Şimdi Ara

en iyi akü markası ve akü ömrü (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.114
Cevap
28
Favori
816.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi akü markası ve akü ömrü

(En Son Oy Tarihi: 7.1.2025)
Giriş
  • n11.com'dan POWERMASTER 12 VOLT - 10 AMPER DİJİTAL EKRANLI AKÜ ŞARJ CİHAZI seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
    urun.n11.com
    Powermaster 12 Volt - 10 Amper Dijital Ekranlı Akü Şarj Cihazı - n11.com
    https://urun.n11.com/yedek-aku-ve-sarj-cihazlari/powermaster-12-volt-10-amper-dijital-ekranli-aku-sarj-cihazi-P375267596

ben bunu aldım. yarın gelirse deneyecem. fiyat olarak çok iyi diger 150-200 tl olanlar 1 veya 2 amper çok yavaş şarj eder. birde bunda dijital ekran var.

benim araçta voltmetre var, marj esnasındaki voltaja bakıyorum bazen 8 e kadar düşüyor bazen 9 bazen 11 çok ilginç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hslk kullanıcısına yanıt
    Hocam İnci öneriliyor. bence İnci akü daha iyi.Mutlu bozdu diyorlar eski kalitesinde degilmis

• onur_er O kullanıcısına yanıt
    hocam unutkanlık durumlarına yapılacak bişey yok insanlık hâli yani. daha güncel modelli bir araca geçerseniz artık yeni araçlar kapılar kilitlendikten 5-10dk. sonra aküden elektiriği kesiyor (hem elektriksel yangın vs. önlemek hemde akünün açık kalan bişeylerden dolayı boşalmaması için)

aynı zamanda aracı stop edip inerseniz farlar açık kaldıysa onlarıda söndürüyor en garanti sistem budur hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 25 Eylül 2019; 22:45:10 >
  • 2011 model, Bmw 3.16'ya hangi marka ve model akü tavsiye edersiniz?
  • celalsungur kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Mutlu alın, hem durduk yere cebinizden fazla para çıkmamış olur hem de kalitesi belli önceki arabamızda 9 sene kullandık
  • quote:

Orijinalden alıntı: FthGTI

Mazda’lar orjinalinde Panasonic akü ile geliyor ve en az 5 sene dayanıyor bu aküler
    10 yıl 10 aydır kullanıyorum ben.
  • Orijinal aküm ömrünü doldurmaya yaklaşmış sanırım. 2012 fiestam var 1200 watt subwoofer var. Hangi marka taktırmalıyım? kaç amper olması lazım?

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

10 yıl 10 aydır kullanıyorum ben.

Alıntıları Göster
    Doğrudur, orjinalden sulu tip aküdür, suyunu tamamlamayı unutmayın

• mlbozkurt M kullanıcısına yanıt
    Sonuç nasıldır? Cihaz iş görür mü?
  • Honda Accord aracım için 14.12.2013 tarihinde aldığım Mutlu Akü yaklaşık 4 yıl, 05.09.2017'de aldığım Mutlu Akü ise 2 yıl 1 ay süre sonrasında kullanılamaz duruma geldi. 2007 model aracımın orjinal aküsü Yuasa markaydı. Bu aküyü 7 yıl civarında problemsiz kullandım. Eskilerde en az 6 yıl kullanabildiğimiz aküler artık 2 yıl zor dayanıyor.

Son olarak 05.09.2017'de satın aldığım 55 Amper dar tip akü sanki ayarlanmış gibi 2 yıllık garanti süresi bitiminden 1 ay sonra tamamen kullanılamaz duruma geldi.

Mutlu Akü Yetkili servisine gittiğimde arabada elektrik kaçağı olmadığı tespit edildi. Aracın şarj dinamosunun ürettiği voltaj değerinde de problem bulunamadı. Araç ile ilgili hiçbir problem bulunamadı.

Akünün asit seviyesinin normal olduğu ancak voltaj değerinin normalin çok altında olduğu tarafıma iletildi. Sürekli kullandığım aracımda akünün böyle bir durumda olmasının sadece akünün arızalı olmasından kaynaklı olduğu ama yinede bir de kendilerinin aküyü şarj cihazına bağlayarak test edecekleri tarafıma iletildi. Bana ikame eski bir akü verdiler ve arızalı akümü aldılar. Akü hafta sonu dahil 4 gün süreyle serviste şarj makinesine bağlı kaldı. Servise gittiğimde şarja bağlı olmasına rağmen akü voltajının yükselmediği ve akünün arızalı olduğu, yeni akü almam gerektiği söylendi.

Akünün bitmesi bir yana aracımı olur olmaz zamanlarda çalıştıramadığımdan dolayı işlerimde yaşadığım aksamalar ve harcadığım zaman kaybı çok daha sıkıntı yarattı.
    Mutlu akünün web sayfasında bulduğum e-posta adresine mesaj attım, dönen olmadı. Telefon açıp müşteri temsilcisiyle konuştum garanti bitmiş bir şey yapamayız dediler.

Mutlu aküden vazgeçtim ve tavsiye üzerine Varta akü almaya karar vermiştim ki, şikayet sitelerine bakmak aklıma geldi. Varta akü içinde garantinin bitmesinden hemen sonra şarj tutmamaya başladığı, arızalandığı, hatta garanti kapsamında olmasına rağmen ürünün değiştirilmediğine ilişkin şikayetler gördüm.

Bosch içinde benzer şikayetler...

Sonuç olarak değerlendirmem odur ki;

1- Araç üzerinde gelen orjinal aküler kesinlikle aynı markanın piyasada satılan ürünlerinden çok daha kaliteli oluyor, uzun süre dayanıyor.
    2- Akü üreticilerinin tamamı 2 yıl garanti veriyor ve nasıl oluyorsa son yıllarda alınan aküler, garanti süresi biter bitmez arızalanıyor.
    3- Sanki akü üreticilerinin aralarında gizli bir anlaşma varmış gibi bilinçli olarak kalitesiz yaptıklarını ve eskiden en az 5-6 yıl kullandığımız akülerin artık üretilmediğini düşünüyorum. Akü garanti bitiminden hemen sonra arızalanacakki yeni akü satıp para kazansınlar.
    4- Yurtdışı akü karşılaştırma sitelerinde yaptığım incelemelerde gördüğüm ACDelco, Optima, Odyssey gibi uzun ömürlü ve kaliteli aküler Türkiyede yaygınlaşmadığı sürece, Türkiyede satılan Mutlu, İnci, Bosch, Varta gibi ünlü markalar asla kendilerini düzeltmeyecekler ve biz bu firmalara mahkum olacağız.

Durum böyle ise hangi markayı aldığımızın ne önemi kalıyor, gidip en ucuz aküyü almak sanki daha mantıklı gibi görünüyor.

Tavsiyem şikayet sitelerinden akü markalarını aratıp, kullanıcıların problemlerine bakın. Hepsinin ne kadar benzer olduğunu göreceksiniz.

• akarast A kullanıcısına yanıt
    Aracınızı ne kadar sık ve ne kadar mesafe kullanıyor sunuz? Günde kaç defa marşa basılıyor?
    2 yılda akünün bitmesi kesinlikle anormal.
    Uzun süre marşa basmadiginiz oluyor mu? Derin deşarj olayı olur mu akünüzde?
    Günlük voltaj takibi yapmanızda fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Levcho

Aracınızı ne kadar sık ve ne kadar mesafe kullanıyor sunuz? Günde kaç defa marşa basılıyor?
    2 yılda akünün bitmesi kesinlikle anormal.
    Uzun süre marşa basmadiginiz oluyor mu? Derin deşarj olayı olur mu akünüzde?
    Günlük voltaj takibi yapmanızda fayda var.
    Her gün işe gidiyorum. 7 km gidiş 7 km dönüş 14 km.. Birde Ankara trafiğinde bu mesafeyi katettiğimi düşünürseniz en iyi ihtimalle en az 1 saat araba mutlaka çalışıyor. Onun dışında afedersiniz tuvalete bile arabayla giderim. Anlayacağınız arabamı yoğun kullanıyorum. Arabada ses sistemi falan yok. Yani orjinal müzik sistemi mevcut. Mutlu akü yetkili satıcısı çalışırken-çalışmezken ölçümlerini yaptı, akünün arızalı olduğunu söyledi. Araçda kaçak olmadığını, kaçak olsa Akünün bome sinin düşmesi gerektiğini söyledi. Zaten ampermetre ile kaçak kontrolünü bende yaptım. Araba çalşmazken, akü kablosunu söküp araya ampermetre taktığımda değer 0,01 gibi görünüyor ki bu da normal. 4 gün şarj makinasına bağladılar voltaj 1 volt bile artmadı. Yani arabanın ya da benim hatam değil. Akü kesinlikle bozuk.

Aküyü değiştirdim. Bosch marka akü aldım. Birde bunu deneyelim bakalım.

Birde ne kadar doğru bilmiyorum ama aküyü aldığım Bosch servis, piyasadaki yerli akülerin tamamının kutularının Yiğit Akü tarafından üretildiğini, Yiğit akünün Avrupanın en büyük fabrikasını kurduğunu söyledi. Ayrıca Varta akülerin Çin de üretildiğini, Bosch Akünün ise İspanya ya da Almanya üretimi olduğunu, bir ara Bosch akününde uzakdoğu da üretim yaptırdığını, ancak kalitesi düştüğü için piyasada müşteri potansiyelinin azaldığı için buradaki üretimden vazgeçtiğini söyledi. Ben servisteki adamların dediğini iletiyorum. Aslı var mı bilemiyorum.

• akarast A kullanıcısına yanıt
    Hocam aldığınız akünün üretim tarihi 2-3 ayı geçmesin. 2 yıl sonra biten akününde asitini değiştirip devam edin. plakalar saglam olduğu sürece akü ölmez.

• Alphace A kullanıcısına yanıt
    Cihazı baba gönderen satıcı 2.el gibi göndermişti. Bende iade ettimz etmeden önce 1 tam şarj denedim. aküye bağlanan uçları dandik fakat cihaz hızlı şarj ediyordu.

• 2 gün önce 5 yıllık aküm mefta oldu, 200 tl ye esan akü taktırdım 2 yıl garantili 2019 üretimi şimdilik memnunum
  • yerli sevdasına kapılmayın hiç, mutluda incide gavurun oldu. 7 aydır mutlu yüzünden başım ağrıdı. mayıs ayında aldığım 60lık mutlu temmuz ayı günün birinde komple sıfırlamıştı, birde sürüp bıraktım ertesi günü araçta tık yok. ankaradaki varlık mahallesindeki mutlu servisi değiştirmemek için kırk dereden su getirdi aküde sorun yok diye. aküyü garantiden değiştittirene kadar 2 defa daha yaşadım aynı sorunu. 3. sefer gittikte artık değiştirdiler, birde "eğer garantiden değiştirirsek bir daha değiştirme hakkınız yok" diye söylediler?!! sonra değiştirdiler 2 ay sonra yine bugün(10 kasım) aynı şey oldu akü boşaltmış kendini. aracımda sorunda yok kaçak olsa eylülde değişen akü 2 ay sonra kasımda bitmezdi ki bu araç bazen birkaç gün yatıyor, şarjımıda ölçtürdüm kaç defa ondada sorun yok. sorun mutlunun dandik aküsünde. kesinlikle bundan sonra mutlu tercih etmem. heleki ankaradakiler kesinlikle mustafa saatçi denen firmaya yanaşmasın, adamlar beni suçlu çıkarmak için herşeyi yaptı, işte radyoyu açık bırakmışsındır, ışık açık kalmıştır, ses sistemi varmı, o varmı, şu varmı birşeyi açık unutmuşsun fark etmemişsindir, lan yok işte. alıcaksanız diğerlerine yönelin derim

• Dünyanın en büyük akü üretici johnson control alt markası varta tabii bize gelenler ne malı bilmiyorum ama alman malı olanlar gayet iyi onun dışında exide moll panasonic kore malı se bang Kaliteli markalar bunun dışında yerlide inci bence bir tık daha iyi mutluya göre

• 3 yil garantili petlas kırmızı aldım 60 amber 300 lira tavsiye ediyorum

• Arkadaşlar merhaba 2015 model Opel corsa aracım var araç 42000 km de son 6 aydır araç sabahları kesik kesik zar zor çalışıyor kime sorsam akü diyor aracın orjinal aküsü gm kullanmaktayım ancak akü de şöyle bir durum var gün içinde 2.3.ve sonraki çalışmasında bu teklemeyi yapmıyor bazı zamanlar sabah ilk çalışmada da bunu yapmadığı da oluyor akü ölçümü yaptığımızda anlık değişim veriyor açıkçası aracı çok kullandığım söylenemez biraz bunun etkisi de olabilir ama bu kadar kursa sürede akünün tükenmesi beni şaşırtıyor çok bilgili değilim bu konuda yardımlarınız benim için çok değerli değişim gerekiyorsa da hangi aküyü almalıyım

• daha kredisi bitmesine 2 ay kalan arabamın aküsü uyarı verdi. servis 675 TL ye mutlu akü olduğunu söyledi. piyasada 400e yakın fiyatta satılıyor.start stop ile akü ömrü kısalıyormuş. akü üretmek mi start/stop mu daha az çevreci oluyor anlamadım.
    neyse marka olarak mutlu iyi midir uzun ömürlü mü bilmiyorum. varta energizer veya daha uzun ömürlü olacak başka bir akü öneriniz var mı?
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.