Şimdi Ara

EN İYİ BÖLÜMÜ OKUSANDA OKUL DANDİKSE İŞSİZSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam uçak mühendisliği okumuş ama nerde anadolunun dandirik Erbakan üniversitesinde sonuç işsiz evde bütün gün yatıyor.
    Bari bu tipleri askere alsalarda bi işe yarasalar orda.

instagram
    Muhammed Enes on Instagram: "İŞSİZ UÇAK MÜHENDİSİNİN GÜNLÜĞÜ - GÜN 3 #işsiz #uçakmühendisliği #mühendislik #üniversite #öğrenci #uçak #mühendis #günlük"
    https://www.instagram.com/reel/DDxA-E2N5hj/?igsh=eGxqc2JlZXU0dnB1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hendrickk -- 22 Aralık 2024; 23:19:36 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Madem bu okullar dandik, o zaman senin reisin bunları açmayacaktı. Sırf 200 üniversite açtık demek için bunu yapmayacaktı.

Siz bunları desteklediniz, ileride bir iktidar "bunlar kalitesiz" deyip bir sürü üniversiteyi kapatsa bu sefer bir sürü laf edersiniz. Yıllardır ülkede baştan aşağı eğitimin içine edilirken sırf sizin ideoloji dayatılıyor, sizin adamlarınız kayrılıyor diye destek verdiniz.

• Tip demeniz ayıp olmuş. Askerlikte 6 aya bitiyor. Kalıcı çözümler üretilmeli. Bu sonuçları gören insan ne evlenir ne de evlense dahi çocuk yapar. Sorunlara çözüm üretmesi gereken milletvekilleri çözüm üretmekte yetersiz kalıyorlar, sorunlar da kanser oluyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Çare askerlik 18 aya çıkarılıp bu ev erkeklerini hayata kazandırmak

• hendrickk H kullanıcısına yanıt

Bunun ekonomiye katkısı nedir? İşsizliği ötelemekten başka ne işe yarar?

• mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Asosyallikten kurtulur,bi iş öğrenir belki uzman olup askerde kalır iyide maaş alır.
    En azından vatana millete yararı dokunur çünkü işsiz işsiz evde yatmak intihara kadar sürüklüyor bakın metroların altına atlayan gençler hep işsizlikten bunalım sonucu.

Askerlikte iş öğrenmek zor. Bildiğin bir iş varsa onu yaparsın eğer ihtiyaç varsa. İşsizliğin çözümü işsizliği ötelemek değildir. İşsizliğin çözümü üretimi arttırmaktır. Tekrar askere aldığını varsay, askerlik bittikten sonra ne yapacak bu adam. Taş mı yiyecek.

• okurken düşüncekti onu yeminle ünin adını bile ilk defa duydum,meslek değiştircek başka çaresi yok yada nitelik yapıcak.

yada maaş aramadan en dip noktadan kendini atması lazım oyle tabela ünisi okuyanların kaderi o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Aralık 2024; 0:15:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Instagram iş bulamayan üni mezununlarının videolarıyla doldu alttaki yorumlarda ayrı dramatik

instagram
    Hande Keler Elmas on Instagram: "İşsizliğimin 6. Ayı diyeceklerim bu kadar… ..................#keşfetbeniöneçıkar #keşfetteyiz #işsiz #işsizlik #işbaşvurusu #tükenmişliksendromu"
    https://www.instagram.com/reel/DB0dKuiNWhk/?igsh=NTJrNWNoMGJyNjh3

• Bu ülkede ya çok zeki olacaksın çok çok iyi üniversite okuyup üniversite zaamnından kendini kantlayacaksın..

Yada amcan dayın olacak işe gireceksin. Bir çok firmada çalıştım genelde bu sistem daha çok işe yaradığını gördüm. Aptal bir adamda değilsen böyle yürürsün.

sistem ab abd de aynı Türkiyeye özel değil o,öyle niteliksiz vasıfsız tabela ünileri bitirenler ya çocuk bebek bakıcısı ya über yada tezgahtar yada lojistik.

dünya değişti herkes okuyor.

ab abd de gençler prestijli ünilere girebilmek için totolarını yırtıyorlar hayat hiç bir yerde kolay değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Aralık 2024; 0:25:50 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Madem bu okullar dandik, o zaman senin reisin bunları açmayacaktı. Sırf 200 üniversite açtık demek için bunu yapmayacaktı.

Siz bunları desteklediniz, ileride bir iktidar "bunlar kalitesiz" deyip bir sürü üniversiteyi kapatsa bu sefer bir sürü laf edersiniz. Yıllardır ülkede baştan aşağı eğitimin içine edilirken sırf sizin ideoloji dayatılıyor, sizin adamlarınız kayrılıyor diye destek verdiniz.

• Babam okurken eczacılık fakültesi sayısı 6ymış. Ben eczacılık kazandığımda 32ydi. Mezun olurken 74 olmuştu. Çoğunun eczacı öğretim görevlisi bile yoktu, bizim hocalar haftanın bir iki günü gider orada ders verir gelirdi. Şimdi muhtemelen 100+ olmuştur.

Hadi eczacılık paraya bakıyor biraz (işsizlik anlamında, paran varsa basar parayı alırsın bir ruhsat açarsın) ama dediğiniz bölümlerde ne iş imkânı var ne başka bir şey. Dershaneden bozma binalarda üniversite eğitimi olmaz. Öğretim görevlisi daha iki kelime konuşamıyorken onun öğrencisinden de üniversite mezunu olmaz. Ne yazık ki gerçekler bunlar. Genç nüfusun işsizliğinin istatistiklerde bir süre gözükmemesi için bu şekilde oyalıyorlar. Kuzenlerim sınavdan çok kötü yapınca bana sordular ne yapalım diye, okumayın dedim. Ailelerine yazık. Gitsinler çalışmaya başlasınlar daha mantıklı.

Her yerde üniversite olmamalı.

Bu kadar üniversite olmamalı.

• Sizin stem ülkeye faydalı değiller ülke bunu düşünüp bu ünileri açmasın o zaman? Veya bu çocuğun ebeveynleri barajı bile kaldırmayı teklif eden partiye oy atmasın.

• Sektörde iyi Üniden mezun olan değil arkası sağlam olan işi kapar. Lider firmalarda "Tecrübeli" pozisyonlara adını bile duymadığım üniversitelerden yeni mezun olmuş insanları aldıklarını çok gördüm.

• Yapcak birşey yok.Türkiyede bu muhabbetler hiçbirzaman bitmez üzülüyorum ama üzülmekle kalıcam çünkü insanlar bilinçsiz cahil.Okul okudumu hemen iş bulma garantisi verdiklerini zannediyorlar.Aynı şeyi bende yaşadım.Kendini nekadar geliştirdiğin önemli Dünyanın en iyi iş adamları okumadılaf kendi şirketlerini kurup para kazandılar.Sistem bu arkadaşlar sistemi çözemlisiniz okul okumadanda kendi firmanızı kurup işinizi yapabilme hakkına sahipsiniz kolaymı değil hiçbirşey kolay değil ama istikrarlı ve disiplinli olanlar başarıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi üniversiteye girdim o sene orayı kazanabilen X kişiydi. Aynı üniversitenin başka kampüsünde bölümün türkçesini açtılar tabi bizim yarı puanla giriyorlar mevcut oldu 2X. Türkçe bölümün ikinci öğretimini açtılar bizim çeyrek puanla giriyorlar mevcut oldu 4x. Hazırlığı kapattılar bi 2x de ordan geldi. O sene o üniversitenin o bölümden normalde olması gerektiğinin 6 katı insan mezun oldu. Yeni fakültenin altyapısı o kadar insanı kaldırmadığı için vize final sınavı dönemi tuvaletlerden dışkı taşıyordu. Eski fakültede okuyanlar 4de 1i puan yapanla aynı okuldan aynı bölümden mezun yapılarak dolandırıldı. Bitti mi bitmedi. Biz mezun olduk fetö darbesi oldu fetöcülerin okulları kapandı hepsi parayı vermeye devam edip aha bu okula bu bölüme geldi. Birkaç sene sonra da haberlerde gördüm suriyelileri sınavsız üniversiteye almışlar açık ara farkla bu üniversitenin bu fakültesi birinciydi ikincinin 100 katı filan suriyeli almış. İyi bir üniversite(ydi). Bin tane skandala karışmış akpli rektörüyle çöp oğlu çöp oldu. Şimdi kimbilir neler çeviriyordur. Attığın videoları izlemedim bunlar da devlet tarafından dolandırılmıştır. Cinnet geçirip kafanıza sıkmadığına dua edeceğinize lakap takma yarışına girmişsiniz. Ülkenin yarısı bir halta yaramayan ev hanımıyken takacak işsiz mezun, memur gibi şeyler arıyonuz çünkü çoğunuz alt kesimdensiniz ananız ev hanımı. Çocuk bile bakmıyor sabah bir memura(öğretmen) postalıyor gelip müge anlı, zahide yetiş, esra erol izliyor kocanın gelmesine 1 saat kala yemek ve temizlik akşam iğrenç bir dizi cefakar türk kadını.

• Cümle yanlış kurulmuş ,En iyi üniversiteyi bitirsen de akp li değilsen arkan yoksa hiçbir şey olamassın bu ülkede !!!

• deathless73 kullanıcısına yanıt

Bi bakıma doğru önerme

• Valla her şehre bir üniversite açacaklarına her yıl veya her beş yılda bir ihtiyaç duyulan meslekler listesi yayınlamalılardı. Bu sayede insanlar meslek öğrenmeliydi bi şekilde. MYO'larına talep arttırılmalıydı.

Ülkemizdeki üniversitelerin çoğu lisenin devamı gibi. Üniversiteyle alakası yok.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.