Şimdi Ara

* * * * En İyi ADSL Modem Hangisi ? * * * * (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
17.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • speedcom art18cx 1 ethernet port + 1 usb port ----> +1 ,
    son kulanıcı fiyatı şu sıralar yükselmiş durumda 1 ay öncesine kadar 40$+kdv idi, şimdi 45$+kdv... kullananlar bende dahil gayet memnun, ısınma falan yok problemsiz

bu arada aynı cihazın 4 portlu olanını bulabilirsen onu al
  • bende sımdı okudum kafam temelli karıstı
    bi adsl modem alacam arkadasa o evde tek basına kullancak yani ole 3-4 pc baglanmıycak..
    Bole ucuz bısey olsun dıyodum yanı hıc fark etmez sanıyodum sımdı okudum bu firewallu yok usb gırıslı benım daha once duymadıgım seyler.. bana ne onerırsınız..
  • Aeaksoy seni çok iyi anlıyorum çünü ben de aynı durumdaydım, okumadığım forum, gitmediğim bilgisayarcı kalmadı diyebilirim. Ama sordukça, öğrendikçe kafam daha çok karıştı. Biraz şans işi gibime geliyor benim. En sonunda golddan c-net 4 portlu firewall+ethernet+usb girişli routerlu bi modem aldık 62dolar +KDV Bonuscarda 6 ay taksit. Golddan alma nedenim de 1 hafta içinde beğenmezsen geri götürebilmen. Bunların ne demek olduğuna gelince kısaca firewall (güvenlik duvarı) dışarıdan hackerların falan bilgisayarına girmesini, dosyalarını falan görmesini engelliyor. Router da birden fazla PCyi bağlamak için gerekli bir sistem sanırım. O da güvenlik açısından her porta girilmeyi kısıtlıyor, ayar falan yaparak port açmak lazım (ben 2 gündür uğraşıyorum henüz beceremedim ) Ethernet bağlantısı için PC de ethernet kartı takılı olması lazım ama ethernet usbye göre biraz daha hızlı oluyormuş.
    Açıkçası eğer tek pcye bağlanacaksa ben routersız, firewallsuz bir modem al geç derim. Özellikle bizim gibi shareware (kazaa) porgramlardan download yapmak, online oyun oynamak falan istiyorsan portların tamamen açık olması daha iyi. Ama güvenlik açısından bişey diyemem. Benim kanaatimce software olarak bir firewall kurarsın olur biter. Ama bu benim naçizane fikrim. O port ayarlarını yapmak da pek zor değil diyor arkadaşlar ama ben henüz yapamadım. Umarım yardımlarıyla hallederim. Bir kere ayar yapınca da sorun çözülüyormuş ama bakalım.
    Bir de geri götürebileceğin bir yerden al derim ben. Mesela c-net 57 dolara falan da varmış ama 3-5 dolar fark geri götürme imkanı için değer. Mesela port işini halledemezsek geri vermeyi düşünüyoruz.

Sana çok kolay gelsin. ARKADAŞLAR siz de ne olur şu derdime bi çare bulun da beni tekrar modem aramak için yollara, modem kurmak için de broşürlere, sitelere düşürmeyin. Yalvarıyorum sizlere. Derdimi başka bi sayfada anlattım ama buraya da aktarayım yine:

Bazı shareware programlara (shareaze) ve sitelere girmiyor. Port aralığı kısmına giriyorum ama statik ip olmadığından portları açamıyor.Mutlaka telekomdan mı statik ip almalıyım yoksa manuel olarak kendim o oturum için statik ip alabilir miyim? Ya da port açmanın başka yolu yok mu?
    Bir de routerlu modemlerin hepsinde (zoom) dahil aynı port kısıtlaması var mı? O zaman routersuz bir modem alıp 2 bilgisayarı hubla falan mı bağlasak??
    NE OLUR YARDIM EDİN!!!

• baba eyvallah saolasın

gidip en dandık bıseyden alcam bu dedıklerınden sonra
  • Bence yine de geri götürebileceğin bir yerden almaya çalış, ne olur ne olmaz. Bir de bunlar benim fikirlerim, herkes farklı bişey diyor bu konuda, yani iddiam yok ona göre:)
    ARKADAŞLAR nolur derdime bi çare, her türlü değişik öneriye açığım!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moongirl -- 14 Aralık 2004, 3:39:17 >
  • walla bende inca nın ethernetli olan modeli var gayet güzel hiç bi sorun yok. gerek oyunda(50ping) gerekse downloadda (256k adsl- 25-28 hatta 30 larda gezindiği oluyor bazen)
    arkadaşımda da arescom var. iki modemin arasında bi fark göremedik.

bence tanınmamış olmayan ethernetli bi modem iyidir.
  • Geez 4 portlu ethernet adsl modem alalı 20 gün kadar oldu. Pek sorun yaşamadım. Modem araştırması sırasında forumlar daki şikayet ve sorunları görünce korkmuştum ama çok şükür başımıza hiç bişey gelmedii şimdilik. Yaw arkadaşlar sorun dışında iyi şeyleride yazalım, akla kara belli olsun...
    Ne kopma ne ısınma, ne port derdi , ne görme mevzuları, hiç birini yaşamadım geeez le
    piyasadaki pahalı modemlerede allahtan aldanmadık, hepsi aynı işi yapıyor bunların. Xp de her şeyi otomatik tanıdı zaten. ben sadece şifre ve kullanıcı adı girdim, diğer 3 bilgisayarda kendiliğinden bağlandı. port derdim falan olmadı yani

(dc++ active ayarları başlı başına bir mevzu, 2 günün sonunda avtif oldum ama uğraşmaya değmez passive kalın daha iyi. Aslında çok kolay, ısrar ederseniz, huplardaki oplar size yardımcı olurlar.)

servis den makine başı 30-40 milyon lira istemişlerdi bağlantı yapmaya, şimdi servisin önünden geçerken gülesim geliyor :)) Ne pahalı modemlere, ne bağlantı için servise haybeden para vermeye gerek yok. Benim için bide telekomun öğrenci kampanyası üstüne eklenince bayağı ucuza geldi... Yaşadığım tek sorun telekomla, hattı 3 gün sonra açdılar. Bide bazen şifreleri kafasına göre değiştiriyorlarmış. Bağlantıya geçmeden telekomdan mutlaka şifre onayını alın. (Tabi kolay kolay telefonlara kimse çıkmaz, bunu da unutmayın, ) keşke modemler gibi telekomlada arayı düzeltebilsek, deniz altında hat kopmaları, hız sorunları vs. vs. ortadan kalksa.............

• onixon modemi üç aydır kullanıyorum... konu da uzman değilim... kurulumunda sorun yaşadım ama teknik servisi (ithalatçı firma sky bilgisayar) aradım telefonda söylediği gibi yaptım oldu. usb giriş tek kullanıcı için piyasanın en ucuz modemi... günlük 5 ila 10 saat arası bağlıyım sorun yok...
  • geek pro-max ue4 (4 portlu) ADSL modem bence fiyat+performans açısından en iyisi... Fiyatı 62 dolar + kdv kullanımı,kurulumu çok kolay... bir kere kurduktan sonra modemin yerini unut... zaten yazılımında herşey hazır,kendisi kuruyor... tak ve kullan yani... ben ilk kurduğumda böyle oldu...
  • airties rt 205 falan tavsiye eden yok neden?
  • Zyxel Prestige serisi bişi al rahat et...
    Unut sonra modeminin olduğunu :-)
  • Evet Zyxel alabilirsin, aylardır açık kendi kendine çalışıyor.
  • yıllarca kullana bilecegin modem 660hw ZYXEL marka ve oldukça ucuzda tavsiye ederim
  • madem konu zyxel'e gelmiş, bir sorum var. p-660hw modelini almayı düşünüyorum. aklımı kurcalayan tek bir şey var: sinyal gücü. yaklaşık 8 metrelik bir mesafede arada iki duvar olacak şekilde kullanacağım. benzer ortamda kullanan var mı? teşekkürler şimdiden...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.