Şimdi Ara

En iyi çay markası hangisi? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.477
Cevap
67
Favori
568.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Nurgül Yeşilçay

Alıntıları Göster
    çaykur tiryaki
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Nurgül Yeşilçay

Alıntıları Göster
    valla ben önceden caykur tiryaki kullaniordum bugun herdem karadeniz çay markasina gectim çok güzel icimi demi onnumara lezleti hemde 1000 gr 8 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: telemacus

valla ben önceden caykur tiryaki kullaniordum bugun herdem karadeniz çay markasina gectim çok güzel icimi demi onnumara lezleti hemde 1000 gr 8 tl

Alıntıları Göster
    2) Lipton Doğu karadeniz + çaykur tomurcuk
    1) Pg Tips
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobafett

Şölen ve Çaykur Tirebolu 42 kesinlikle denemelisiniz. Siparişle getirtebiliyorsunuz raflarda yoktur.

Tirebolu 42 her yerde var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

Şölen ve Çaykur Tirebolu 42 kesinlikle denemelisiniz. Siparişle getirtebiliyorsunuz raflarda yoktur.

bunu yazdıktan sonra kadıköyde ben de gördüm; denenmeli koyu çay sevenler beğenecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrKira

Çakur Filiz

Çakmadır o.
  • quote:

quote:

quote:

bunu yazdıktan sonra kadıköyde ben de gördüm; denenmeli koyu çay sevenler beğenecektir.

Evet. Yalnız kahvaltıya ağır kaçar. Akşam, TV başında içmelik bir çay. Hanımlar çok sert bulabilir. ERKEK çayı. ;-)
  • quote:

Evet. Yalnız kahvaltıya ağır kaçar. Akşam, TV başında içmelik bir çay. Hanımlar çok sert bulabilir. ERKEK çayı. ;-)

Katılıyorum, bu arada Şölen'in hasım çayını şiddetle tavsiye etmekten alı koyamadığımı belirtmek isterim kendimi. En azından bir kere deneyiniz mutlaka;
    http://www.onlinecay.com/index.php?page=ayrinti&u_id=49
    Beğenirseniz toplu siparişlerde daha cazip rakama sahip olabilirsiniz.

Şuana kadar Şölen Hasım 1, Tirebolu 42 2 numaralı favorim olmuştur.

• quote:

quote:

Katılıyorum, bu arada Şölen'in hasım çayını şiddetle tavsiye etmekten alı koyamadığımı belirtmek isterim kendimi. En azından bir kere deneyiniz mutlaka;
    http://www.onlinecay.com/index.php?page=ayrinti&u_id=49
    Beğenirseniz toplu siparişlerde daha cazip rakama sahip olabilirsiniz.

Şuana kadar Şölen Hasım 1, Tirebolu 42 2 numaralı favorim olmuştur.
    şu konuyu baştan okudum..bir yorumda benden...çaykurun hediyelik diye bir çayı var...güzel...

son zamanlarda liptonda ciddi bir düşüş var...çaykur kamelya gibi oldu ..çaykur kamelya almıştım 1 kez...2.demlemeden sonra çayı çöpe attım..

doğadan gizli bahçe güzel ama pahalı bu aralar...

fiyat / performans olarak bu aralar ofçay efsane diyorum...ben bergamotlu pek sevmem...efsane berrak ve anı yakaldınızmı inanılmaz içim zevki veriyor...tavsiyemdir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olayhakan -- 2 Haziran 2014; 21:27:44 >

• le'çay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkYNeT-06

Arkadaşlar izninizle bu konuyu tuttum ve sahip çıkmak istiyorum

çay deyince uzmanına yani bana danışabilirsiniz

bir Karadeniz'li olarak günde 15 bardak çay içen bir vaka olduğum için Türkiye il sınırları içerisinde üretilen
    ve satılan bütün marka çayların hepsini tek tek denemişliğim vardır

iyi bir çay demlemek için şahsi önerilerim

şahsen ben çayımı hergün günde 2 kez Semaverde demleyip içerim!
    özellikle kömür ateşinde yanarak semaver ocağında demlenen çayı içmenizi şiddetle tavsiye ederim ki
    evde ocakta yaptığınız veya dışarıda içtiğiniz en iyi çayı bile beğenmeme durumuna düşerek yahu ben hayatımda hiç çay içmemişim demekki dedirtiyor

benim en değerli ekipmanım onsuz çaya çay demem
     En iyi çay markası hangisi?

tavsiye edebileceğim şu iki marka çay olarak en iyisidir. gerisi hikaye buna liptonda dahil!

ayrıca çaykurun tenekede bulunan tomurcuk çayını mutlaka almalısınız

nedenmi_? tomurcuk çayı normal demleyeceğiniz çaya lezzet katar ve içimi keyifli hale getirerek çayın sertliğini ve açılığını alır

alacağınız çay mutlaka yarım kiloluk paket olanını alın. ( kesinlikle 1 kilo olan paketi değil )

aldığınız yarım kiloluk paketi açın ve komple bir geniş derin temiz bir kaseye hepsini boşaltın

sonra ayrıca aldığınız tomurcuk çayın hepsini yarım kiloluk çayın içine boşaltıp kaşıkla veya elerinizle harmanlayın

sonra harmanladığınız çayı geri çay paketin içine doldurup azını iyice kapatıp saklayın

semaverde veya mutfakda ocakta çay demlemeye başladığınızda bu hazırladığınız paketten kullanabilirsiniz

ayrıca: üst demlik olarak kesinlikle kaliteli bir Porselen demlik kullanın
    çünkü porselende demlenen çayın tadı ve içimi daha lezzetli hale geliyor
    aleminyum , çelik , vs demliklerden uzak durun

ayrıca çayı demliğe koymadan önce demlik içine konulan ince tül şeklinde çay flitreleri satılıyor 1 ytl

bunuda ihmal etmeyin! yoksa ağzınıza gelen çay yaprakları sinirinizi bozabilir

flitre kuru olmalıdır ve flitreye koyduğunuz kuru çayı hafifçe çalkalayarak tozlardan arındırın
    sonra demliğe yerleştirin!
    sonra kaynamış suyu çok yavaşca demliğe aktarın ve kısık ateşte en az 15 dkk bekleyin

günde 15 içiyorsun diye çay ustası mı oldun? :) günde 25-30 içiyorum. öyle bir iddam daha olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: CaLhipSo

quote:

Orijinalden alıntı: SkYNeT-06

Arkadaşlar izninizle bu konuyu tuttum ve sahip çıkmak istiyorum

çay deyince uzmanına yani bana danışabilirsiniz

bir Karadeniz'li olarak günde 15 bardak çay içen bir vaka olduğum için Türkiye il sınırları içerisinde üretilen
    ve satılan bütün marka çayların hepsini tek tek denemişliğim vardır

iyi bir çay demlemek için şahsi önerilerim

şahsen ben çayımı hergün günde 2 kez Semaverde demleyip içerim!
    özellikle kömür ateşinde yanarak semaver ocağında demlenen çayı içmenizi şiddetle tavsiye ederim ki
    evde ocakta yaptığınız veya dışarıda içtiğiniz en iyi çayı bile beğenmeme durumuna düşerek yahu ben hayatımda hiç çay içmemişim demekki dedirtiyor

benim en değerli ekipmanım onsuz çaya çay demem

tavsiye edebileceğim şu iki marka çay olarak en iyisidir. gerisi hikaye buna liptonda dahil!

ayrıca çaykurun tenekede bulunan tomurcuk çayını mutlaka almalısınız

nedenmi_? tomurcuk çayı normal demleyeceğiniz çaya lezzet katar ve içimi keyifli hale getirerek çayın sertliğini ve açılığını alır

alacağınız çay mutlaka yarım kiloluk paket olanını alın. ( kesinlikle 1 kilo olan paketi değil )

aldığınız yarım kiloluk paketi açın ve komple bir geniş derin temiz bir kaseye hepsini boşaltın

sonra ayrıca aldığınız tomurcuk çayın hepsini yarım kiloluk çayın içine boşaltıp kaşıkla veya elerinizle harmanlayın

sonra harmanladığınız çayı geri çay paketin içine doldurup azını iyice kapatıp saklayın

semaverde veya mutfakda ocakta çay demlemeye başladığınızda bu hazırladığınız paketten kullanabilirsiniz

ayrıca: üst demlik olarak kesinlikle kaliteli bir Porselen demlik kullanın
    çünkü porselende demlenen çayın tadı ve içimi daha lezzetli hale geliyor
    aleminyum , çelik , vs demliklerden uzak durun

ayrıca çayı demliğe koymadan önce demlik içine konulan ince tül şeklinde çay flitreleri satılıyor 1 ytl

bunuda ihmal etmeyin! yoksa ağzınıza gelen çay yaprakları sinirinizi bozabilir

flitre kuru olmalıdır ve flitreye koyduğunuz kuru çayı hafifçe çalkalayarak tozlardan arındırın
    sonra demliğe yerleştirin!
    sonra kaynamış suyu çok yavaşca demliğe aktarın ve kısık ateşte en az 15 dkk bekleyin

günde 15 içiyorsun diye çay ustası mı oldun? :) günde 25-30 içiyorum. öyle bir iddam daha olmadı.

Alıntıları Göster
    Filizçay + Lipton yellow label + Tomurcuk. Mükemmel üçlü.

Her gelen misafir soruyor hangi çayı kullanıyorsunuz diye. Şiddetle tavsiye edilir.

Çaykurun sözde en iyi çayı altınbaş çayı akşam demledim. Çay pek hoşuma gitmedi. Farklı çaylarla harmanlayıp sonucu paylaşırım burada.

Doğuş çay, Çaykur Kamelya, Tiryaki, Lipton doğu karadeniz çaylarını tavsiye etmiyorum. Çok kötü değil fakat verdiğiniz paraya değmez. Çayı çok seven ve çok tüketen bir aile olarak her çayı deniyorum. En iyi kombinasyonu yukarıda verdim.

Berk çay, deren çay vs ye hiç girmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 3 Haziran 2014; 13:53:41 >

• yusuf24 kullanıcısına yanıt
    doğu karadenize kötü diyen gördüğüm tek kişisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: y.C.g

Kötü demiyorum ama az yellow label çok daha iyi. Arada 2tl fiyat farkı var. Kesinlikle 2tl fazla verip yellow label alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

quote:

Orijinalden alıntı: y.C.g

Kötü demiyorum ama az yellow label çok daha iyi. Arada 2tl fiyat farkı var. Kesinlikle 2tl fazla verip yellow label alın.

Alıntıları Göster
    Çinden 3 4 farklı çay geldi karıştırıyosun bişeyler yapıoyosun içinede tahta gibi birşey var onu atıyorsun enteresen enteresan tadları var ben çözemedim nasıl olduğunu. Ama yeşil çay hoşuma gitti kurutulmuş sıkıştırılmış demlediğin zaman yumuşayıp açılılarak yaprak formunu alıyor ama 1 kaşık çaydan 1 tabak çöp çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: koray_a

Çinden 3 4 farklı çay geldi karıştırıyosun bişeyler yapıoyosun içinede tahta gibi birşey var onu atıyorsun enteresen enteresan tadları var ben çözemedim nasıl olduğunu. Ama yeşil çay hoşuma gitti kurutulmuş sıkıştırılmış demlediğin zaman yumuşayıp açılılarak yaprak formunu alıyor ama 1 kaşık çaydan 1 tabak çöp çıkıyor.

Alıntıları Göster
    Doğuş iyidir.
  • 42 numara tirebolu çayı.
    Tartismasiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forvenor

Çakur Filiz

Harmanlayın öyle demleyin. Eşsiz kokusu ve tadı var. Farklı tat arayanlara tavsiye olunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hersh -- 4 Haziran 2014; 1:05:36 >

• Mahmud tea or ahmed tea

• Dalından ıhlamır.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.