Şimdi Ara

En çok kazandıran mühendislik bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam dostlarım. Yks 2019dan 4 yıllık bir çalışma sonucu istediğim sonucu aldım ben ilk 950ye girmeyi başardım. Malum tercih dönemi ve aklım çok karışık. Kendimi bildim bileli mühendis olmak isterim lakin internette çok düşük maaşlardan söz ediliyor. Sizce şöyle başlangıçta 8-9bin civarı maaş almam için hangi üniversitede hangi bölümde okumam gerekir. (mühendislik olsun yeter fakat makine ve endüstri dikkatimi çekiyor)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 950deyseniz iyi bi maasla baslar daha da yukselirsiniz zaten dert etmeyin size uygun olani secin

• sen türkiyedeki en iyi üniversiteden mezun olsan da başlangıçta o maaşı alamazsın

• lustral seyahat kullanıcısına yanıt
    Bambılbi olmaz mı hocam

• esogüceng E kullanıcısına yanıt
    Dostum 10bine giren tıpçı başlangıçta benden yüksek mi alacak yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Unsatisfied

Evet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rastgele mühendislik bölümü yazacağına tıp yaz başlangıçta iyi bir maaş istiyorsan. Kazanacağın para konusunda mühendisliklerde alt veya üst sınır yok gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilkent endustri mezunlarinin 3000tl civari ile basladigini biliyorum.

• en iyi üniversitelerden mezun muhendisler ortalama 3000 civarinda başlıyor ama uçak muhendisligi mezunları ilk yıllarında 4000 ve belki ustunde alabiliyor diye duydum.

• Tıp okuyanlar senden yüksek maaşla başlayabilirler ama 5 yıl boyunca aşağı yukarı aynı maaşı alacaklar yeni mezun maaşı az olabilir ama 6 yılda maaşını arttırırsın baya

• quote:

Orijinalden alıntı: Unsatisfied

O tıpçı bir yere kadar yükselecek fakat sen belki 3k-4k aralığında başlayacaksın ama o tıpçının ulaşamayacağı rakamlara ulaşabilirsin ki 10 bine giren tıpçı demişsin ama oda üniversitesine göre o mantıkla bakarsak ilk 50 ye girip tıp yazan adam 1k daki mühendis benden yüksekmi alacak der yani küçük görmeye gerek yok.
  • xunlei X kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim.

• Hocam para için mühendislik yoktur evet hayatını geçindirceksin ama acıkcaksı ne seviyorsan onda kazanırsın

• Iyi okullardan mezun olanlar genelde savunma sanayide calisiyor baslangic maas her sey dahil ortalama 6.5-8.5k arasi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.