Bildirim
En Guvenilir External Harddisk??
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Yok öyle bir marka ve model.. -
Seageta öneririn Freeagent hdd lerinden aldım 500 gb süper -
Ben de su an Seagate 1Tb EXT. HDD çıkmasını bekliyorum, yani Seagate diyorum.... -
Seagate en guveniliri diyosun yani??? -
quote:
Orjinalden alıntı: aydinmert
Seagate en guveniliri diyosun yani???
Kişisel görüşüme göre evet... -
Western Digital'i nasıl unutursunuz
maşallah mersin sıcağında bu yaz 1 ay boyunca 7/24 açık kaldı 250gblık mybook hdd üstelik mürekli emule ve torrent harddiske veri kaydediyordu bekleme konumuna bile geçemedi alet. hiç sorun çıkarmadı. geçen ay sattım yine WD aldım 500gb. bir 500 daha alacağım gibi önümüzdeki ay, o da WD olacak. seagate ile ilgili problemler var Wd daha sorunsuz. çok araştırdım almadan önce çok memnunum şu anda. esata destekli olmasına rağmen 200 ytl ye aldım 500 gb daha ne olsun. ısınma sorunu hiç yok. sessiz şık hızlı. esata kullanamıyorum laptopta; usb de hiç fena değil. esatada zaten 7200rpm 16mb cashli hddsi dahili hdd hızında çalışır. usb 2 hızı kesmiyor bu canavarı. ama download, arşiv, hd film izlemede vs sorun yok. çok büyük arşivleri aktarırken sorun oldu 200gb civarı idi. esata olsa 2 kat hızlı olurdu ama napalım artık aktarım sırasında gezmeye gittik:D bu tip işlemleri yılda 1 yapacağım için sorun değil. WD diyorum yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 23 Ekim 2007; 21:54:27 >
-
Gunman deneyimlerini paylastigin icin sagol...Ben de biraz arastirdigimda Seagate su siralar pek stabil degilmis gibi bir izlenim edindim. Dedigim gibi benim icin hiz ikinci planda, once saglamlik geliyor.
Yanliz arkadaslar ya ben bulamadim ya da gercekten yok, harici harddisklerin dayanikliliklari veya stabil calismalariyla ilgili bir test bulamadim. Bilmiyorum tabi boyle bir test yapilabilir mi ama?? Bilen arkadaslar paylasabilirler mi acaba...
ben de yavas yavas WD ye yonelmeye basladim sanki.
selamlar -
arkadasım ben maxtor kullanıyorum one touch III memnunum en azından wd kadar sesli degil en azından senin sanırım takıldıgın nokta saglamlıgı dayanıklılığı demişsin ama bu konu içindeki hdd lerle ilgili ve bunların da cok farklılık gösterecegini düşünmüyorum ama sen daha dikkatli kullanabilirsin -
Ben de arastirdikca saglamlik acisindan hemen hemen hepsinin ayni oldugu kanatine varmaya basladim...degisen sey isinma olayi ve ses anladigim kadariyla...??? -
quote:
Orjinalden alıntı: quentin
arkadasım ben maxtor kullanıyorum one touch III memnunum en azından wd kadar sesli degil en azından senin sanırım takıldıgın nokta saglamlıgı dayanıklılığı demişsin ama bu konu içindeki hdd lerle ilgili ve bunların da cok farklılık gösterecegini düşünmüyorum ama sen daha dikkatli kullanabilirsin
maxtor marka iki tane internal harddisk kullandım. ikisi de durup dururken çöktü. benim gibi maxtorda arıza yaşayanların oranı da yüksekmiş. ben artık o markaya güvenmiyorum.
external harddisk için western digital ve seagate diyorum. ama wd biraz daha ağır basıyor -
quote:
Orjinalden alıntı: dejaay
Yok öyle bir marka ve model..
+1453
Ama dersenki kısmen o zaman sana Seagate derim WD de iyi ama haricide iyi bence seagatede haricide çok ısınan diskler yapmış o yüzden o biraz korkutuyor.
Samsung da iyidir ama seagate kadar güvenilir gelmiyor ve daha nazikler. -
quote:
Orjinalden alıntı: kahve
quote:
arkadasım ben maxtor kullanıyorum one touch III memnunum en azından wd kadar sesli degil en azından senin sanırım takıldıgın nokta saglamlıgı dayanıklılığı demişsin ama bu konu içindeki hdd lerle ilgili ve bunların da cok farklılık gösterecegini düşünmüyorum ama sen daha dikkatli kullanabilirsin
maxtor marka iki tane internal harddisk kullandım. ikisi de durup dururken çöktü. benim gibi maxtorda arıza yaşayanların oranı da yüksekmiş. ben artık o markaya güvenmiyorum.
external harddisk için western digital ve seagate diyorum. ama wd biraz daha ağır basıyor
seagate maxtoru aldı kardeşim.
bende maxtor 2.5' harici disk aldım.driver ını seagate'in sitesinden indirdim.
ve diskimden çok memnunum,sessiz sedasız ve çok hızlı tavsiye ediyorum.
-
quote:
Orjinalden alıntı: nowanda
quote:
Orjinalden alıntı: kahve
quote:
external harddisk için western digital ve seagate diyorum. ama wd biraz daha ağır basıyor
seagate maxtoru aldı kardeşim.
bende maxtor 2.5' harici disk aldım.driver ını seagate'in sitesinden indirdim.
ve diskimden çok memnunum,sessiz sedasız ve çok hızlı tavsiye ediyorum.
evet arkadasım aynen oyle maxtorun içindeki de seagatein içindeki de aynı hdd bence wdnin de pek bi farkı yok kullanımla ilgili bence
-
wd ye lira vermem
varsa yoksa seagate -
bende wd 500 gb mybook preium e-sata edition kullanıyorum yaklaşık 6-7 aydır.bu kategoride başka disk kullanmadım ama ses konusunda wd sorunlu diyebilirim + esata konusundada sorunları var uygun kablonun Türkiyede bulnaması asus anakartlarda jmicron cipsetleriyle uyumsuzluk gibi ama alet gerçekten saglam duruyo ben bugune kadar esata kullanmadım ama usb performansından da gayet memnunum.
ses konusunda biraz dertli ama ole paldır kuldur degil sessiz bi ortamda hırıldıryo diyebilirim tabi başka marka model harici bi disk kullanmadıgımdan bu sesin fazlamı azmı oldugunu bilmiyorum ancak tahminimi göre bu kadar sesi hepsi yapıyodur.
fiyat olarak gayet uygun durumda wd mybook pre es edition tavsiyemdir ben memnunum -
Kafam karisti arkadaslar:)...bu arada ben Amerika da yasiyorum su anda o yuzden sanirim kablo gibi ek aksesuarlari zorlanmadan bulabilirim...
Seagate i es gecme diyosunuz yani? -
Şimdi madem kafan karıştı ben sana özet geçiyim Seagate harddisklerin kralıdır çok iyidir hızlıdır kimisi çok seslidir ama güvenilirdir fakat harici disklerinde bir hataları var diski bir plakanın üzerine koyuyorsun ve plaka da çok ısınıyor sorun yaratabilir.Yani internal disk olayını yemiş bitirmiş olan seagate haricide bir daha ki sefere daha iyisini denemeli.
WD ise internal disklerde seagate kadar iyi olmassada performans açısından ses ve uzun ömürde iyidir.WD harici disk olayını bitirmiş olup çok kullanışlı ve pratik ve bir o kadarda hzılı ama sessiz harici diskler çıkarmıştır.
Samsung internalda iyidir ama belli bir süreden sonra ses yapıyor ve işin aslı çok fazla bozulan sapıtan samsung disk gördüğüm için samsungun diskelrine güvenim azaldı.
Laciede haricilerde son derece iyidir.
İşin özeti bu
-
Kafam daha da karisti desem ..şaka bir yana..seagate in yaptığı hatayı anlamadım..ne demek plakanın üstüne koymak..?
-
arkadasim madem amerikada yasiyorsunuz allah askina git Best Buya al istedigin kapasitede bi external hard disk. 3 gun sonra begenmezsen gotur yenisini al. Walmarta bak istersen onlara 89. gun bile gitsen urunu geri aliyolar biliyosundur.
Yasadigin yere yakin varsa baska yerlere de bak. Ama diyorum ki madem amerikadasin, hic dusunme hepsini tek tek al bak, hatta bize de yaz burda sunun sesi cok cikiyor su daha hizli su daha az isiniyor vs die..
su an best buyda seagate 250 mb 79 dolara dusmus, bi ara 69a da dusmustu istiyosan bekle sen bilirsin. Bazen 500lukler 119a dusuyo. sana kalmis artik
Benzer içerikler
- araç kamerası hafıza kartı tavsiye
- sd karta taşıma yapamıyorum
- ayırma birimi boyutu nedir
- diski kullanabilmek için önce biçimlendirmeniz gerekli
- vatan bilgisayar fatura sorgulama
- ntfs nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X