Şimdi Ara

En İyi Kalitede Müzik Dinlemek Uygulamalı..(Winamp+Wasapi+Ffsox)) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
4
Favori
15.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sulphur

Arkadaşlar kendinizi kandırıyorsunuz...

WASAPI ya da ASIO protokolleri asla ses kalitenizi yükseltmez. Sadece profesyönel müzik insanları tarafından kullanılan kayıt vb işlerde kullanılan stüdyo engegrasyonlarıdır. Ses kalitesi daha iyi oldu diyen arkadaş şu çok ünlü placebo etkisi altındadır.

O zaman win vista ve sonraki win sürümleri ile birlikte gelen wasapi output çıkışına microsoft neden yer verdi..? İnsanlarda placebo etkisini deneylemek amacıyla değil sanırım... Kaldı ki bunları kullanmak için stüdyo kayıt yapmak ön şartı da aranmıyor.
    Her iki çıkış türü de directx'e göre daha sağlıklı sonuçlar sunar. Bitperfect konusu ile uğraşan hi-fi'ciler bunu kabul etmiştir, ayrılığa düştükleri nokta ise, hangisinin daha iyi olduğudur. Sonuç iytibariyle ikisi de düşük gecikme zamanına sahip çıkış yöntemleridir, bu bile onları geleneksel direct-x çıkışına göre daha başarılı yapar. Çünkü yapı itibariyle windows mixer'ı pass geçtiğinden daha kaliteli ses elde edersiniz.
    Tabii bu farkı anlamak için öncelikle asio destekli kalbu-üstü bir ses kartı ve yine ona denk bir stereo ses sisteminiz olması gerekir. Yoksa tümleşik onboard karta bağlanmış, iki yüz liralık çok kanallı ses sistemi ile elbette placebeo etkisi gibi gelir. En anlaşılır şema aşağıdakidir:

En İyi Kalitede Müzik Dinlemek Uygulamalı..(Winamp+Wasapi+Ffsox))

Ayrıca aşağıdaki sitelerde bu mevzunun en teknik ve ince detayları mevcut; incelerseniz çok sayıda bilgi bulabilirsiniz: Ben de zamanında bu konunun biraz hayali bir etkisi olduğunu düşünürdüm, hi-fi sistemlere terfi edip konuları detaylı irdelemeye başladığımda hiç de düşündüğüm gibi olmadığını gördüm. saygılar.
    http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?s=883cd0de1cb4780950cfcb23c892b099&
    http://www.head-fi.org/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sterilsenfoni -- 17 Aralık 2012; 16:29:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sterilsenfoni

quote:

Arkadaşlar kendinizi kandırıyorsunuz...

WASAPI ya da ASIO protokolleri asla ses kalitenizi yükseltmez. Sadece profesyönel müzik insanları tarafından kullanılan kayıt vb işlerde kullanılan stüdyo engegrasyonlarıdır. Ses kalitesi daha iyi oldu diyen arkadaş şu çok ünlü placebo etkisi altındadır.

O zaman win vista ve sonraki win sürümleri ile birlikte gelen wasapi output çıkışına microsoft neden yer verdi..? İnsanlarda placebo etkisini deneylemek amacıyla değil sanırım... Kaldı ki bunları kullanmak için stüdyo kayıt yapmak ön şartı da aranmıyor.
    Her iki çıkış türü de directx'e göre daha sağlıklı sonuçlar sunar. Bitperfect konusu ile uğraşan hi-fi'ciler bunu kabul etmiştir, ayrılığa düştükleri nokta ise, hangisinin daha iyi olduğudur. Sonuç iytibariyle ikisi de düşük gecikme zamanına sahip çıkış yöntemleridir, bu bile onları geleneksel direct-x çıkışına göre daha başarılı yapar. Çünkü yapı itibariyle windows mixer'ı pass geçtiğinden daha kaliteli ses elde edersiniz.
    Tabii bu farkı anlamak için öncelikle asio destekli kalbu-üstü bir ses kartı ve yine ona denk bir stereo ses sisteminiz olması gerekir. Yoksa tümleşik onboard karta bağlanmış, iki yüz liralık çok kanallı ses sistemi ile elbette placebeo etkisi gibi gelir. En anlaşılır şema aşağıdakidir:

Ayrıca aşağıdaki sitelerde bu mevzunun en teknik ve ince detayları mevcut; incelerseniz çok sayıda bilgi bulabilirsiniz: Ben de zamanında bu konunun biraz hayali bir etkisi olduğunu düşünürdüm, hi-fi sistemlere terfi edip konuları detaylı irdelemeye başladığımda hiç de düşündüğüm gibi olmadığını gördüm. saygılar.
    http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?s=883cd0de1cb4780950cfcb23c892b099&
    http://www.head-fi.org/

Selam hocam.

windows mikseri sanılanın aksine çok da kötü değildir. söz konusu protokoller son kullanıcı playback için değil de kayıt için kullanılır. senin de dediğin gibi latency olayını kaldırmak için. Playback ile bir kalite artışı söz konusu değildir. Bazı ender durumlarda RAKAMSAL olarak artış olabilir ama bunu insan kulağı ALGILAYAMAZ. foobar'ın ASIO add-on sayfasında da bundan bahsedilmektedir. Verdiğiniz linklerdeki forumlardan çok şey okudum zamanında. Ayrıca directx dediğiniz directsound bazı durumlarda daha muntazam ses akışı sağlamaktadır.

"Contrary to popular "audiophile" claims, there are NO benefits from using ASIO as far as music playback quality is concerned"

Senin argumanın da şu "populer audiophile claims'e giriyor

:

• quote:

Selam hocam.

windows mikseri sanılanın aksine çok da kötü değildir. söz konusu protokoller son kullanıcı playback için değil de kayıt için kullanılır. senin de dediğin gibi latency olayını kaldırmak için. Playback ile bir kalite artışı söz konusu değildir. Bazı ender durumlarda RAKAMSAL olarak artış olabilir ama bunu insan kulağı ALGILAYAMAZ. foobar'ın ASIO add-on sayfasında da bundan bahsedilmektedir. Verdiğiniz linklerdeki forumlardan çok şey okudum zamanında. Ayrıca directx dediğiniz directsound bazı durumlarda daha muntazam ses akışı sağlamaktadır.

"Contrary to popular "audiophile" claims, there are NO benefits from using ASIO as far as music playback quality is concerned"

:

Selam,
    Senin de söylediğin gibi çok da yabancı olmadığımız bir tartışma aslında bu, çeşitli forumlarda vs. mevzu hep dönüp dolaşıp aynı yere gelir. "Farklı ses çıkış yönetemleri arasındaki ses farkını insan kulağı algılar mı, yoksa placebo etkisi midir..?"
    Ben bizzat kişisel deneyimlerin sonucunda ASIO'nun standart çıkışa oranla daha başarılı olduğunu deneyimlediğim için bu fikri savunuyorum, zira orta-mid seslerde bariz biçimde ASIO daha başarılı, direct'te sahne genişliği ve ayrıntıyı yakalamıyorum. Şayet bu dedğiniz gibi rakamsal bir farktan ibaret olsa muhtemelen hissedilir düzeyde olmazdı ve geleneksel çıkış yöntemlerini kullanmaya devam ederim.
    Tavsiyem şudur, müzik için optimize edilmiş stereo bir sistemde (ben öyle yapıyorum) tüm çıkış yöntemlerini deneyin, hatta eliniz değmişken bir de kernel'a göz atın. Şayet halen "hissedilir" bir fark algılayamayadıysanız, o zaman farklı bir kulağa sahipsiniz demektir. Bu durumda sizi ikna etmem zaten hem imkansız hem de mantıksız olur.
    Bu söylemi çok da budaklandırma istemiyorum, malum herkesin kulağı farklıdır, o yüzden bazı algı farkları bir ortak noktada birleşmeyi imkansız kılar.
    Sözlerinizde katıldığım nokta ise şudur; bu tartışdığımız "ses farkı" ne abartıldığı kadar fazla, ne de yok denecek kadar azdır.

• quote:

quote:

Selam hocam.

:

Selam,
    Senin de söylediğin gibi çok da yabancı olmadığımız bir tartışma aslında bu, çeşitli forumlarda vs. mevzu hep dönüp dolaşıp aynı yere gelir. "Farklı ses çıkış yönetemleri arasındaki ses farkını insan kulağı algılar mı, yoksa placebo etkisi midir..?"
    Ben bizzat kişisel deneyimlerin sonucunda ASIO'nun standart çıkışa oranla daha başarılı olduğunu deneyimlediğim için bu fikri savunuyorum, zira orta-mid seslerde bariz biçimde ASIO daha başarılı, direct'te sahne genişliği ve ayrıntıyı yakalamıyorum. Şayet bu dedğiniz gibi rakamsal bir farktan ibaret olsa muhtemelen hissedilir düzeyde olmazdı ve geleneksel çıkış yöntemlerini kullanmaya devam ederim.
    Tavsiyem şudur, müzik için optimize edilmiş stereo bir sistemde (ben öyle yapıyorum) tüm çıkış yöntemlerini deneyin, hatta eliniz değmişken bir de kernel'a göz atın. Şayet halen "hissedilir" bir fark algılayamayadıysanız, o zaman farklı bir kulağa sahipsiniz demektir. Bu durumda sizi ikna etmem zaten hem imkansız hem de mantıksız olur.
    Bu söylemi çok da budaklandırma istemiyorum, malum herkesin kulağı farklıdır, o yüzden bazı algı farkları bir ortak noktada birleşmeyi imkansız kılar.
    Sözlerinizde katıldığım nokta ise şudur; bu tartışdığımız "ses farkı" ne abartıldığı kadar fazla, ne de yok denecek kadar azdır.

Kernel streaming olayının çok problemli olduğunu duymuştum. Bende soundworks thx550 ve audigy 2zs var. Hem asio hem de wasapi denedim directsound ile aralarında fark hissetmedim. Hatta directsound sanki daha sıcak bir ses veriyor gibi geldi. Titanium fatal1ty champion sen kartımda da denemiştim. Eğer böyle bir fark hissediyorsanız tabiki de asio kullanın. Ama ben bir fark göremiyorum.

• kalite wasapi nin ses hesaplama motorunun ozel olmasıdır ses dalga ulaşma ms daha düşüktür dircetx outputa geçince en dandik kulaklığımda farkediyo...ayrıca ffmpeg kodları linux bazlı olduğu için piyasada input en iyi çözüm yapabilen kodlardır karşılaştırmadığım media player kalmadı müzik hastasıyımdır 30 yaşındayım bunun gibi vereni görmedim ..
  • Ses kalitesinde bariz bir artış hissediliyor, özellikle düzgün riplenmiş flac'larda. Bit perfect ps3 rip sacd'larda da aynı durum söz konusu. Fakat ffsox nedense bende atlamalara neden oluyor. sürekli değil ama bazen, ses gidip geliyor. Çok sinir bozucu. Bu eklentiye alternatif aramaktayım. wasapi ise sorunsuz çalışmakta.

edit: bu arada resample olayını kullanmıyorum. bence kaynağın spektrumundan geniş veriyolu sunmak pratikte pek bir artı sağlamıyor. kaynağınız zaten iyiyse eklenti işini yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kornman887 -- 20 Aralık 2012; 16:12:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kornman887

Ses kalitesinde bariz bir artış hissediliyor, özellikle düzgün riplenmiş flac'larda. Bit perfect ps3 rip sacd'larda da aynı durum söz konusu. Fakat ffsox nedense bende atlamalara neden oluyor. sürekli değil ama bazen, ses gidip geliyor. Çok sinir bozucu. Bu eklentiye alternatif aramaktayım. wasapi ise sorunsuz çalışmakta.

edit: bu arada resample olayını kullanmıyorum. bence kaynağın spektrumundan geniş veriyolu sunmak pratikte pek bir artı sağlamıyor. kaynağınız zaten iyiyse eklenti işini yapıyor.

Selam. Foobar öneririm. Piyasadaki en iyi player denebilir.

Wasapi'nin müzikte iyi olduğunu düşünüyorsanız (ki bence DS'den farkı yok playbackte) foobar kullanmalısınız.
  • quote:

quote:

Ses kalitesinde bariz bir artış hissediliyor, özellikle düzgün riplenmiş flac'larda. Bit perfect ps3 rip sacd'larda da aynı durum söz konusu. Fakat ffsox nedense bende atlamalara neden oluyor. sürekli değil ama bazen, ses gidip geliyor. Çok sinir bozucu. Bu eklentiye alternatif aramaktayım. wasapi ise sorunsuz çalışmakta.

Wasapi'nin müzikte iyi olduğunu düşünüyorsanız (ki bence DS'den farkı yok playbackte) foobar kullanmalısınız.

Foobar 2000 ve QMP kurdum, transport pc kadar olmasada yüksek kaliteli riplerden yararlanabilmek için hangi eklentileri kurmam gerektiğini bilmiyorum. Foobar ise pahalı pikaplar gibi, dijitale yeni başlayanlar için biraz korkutucu çünkü kontrolü tamamen kullanıcının eline bırakıyor. Eğer güzel bir guide varsa bildiğiniz ve paylaşabileceğiniz, memnun olurum.

• quote:

wasapi bufferına bak düşük olduğunu görcen resampleni verdiğim ayara gore yap bak ozaman ne oluyor arkadaşım 48.000 khz dvd kalitesi oranıdır tavisyedir...96 192 ksısmları donanımınıza gore değişir 48 i çoğu ses kartı ve donanımda ii sonuç verir..%90-100 buffer için paylaşım mode bufferınız, infssoxun eşit olması gerekiyo..winde default olarak 48 khzdir ..foobardan bence bu olay çok daha iyi sonuç veriyo bence..ikisini ard arda dinleyerek alarsınız ayarları düzgün yapabilirseniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Aralık 2012; 19:48:54 >

• quote:

quote:

quote:

Foobar 2000 ve QMP kurdum, transport pc kadar olmasada yüksek kaliteli riplerden yararlanabilmek için hangi eklentileri kurmam gerektiğini bilmiyorum. Foobar ise pahalı pikaplar gibi, dijitale yeni başlayanlar için biraz korkutucu çünkü kontrolü tamamen kullanıcının eline bırakıyor. Eğer güzel bir guide varsa bildiğiniz ve paylaşabileceğiniz, memnun olurum.

Hocam şöyle bir rehber var. Türkçesini bulamadım. Takıldığınız bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım. Foobar gerçekten en iyisi.

http://www.head-fi.org/a/foobar2000-a-guide-to-set-up

• Foobar2000 + Wasapi output kullananlara tavsiyem resampler olarak SoX'ı tercih etsinler:
    http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=67373

Neden sox diyenler şu sayfaya göz atsınlar:http://sox.sourceforge.net/Main/HomePage

• quote:

Foobar2000 + Wasapi output kullananlara tavsiyem resampler olarak SoX'ı tercih etsinler:
    http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=67373

Açıkçası şu ana kadar foobar'da birçok farklı resampler eklentisini denedim. Hem 96 hem de 192 KHz'e upsample yaparak dinlediğim FLAC kayıtlarımın hiçbiri, parçaların orijinal hali kadar tat vermedi kulağıma. Upsample işlemi seste yapay bir atmosfer yaratıyor gibi.

Bu arada Windows Vista ve 7'de WASAPI kullanımı ASIO ile aynı sonucu veriyor; zira her iki çıkış protokolünde de donanıma doğrudan erişim imkanı var. Ben eski alışkanlıklar yüzünden hala ASIO kullanıyorum.

Kullandığım ekipmanı da yazayım: Transport PC üzerine takılı ASUS Xonar Essence ST Deluxe ses kartı + Beyerdynamic DT990 600 Ohm kulaklık

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Açıkçası şu ana kadar foobar'da birçok farklı resampler eklentisini denedim. Hem 96 hem de 192 KHz'e upsample yaparak dinlediğim FLAC kayıtlarımın hiçbiri, parçaların orijinal hali kadar tat vermedi kulağıma. Upsample işlemi seste yapay bir atmosfer yaratıyor gibi.

Bu arada Windows Vista ve 7'de WASAPI kullanımı ASIO ile aynı sonucu veriyor; zira her iki çıkış protokolünde de donanıma doğrudan erişim imkanı var. Ben eski alışkanlıklar yüzünden hala ASIO kullanıyorum.

Kullandığım ekipmanı da yazayım: Transport PC üzerine takılı ASUS Xonar Essence ST Deluxe ses kartı + Beyerdynamic DT990 600 Ohm kulaklık

Saygılar

Ben de ASIO kullanıyorum, yalnız benimki alışkanlıktan ziyade piyasadaki mevcut wasapi plugininin stabilete sorunları yüzünden. (Gerçi uzun zamandır güncellemerini takip etmiyorum, şimdi ne durumda bilmem)
    resampler konusuna gelince, aşağıdaki grafiklere bir göz atarsanız, sox'un mevcut yöntemlere oranla sesi daha temiz ayırdığını göreceksiniz:
    (tabii bunlar çok hassas kulakların algılayacağı türden farklar olsa da neticede muadillerine oranla daha iyi bir yöntem)
    http://src.infinitewave.ca/

Not: bir de boş bir anınızda elinizdeki kartla ilgili biraz yorum yaparsanız çok sevinirim, performansını merak ettim açıkçası.

• quote:

Eğer yanlış anlamadıysam, verilen bağlantıda gösterilen grafikler downsample işlemi için; başlıkta 96 kHz to 44.1 kHz yazıyor :) Oysa ki biz tam tersini, yani upsample işlemini yapıyoruz.

Birebir karşılaştırmak belki yanlış olacak ama, bu upsample işlemini ben panel TV'lerdeki IFC (Intelligent Frame Creation) gibi uygulamalara benzetiyorum. Bu tür tekniklerde, 24/50/60 kare/saniye çekilmiş görüntüleri, her çerçeve arasına yapay çerçeveler yerleştirerek 100, 200, 600 kare/saniye haline getiriyorlar ancak ortaya çıkan görüntünün yapaylığı hemen hissediliyor. Oysa ki 24 kare/saniye çekilmiş bir filmi yine 24p izlemek apayrı bir tat. Ses örneklemesinde de, 44.1 kHz örneklenerek kaydedilmiş bir ses kaydını, araya fazladan keyframe'ler koyarak upsample etmek, teoride ses dalgasını daha "pürüzsüz / smooth" hale getiriyor ama bence yapaylaştırıyor :) Yani benim kulağıma öyle geliyor; bir başka dinleyici sesin aldığı bu yeni formdan daha fazla dinleme zevki alabilir. Hoş, söz konusu olan sayısal veri/müzik olunca, dinlediğimiz her şey yapay zaten :)

Ses kartıyla ilgili görüşlerimi daha müsait bir zamanda yazayım, zira çok uykum geldi an itibariyle :)

Saygılar

• Ben bu nu yapmıştım ama yine gitti.Şimdi olmuyor.Dediğin herşeyi yapıyorum ama çalışmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyau

quote:

Eğer yanlış anlamadıysam, verilen bağlantıda gösterilen grafikler downsample işlemi için; başlıkta 96 kHz to 44.1 kHz yazıyor :) Oysa ki biz tam tersini, yani upsample işlemini yapıyoruz.

Birebir karşılaştırmak belki yanlış olacak ama, bu upsample işlemini ben panel TV'lerdeki IFC (Intelligent Frame Creation) gibi uygulamalara benzetiyorum. Bu tür tekniklerde, 24/50/60 kare/saniye çekilmiş görüntüleri, her çerçeve arasına yapay çerçeveler yerleştirerek 100, 200, 600 kare/saniye haline getiriyorlar ancak ortaya çıkan görüntünün yapaylığı hemen hissediliyor. Oysa ki 24 kare/saniye çekilmiş bir filmi yine 24p izlemek apayrı bir tat. Ses örneklemesinde de, 44.1 kHz örneklenerek kaydedilmiş bir ses kaydını, araya fazladan keyframe'ler koyarak upsample etmek, teoride ses dalgasını daha "pürüzsüz / smooth" hale getiriyor ama bence yapaylaştırıyor :) Yani benim kulağıma öyle geliyor; bir başka dinleyici sesin aldığı bu yeni formdan daha fazla dinleme zevki alabilir. Hoş, söz konusu olan sayısal veri/müzik olunca, dinlediğimiz her şey yapay zaten :)

Ses kartıyla ilgili görüşlerimi daha müsait bir zamanda yazayım, zira çok uykum geldi an itibariyle :)

Saygılar

Çok güzel bir örnek ama ses işinde şu yüzden fark oluyor:

TV ekranında yapılan yeni frame yaratma işi gözle çok net farkediliyor. Ortaya çıkan sonuç da kaynak sinema filmi ise tek kelime ile berbat oluyor, bunun bence nedeni şu:

- 24 fps'ye alışkın gözler daha fazla frame sayısını ucuz video kamera çekimleri ile bağdaştırıyor
    - frame sayısı az olunca film olmasa da görüntüde bir karizma oluyor, dandik webcam ile aynı sonuç oluyor, fps çok ise kaynak kötü ise görüntü daha da kötü oluyor (biz çirkinsek kamera ne yapsın :))
    - TV'lerin frame üretme algoritmaları kimi görüntülerde çuvallıyor, bunun bir nedeni software hataları bir nedeni de olmayan birşeyi üretmeye çalıştıkları için.. otomatik algoritmalar her durumda doğru tahmini yapamiyor.
    - karizma filmlerin çekimini gösteren kamera arkası vb. türü normal videolarda da aslında karizmanın pek olmadığı görülüyor

Ses konusunda ise... Görmede 24 ve yakın katları gözün kolayca algılaması dahilinde.. ama 44.1 khz zaten insan duyma sınırının ötesinde ve 44.1 khz ile işlem yapan bir DAC zaten sinyali dijitalden analoga dönüştürürken kendi çıkışında bir nevi interpolasyon yapıyor, araları tamamlıyor ve kesintisiz analog ses oluşuyor. o yapamasa hoparlörün kendisi yapıyor. Bu sesi 88.2 ye upsample edip çalmak ile oluşan ses değişmiyor... Değişen şu olabilir, mesela DAC iyi dizayn edilmedi ise 44.1 sevmiyordur da 88.2 ile daha iyi çalıyordur gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 26 Aralık 2012; 15:43:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaptım valla iyi gibi avr var bende 2 kolon hoparlör ve optik ses ile oldukça başarılı****leri coşturdu gibi.
  • in_ffsox-0.6.3-ffmpeg.exe 6.3 e yukseldi..
    http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/win32/shared/
    kütüphaneyi zamnla güncellerseniz faydanıza..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Haziran 2013; 20:43:39 >
  •  En İyi Kalitede Müzik Dinlemek Uygulamalı..(Winamp+Wasapi+Ffsox))

peter fsoxu yeniden yazıyor 2 sürüm şekil olarak daha güzel ve tag ozelliği geliyor....1 haftadan beri deniyorum bug bulamadım koyuyım dedim...
    denemediğim player kalmadı bunun gibi çözüm yapan yok bu ayarlarla ...aimp foobar v.s...noise shapping kulak zevkine gore kapatılıp açılabilir..ben kapatıyorum.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Eylül 2013; 18:19:51 >

• http://in-ffsox.sourceforge.net/
    2.01 final çıktı ffmpefg 2 uyumlu..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.