Şimdi Ara

En İyi Antivirus Programı Hangisi ve Neden[Açıklamalı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle kendimi biraz tanıtayım. Eskiden undetected işleriyle uğraşmış bir kişiyim. Hala da farklı programlama dillerinde yazılım yazıyorum. Peki ne demek bu undetected, undetected viruslere değişik kodlar ekleyerek virusun yapısını bozmadan onu antivirus programlarının tanımamasını sağlamaktır. Böylece kullanıcı, antivirus programıyla aslında virus olan dosyayı tarattığında antivirus programı kullanıcıya o dosyanın temiz olduğunu söyler, undetected işleminden geçirilmiş dosyalara cryped, dosyaları undetected işleminden geçiren programlara ise crypter denir. İşte antivirus programları virustotal gibi online tarama yapılan sitelerle anlaşarak o siteye taratılmak için gönderilen dosyayı alırlar ve her kodunu tek tek incelerler. Eğer zararlıysa o kodları antivirus programının veri tabanına ekleyerek bizlere güncelleme ile sunarlar.

Gelelim konumuza. Dediğim gibi, undetected virusleri antiviruslerden kaçırır. Ama her antivirusten aynı yöntemlerle kaçıramaz. Bazı antiviruslerden kaçırması zordur, bazılarından kolay, buna göre piyasadaki en iyi antivirus programını bulabiliriz.
    Güncel bilgilerime dayanarak söylüyorum, piyasadaki en iyi antivirus programı açık ara farkla Avira'dır. Bunu işini bilen bir yazılımcıya sorsanız da size aynısını söyler. Avira'nın arkasından Kaspersky, Bitdefender, Avast ve Eset takip eder.

Hiç bir hacker babasının hayrına bu bilgileri size vermez :) Çünkü verirse kendi kaybeder. Ben bunları donanımhaberi bilgilendirmek için yazıyorum. Amacım reklam v.b. değildir. Okuyup zaman ayırdığınız için teşekkür ederim, internetten indirdiğiniz oyun hilesi gibi dosyaları virustotal gibi sitelere taratmadan açmayın, aksi halde virus yersiniz dikkatli olun, sağlıcakla kalın :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Trend Micro'dan şaşmam. Açıklama yapmaya gerek yok adamlar zaten en iyisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayatibebek

Trend Micro'dan şaşmam. Açıklama yapmaya gerek yok adamlar zaten en iyisi

Trend micro mu :D Crypter yaparken en kolay geçtiğimiz antiviruslerden biridir. Sisteme yük bindirmek dışında bir işe yaramaz. Ha belki arayüzü grafikleri güzeldir ona bir şey diyemem. En iyisi değil de en kötüsü desek daha doğru olur ;) Bir de ona para verip satın alıyorlar...
  • Konu başlığı ile yazdıklarınızın ilgisi fazla yok. Ayrıca undetected işleriyle uğraşmış olmanızı yazmanızı da anlayabilmiş değilim şahsen. Kime ne faydası var. En iyi antivirüs diye de bir şey yoktur. En iyi antivirüs muhabbeti Türk kullanıcılarının tedavi edilemiyen bir hastalığıdır bence. İşin temelinde sağlıklı bilgi yatar. Kullanıcının virüs sorunu olduğunda, şu veya bu antivirüs ile ya da MalwareBytes ile tarat demenin de ötesinde bir bilgi göremezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızgın güneş

Konu başlığı ile yazdıklarınızın ilgisi fazla yok. Ayrıca undetected işleriyle uğraşmış olmanızı yazmanızı da anlayabilmiş değilim şahsen. Kime ne faydası var. En iyi antivirüs diye de bir şey yoktur. En iyi antivirüs muhabbeti Türk kullanıcılarının tedavi edilemiyen bir hastalığıdır bence. İşin temelinde sağlıklı bilgi yatar. Kullanıcının virüs sorunu olduğunda, şu veya bu antivirüs ile ya da MalwareBytes ile tarat demenin de ötesinde bir bilgi göremezsiniz.

Siz oalyı tamamen yanlış anlamışsınız. Undetected ile uğraştım evet, yazmamım nedeni insanların benim bunu kafadan salladığımı düşünmemesi için. Malum birçok reklamcı var forumlarda ve her yorumları için programları tanıtınca para alıyorlar. Ben de burada gerçekleri anlatmak istiyorum. Kimseye bu budur diye kabullendirmek değil, merak edenler gerçekleri öğrenmek isteyenler varsa diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

quote:

Konu başlığı ile yazdıklarınızın ilgisi fazla yok. Ayrıca undetected işleriyle uğraşmış olmanızı yazmanızı da anlayabilmiş değilim şahsen. Kime ne faydası var. En iyi antivirüs diye de bir şey yoktur. En iyi antivirüs muhabbeti Türk kullanıcılarının tedavi edilemiyen bir hastalığıdır bence. İşin temelinde sağlıklı bilgi yatar. Kullanıcının virüs sorunu olduğunda, şu veya bu antivirüs ile ya da MalwareBytes ile tarat demenin de ötesinde bir bilgi göremezsiniz.

Siz oalyı tamamen yanlış anlamışsınız. Undetected ile uğraştım evet, yazmamım nedeni insanların benim bunu kafadan salladığımı düşünmemesi için. Malum birçok reklamcı var forumlarda ve her yorumları için programları tanıtınca para alıyorlar. Ben de burada gerçekleri anlatmak istiyorum. Kimseye bu budur diye kabullendirmek değil, merak edenler gerçekleri öğrenmek isteyenler varsa diye.

Bazı zararlı ve virüslerin, antivirüsleri atlattığı ve onların elini kolunu bağladığı bilinen gerçeklerdir. Her zaman yazdığımız, kullanıcıların da bir türlü anlamadığı, anlamak istemediği ve sonuçta da bir yığın hangi antivirüs daha iyidir ve benzeri konuların çok pirim yaptığı bir kullanıcı yoğunluğuna sahip bir toplumuz. Bunlar biliniyorken sizin yazdıklarınızın kullanıcılara bir katkısı yoktur. Sadece yanlış yanan bir ateşi körüklemektir.

• Kişiye ve bilgisayarına göre en iyi antivirüs yazılımı değişir. Bana göre en iyisi KİS tir.Zaten en çok satan antivirüs prgramıdır. Performasn açısındansa(bilgisayarı kasmayan) Eset, AVGdir. AVG yi iki sene kullandım ama 3 ay öncesinde kaldırdım virüs bulmada değil yazılımsal mavi ekran hatası verdirtti.

Zararlı sitelere girmeidğiniz ,torrentelerle fazla haşır neşir olmadığınız veya programları kullanmadığınız + lisanslı program/yzaılımlar da kullanıyorsanız vs vs sürece virüs yemezsiniz ve bilinçli bir kullanıcı olup antivirüs programına ihtiyaç duymazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quard -- 1 Eylül 2014; 16:14:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En İyi Antivirüs Programı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: myalperen

quote:

Bazı zararlı ve virüslerin, antivirüsleri atlattığı ve onların elini kolunu bağladığı bilinen gerçeklerdir. Her zaman yazdığımız, kullanıcıların da bir türlü anlamadığı, anlamak istemediği ve sonuçta da bir yığın hangi antivirüs daha iyidir ve benzeri konuların çok pirim yaptığı bir kullanıcı yoğunluğuna sahip bir toplumuz. Bunlar biliniyorken sizin yazdıklarınızın kullanıcılara bir katkısı yoktur. Sadece yanlış yanan bir ateşi körüklemektir.

Kesinlikle haklısınız. Ama bu toplumda bir şeyleri gerçekten öğrenmek için araştırma yapan insanlar da var. Sadece onlara katkım olsun istedim. Onun dışında maalesef dediğiniz gibi anlamak istemeyenler var, ama isteyenler de var

• Hacker'in neden avira iyi dediği aşikar be hocam
    Kalkıp da kaspersky mi kur diyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mocle

Hacker'in neden avira iyi dediği aşikar be hocam
    Kalkıp da kaspersky mi kur diyecek

Hackerlar söylemiyor ki zaten bunu kardeşim :) Çeşitli testler sonucunda ulaştığım sonuçlar bunlar.

• İyi güzelde kardeşim iyi niyetli olarak bu bilgiyi verdiğini nerden bilelim. Belkide açık ara en kötü avira... Bence asıl soru bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtyper

İyi güzelde kardeşim iyi niyetli olarak bu bilgiyi verdiğini nerden bilelim. Belkide açık ara en kötü avira... Bence asıl soru bu

Kimseyi inandırmak zorunda değilim kardeşim. Okuyup yararlanmak isteyen insan yararlanır sizinle tartışmaya giremem benim kimseye bu böyledir diye kabullendirmeye niyetim yok. Anlamak istemiyorsan saygı duyuyorum. Ama konuyu boş yere kirletme lütfen.

• böyle hassas bir konu açıyorsan bu tür yorumlara açık olman lazım bence. tabi ki isteyen istediğine inanır. belkide gerçekten iyi nitelisin. ama ben sadece
    çoğu kullanıcının kafasına takılabilecek bir soruyu sordum. konuyu kirletmek gibi bir niyetim yok, aksine verimli hale getirmeye çalışıyorum. ben burda
    güven kavramına dikkat çekmeye çalıştım saygılar.
  • Bu arkadaşa reklamcı diyen en büyük cahildir. Sonuna kadar haklı. Avira testlere girme zahmetinde bile bulunmamalı.
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    Kaspersky bir şey yaramıyor çünkü bir siteye girdiğim de otomatik olarak bilgisayara program iniyor onu virüs olarak bile tanımıyor. Ben sağ tık tara diyorum a virüs deyip karantinaya çekiyor. Bitdefender güven vermiyor 3 senelik serialleri netlerde dolaşıyor 6 aylık kullanım veriyor ücretsiz Türkiye de satış fiyatı 25 TL 30 TL. Ben Eset Smart Security diyorum çünkü bir çok üniversitenin tercih ettiği bir antivirüs. Her daim güncelleştirmesi sağlıyor. Gerçek zamanlı tarama ile bilgisayara inen dosyayı direk tarıyor. Antivirüse gerekte olmayabilir aslında neyi indirip neyi çalıştırdığını bildiğin sürece. Zaten tutup crackli windows 7 crackli oyun oynuyor ve katılımsız programlar indiriyorsan tutup da antivirüs kurma giren girmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 8 Eylül 2014; 13:07:00 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.