Şimdi Ara

en iyi akü markası ve akü ömrü (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.114
Cevap
28
Favori
817.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi akü markası ve akü ömrü

(En Son Oy Tarihi: 7.1.2025)
Giriş
    1 günde tik diye gitti... Marş esnasında gerilim 4 volta kadar düşüyordu...

Ki aracı dikkatli kullanırim marş basmadan asla elektrikli aksamları kullanmam....

Yiğit akü 60 lik taktırdım... bakalım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen Perşembe uzun yola çıkacaktım.

Temiz arabayla çıkayım diye sabah 7 civarı kendin yıka istasyonuna gittim.

Neyse yıkama bitti. Biraz kuruladım. Eve dönmek için "Start"a basınca dönmeyen volan ve yanıp sönen ışıklardan başıma geleceği anladım. Araç 2014 model. Muhtemelen orjinal aküsü. Markası, Varta.

Saat 8'e kadar bekledim ve internetten bulduğum yakınımdaki yerlerin iş telefonlarını aramaya başladım. Bir tanesi cevap verdi. İş telefonunu cebe aktarmış

Zaten uyanmış kahvaltı edecekmiş. Durumu anlatınca işyerinde ederim deyip evden çıktı. 15 dakika içinde geldi. çanta tipi akü ile takviyeyi yaptı ve araba çalıştı.

Peşine takılıp işyerine gittik. Duracell'in methini çok duymuştum. Elinde sadece 72A varmış. Daha iyi olur deyip taktırdım. (Ekstra araç içi kamera var. Aküyü yoruyor.) 580 TL. ödedim. Umarım uzun ömürlü olur.

• 56.000 de aldığım e46 3.30 da Varta akü vardı. Bayağı bir cakmaklik girişi de doluydu şarj aletleri VS çoğaltıcı vardı. 184.000 de sattım hala aynı akü vardı ve motor çalışmadığı zaman 12.7A gösteriyordu. Çalışırken de 14.0,sarj aletleri takılınca 13.8

Bayagi sağlam akü dur bana göre Varta.

• Povver aldık bakalım, hayırlısı.
    Aracın üzerinde gelen Renault orijinal akü 5 yıl 5 ay kullandım. Dün benden bu kadar dedi.
    12 V 72 Ah 720 A Efb Povver marka aküyü 580 TL ye aldım.
    Varta alacaktım ama efb modeli aldığım yerde yoktu.
  • Merhabalar 2013 focus marka aracımın aküsü bitti gibi, internetten yine varta marka akü bakayım dedim ama genelde 60a 540ah olanlar var, benim arabadaki 590 ah gösteriyor sizce sorun olur mu, birde akülerin ölçülerini nasıl öğrenebiliriz, internetten mi yoksa dükkandan mı almak daha mantıklıdır şimdiden herkese teşekkürler.
  • Varta akü yeni tarihli aracın servisinde takıldı 1,5 senede bitti muhtemelen hatalı üretimdi

Mutlu akü 6 sene dayandı son 2 senedir marş basarken zorlanıyordu tekliyordu falan ama çalıştırıyordu. Geçen gün markete girdim çıktım motor çalışmıyor. Işıklarda falan problem yok ama. Aküyü ölçtük akım çok düşük. Takviye yapınca çalıştırdı ama ertesi sabah yine motor çalışmadı.

60A 540cca değerinde(en azından üstünde öyle yazıyor) POWERCELL marka akü aldım çok uygun fiyata. Resmen arabanın ışıklarına can geldi çok sevindim Yerli üretim ama üretisinin kim olduğuna dair internette bile bilgi yok.

Bu ucuz akü inşallah yolda bırakmaz beni. 2-3 sene götürse iyi. 2 kat fiyat farkı verip mutlu alacağıma yarı fiyatına bunu alıp bitince yeniden almak daha mantıklı geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 7 Eylül 2020; 11:11:23 >

• President akü nasıldır? Kullanan var mıdır?
    F/P akü tavsiyesi gerekiyor.
  • 1.5 dizel otomatik Fluence aracım birkaç gündür zorlanarak çalışıyor. Aküden oldugunu düşünüyorum.gerci akü üzerindeki gösterge yeşil yaniyor.uzerinde 60 ah fabrikasyon akü var. 72 lik taktirmayi dusunuyorum. Hangi marka ve modeli tavsiye edersiniz.

• broker3443 kullanıcısına yanıt
    Varta veya mutlu tavsiye ederim. Hangisinin tarihi yeni ise alın.

Bu arada n11de aydınlaroto olması lazım fiyatları akü bayilerine göre baya uygun. Elinizdeki akü size kâr kalır öyle söyleyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben trioto dan almıştım. mutlu akü. yeni tarihli geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • broker3443 kullanıcısına yanıt
    Hiç uğraşma biran önce değiştir. Aynı araç bende de var dinlenme için mola vardim, 1 saat durdu sonra çalışmadı. Hiç uyarı filan da vermedi. Gece vakti takviye edeceğiz diye canımız çıktı.
  • Az önce 72 ah mutlu akü taktırdım. 475 liraya mal oldu. Eski aküyü aldı. DediginiZ gibi bazen hiç uyarı vermiyor. Allah'tan benimkinde isaretler verdi bittiğine dair. Zaten usta olctu aküyü değişmesi gerek dedi. Eski arabamda ve eniştemin arabasında hiç uyarı vermeden kaldı araba. Bu arada bu yılın uretimiymis.Umarım mutludan memnun kalırım. Cevaplar için teşekkür ederim dostlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broker3443 -- 11 Eylül 2020; 16:5:0 >
  • FullPerfromance F kullanıcısına yanıt
    kesinlikle

• Varta ve bosch tavsiye ediliyor yabancı marka olarak. Yerli olarak da inci’yi överlerdi eskiden. Şimdi nasıldır bilmiyorum.

• Son dönem için Mutlu'nun Lancia Fiat grubu için ürettiği SS aküler sıcak memleketlerde 3 yıl gidiyor

• İnci akü Start-Stop özellikli 70'lik agm akü 2 yıl 1 ayda bitti. Garantisi biter bitmez zaman ayarlı gibi. O yüzden inci tavsiye etmiyorum.
  • Merakımdan soruyorum;
    Sorun çıkardıktan sonra hiç şarj aleti ile şarj ettiniz mi aküyü?
    Aracınız günlük veya haftalık kulanılıyor muydu? Yani, akü sık sık şarj deşarj oluyor muydu?
    AGM tipi aküler çok daha uzun ömürlü olması gerekiyor bildiğim kadarıyla.
  • Yuasa made in Japan ise iyidir.
    Yerli de Mutlu.
    Varta ve Bosch eski kalitesinden uzaklar.

• İkinci el aldığım araçta mutlu var en kısa zamanda varta ile değiştireceğim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teslaa89

İkinci el aldığım araçta mutlu var en kısa zamanda varta ile değiştireceğim.
    Neden değiştirmek istiyorsunuz? Mutlu en iyi akülerden birisidir.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.