bence attığınız cilayı değiştirin öncelikle, fusso coat 12 yada fk1000 p gibi daha kaliteli ve uzun ömürlü boya koruyucu ürünler kullanın, daha sonra yıkarken phnötr şampuanlar kullanın sonax turuncu gibi içeriğinde wax ve cila olmasına gerek yok onların zaten cilalı araç.

• Nasıl yıkatırsanız yıkatın illaki ilk günkü gibi olmayacak. Kılcak çizikler kaçınılmaz. Cilalı şampuan + orta tazyikli bahçe hortumu en ideali. Yağmurda bir opsiyon :)

Onu geçinde, yıkayıp anadan doğma yapsanız bile bırakın trafiği, 1 saat içinde durduğu yerde bile (kapalı garaj hariç) tekrar kirleniyor, toz yiyor. Bu yüzden değer mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.