Şimdi Ara

en iyi akü markası ve akü ömrü (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.114
Cevap
28
Favori
817.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi akü markası ve akü ömrü

(En Son Oy Tarihi: 7.1.2025)
Giriş

Eyvallah hocam. Akünün bitiş şekli tecrübelerime göre, kaçak olduğundan akü hiçbir zaman tam dolu hale gelemiyor ve düşük kapasitede kalıyor. Bu durumda sülfatlaşma ve akü ömrünün çok kısalacağı söyleniyor zaten forumda..

Elektrikçide de multimetre ile ölçümü full şarj sonrası ve birkaç gün sonrası şeklinde yaptırmayı düşünüyorum. Bakalım ne çıkacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akü şarj cihazı seçerken bu yazı okunabilir https://provolt.com.tr/aku-sarj-cihazi-secimi/

• 72 ah Varta akü alacağım. 680A marş basma değeri var. Araba 1.8T passat. Bu değer İstanbul için yeterli midir? F/P olarak bu mantıklı geldi. Ne dersiniz?

• President marka (petlas ako) 60 amper 490A akü kullanıyorum 3 sene olacak neredeyse bir problem yaşamadım.

• C.McRae kullanıcısına yanıt

• lordford50 kullanıcısına yanıt

Bugün Blue Dynamic serisi aldım hocam 74ah 680A. Arabamızı günlük kullanmıyoruz, yattığı oluyor. Bu yüzden bugüne kadar kullandığım aküler genelde erken tükendi. Daha pahalı akü düşünmedim. 1200 e aldım.

• Aracımı aldığım da satıcı aküyü sıfır taktığını söylemişti. 5 sene kullandım. Üzerinden çıkan akü 60 amper mutlu aküydü. Akü alacak olsam ben de mutlu markasını tercih edeceğim.

• Bu zamana kadar Bosch ve Varta,Mutlu, akülerini kullanan biri olarak (Şuanda'da İnci-EAS) takılı bende şöyle tecrübelerimi aktarayım.

2014 yılında aracıma Mutlu'nun 65 AH veya 66 olması lazım aküsünü taktırmıştım son aylarına yakın zamanları saymazsak bir kere bile yolda bırakmışlığı veya marş almama gibi sorunlar yaşamadım, sonra aracıma amfi falan taktırdım amfiyi taktırdıktan 1 sene sonra akü cortlamaya başladı 3 sene kullandım ve genel olarakta memnundum amfi taktırmasaydım herhalde 4 sene dayanırdı diye düşünüyorum.

Mutlu aküden sonra 2017 yılında kampanya ile Bosch'un 70 amper aküsünü almıştım. Amfiyi de hesaba katarak bir tık daha yükseğini aracıma taktım aracımı ayda en az 6-7 defa kullanan biri ve aracımda amfi de bulunduğunu düşünürsek Bosch aküyü 2.5 sene kullanabildim tam 2.5 bile değil aslında her neyse, İlk 1 senesinde herhangi bir sorun yaşamadım ama 2.ci senesinde kış ayıydı soğukta marş almamalar 10 dk sadece lambalar açık kaldı diye akünün boşalması vb sorunlar yaşadım en sonunda akü 2 senede cortladı bayiye falan götürdüm işlem yapamayacağını söyledi. (2 yılı 1-2 ayla geçtiğinden dolayı), Bosch aküyü güvenerek taktım ama en memnun olmadığım akü Bosch oldu şu zamana kadar deneyimlerimde.

2019 yılında Bosch akü'den sonra yine bir yerde kampanyalı Varta akü denk geldi. Bosch aküden 4 amper daha yüksekti 74 Ah'di Varta aküde ilk 2 senede arada bir geç marş alması harici bir sorun yaşamadım. Ama üçüncü senesinde bana illallah ettirdi soğukta çalışmaması, aküyü sürekli takviye yaptırmam, yaptırıp bir ay sorunsuz kullanıyordum ondan sonra yine kısır döngü akü boşalıyordu. En son bir tanıdığın vasıtası ile bir oto elektrikçiye gittim kaçak varmı diye, usta kaputu açtı bir baktı aküye ''abi dedi bu akü asit kaçırmış kutup başlarının olduğu yerden istersen değiştirelim.'' Bende biraz araştırayım dedim ve oradan ayrıldım bir ay daha öyle böyle arada yollarda takviye ede ede kullandım takviye önceleri ayda bir yaparken artık haftada 2 ye falan çıkmaya başladı çok soğuklarda da çalışmıyordu.

Artık akü almak şarttı bilindik markalı akülerin hemen hemen hepsini kullandım hepsi max 3 sene dayandığı için bu sefer dedim öyle pek adı bilinmeyen akülerden alıcam, kendi kendime en azından daha az para veririm.

Sanayide bir oto elektrikçiye uğradım Usta İnci'nin yan markası EAS aküyü önerdi aynı banttan çıkıyorlar sadece etiket farkı var dedi. Orada İnci aküde vardı gözümle iki aküyü şöyle dıştan kıyasladığımda birebir dışı aynıydı. 2022 Mart ayında 770 TL'ye 72 amper EAS aküyü aldım. 700 marş gücü vardı. Etiket üzerinde yazan değerlere göre bizim eski Varta 74 AH ve 680 marş gücüne sahipti. Varta ile ikisini şöyle etiket değerleri ile kıyasladığımda bu haliyle bile EAS bir tık daha iyi geldi. Küçük bir detay ama eski Varta akümde olmayan bir detayı da hoşuma gitti akünün dolu olup olmadığını gösteren göstergede EAS'de vardı. 8 aydan beri kullanıyorum şuan için herhangi bir sorun yaşamadım.

O yüzden daha dün babamın Fiorino'da da akü bitmişti onunda eski aküsü Varta idi ve tam 3.5 sene dayandı. Araştırmalar sonucu 60 Ah İnci Aküyü 800 TL'ye taktırdım. İnci'nin diğer markalarından biri kampanyalı denk gelseydi onlardan taktırırdım da yine İnci ile Hugel Arasında 30 tl fiyat farkı olunca İnci Taktırdım geçtim.

Bakalım İnci ile EAS kaç sene dayanıcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnr_123 -- 29 Kasım 2022; 21:57:38 >

• inci akü iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alim340 -- 30 Aralık 2022; 18:49:35 >
  • 2016 model i20 araç 88 bin kmde 3. Aküsünü takacağım.bu kadar mı akülerin ortalama ömrü anlamadım

• 2013 model Aveo almıştım sıfır 10 yıl oldu hala akü bitmedi teklemedi bu durum normalmi acaba yoksa banami anormal gelmeye başladı nerdeyse 10 yıl olacak
    Araç her hafta en kötü zamanlarda bile 10/20 km çalıştı kışın bile
    Yazın her hafta 250 km yapar ortalama
    Elektrik aksamini hiç oynamadım ek bişey taktirmadim fabrika çıkışlı bu arada bakalım ne kadar götürecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alemci83 A kullanıcısına yanıt

14 yıl giden akü Mercedes de duymuştum,

bahsettiğiniz kullanım tipi nedeniyle uzun süre sağlıklı kalmış

• Sıfır alınan 2008 model Renault trafik aküsü 2019 da bitmişti biz bile sasirmistik o kadar gitmesine

• tolder24 kullanıcısına yanıt

Kullanım stiliniz önemli,

enaz 3 yıl gider,

normal de 5 yıl gider,

uzatmalarla 6-7 yıl gider.

bir kademe büyük akü almakta fayda var,

mesela normalde 60ah 540a akü varsa,

63ah 600a akü takılabilir.

• tolder24 kullanıcısına yanıt

Aracı kullanım stiliniz önemlidir. Buna paralel akünün şarj olma süresi ve sıklığı.

Akü ne kadar fazla defa derin deşarja girerse, o kadar çabuk ölür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 5 Şubat 2023; 19:57:46 >
  • Varta nın pili bile dayanmıyor aküsü nasıl dayansın. Tamamen kandırmaca bir marka. Mutlu, inci bunlar kaliteli. Mutlu aküyü 7 yıl kullandım tık bile demedi.

• aracınızın şarj sistemi doğru çalışıyorsa en az 2 yıl dayanması gerekiyor.

şarj sistemim arızalıymış gıcır aküm telef oldu.

farı açınca araç 13 volta düşüyormuş kazara farkettim.

alternatörün konjektörünü değiştirdim. tüm yükleri açınca 14.1 volt şarj ediyor.

• Lego95 kullanıcısına yanıt

İnci ile Varta arasında kalıp varta aldım 2 gün evvel  en iyi akü markası ve akü ömrü 

• Gökhan G. kullanıcısına yanıt
    Hocam aracın şarj sistemi sağlıklı ve araba sürekli yatan bir araç değilse sıkıntı yapmayın en kotu 4 yıl gider bu biraz da kullanımla alakalı iyi günlerde kullanın

• İnci aldım çok kötü hiç beğenmedim. Birdahakine varta deneyeceğim

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.