Şimdi Ara

en iyi akü markası ve akü ömrü (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.114
Cevap
28
Favori
816.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi akü markası ve akü ömrü

(En Son Oy Tarihi: 7.1.2025)
Giriş
    Merak ettigim için soruyorum.
    Aracınız bu 4 yıl içinde kaç km yaptı? Sürekli şarj olmadığı zaman da derin deşarja giriyor ve akü ölüyor.
    Her gün kısa mesafe yapıyorsanız dahi akü cabuk ölüyor.

Akü nün tipi neydi? Efb mi, Agm mi? Veya eski tip sulu akü mu?

Benim araçta Varta var ve 6. Yılını doldurdu, hala sorunsuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 de aldımız 0 km Toyotanın aküsü bugün hakkın rahmetine kavuştu çok iyi bile dayandı taktir ettim bu japonların aküsünü üstünde marka felanda yazmıyor toyota yazıo sadice japonca bişiler yazıo hiç bişi anlaşılmıyor bulsam aynından alırdım ama yok 4 5 akücüye sordum yok varsa servisinde vardır diyorlar Yiğit akü taktırdım geçtim varta marta gavura para kazandırcak halimiz yok yerlisi varken yerlisini almak daha iyidir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs09gs09

2011 de aldımız 0 km Toyotanın aküsü bugün hakkın rahmetine kavuştu çok iyi bile dayandı taktir ettim bu japonların aküsünü üstünde marka felanda yazmıyor toyota yazıo sadice japonca bişiler yazıo hiç bişi anlaşılmıyor bulsam aynından alırdım ama yok 4 5 akücüye sordum yok varsa servisinde vardır diyorlar Yiğit akü taktırdım geçtim varta marta gavura para kazandırcak halimiz yok yerlisi varken yerlisini almak daha iyidir :D
    Bir saat japon aküsünü övüp, sonra ithal markaları karalayıp yerli taktırmışınız, kendinizle güzel çelişmişsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Bir saat japon aküsünü övüp, sonra ithal markaları karalayıp yerli taktırmışınız, kendinizle güzel çelişmişsiniz

Alıntıları Göster
    Ben diyecektim vazgeçmiştim

Bulsam Capon aküsü takacaktım diyor bulamamış yerli takmış sonra gavura para yedirmem demiş :)

Neyse benim akü de bayram öncesi bitti. 2015 model araba, ölçüsü biraz farklı olduğundan fazla marka seçeneği bulamadım Varta aldım. 80 ah 550 lira.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Evet makesef biraz oyle oldu ama :) yapicak bisey yok japon aku haric hepsi nerdeyse ayni fiyatti zaten aralarinda 50 tl oynuyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Renault araç üzerindeki fabrika çıkışlı yiğit akü 5 buçuk sene dayandı... (bu zaman diliminde akü hiç şarj edilmemişti, günlük aktif kullanılan bir araç değildi)

• 2013 Model ford fiesta marka aracımın üzerindeki fabrika çıkışı 60 ah varta akü bugün itibarı ile ömrünü doldurdu.Yeni akü almak istiyorum.Varta,Mutlu ve Bosch marka aküler arasında kararsız kaldım.Fiyat olarak 325 tl aynı fiyat hepside!Sizce hangisini seçmeliyim?

• Herkes MUTLU AKÜ yü yerli biliyor yerli değil, adı yerli sadece Mutlu akü yabancılara satıldı bayağı oldu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

Aracım 2015 model. 2018 Kasım ayında orijinal varta aküsü tamamen bitti. Gittim mutlu akü aldım. 3 yılda bi akü biter mi? Araçta müzik sistemi anfi falan yok. Sadece LPG mevcut.
    Mutlu akü yabancılara satıldıktan sonra kalitesi çok düşmüş her yerde öyle söyleniyor.
  • 2017 ocak ayinda gittik mutlu aldik. 2019 şubat ayında akü bitti.
    Sanki bilerek yapılmış gibi garantisi bitti akünün omru bitti

• Otomobil akülerinde merak ettigim konu markadan çok hangi akü tipini almak lazım, tam kapalı veya bakım yapılan tipler mi ? bilen varsa ona göre almayı düşünüyorum.

Avrupada soğuk memleketlerde power bank gibi akü takviye cihazları bağlayanlar varmış, mesela bu yıl bende Ağrı ya geldim. -30,40 felan oluyormuş. Malum memleket küçük bende kısa mesafe yapıyorum. Bu tarz bir cihaz alsak soguklarda felan işimize yaramaz mı, haftada bir evde sarj eder aküye takviye olarak takarız.

• quote:

Orijinalden alıntı: mlbozkurt

Otomobil akülerinde merak ettigim konu markadan çok hangi akü tipini almak lazım, tam kapalı veya bakım yapılan tipler mi ? bilen varsa ona göre almayı düşünüyorum.

Avrupada soğuk memleketlerde power bank gibi akü takviye cihazları bağlayanlar varmış, mesela bu yıl bende Ağrı ya geldim. -30,40 felan oluyormuş. Malum memleket küçük bende kısa mesafe yapıyorum. Bu tarz bir cihaz alsak soguklarda felan işimize yaramaz mı, haftada bir evde sarj eder aküye takviye olarak takarız.
    Direk Bosch'un şarj cihazları var 200-300 TL'ye. Bende alternatör sorununu çözene kadar almayı düşünüyordum. Soğuk yerlerde kesinlikle işe yarar.

• Mazda’lar orjinalinde Panasonic akü ile geliyor ve en az 5 sene dayanıyor bu aküler

• bahsettiğiniz şarj cihazı power bank gibi olanlarmı yoksa prizden şarj edenler mi ? benim aracın aküyü sökmek zor ve eve çıkarmakla uğraşmamak için taşınabilir takviye cihazı alacam

• optima aku
  • Varta eski varta değil, haberiniz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mlbozkurt

bahsettiğiniz şarj cihazı power bank gibi olanlarmı yoksa prizden şarj edenler mi ? benim aracın aküyü sökmek zor ve eve çıkarmakla uğraşmamak için taşınabilir takviye cihazı alacam
    Prizden şarj edenler hocam. Fiyat olarak daha makul oluyor. Yeriniz uygunsa 40 metrelik bi makaralı uzatma ile elektriği arabaya kadar götürebilirsiniz. Kutup başlarını söküp şarj edersiniz.

Yada daha kolay bir çözüm sanayide usta çevrenizin olması. Akü zayıflayınca söküp ustama götürüyorum şarja takıyorlar, geçici aküyü alıp geliyorum arabaya takıyorum

• 2012 de varta taktırdım 2019 da mefta oldu... Araçta 1000lik Jbl bass anfi vardı.

• mlbozkurt M kullanıcısına yanıt
    Taşınabilir takviye cihazı kısa süreli işinizi görür, akü bittiyse marşa basmak için. Sonra en az 300-400 km geçmeniz gerekiyor ki akü şarj olsun.
    Yeni nesil şarj cihazları kutup başlığı çıkarmadan şarj ediyor, araç üstünde doğrudan. Hatta çakmaklık soketi var çıkışında, hiç kaputu açmıyor sunuz.

• Herkese merhabalar. Dün akşam vakti acele akü almam gerekti.Batının varta tavsiyesine rağmen Mutlu akü aldım. Ama Bugün aklıma takıldı acaba üretim tarihi ne diye . Akünün üzerinde 6 haneli bir rakam gördüm. 290315 diye. Bu üretim tarihi ise hangi tarih oluyor anlamadım. Bilen varsa cevap yazarsa sevinirim. Taktım kafaya çünkü.

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.