Şimdi Ara

En hızlı tarayıcı hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • En yeni güncellemelerden sonra, hangi tarayıcı web sayfalarını daha hızlı açıyor? Firefox mu, Internet Explorer mı yoksa Safari mi? İlginç sonuçlar, bu haberde.

Son güncellemeler, tarayıcılar arasındaki savaşı daha da alevlendirdi. Pazar liderliğini elinde bulunduran Internet Explorer'ı devirmek isteyen Firefox, 3.0 sürümüne adım adım yaklaşırken, artık Windows'ta da çalışan Safari, varlığını kabul ettirmek için geliştirilmeye devam ediyor. Gadgetzone sitesinin yaptığı testin sonuçlarını okurlarımızla paylaşıyoruz.

Nasıl Test Edildi?

Tarayıcıların test edildiği sistem; Windows XP yüklü, 1.73GHz Pentium M işlemcili 1GB RAM'li bir bilgisayar. Sayfa açma ve sayfa yenileme olarak iki aşamada gerçekleşen testin sonuçları ise aşağıdaki grafiklerde mevcut.

En hızlı tarayıcı hangisi

Grafiklerde de görüldüğü gibi Apple Safari, hem sayfa açma hem de sayfa yenileme konusunda diğer tarayıcılara fark atıyor ve daha kısa zamanda bu işlemleri gerçekleştiriyor.

2. sırada yer alan Firefox'un aldığı rakamların yanı sıra Internet Explorer ise en yavaş tarayıcı olarak testten çıkıyor.

KAYNAK

• Bildiğim ve senelerdir kullandığım Opera'yı kimse geçemez.
  • safari,firefox2,firefox3,opera,maxthon,avantbrowser,internet explorer tüm bunları kullandım ve de şuan günlük maxthon kullanıyorum.. hızlı olduğundan değil konforundan dolayı.. ama benim gördüğüm tüm bunların içinde operanın en hızlı olduğu ardından firefox gelir.. ve nedense safarinin bahsedilen hızını hiç görmüş değilim.. mac os x teki safari hariç.. galiba insanlarda önyargı var.. windows altındaki safari macosx teki kadar hızlı değil.. macosxte safari kullananlar windows altındaki browserların ne kadar yavaş olduğunu bilirler böyle bir önyaklaşımla eminim test edilmiştir tarayıcılar.. opera kadar hızlı olmadığı kesin herkes yükleyip görebilir.. bir ikincisi hiçbir özellik yok.. odun gibi bir tarayıcı.. 2 saniye daha beklerim lüksümden vazgeçmem... safariymiş... mac os x te evet ama windowsta hayır...
  • Taban olarak Firefox, modifiyeli vs. dersen de Avant. Avant kullanıyorum şu an, epey hızlı. Gözle görülür şekilde hem de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: scaniaperest

Taban olarak Firefox, modifiyeli vs. dersen de Avant. Avant kullanıyorum şu an, epey hızlı. Gözle görülür şekilde hem de.

hocam programın tam adını söylermisin? nerden buluruz sen hangi sürümünü kullanıyosun?
  • Opera gerçektende hızlı ama rami çok kullanıyor:S
  • arkadaşlar ben tek bir özelliği yüzünden İE kullanıyorum eğer o diğer tarayıcılarda da oluyorsa bırakıcam bu ie yi gerçekten sinir bozucu çünkü,şimdi adres çubuğuna diyelim msn yazmam veya mesela renault yazmam yetiyor,yazıp entera bastığım zaman direk bağlanıyor siteye yani mesela renault yazdın bastınwww.renault.com.tr ye giriyor hiç öle uzantısını falan yazmaya gerek kalmıyor,eskiden ctrl+enterla baştaki ve sonradaki uzantıları ekliyodum fakat o zamanda evrensel sitelere giriyordu,bu direk türkiyeye ait olanı otomatik bağlıyor(yanlız bunu google araç çubuğu yüklüyken yapıyor)diğer tarayıcılarda bunun ayarı varmı ve nasıl yapılıyo özellikle maxthon da mesela,çünkü oraya iki saat adresi yazmak ve sonuna com tr gibi uzantı koymakla uğraşmak istemiyorum

• hocam ben de şu anda hepsi yüklü hemen hemen. bunu da avant tan yazıyorum. avantta denedim bahsettiğin olayı olmadı. Hatta ben İE de denedim onda da olmadı eskiden oluyodu ama neyse. Operada denedim renault u ve türkçe sayfayı açtı. yeni yüklediğim Firefoxta da denedim. sabah yazdım daha önce hiç girmememe rağmen sabah.com.tr yi açtı. renault yazdım renault.com.tr yi açtı. geçebilirsin bunlardan birine demek ki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tugtim

hocam ben de şu anda hepsi yüklü hemen hemen. bunu da avant tan yazıyorum. avantta denedim bahsettiğin olayı olmadı. Hatta ben İE de denedim onda da olmadı eskiden oluyodu ama neyse. Operada denedim renault u ve türkçe sayfayı açtı. yeni yüklediğim Firefoxta da denedim. sabah yazdım daha önce hiç girmememe rağmen sabah.com.tr yi açtı. renault yazdım renault.com.tr yi açtı. geçebilirsin bunlardan birine demek ki.

İE 7 de google araç çubuğu yüklü olduğu zaman açıyo,fakat google araç çubuğu yoksa http\\renault şeklinde çıkıyo ve girmiyo tabi,ama diğerlerinde yapamadım ben onlarda da google arama sonuçlarını gösteriyo bende o şekilde yaptığım zaman

• hocam valla şöyle söyleyim ben o kadar anlamam da daha yeni indirdiğim firefox 3,0 rc 1 de senin bahsettiğin özellik var. yanda google arama çubuğu gibi birşey vardı onu da kaldırdım aynı. senin dediğin gibi mercedes yazıyorum direk mercedes türkiye sitesini açıyor google arama sonucu falan yok yani.
  • Firefox'a geçtiğimden beri internete daha çok ısınmaya başladım.Ama IE 7 de guzel bir tarayıcı.Bilgisayarı meşgul eden işlemleri olmasa IE 7 yi kullanmak mantıklı
  • dur bakalım biz de kullanalım o zaman şu firefox 3 ü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swirl -- 24 Mayıs 2008; 15:35:59 >
  • Opera Sayfa açma hızları Firefoxla pek farklı değil ama elin Mouse sağ tık haraketlerine alıştı mı diğer tarayıcılara küfür edersin hantallıklarından dolayı
  • Maxthon
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.