Şimdi Ara

En iyi mühendislik dalı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar en iyi mühendislik dalı hangisidir?Çevrenizde tanidik mühendisler varsa yazmanizi rica ediyorum.Elektrik muhendisi dusunuyorum sizce iyi bolummudur itu ytu gibi universitelerde okumayi dusunuyorum. başlangıç maaslari ne kadardir.Elektrik muhendisi olanlar,okuyanlar veya çevresinde tanidik olanlar rica ediyorum yazsin tesekkur ediyorum.....

• Evet arkaşlar yorumlarinizi bekliyorum yokmu kimse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislikler arasında genel bir sınıflandırma yapmayı çok doğru bulmuyorum.
    Genel olarak herkes ilgili olduğu dalda yeterince başarılı olabiliyor ve iyi ücretler kazanıyorlar.Çevremde gördüğüm kadarıyla,tecrübesiz yeni mezun bir mühendise 1.500 ile 2.500 arası bir maaş veriyorlar. Genel olarak Türkiye'de durum bu. O yüzen yeni mezun bir mühendis maaştan çok işe başladığı yerde öğrenebileceği ne varsa her şeyi öğrenmeli diye düşünüyorum.
    Babam elektirik elektronik mühendisi devlette çalışıyor. Zamanında 10.000 lira maaş teklif etmişlerdi ve bu teklifi tecrübesinden dolayı yapmışlardı.
    Abim makine mühendisi mezun olmadı biraz uzattı okulu bir firmada 1.500 liraya çalışıyor.
    Bende Makine müh. okuyorum.
    Kısaca demek istediğim tecrübe,bilgi ve girişimci olmak bu meslekte çok önemli ve iş hayatınızda nasıl çalışacağınız konusunda belirleyici bir rol oynuyor.

• Öncelikle yorumun için tesekkur ediyorum.Bi sorum daha var .Internette yaziyorlar elektrik muh vs...asgari ucretle baslarsin 1-2 deneyimle 2000 olur belki oda..bide benim zamanima kadar 5-6 yil icinde elektrik muh daha cok mezun vereceğinden dahada kotu hale gelcek bu yüzden muh.okumaktan korkuyorum.biyolojim iyi degil ama çalisip yapabilirim diye düşünuyom diş hekimligi falan dahami iyidir??

• tncy6116 T kullanıcısına yanıt
    Şimdi bu soru senin ilgi alanınla alakalı.
    Diş hekimliği hakkında bilgim yok ama bir mühendise oranla kolay iş bulup daha yüksek maaş alabilir.
    Mühendislik bana göre tamamen ilgisi ve bu işe merakı olan insanların işi.
    Ben şuna inanıyorum,kendini iyi yetiştiren fırsatları iyi kovalayan bir mühendis işsiz kalmaz.Biraz bu meslekte ilerleme durumun ve kazanacağın para,senin kendine katacağın bilgilere bağlı.Boş mühendis çok piyasada.
    Eğer mühendisliği gerçekten seviyorsan korkun olmasın.Zaten mühendisliği sevmeyen bir kişinin mühendislik okuması kendine yaptığı eziyettir.Sevmeyen biri için çekilecek dert değil.Hemen hemen her gün duyarım şu dersten kaldım,bu dersten kaldım diye etrafımdaki insanlardan.Bunu diyen insanlarda genelde pek merak edip araştırmayan kişiler.(İstisnalar mutlaka vardır.)
    Mesela ben özel üniversite de okuyorum ve lise hayatım oldukça kötüydü.Sınav puanımda iyi değildi kontenjan boşluğu sayesinde %50 burslu girdim.Makine de mühendislikler arasında en zorudur derler.Ama sırf sevdiğim için seçtim bu bölümü.Lisede eziyet gibi gelen o fizik,matematik şimdi çok ilgimi çekiyor mesela.Bu ilgi sayesinde pek zorlanmıyorum.
    Yani kısaca aklındaki meslekleri karşılaştır mümkünse yerinde git gör,çalışma ortamlarına bak.Anladığım kadarıyla tam olarak ileri ki yaşantında hangi mesleği yapmak isteyeceğine tam karar verememişsin.O yüzden hedefini belirlerken iyi araştırmalısın.
    Genel olarak insanlardan tavsiye al ama o tavsiyeleri ölçülü kullan. Çünkü bir mühendisle tanışırsın,adam klasik mühendistir işte kendi yapabildiklerini bu mesleğin sınırlarıymış gibi anlatır. Kimse senin neler yapabileceğini bilemez. O yüzden çoğu tavsiyede gözünü korkutmasın.

• diş ile mühendislik arasında kaldıysan bence kesin kararlar verme , hani inşaat ile makine arasında kalsan tamam derim ama sen direk diş ile kıyaslamışsın.
    kendin için kriterler belirle
    yapacağın işin boş zamanlarını veya kazanacağın paranın yanısıra iş hayatınıda düşün mesleklere göre iş yaşantını hayalet , bunuda bir kriter olarak al
    yoksa hayattında hergün aşağı yukarı 8 saatini çöpe atıcaksın
  • Çok tesekkur ediyorum arkadaslar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi 10 tıp fakültesi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tncy6116

Evet arkadaşlar en iyi mühendislik dalı hangisidir?Çevrenizde tanidik mühendisler varsa yazmanizi rica ediyorum.Elektrik muhendisi dusunuyorum sizce iyi bolummudur itu ytu gibi universitelerde okumayi dusunuyorum. başlangıç maaslari ne kadardir.Elektrik muhendisi olanlar,okuyanlar veya çevresinde tanidik olanlar rica ediyorum yazsin tesekkur ediyorum.....

güzel düşünmüşsünüz aynen devam edin kendinizi iyi yetiştirin okul dersleri dışında dil bilin staj yapın tecrübe edinin diğerlerinden farkınız olsun

• Metalurji ve malzeme hakkında ne düşünüyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozbora42

Metalurji ve malzeme hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Bir arkadasimin abisi o bolumden mezum olmustu galiba yanlis bilgi vermis olmim ama o iste calismiyordu baska yerde calisiyordu muh.alakasiz ama tam emin degilim sen gene bir arastir ama tabiki puanin daha iyilere yetiyorsa onlara git ....

• Bölümün iyisi kötüsü olmaz, öğrencinin iyisi kötüsü olur. Ha dersinki kendimi daha rahat geliştirebileceğim teknik bi müh. bölümü işte o zaman sana Yazlım müh. öneririm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.