Şimdi Ara

en iyi ses kalitesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben uzunca bi suredir arastıoum mp3 calar almak için.. bnm için onemli olan ses kalitesi
    onceleri ipod almak istiodum ama gordumki ses kalitesi sadece tatmin edici duzeydeimiş
    bana 350-400 ytl yi gecmicek olrsa ii olr =( ama hani sesi fln mukemmel olr cok cılgın bişi olur ıkınır 50 milyn daa cıkarırım =)

bnm duydgm kadarı ile iriver cok ii diolar ama hangi modeli??
    sonra creative in ses kalitesininde ii oldugunu duydum vede sony yeni cıkan 6 gb modeli.. bu cihazda atrac3plus ile dinleyince ses nasıl etkileniyo ne farkı war mp3den? bi kayıp yasanıo mu?? yani ikisinde de 192kbit ile dinlio olalım birbirinden ses olarak farkı var mı? fark yoksa aradaki mb farkı neden

rio karma die bi alet de direnc 32 ohm mus bunun sesle ne ilgisi var??

bi de alamam belki ama piyasada en çılgın ses hangi mp3 calardan cıkıo??

whooops! biraz fazla soru sordum galiba =D

• sony A-1000 6gb oldukça kaliteli bir mp3 player...ses kalitesi mukemmel.

atrac formatı is mp3 den daha kaliteli..bassları ve tizleri daha güzel hissettiriyor...ve ses te hiçbir kayıp yok. bu formatın en önemli özelliği ise 4mb olan şarkıyı 1mb a kadar indirebiliyor. böylece daha fazla şarkı depolama imkanın oluyor. atrac kullanırkende cihazın pil ömrü uzuyor.ayrıca sony nin kullandıgı g-protection ise mukkemmel işe yarıyor. cihaz sabit disk kullandıgı için çarpmaya karşı hassas olması gerekir ancak bu g protection sayesinde çok dayanıklı hale geliyor(başka hiçbir markada yok)

en dogru seçim sony olacaktır...eger soruların veya kafana takılanlar olursa pm atarak veya buradan sorabilirsin!
  • sony ürün kalitesi ve pil ömrü olarak cok güzel bi marka ama bana göre ses kalıtesı arıyosan ırıver ve ceratıve e bak derım
  • türkiye'de alabileceğin mp3 player'lar içinde en iyi ses kalitesini i-river h300 serisinde bulabilirsin ama onun fiyatları senin bütçeni biraz aşıyor . Ses çıkış gücü olarak diğerlerine çok bariz bir üstünlüğü yok ancak bas-tiz ve mid dengesinin en iyi olduğu mp3 player . Örneğin creative daha sert karakterli baslar sunuyor ve de creative'in hoparlörlerinin (mp3 player'larının demiyorum) en başarılı olduğu alan tizlerdir , özellikle i-trigue serisinde ne kadar başarılı oldukları ortada ve bunu da mp3 player'larına çok iyi biçimde yansıtmışlar ancak kullandığı EAX teknolojisi oyunlar için geliştirilmiş bir teknoloji ve SRS , VOW ve Trubass gibi efektlerle daha da kaliteli hale gelen i-river'ın ses kalitesi bence bu sayede creative'in önüne geçiyor ki normal halinde de dediğim gibi ses dengesi çok iyi . iPod ise daha yumuşak karakterli baslar sunuyor ve bu yüzden de pek çok kişi ses kalitesini beğeniyor sebebi ise diğer dandik markaları dinledikten sonra iPod'u dinlemiş olmaları yoksa creative ve i-river'ı denemiş olanların en az %80'i bu markaların ses kalitelerinin iPod'dan daha iyi olduğunda hemfikir . Sony ise müzik sistemlerindeki durumun aynısını mp3 player'larında kullanmış yani çok sert baslar ; mid ve tiz tonları yutuyor ve uzun süreli dinlemelerde bu rahatsız edici boyutlara geliyor . Eğer hip-hop veya tekno tarzı dinleyeceksen iyi bir alternatif olabilir ama bence creative ve i-river'dan sonra geliyor , iPod'un ise 4. jenerasyonundan iyi olmasına rağmen 5. jenerasyonundan da kötü buldum . iPod video'yu da A3000'i de aynı yerde dinledim ve iPod 5. jenerasyonunda gerçekten kendisini çok geliştirmiş sony'den daha iyi ses veriyordu ama ben halen creative ve i-river'ı iPod'a tercih ederim . Eğer ses kalitesiyse kriterin durum böyle ama kullanım kolaylıı ve tasarım olarak ben i-river'ı oldukça gerilere koyarım sıralamada maalesef , sony ise OLED ekranıyla güzel birşeyler yapmış ama diğer markaların henüz iPod'un sahip olduğu karizmayı yakalamaları çok zor

• cevap için tesekkürler gercekten tam bilmek istediğim nokktalara değinmişssin

peki creative in hangi modelini önerirsin??
    en ii sesi bahsettiğim fiyat aralıgında hangisinden alırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: civilcivil

türkiye'de alabileceğin mp3 player'lar içinde en iyi ses kalitesini i-river h300 serisinde bulabilirsin ama onun fiyatları senin bütçeni biraz aşıyor . Ses çıkış gücü olarak diğerlerine çok bariz bir üstünlüğü yok ancak bas-tiz ve mid dengesinin en iyi olduğu mp3 player . Örneğin creative daha sert karakterli baslar sunuyor ve de creative'in hoparlörlerinin (mp3 player'larının demiyorum) en başarılı olduğu alan tizlerdir , özellikle i-trigue serisinde ne kadar başarılı oldukları ortada ve bunu da mp3 player'larına çok iyi biçimde yansıtmışlar ancak kullandığı EAX teknolojisi oyunlar için geliştirilmiş bir teknoloji ve SRS , VOW ve Trubass gibi efektlerle daha da kaliteli hale gelen i-river'ın ses kalitesi bence bu sayede creative'in önüne geçiyor ki normal halinde de dediğim gibi ses dengesi çok iyi . iPod ise daha yumuşak karakterli baslar sunuyor ve bu yüzden de pek çok kişi ses kalitesini beğeniyor sebebi ise diğer dandik markaları dinledikten sonra iPod'u dinlemiş olmaları yoksa creative ve i-river'ı denemiş olanların en az %80'i bu markaların ses kalitelerinin iPod'dan daha iyi olduğunda hemfikir . Sony ise müzik sistemlerindeki durumun aynısını mp3 player'larında kullanmış yani çok sert baslar ; mid ve tiz tonları yutuyor ve uzun süreli dinlemelerde bu rahatsız edici boyutlara geliyor . Eğer hip-hop veya tekno tarzı dinleyeceksen iyi bir alternatif olabilir ama bence creative ve i-river'dan sonra geliyor , iPod'un ise 4. jenerasyonundan iyi olmasına rağmen 5. jenerasyonundan da kötü buldum . iPod video'yu da A3000'i de aynı yerde dinledim ve iPod 5. jenerasyonunda gerçekten kendisini çok geliştirmiş sony'den daha iyi ses veriyordu ama ben halen creative ve i-river'ı iPod'a tercih ederim . Eğer ses kalitesiyse kriterin durum böyle ama kullanım kolaylıı ve tasarım olarak ben i-river'ı oldukça gerilere koyarım sıralamada maalesef , sony ise OLED ekranıyla güzel birşeyler yapmış ama diğer markaların henüz iPod'un sahip olduğu karizmayı yakalamaları çok zor

ya kardes oyundan bahsetmıssın
    ama ben tam anlamadım
    ya ben hala bu rockbox a güvenemıyorum amao oyunları jukebox ta oynamak için can atıyorum
    sen ne dersin bu işe

• @maniac1987 ben o rockbox'ı tavsiye etmiyorum , aletini garanti dışı bırakıyor ve türkiye'de bu servis işlerinin ne kadar sorunlu olduğu ortada ama senin seçimin , ben yüklemeyi düşünmüyorum

@ali_ercument , creative'in zen touch modeli bu aralar epey bir ucuzladı onu düşünebilirsin ama alırsan radyolu kumanda hediyeli bulmaya çalış . Radyo çok önemli bir şey ve de o kablo kumanda aletin kullanımını oldukça kolaylaştırıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki zen touchla zen micro arasındaki farklar fark büyüklük ve kapasite mi
    acıkcası touch bana biraz buyuk ve kaba gibi gorunuo cok bi fark yoksa ses de ve ozellikte micro almayı tercih ederim

cok teşekkür ederim çok çabuk ve çook yardımcı oldun :D
  • eğer hafıza derdin yoksa zen micro'yu tercih edebilirsin ama benim onda işittiğim daha tiz ağırlıklı bir sesti , uzun uzun dinleyemedim bu yüzden de çok objektif bir yorum yapamam ama rock müzik için daha ideal bir alet gibi göründü bana . Bunun yanında radyosu olması ve boyutları da büyük bir avantaj ancak kulaklık çkışlarında bir süre sonra sorunlar çıkıyormuş ve kutudan çıkan kulaklıklar kalitesizmiş yani yeni bir kulaklık alman gerekebilir
  • walla ben muvo2 kullanıorum çok memnunum arkadaşlarımda zen de var ipod da var bence creative in ses kalitesi çok çok daha iyi tabi bu benim düşüncem bence almadan önce almayı düşündüğün aleti bi dene gör sonra almayı düşün
  • muvo2 de pil sorunu olduğunu düşünüyorum. bu pil zaten 6-7 saat gidiyormuş ve yani bu hem düşük bir değer hemde pil ölünce aleti napıcaz?
  • muvo 2'nin en büyük avantajı değiştirelebilir pile sahip olması , piyasadaki üst düzey mp3 player'ların çoğunda bu yok ! 50 ytl'lik bir bedel ile alınabilir pili
  • alınabilir ki ayrıca pil de hemen bozulmaz zaten. pilini en az 1 yıl kullanırsın.sonra performan düşmeye başlar kullanıma göre
    quote:

Orjinalden alıntı: civilcivil

muvo 2'nin en büyük avantajı değiştirelebilir pile sahip olması , piyasadaki üst düzey mp3 player'ların çoğunda bu yok ! 50 ytl'lik bir bedel ile alınabilir pili
  • bu muvo2 nin özel piliyse adamlar para kazanmak için 3 ytl ye mal olan bişeyi 50 ytl ye satıyorlar ya helal olsunmu desem yoksa belamı okusam karar veremiyorum. sony mdlerde sakız pil vardı kendi sakız pilleri 60 ytl iken normal cfl gibi markaların çok daha fazla iş gördüğü halde 10 ytl ydi. işte bu firmaların böyle milleti kazıklayarak para kazanmalrına sinir oluyorum
  • selam ipod taki ses sadec tatmin edice düzeyde demişsin ben ipod kullanıyorum vede shure E4c kulaklık kullanıyorum daha iyisi varmıdır bilemiyorum.(E5c varmıs ama ben daha dinileyemedim o yuzden bendekınden ustunmu bılemem. bi bak istersen bndeki kulaklıklara..http://www.shurestore.com/earphones/eseries_e4c.html#tech gerçi sen 400 e kadar bi cihaz demissin ama ben sadece TATMİN EDİCİLİK kısmına cevap olsun diye yazdım..
    quote:

Orjinalden alıntı: ali_ercument

merhaba arkadaslar
    ben uzunca bi suredir arastıoum mp3 calar almak için.. bnm için onemli olan ses kalitesi
    onceleri ipod almak istiodum ama gordumki ses kalitesi sadece tatmin edici duzeydeimiş
    bana 350-400 ytl yi gecmicek olrsa ii olr =( ama hani sesi fln mukemmel olr cok cılgın bişi olur ıkınır 50 milyn daa cıkarırım =)

sonra creative in ses kalitesininde ii oldugunu duydum vede sony yeni cıkan 6 gb modeli.. bu cihazda atrac3plus ile dinleyince ses nasıl etkileniyo ne farkı war mp3den? bi kayıp yasanıo mu?? yani ikisinde de 192kbit ile dinlio olalım birbirinden ses olarak farkı var mı? fark yoksa aradaki mb farkı neden

• quote:

Orjinalden alıntı: bigjam

selam ipod taki ses sadec tatmin edice düzeyde demişsin ben ipod kullanıyorum vede shure E4c kulaklık kullanıyorum daha iyisi varmıdır bilemiyorum.(E5c varmıs ama ben daha dinileyemedim o yuzden bendekınden ustunmu bılemem. bi bak istersen bndeki kulaklıklara..http://www.shurestore.com/earphones/eseries_e4c.html#tech gerçi sen 400 e kadar bi cihaz demissin ama ben sadece TATMİN EDİCİLİK kısmına cevap olsun diye yazdım..
    quote:

merhaba arkadaslar

E4C'ler E5C'lerden daha iyi...ama E5'lerin Bass'ı çok güçlü bildiğim kadarıyla...

• OYLEMİ BAK BEN BUNU BILMIYORDUM. E5c LER DAHA İYİDİR SANIYORDUM BIDE 499$ FIYAT KOYMUSLAR HRİFLER UCMUSLAR IYICE..
    quote:

Orjinalden alıntı: Melik

quote:

Orjinalden alıntı: bigjam

selam ipod taki ses sadec tatmin edice düzeyde demişsin ben ipod kullanıyorum vede shure E4c kulaklık kullanıyorum daha iyisi varmıdır bilemiyorum.(E5c varmıs ama ben daha dinileyemedim o yuzden bendekınden ustunmu bılemem. bi bak istersen bndeki kulaklıklara..http://www.shurestore.com/earphones/eseries_e4c.html#tech gerçi sen 400 e kadar bi cihaz demissin ama ben sadece TATMİN EDİCİLİK kısmına cevap olsun diye yazdım..
    quote:

merhaba arkadaslar

E4C'ler E5C'lerden daha iyi...ama E5'lerin Bass'ı çok güçlü bildiğim kadarıyla...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.