Şimdi Ara

En iyi pilavlık pirinç? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
23.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Favorim duru baldo pirinç, Yağsız diet şekilde yapılcaksa yayla basmati harikadır.

• Gökbayrak en kaliteli pirinç

• Gökbayrak pirinç en iyisi

• waRRioR kullanıcısına yanıt

Tereyağlı yapılınca çok lezzetli oluyor hocam  

• Yorumların hepsini okudum bazıları 5 yıllıkta olsa .
    En başta pilav yapıcaksan ne tür bir pilav yapıcaksın..

Basmati normal pilav gibi yapılmaz lapa lapa olur normal pilav gibi yapıp yiyeninde damak zevkinden şüphe ederim..

Basmati önce tavada kavrulur sonra çok az suda suyu çekilir bitti gitti .. basmati hintlilerin yemeklerinde daha çok köri sosu ve ağır baharatlı etli yemeklerle birlikte yediği bir pirinç türüdür.. jasminde bu sınıftadır bu arada..

Normal Türk işi pilava gelince bu değişkenlik gösterir damak zevkine göre bazı insanlar baldo sever bazıları Osmancık bazıları kırık sever ..

Genel anlamda pilav için baldo , sarma dolma,sütlaç falan için Osmancık iyidir .

Ama gerçekte Osmancık doğru yapılırsa baldoyu ezer geçer.. pilavda ayarını tutturmak zordur Osmancığın .. Osmancık daha yumuşak bir yapıya sahiptir ve çok hızlı pişer pek çok kişide o ayarı tutturamaz..
    Baldo ise çok suyu sever bol su ile pişer haliyle en acemi yemek yapan insanın bile kıvamını tutturması gözle bile takip etse kolaydır.. hem iri taneli olması hem rahat yapımı baldoyu ideal yapar ama doğru yapılmış güzel bir Osmancık tereyağlı falanda olucak baldoyu ezer geçer..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 5 yıl önce yazmışım halen aynı fikirdeyim. BİM'in Efsane marka baldo pirinci halen çok iyi. Sizin yazdıklarınız da şüphesiz iyidir ama her yerde bulunabilen markalar değil. En azından ben görmedim...

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt

Osmancık'ı sırf bu kadar övdüğün için özellikle deneyeceğim hocam. Pilavda ustayımdır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.