Şimdi Ara

en iyi akü markası ve akü ömrü (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.114
Cevap
28
Favori
816.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi akü markası ve akü ömrü

(En Son Oy Tarihi: 7.1.2025)
Giriş
  • 15w ile 20w yağlar ekstrem durumlar içindir.
    Sizin araçta ne gibi bir gereksinim oldu ki!
    Normal şartlarda 10w numara yağlar gayet yeterlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Araç Tofaş Doğan SLX kullanım kitapçığında yaziyor 20 50 bizde dedik mühendisin bir bildiği vaaardir 20 50 koyduk ekstrem bir durum yok yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksicilik yapan bir tofaş yazın sıcağında 20w50 kullanabilir ama
    Genelde SLX 96 bg tempra motor diye tabir edilen motorlarda 10w40 kullanırlar,
    arkadaşımda ve dayımda da slx vardı, 10w40 kullanıyorlardı.
    hadi için rahat etmediyse 10w50 , 15w40 , 15w50 kulanılır.
    şu kış gününde 20w50 numara yağ felaket bence.
    murat 131 değilki 20w50 kullansın.
    Allah bilir 100 km de 15 litre yakıt yakıyordur.
    yinede yanıltmayayım, 10w40 kullananları araştır istersen. en iyi akü markası ve akü ömrü

www.auto-data.net
    Tofas Dogan 1.6 i I.E (96 Hp) | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    https://www.auto-data.net/tr/tofas-dogan-1.6-i-i.e-96hp-2858

www.auto-data.net
    Tofas Dogan 1.6 S (96 Hp) | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    https://www.auto-data.net/tr/tofas-dogan-1.6-s-96hp-2861

• lordford50 kullanıcısına yanıt
    Yok yok bilgi için sagolasin
    Evet hava çok sıcaktı :d ve araba 11 litre yakıyordu shshs
    Kışın zaten calistiramiyorduk şimdi 10 40 var zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EAEBEDCCE

Bu mesaj silindi.
    18 yıl dayanmış.
    En fazla 6-7 yıl gider sanıyordum.
    Helal

• Arabayı aldığımda mutlu akü vardı üzerinde, 2 yıl sonunda bitti. Ama önceki sahibi kaç yıl kullandı bilmiyorum, -19'da bile tek marşta aldığını gördüm. Arabam 1998 palio olmasına rağmen.

Sonra bütün aküler aynı diye rastgele yiğit akü aldım, 2 yılının dolmasına 20 gün kala tırtladı. 2 gün çalıştırmadım hiç, Havanın soğukluğuda -3, -5'lerde yani, sonra takviye ile çalıştırdım, 45 dakika-1 saat gezdim. 2 gün sonra en son sabah 7'de 5-10 dakika çalıştırdım, sonra 3'de bir denedim yine çalışmıyor. Akü 60'lık...

Eğer servis bir şey yapmazsa, haram zıkkım olsun o para. Gidip direk yine mutlu alacağım, benim kafasızlığım, niye değiştiriyorsun değil mi akü markanı.

• Arkadaşımın aracında Mutlu akü 14. ayında cortladı. Garantiden sıfırı ile değiştirmişler sorun çıkarmamışlar.
  • Duracell akü aldım. Adamlar iddialı imiş akü ömründe, göreceğiz.

• Merhabalar 207cc GT aracım var.3 ay önce aldım.Servis kayıtlarında akünün en son temmuz 2019 da değiştiği gözüküyor fakat bazen kontak açıkken economy mode yazıp camlara,müzik sistemine vs. erişimi kısıtlıyor araba çalışana kadar.Akü ile ilgili bir problem olabilir mi ?
    Edit:Sabahları geç marş alma gibi vs. birşey yok direk çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 8 Ocak 2020; 23:24:8 >
  • Beyler tudor akü kullanan varmı?
    Nasıldır

• Rekorum Hella akü ile 8 sene Geçen ay vedalaştık ve Alman Üretim Bosh aldım,çok isterim Hella almak ancak bulamadım.
  • Yerli Olarak İNCİ daha verimli....
  • quote:

Orijinalden alıntı: akarast

Honda Accord aracım için 14.12.2013 tarihinde aldığım Mutlu Akü yaklaşık 4 yıl, 05.09.2017'de aldığım Mutlu Akü ise 2 yıl 1 ay süre sonrasında kullanılamaz duruma geldi. 2007 model aracımın orjinal aküsü Yuasa markaydı. Bu aküyü 7 yıl civarında problemsiz kullandım. Eskilerde en az 6 yıl kullanabildiğimiz aküler artık 2 yıl zor dayanıyor.

Son olarak 05.09.2017'de satın aldığım 55 Amper dar tip akü sanki ayarlanmış gibi 2 yıllık garanti süresi bitiminden 1 ay sonra tamamen kullanılamaz duruma geldi.

Mutlu Akü Yetkili servisine gittiğimde arabada elektrik kaçağı olmadığı tespit edildi. Aracın şarj dinamosunun ürettiği voltaj değerinde de problem bulunamadı. Araç ile ilgili hiçbir problem bulunamadı.

Akünün asit seviyesinin normal olduğu ancak voltaj değerinin normalin çok altında olduğu tarafıma iletildi. Sürekli kullandığım aracımda akünün böyle bir durumda olmasının sadece akünün arızalı olmasından kaynaklı olduğu ama yinede bir de kendilerinin aküyü şarj cihazına bağlayarak test edecekleri tarafıma iletildi. Bana ikame eski bir akü verdiler ve arızalı akümü aldılar. Akü hafta sonu dahil 4 gün süreyle serviste şarj makinesine bağlı kaldı. Servise gittiğimde şarja bağlı olmasına rağmen akü voltajının yükselmediği ve akünün arızalı olduğu, yeni akü almam gerektiği söylendi.

Akünün bitmesi bir yana aracımı olur olmaz zamanlarda çalıştıramadığımdan dolayı işlerimde yaşadığım aksamalar ve harcadığım zaman kaybı çok daha sıkıntı yarattı.
    Mutlu akünün web sayfasında bulduğum e-posta adresine mesaj attım, dönen olmadı. Telefon açıp müşteri temsilcisiyle konuştum garanti bitmiş bir şey yapamayız dediler.

Mutlu aküden vazgeçtim ve tavsiye üzerine Varta akü almaya karar vermiştim ki, şikayet sitelerine bakmak aklıma geldi. Varta akü içinde garantinin bitmesinden hemen sonra şarj tutmamaya başladığı, arızalandığı, hatta garanti kapsamında olmasına rağmen ürünün değiştirilmediğine ilişkin şikayetler gördüm.

Bosch içinde benzer şikayetler...

Sonuç olarak değerlendirmem odur ki;

1- Araç üzerinde gelen orjinal aküler kesinlikle aynı markanın piyasada satılan ürünlerinden çok daha kaliteli oluyor, uzun süre dayanıyor.
    2- Akü üreticilerinin tamamı 2 yıl garanti veriyor ve nasıl oluyorsa son yıllarda alınan aküler, garanti süresi biter bitmez arızalanıyor.
    3- Sanki akü üreticilerinin aralarında gizli bir anlaşma varmış gibi bilinçli olarak kalitesiz yaptıklarını ve eskiden en az 5-6 yıl kullandığımız akülerin artık üretilmediğini düşünüyorum. Akü garanti bitiminden hemen sonra arızalanacakki yeni akü satıp para kazansınlar.
    4- Yurtdışı akü karşılaştırma sitelerinde yaptığım incelemelerde gördüğüm ACDelco, Optima, Odyssey gibi uzun ömürlü ve kaliteli aküler Türkiyede yaygınlaşmadığı sürece, Türkiyede satılan Mutlu, İnci, Bosch, Varta gibi ünlü markalar asla kendilerini düzeltmeyecekler ve biz bu firmalara mahkum olacağız.

Durum böyle ise hangi markayı aldığımızın ne önemi kalıyor, gidip en ucuz aküyü almak sanki daha mantıklı gibi görünüyor.

Tavsiyem şikayet sitelerinden akü markalarını aratıp, kullanıcıların problemlerine bakın. Hepsinin ne kadar benzer olduğunu göreceksiniz.
    Türkiyede her mecrada bunu görebilirsiniz bir marka veya markalar her yerde satılıyorsa o markadan hayır gelmez ,bunu böyle bilin ,siz az bulunan nadirin peşine düşüceksiniz ısrarla.

• Varta.
  • 2.5 - 3 yıl önce aldığım varta blue can çekişiyor.
    2 yıllık aküyü kakalamışlar.
    akü 5 yıllık.
    yılına dikkat etmek lazım.
    bir daha varta alırsam varta efb veya varta silver alırım.
    urun.n11.com
    Varta Efb N60 12 Volt 60 Amper 640a Start Stop Akü D53-ocak 2020- - n11.com
    https://urun.n11.com/aku/varta-efb-n60-12-volt-60-amper-640a-start-stop-aku-d53-ocak-2020-P262398680?

urun.n11.com
    Varta Silver Dynamic D15 12 Volt 63 Amper Akü - n11.com
    https://urun.n11.com/aku/varta-silver-dynamic-d15-12-volt-63-amper-aku-P344668180

• ben mutlu almıştım ama o zaman bu fiyatı bulamamıştım. yoksa kaçırmazdım. start*stop olan araçlar için kaçırmayın derim.

www.hepsiburada.com
    Varta 12V 70Ah E39 Start Stop Agm Silver Dynamic Akü Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/varta-12v-70ah-e39-start-stop-agm-silver-dynamic-aku-p-hbv000007qvin

fiyat : 899 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 29 Mart 2020; 23:41:32 >

• Katılıyorum. Ürünlerin kalitesi acayip düştü fakat odyssey akünün fiyatına baktığınızda 10 yıl garanti vermelerine rağmen fiyatı 2500 lira. 500 liralık akü alıp 2 yılda bir çöpe atsam bile aynı paraya geliyor. Yani diğer firmalar da biraz insaflı olacak.

• Agm akünün durumunu ölçüm yaptırmadan nasıl öğrenebilirim, üzerinde yeşil gösterge gibi bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F997573F0

Varta.
    Asla, tam 1 senede cortladi

• quote:

Orijinalden alıntı: k_i84

Asla, tam 1 senede cortladi

Alıntıları Göster
    Ben de 5 yıl kullandım.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.