Şimdi Ara

En iyi internet sağlayıcısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Artık TTNET'ten bıktım... Fiber net olup 24mbit hıza cıkmam gerekirken 2mbiti geçemiyorum. (Hız limiti halinde 3mbit olmam gerekirsen 300kb sınır yiyorum!) 3 aydır devamlı arayıp mail atmama rağmen hala geçiştirip duruyor, hep aynı şeyleri söylüyor hatta artık beni dinlemiyorlar bile!!!

Cidden çok kızgınım. İnternet sağlayıcımı değiştirmek istiyorum. Hangi şirket bana problem çıkarmaz?

• quote:

Orijinalden alıntı: cemalcan6

Merhaba arkadaşlar. Artık TTNET'ten bıktım... Fiber net olup 24mbit hıza cıkmam gerekirken 2mbiti geçemiyorum. (Hız limiti halinde 3mbit olmam gerekirsen 300kb sınır yiyorum!) 3 aydır devamlı arayıp mail atmama rağmen hala geçiştirip duruyor, hep aynı şeyleri söylüyor hatta artık beni dinlemiyorlar bile!!!

Cidden çok kızgınım. İnternet sağlayıcımı değiştirmek istiyorum. Hangi şirket bana problem çıkarmaz?

Fiber bağlantıda böyle sorunlar olmaz. VDSL2 mi bağlantı tipiniz ? Modem ara yüzüne girip değerleri verirmisiniz.

Bende ttnet kullanıyorum 50mbps bağlantım var aylardır 1 kez bile sorun yaşamadım hız ile alakalı.
  • dbmaster kullanıcısına yanıt
    Fiber nete geçtiğim zaman ttnetin yolladığı bir modem. Tip olarak direk bilmiyorum ancak konuştuğum zaman görevli kişi modemin fiberi desteklediğini ve problemi olmadığını söylemişti. Şuan bilgisayara giremem, eğer bekleyebilirseniz akşam atarım.

Umarım beni daha fazla yğraştırmadan çözüm buluruz. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için :)
  • Altyapı aynı sağlayıcı değiştirsende değişen tek birşey müşteri hizmetleri ve fatura geri kalan herşey aynı.
  • quote:

Fiber nete geçtiğim zaman ttnetin yolladığı bir modem. Tip olarak direk bilmiyorum ancak konuştuğum zaman görevli kişi modemin fiberi desteklediğini ve problemi olmadığını söylemişti. Şuan bilgisayara giremem, eğer bekleyebilirseniz akşam atarım.

Umarım beni daha fazla yğraştırmadan çözüm buluruz. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için :)

beklemedeyız
    Modemim destekliymiş. Bu arada birde speedtest yaptığım zaman internet hızım 21mbit çıkıyor ancak hala 2mbiti geçemiyorum.

Sanırım bu oranları istiyorsunuz? Hiç bilgim yoktur bu konularda
  • quote:

Modemim destekliymiş. Bu arada birde speedtest yaptığım zaman internet hızım 21mbit çıkıyor ancak hala 2mbiti geçemiyorum.

Sanırım bu oranları istiyorsunuz? Hiç bilgim yoktur bu konularda

dostum senın hattın 130 mbps baglantıyı desteklıyor. hıc bır sorun yok

satın aldıgın paketın hızı nedır ?

Ayrıca ttnet sana 24 mbps tanımlamıs dostum. Santralde sorun var eger dusukse !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbmaster -- 19 Ekim 2014; 23:54:20 >

edit: yok dostum, zaten paketim 24mbit, ancak dediğim gibi 2mbiti geçemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalcan6 -- 19 Ekim 2014; 23:55:43 >
  • Baglanti gayet guzel görünüyor. Speedtest disinda yurtici bir web sitesinden hızlandırıcı kullanmadan bir seyler indirmeyi denediniz mi? Ornegin Pardus'un sitesinden herhangi bir iso'yu indirip deneyin bakalım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    TTnetin kendi hız testide gene 20mbit civarı gösteriyor. Pardusta 2.6mbiti gördüm.
    Dediğim gibi bu durum uzun süredir devam ediyor. Yerli-Yurtdışı-Torrent-Steam vs vs bir çok yerden bir çok indirme yaptım ancak nafile.
  • cemalcan6 kullanıcısına yanıt
    2 mbit derken saniyede 2 megabyte mı indiriyorsunuz? Pardus'u da 2,6 megabyte/saniyede mı indiriyorsunuz? Böyleyse gayet normal zaten baglanti :) 24 mbit derken saniyede 24 megabyte indirebileceginizi düşünmediniz degil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igorparker -- 20 Ekim 2014; 0:13:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: igorparker

2 mbit derken saniyede 2 megabyte mı indiriyorsunuz? Pardus'u da 2,6 megabyte/saniyede mı indiriyorsunuz? Böyleyse gayet normal zaten baglanti :) 24 mbit derken saniyede 24 megabyte indirebileceginizi düşünmediniz degil mi?

Arkadaş olayı yanlış anlamış galiba :)

Kısaca download yaparken hizinizin onda biri oranında hız alırsınız.

24 mbps bağlantı ile downloadda 2 MB veri indirmek gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet öyle olmuş :) mbit/megabyte farklı terimler. TTNET sağolsun bunu net bir şekilde ifade etmiyor. Hatta bunların farkını bilmeyen temsilcileri bile vardır sanıyorum...

• Arkadasin baglantisinda sorun yok. Sadece karisiklik olmus. Sorunsuz sekilde aliyor 24mbps yi. Zaten hat degerleri mukemmel 130 mbps destekliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.