Şimdi Ara

EN İYİ SLR-LİKE HANGİSİ SİZCE? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: FelixCrail

bu sitelerin yapmış olduğu incelemelerin hepsi %100 doğru olsa idi s6500 kötü bir makina.bu sitelere o kadar çok güvenme.adamlar taraflı yorum yapıyorlar.

Kendim kullanıyorum ve iyi diyorum. İnanılmıyor. Herkesin makbul kabul ettiği sitelerin linkini veriyorum. Aldığı ödülleri gösteriyorum. Yine bahane bulunuyor. Sizi nasıl inandırabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aafco -- 17 Eylül 2008; 11:57:43 >
  • Fuji s6500 buyuk sensor (1/1.7") ve objektif uyumu en iyi, sınıfında ise fotograf kalitesi yuksek olan makinalardan biridir. Ustelik fujinin patentinde olan bal petegi seklinde super ccd kullanır. 28 mm den baslaması ve halkadan zoom ile netleme kontrolu SLR havası verir. D-SLR gibi objektif mekanik kontrollu oldugundan acılıs hızı cok yuksektir.

Fujide S6500 de pixel yogunlugu 14 MP/cm² iken mesela Canon S5 te 32 MP/cm² dir. D-SLR makinalarda ise ortalama 3 MP/cm² dir. Bu fark direkt fotograf kalitesine etki eder. S5 video oncelikli tasarlanmıs bir makinadır. Video yetenekleri fazladır ama aynı sey fotograf icin soylenemez. Kucuk sensor bol pixel mantıgı ile yapıldıgından fotograf kalitesi iddealı degildir. Diffiraction dan fazlaca etkilenir ve net alan derinligi kontrolude duser. S5 te genis acının 35 mm den baslamasıda bir dezavantajdır. Fotografcılıkta genis acı onemli bir kavramdır ve maliyetide yukseltir.

S6500 gayet iyi bir secim. Basarılı bir model. Gule gule kullanın.

Asagıda Canon S5 ve Fuji S6500 un degisik asalarda crop karsılastırmaları var. Pixel yogunlugu dusuk oldugunda pixellerin ısık alma kabiliyeti artar. Buda fotograf kalitesine etki eder.

EN İYİ SLR-LİKE HANGİSİ SİZCE?

Asagıdaki ornekte D-SLR ye ait.
    Pixel yogunlugu cok daha dusuk oldugu icin muazzam bir performans veriyor. 1600 de bile pırıl pırıl kalıyor ve detay kaybetmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 17 Eylül 2008; 12:36:46 >

• ben bu zamana kadar incelediğim makinelerde 7den aşağı not alan bir makine görmedim nerdeyse çok nadirdir olsa bile... tavsiye edilir olduğunu herkes biliyor ama bence bu tavsiye edilir sınırının en altıdır normalda avarage falan alması gerekliydi... onca highly recommended ürün varken bunun için iyi not almış yorumu yapmak ben akıl işi değil bence...

quote:

Orjinalden alıntı: SezginTezel

quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

dpreview 7 vermiş bence hiç de iyi demiyor yazdığın likteki siteler... elbette bazı kağıt üzerinde çok iyi olan özellikleri var ama uygulamada bence hiç iyi dğeil...

Dpreview ve trustedview recommended ödülü vermiş. Tercümesi=tavsiye edilir.

/>

/>

• arkadaşlar topik karıştı iyice ben hala almadım makina. sony h 50 geliyordu amerikadan fiyat yükseldi o yüzden vazgectim.
    iyice kafam karıştı
    s5 baya çeldiriyor
    yakınlarda çıkacak bir model varmı
    nikon slr de bu kadar iyiken slr like da neden basarısız oldu
    p 80 fotoları vasat geldi bana
  • quote:

quote:

bu sitelerin yapmış olduğu incelemelerin hepsi %100 doğru olsa idi s6500 kötü bir makina.bu sitelere o kadar çok güvenme.adamlar taraflı yorum yapıyorlar.

Kendim kullanıyorum ve iyi diyorum. İnanılmıyor. Herkesin makbul kabul ettiği sitelerin linkini veriyorum. Aldığı ödülleri gösteriyorum. Yine bahane bulunuyor. Sizi nasıl inandırabilirim?

sen ne yaparsan yap forumda çoğu kişi sp serisinin kalitesini biliyor.o yüzden sana iyi gelebilir belki ama ödül aldı diye bu makinanın güzel olduğunu kabulleneceğimiz anlamına gelmiyor.başkalarının güzel demesi değil bizim bu kaliteyi görerek güzel dememiz önemli.buyur sor bakalım foruma sp serisi nasıldır diye.

• quote:

Orjinalden alıntı: gazy

arkadaşlar topik karıştı iyice ben hala almadım makina. sony h 50 geliyordu amerikadan fiyat yükseldi o yüzden vazgectim.
    iyice kafam karıştı
    s5 baya çeldiriyor
    yakınlarda çıkacak bir model varmı
    nikon slr de bu kadar iyiken slr like da neden basarısız oldu
    p 80 fotoları vasat geldi bana

P80 in fotograf kalitesinin iyi olmaması gayet normal. 1/2.3" ccd boyutu ve 10.1 mp zaten herseyi anlatıyor.

Fotograf kalitesi istiyorsan ve gece cekimlerinde noise performansı arayacaksan S5 malesef iyi netice vermeyecektir. Cunku onunda sensoru verdigi pixele gore asırı kucuk. S5 daha cok video oncelikli fotograf makinası isteyenler icin uretilmis cihazdır. Yani fotograf kalitesi 2 nci plandadır.

Nikon nun asıl SLR-Like makinası COOLPIX 8800 serisiydi ama devam etmedi. Canonda PowerShot Pro1 modeliydi. Asıl slr-like olan bu makinaların fiyatı D-SLR ye yakın olunca giris seviyesi D-SLR satmayı tercih ettiler. Sony de R1 le atılım yaptı devamı gelmedi. Fuji ve Panasonic devam etti sadece. Sonra kompakt ile SLR-Like arası bir model cıkmıs oldu piyasaya. S5, Fuji s6500 vs gibi. Olay biraz ticari. Canon , nikon uygun fiyatlı d-slr satacakki devamında objektif, aksesuar satsın. 8800 cok iyi slr-like idi. Simdi daha iyisini cıkarsa giris seviyesi D-SLR urunlerin satısını baltalar. Haliyle objektif ve aksesuar satısları ciddi anlamda duser.
    Benimde bayagı makinam oldu. SLR-Like lada calıstım. Her ihtiyacıma yetiyordu. 1000 ytl ver hem genis heme tele hem macro hemde video hepsi bir arada ustelik tam kontrollu. Sonra D-SLR ye gectim surekli para harcar oldum. Sadece govde 1000 ytl. Sonra baslıyor yok genis, yok tele, yok macro, yok 50mm ,yok yok balık gozu, yok flash, yok tripot gibi eksikler sıralanmaya. Haliylede ciddi paralar harcayor oluyorsun. Buda birilerinin acayip isine geliyor.

Bu arada gelmis gecmis en iyi SLR-Like Sony R1 dir. Uzerindeki cok kaliteli objektif ve buyuk sensor ile SLR-Like ta rakipsizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 17 Eylül 2008; 13:34:56 >

• ikarahal herleyi açıklamış. Artık bu açıklamalardan sonra, hala S5, P80 diyenler varsa onların parası çok çöpe atıyor demektir.
  • Ayrıca Arkadaşımız Olympus sp560UZ için dpreview i referans göstermiş ama Dpreview image kalitesine 7 gibi düşük not vermiş asıl olan image kalitesidir recommended vermesi başka sebeblerdendir belki fazla zoomu v.s siz ona değil image kalitesi ve optik kalitesi kaç puan almış ona bakacaksınız bu sitede image kalitesine ve optik kalitesine 7 puan verilmesi bu modelin kalitesinin düşük olduğu anlamına geliyor

Alabiliyorsanız Fuji s6500fd alın eğer 1/2,5 inch sensörlü bi model alacaksanızda mp i 7 hadi en fazla 8 mp olan bi model alın biraz resim kalitesi istiyorsanız
  • ikarahal her zamanki gibi "ders anlatım tekniği"yle gayet yararlı açıklamalar yapmış; ve sanırım aslında "kafadaki" değil ama "forumdaki" son noktayı koymuş; kafalarda hala daha soru işaretleri olabilir; kişisel ön bilgiler- marka/model eğilimleri- kişinin kendine ait "psikolojik tatmin kriterleri" pek değişmiyor...

SLR-Like alınırken maksat "görüntü kalitesi yüksek olsun"sa bunun için birinci önceliğin (ya da "olmazsa olmaz"ın) "büyük sensör" olduğunda sanırım hepimiz hemfikiriz (ki bu durumda piyasaya bilmem kaç mp; yüz tanıma; çiş tutma; cin kaçırma seçenekleriyle sunulan albenili,boyalı modellerin "sınıfta kaldığı" aşikar); bu konuda s6500 gibi muadillerinden oldukça başarılı ve R1 gibi neredeyse efsane ancak artık üretilmeyen ürünlerin yanında sensör boyutu-geniş açı seçenekleri ve kağıt üzerinde olduça başarılı görünen yenilikleriyle sigma DP1 (ki fiyatı çok yüksek) ve yeni panasonic lx-3 (fiyatı "nispeten" yüksek ama kesinlikle hakedermiş gibi görünüyor) gibi iki model var; bence "görüntü kalitesi öncelikli" çekim yapılacaksa ve SLR-Like tan kasıt "şekil" değil manuel kullanıma izin vermesiyse panasonic lx-3 şu an görünen "tek" seçenek... (fiyatı-özellikleri-üretimde olma durumuyla)

bunun dışında yukarıda da söylediğim gibi eğer SLR-Like tan kasıt diğer kompaktlara göre "manuel ayarlara izin vermesi ve görüntü itibariyle daha çok fotoğraf makinesi gibi görünmesi"yse o zaman özellik aramaya hiç gerek yok; tipi en çok beğenilen modeli almak lazım; zira hangisi alınırsa alınsın iyi yaptığı bişeyler ve yolda bıraktığı, tatmin etmediği birşeyler mutlaka olacak...

• Benim anlamadığım F30 un 1/1.7-inch sensöre ve 6.3Mp olmasına karşılık muazzam bir İso performansının olması nasıl oluyor??Malumunuz Dslr makinalar kafa tutan performansını günlerce okuduk bu fortumda.İkarahal bu foto kıyasını 6500 ve F30 kıyas ederek bir ekleme yapabilir misin??
  • asıl iyi olan f30 değil f31fd dir 2si arasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 17 Eylül 2008; 15:15:28 >
  • quote:

quote:

quote:

sen ne yaparsan yap forumda çoğu kişi sp serisinin kalitesini biliyor.o yüzden sana iyi gelebilir belki ama ödül aldı diye bu makinanın güzel olduğunu kabulleneceğimiz anlamına gelmiyor.başkalarının güzel demesi değil bizim bu kaliteyi görerek güzel dememiz önemli.buyur sor bakalım foruma sp serisi nasıldır diye.

Yahu adam hangi makineyi tavsiye edersiniz demiş. Ben de Olympus dedim. Ayrıca yabancı sitelerin linkini de verdim. Bundan sonra karar kişiye aittir. Ne yaptık yani_? Fuji' niz var diye mi bu kadar alındınız_? Forum ne demişse demiş. Bundan bana ne? Saygı mı duymam gerekiyor? Benim fikrim de bu. Ki elimde 4 makine var. 1 SLR, 2 Compact ve 1 DSLR-Like. Bu makinenin iyi olduğunu iddia ediyorum.

Ben burda sözcü falan değilim. Ne demek "sen ne yaparsan yap" Olympus' un avukatı değilim ki? Deneyim aktarıyorum burada. Ki SLR makinemde Pentax' tır. Ne olacak şimdi? Dediğim gibi beğenip beğenmemeniz beni ilgilendirmiyor. Siz ne kadart beğenmiyorsanız , bende o kadar memnun kaldım.

• quote:

Orjinalden alıntı: askan22

Ayrıca Arkadaşımız Olympus sp560UZ için dpreview i referans göstermiş ama Dpreview image kalitesine 7 gibi düşük not vermiş asıl olan image kalitesidir recommended vermesi başka sebeblerdendir belki fazla zoomu v.s siz ona değil image kalitesi ve optik kalitesi kaç puan almış ona bakacaksınız bu sitede image kalitesine ve optik kalitesine 7 puan verilmesi bu modelin kalitesinin düşük olduğu anlamına geliyor

Alabiliyorsanız Fuji s6500fd alın eğer 1/2,5 inch sensörlü bi model alacaksanızda mp i 7 hadi en fazla 8 mp olan bi model alın biraz resim kalitesi istiyorsanız

Düşük puan aldığı için de ödül vermişler yani. Fuji' nin image stabilization' ı var mıydı?

Neyse anlaşılmıştır dert... Siz devam edebilirsiniz benden eyvallah.En büyük FUJI! oldu mu?

• en büyük fuji diye tartışmıyoruz burda.tartıştığımız konu bir makina ödül aldıysa bu onun iyi olduğunu göstermez.sp serisine 700-800 verip almaktansa o fiyata daha iyi makinalar var.sonuçta burda yeni makina almak isteyen biri var.neden bu kadar para veripte sp serisinden daha iyi bir makina varken sp serisini tercih etsinki.

ben illa s6500 ile karşılaştırmıyorum olympus'u.panasonic fz18-fz50 de foto kalitesi olarak olympus'tan iyi.burda mesela fuji en iyisi demek deil.önemli olan fotonun kalitesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 17 Eylül 2008; 16:13:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: esdicien

Benim anlamadığım F30 un 1/1.7-inch sensöre ve 6.3Mp olmasına karşılık muazzam bir İso performansının olması nasıl oluyor??Malumunuz Dslr makinalar kafa tutan performansını günlerce okuduk bu fortumda.İkarahal bu foto kıyasını 6500 ve F30 kıyas ederek bir ekleme yapabilir misin??

Asagıda sırasıyla 100,200,400,800 ve 1600 iso ornekleri bulunmakta.

Burdada f30 ile d-slr kıyaslaması var. Sensorun kucuk olması mutlaka bir sekilde olumsuz etki yapıyor.
    Aslında kucuk sensor demektense pixel yogunlugu fazla demek daha dogru. Bu sadece noise kumlanma etkisini arttırmıyor. Mesela kucuk sensorde alan derinligi kontrolu zayıftır. Diffiraction etkisinden dolayı diyafram f/4 ten sonra keskinlik hızla dusmeye baslar, dikkat edin kompakt makinada en kısık f/8 iken D-SLR de F/32 civarlarındadır, ayrıca kucuk sensorde noise bastımak icin detaylardan fedakarlık edilir. Olaya sadece noise seklinde bakmayın. Kaliteli fotograf icin buyuk sensor yada pixel yogunlugunun ideal olması sarttır. Sunuda soyliyeyim D-SLR dunyasında ccd de 10 mp sınırına dayabdılar ve hepsi cmos sensore gecti neden peki. Cunku ccd sensorde pixel yogunlugu 3MP/cm² yi asmaya baslayınca fotograf kalitesi dusmeye basladı, mecburen daha fazla mp icin cmos a gecmeye basladılar. Ama kompakt sınıfa bakınca masallah pixel yogunlugu 35 MP/cm² ucmus durumda ondan ne kalite beklenirki. Amacta zaten anı fotografı.

• burda herkez fikrini,deneyimlerini söylüyor tabiki sizde söyliyebilirsiniz alacak arkadaşda sizi dinleyip sp 560 uz u alabilir isterse kendi bilir başka bi topik dede canon A570 IS önerdim diye canon fanatiği demişti biri bana şimdide fujici oldum (ben canon kullanıyorum mesela) bende şaşırdım fuji fanatiğimiyim canon mu analatabiliyormuyum burda arkadaşlara en iyi fiyata en iyisini aldırabilmek size görede sp560uz muş iyisi saygı duyarım ama katılmıyorum ama bi çelişki var referans verdiğiniz dpreview çoğu modele vermediği düşük puan olan 7 vermiş image kalitesi ve optik kaliitesine burdaki çelişkiyi dile getirmek istedim sadece belkide siz haklısınız sp560uz dah iyi saydığımız modellerden alacak arkadaşın iyice kafasını karıştıralım
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: askan22

Ayrıca Arkadaşımız Olympus sp560UZ için dpreview i referans göstermiş ama Dpreview image kalitesine 7 gibi düşük not vermiş asıl olan image kalitesidir recommended vermesi başka sebeblerdendir belki fazla zoomu v.s siz ona değil image kalitesi ve optik kalitesi kaç puan almış ona bakacaksınız bu sitede image kalitesine ve optik kalitesine 7 puan verilmesi bu modelin kalitesinin düşük olduğu anlamına geliyor

Düşük puan aldığı için de ödül vermişler yani. Fuji' nin image stabilization' ı var mıydı?

Neyse anlaşılmıştır dert... Siz devam edebilirsiniz benden eyvallah.En büyük FUJI! oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 17 Eylül 2008; 16:38:17 >

• o değilde...barkodd'un mesajında gördüğüm sigma DP1'e baktımda,öyle bi alette öyle bi sensör mü olur ?? hey maşallah...20.7x13.8mm.

birde bu 1/2,5inch sensörlerin eni boyu kaç mm oluyor bilen varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tunç:TheBrother

o değilde...barkodd'un mesajında gördüğüm sigma DP1'e baktımda,öyle bi alette öyle bi sensör mü olur ?? hey maşallah...20.7x13.8mm.

birde bu 1/2,5inch sensörlerin eni boyu kaç mm oluyor bilen varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 17 Eylül 2008; 16:55:45 >

• ikarahal sağol valla.ne zamandır merak ediyodum iyi oldu.

maşallah 1/2,5" te cep telefonu ekranı gibi, devasa bişeymiş...
  • ikarahall teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.