Şimdi Ara

EN İYİ SÜT HANGİSİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
53.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hiç pastörize süt içmiyoruz yanlız eşim bazen kek yaparken kullanıyor.pastörizasyon işlemi bence sermayenin gıda ürünlerinin raf ömrünü artırmak için kullandığı kullandığı karını artıran bir teknik insan sağlığını korumak için değil . birçok gıda ürününün raf ömrü arttı .doğal yoğurdu 2 saat buzdolabının dışında unutunca ekşiyor . ama hazır yoğurtlar günlerce depolarda normal ısı koşullarında kalıyor hiç birşey olmuyor . bu doğal değil , bundan kaçınmak lazım.urfada şehrın biraz dışında şire pazarı var orda köyden gelen yoğurtdu kilosu 1 tl ye köy yumurtasını 0,35 kr a alıyorum. yoğurt ağzı açık kapta nofrost buzdolaplarında bir hafta bozulmadan kalabiliyor.yumurtada buzdolabında 2 hafta kalabiliyor.süt yerine koyun yoğurdu yiyoruz.
  • arkadaşlar yapmayın çiğ süt gerçekten tüketilmez. amerikalılarda evde kaynatıp içiyorlardır. hangimiz çiftliklerden aldığımız sütü kaynatmadan içtik? pastorizasyon işlemi 90derecede 15dk yapılır. ama siz evde sütü kaynatırken 100derecenin üstünde çok daha uzun sürede yaparsınız. sizce hangisinde besin değerlerinin kaybı yüksek olur? siz büyük ihtimal pastorize sütle uht sütü karıştırıyorsunuz. uht sütte ısıl işlem yapılırken 120derecelere çıkılır.
    pastorize ve çiğ süte aynı anda mikrop enjekte ederseniz ikisindede aynı bozulma görülür. çünkü mikroorganizma 1 kere bulaştığı zaman logaritmik olarak üreyerek her türlü sütü bozar. çiğ sütün bünyesinde faydalı bakteri diye birşey yoktur. ancak fermente süt ürünlerinde insan sağlığı için faydalı bakterilerin varlığından söz edilebilir. çünkü fermentasyonun yapılacağı süte yararlı bakteri kültürleri ilave edilir ve bu sayede fermente ürün oluşur
    çocukların sütü sulandırıp içmesinin sebebi süt şekerini(laktoz) sindirecek olan enzimin (laktaz) çocuklarda az bulunmasıdır.
    çiğ sütteki mikroorganizmaların öldürülmesi ve sütün insan sağlığına uygun hale getirilmesi için ısıl işlem şarttır. bunu kimimiz evde kaynatarak yapar kimide modern işletmelerde pastorizasyonla. pastorizasyonda ürünün raf ömrü artar doğrudur. ürünün raf ömrünün artması demek içindeki zararlı organizmaların faaliyetlerini daha uzun süre engellemek demektir. bu sayede insan sağlığıda korunmuş olur. yani sadece maddi çıkarlar için bu işlem yapılmaz. eğer öyle olsaydı kimse pastorizasyon yapmaz, bozuk sütü döküp tüketmezlerdi. çünkü bir süt işletmesine pastorizasyon yada sterilizasyon ünitesinin kurulması çok maaliyetlidir. bu yapılan yatırım kendini uzun seneler sonra çıkartır.
    emin olun hazır yoğurt diye tabir ettiğiniz ürünlerde doğal yoğurtlardan en fazla 1 gün daha fazla dayanır oda sıcaklığına. bu aradaki 1 gün farkta pastorize sütten üretildiği için kaynaklanır.
    zaten buzdolabı şartlarında her yoğurdun kullanım süresi 1 haftadır.
    arkadaşlar bir gıda mühendisi olarak elimden geldiği kadar sizi doğru bilgilerle aydınlatmaya çalışıyorum. umarım bunları izah edebiliyorumdur. saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ES3NT -- 6 Aralık 2009; 0:18:10 >




  • bide şöyle bişe yaşadık. hep pastörize süt veriyoduk. geçen ay 2 gün boyunca köyden gelen doğal sütten içirdik. çocuk kabız oldu. pastörize süte geri döndük düzeldi. doğal sütün kabız yapması normalmi yoksa bizim çocuktamı anormallik var.

    bu arada markette yağ oranlarına baktım en yağlısı pınar süt ( % 3.4). diğer tüm bilinen markalar % 3 - 3.1 arası.
  • çiğ süte konan patojenlerin akibeti hakkında.
    http://www.realmilk.com/documents/PathogensinRawMilk.pdf
    çiğ sütteki bakteriler
    http://www.realmilk.com/documents/expert-testimony-0508.pdf
    Bu da beslenmebulteni.com un editörü
    Prof dr. Ahmet Aydın'ın süt üzerine görüşleri
    http://www.beslenmebulteni.com/bes/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=13&Itemid=309




  • sayın artvan

    bilinçli bir tüketici olarak araştırma yapmanız güzel fakat belirteceğim detayları göz önüne alarak objektif bir biçimde değerlendirmenizi öneririm.

    1-) Sütte yararlı mikrop yoktur, yani sağlıklı ineğin memesindeki sütün içinde hiçbir mikrop yoktur. Süte memeden çıktığı andan itibaren zararlı mikrop bulaşma olasılığı en az, yararlı mikrop bulaşma olasılığı kadardır.
    (yani çiğ sütün içerisindeki her mikrop bir bulaşı neticesindedir, bu bulaşının yararlı olacağı garantisini kimse veremez)

    2- mikrop ve bakteri aynı şeydir, her ikisi de mikroorganizmadır, ortama hakim olan mikroorganizma sonradan gelen mikroorganizmayı barındırmaz.
    (çiğ süttün içerisideki mikroorganizmaların yararlı mikroplar olduğunun garantisini kimse veremez)

    3- yavruya, pastörize süt içirmeyi kimse önermiyor, tekrar düşünmenizi öneririm, insana insan sütünü çiğ içirebilirsiniz hatta hayvanın memesinden inek, keçi, koyun süte de içirebilirsiniz ama süt sağıldıktan sonra en az 2 saat sonra tüketilecekse ısıl işlem uygulamak zorundasınız.
    (pastörizasyon ile uht aynı şey değildir, piyasadaki kutu sütler UHT dir)

    4-Çiğ süte faydalı yada zararlı mikroorganizma bulaşması halinde, her iki durumda da süt, süt olarak kalmayacak yapısı bozulacaktır. Süt, içme sütü olarak tüketilmesi isteniyorsa içerisinde hiçbir mikroorganizma bulunmaması gerekir. Pastörizasyon ile 4-9 gün, UHT ile 6 ay yapısı bozulmadan dayanır.

    5-Sn. Aydın bir tıp profesörü olarak "sütü içme sütü olarak tüketmeyin, içme sütünün hiçbir faydası yoktur yoğurt,kefir, dereotu tüketin" diyorsa eyvallah ama özellikle şehir merkezlerinde, süt içme sütü olarak ticareti yapılacaksa ısıl işlem, standardizasyon vs. uygulanması gerekir.

    Bunun haricinde her mahallede bir mandıra olsa sütü günlük tüketsek gibi olumlu görüşlerinize katılıyorum.




  • pinar'in organik sutu, cocuklugumda ictigim sutlerin tadina en yakin tada sahip olan sut markasi. ha tam bilmem, ama organik diyolarsa, heralde daha az katki maddesi kullaniyolardir.
    diger taraftan, en iyi sut hangisi diorsaniz ona cevap veremem fakat en sagliklisi hangisi derseniz, tabiki kendi ineginizin sutudur derim size. ha ciftliginiz varsa, steril kosullarda ineginizi sagma sansiniz varsa, en iyi sutu degil, en saglikli sutu iciyorsunuz demektir.
  • dışardan hiç bulaşma olmadığı zaman bile sütten alındığı hayvan dolayısıyla bakteri oluyor.
    verdiğim 1 ve 2. linki okumanızı öneririm.
    ayrıca hayvanların beslendikleri gıdalar ve daha çok ahırda mı çayırda kaldıklarına ve tabi hayvanın kendi hastalıklarına bağlı olarak bu bakteriler değişiyor.
    ben zaten şirketler çiğ süt getirsinler marketlerden çiğ süt alalım gibi bir görüş sunmadım, amerikada insanlar çiftliğe gidip yeşil ot yiyen ineklerden çiğ süt alıp tüketiyor dedim.
    çiğ sütün satılması, bekleme süresinin azlığı nedeniyle zaten pratik olmaz artı gıda şirketleri hastalık kaptık diyenlere ödiyecekleri tazminat riski altına girmez, ama aslında çiğ sütten yoğurt, kefir, peynir yapılabilir.
    zaten ahmet aydın da hayvan kapalı alandaysa, mısır soya tahıl benzeri gıda yiyorsa kesinlikle sütünü çiğ içmeyin benzeri şeyler diyordur.




  • her mahallede mandıra kurulana ve süt ürünleri üreten firmalar kendi sütünü kendileri üretene kadar en iyi içme sütü pastörize süt olacaktır.

    piyasada günlük süt adıyla satılan pastörize sütler mevcut
  • süt deyince Pınar'dan şaşmam..
  • Geçen hafta domates suyundaki mikroorganizma yükünün azaltılması ile ilgili bir hesap yaptık. Aynı zamanda beta karoten miktarını de incelemiştik. 115 *C derecede ki ısıl işlem sırasında beta karotende meydana gelen kayıp, 130*C de yapılandan daha fazlaydı.Aynı şey süt için de geçerli midir? Yani pastörize süt ile UHT süt arasında besin değeri karşılaştırılması yapılırsa hangisi daha iyi sonuç verir? Yoksa süt için içeriğindeki besinlerin desimal azalma sürelerine mi bağlıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 22 Aralık 2009; 0:03:14 >
  • nerden bulacağızda köylüyü çiğ süt alacağız.
    iyi süt derken markadan bahsediliyor.
    bence en iyisi Danone süt. Hem lezzetli hem uzun ömürlü.
  • bulunduğum ilçede hayvancılık yapıldığı için her hafta 5 lt süt alır 4 lt ile ev yoğurdu yaparız ve 11 aylık kızıma gönül rahatlığıyla yediririz.1 lt hanım kek börek yapar.

    çocuk doktoru pınar sütü tavsiye etmişti çocukalr için.en sağıklısı o demişti.Bakıyorumda pınar hakkında olumsuz sözler yok.
  • en iyisi bulunabiliyorsa süt çiftliklerden çiğ süt olarak alınıp kaynatılıp kullanılması...ben bu yolla alıp kullanıyorum...fakat burda üstüne basa basa süt çiftliklerinden alınması gerektiğini belirteyim...aldığınız sütün hangi yolla sağılıp size verildiğinden haberiniz olması gerekir...yoksa gidip 3 ineği olan köylüden süt alınmasını hiç tavsiye etmem...çünkü o tür sütlerde 1 milyonun üzerinde bakteri olur...Türkiyede gerçekden çok temiz süt üreten çiftlikler var ama bunlara ulaşamıyoruz...bu firmaların sütü ile köylü mehmet ağanın sütü aynı kazanda karıştırıldığı için saf olarak bize ulaşamıyor...çok zorda kalırsam çiğ süt almadıysam moova markalı sütü alıyorum.Türkiyede tek sütünü kendi üreten firma bunlar...Çok modern ve bakteri oranı 3.000 ile nerdeyse çiğ süte göre yok denecek kadar az...Diğer bütün firmalar sütü sağdan soldan toplayıp paketleyip satıyor...Aklınıza hangi firma geliyorsa bu yolla sütü bize ulaştırıyor...Onun için ambalaja ve markaya çok kanmayın çünkü o ambalaj sadece kendine ait içindeki sütün nerden geldiği belli değil...




  • Hangi sütünün daha iyi olduğu konusunda fikir sahibi olmak için süt reyonundaki sütlerin besin değerlerine bakın. Protein ve kalsiyumun diğerlerine göre göre yüksek olan süt bence daha iyidir. Eğer değerleri yazmıyorsa almayın örneğin; Ülkerin sütü İçim. Ben Sek sütü tercih ediyorum. Ayrıca Torkunun sütü çıktı o da iyi olabilir.
  • kimse de dost süt dememiş
  • En iyi süt doğal süttür köylünün ineğinden sağdığı süttür o sütü alıp kaynatıp içiceksin en sağlıklısı en faydalısı en güzel o süttür bence.
  • kimse de aoç cam şişede satılan inek ve keçi sütünden bahsetmemiş. kızıma yıllardır bu sütten veriyoruz, gayet sağlıklı bir gelişimi var allaha şükür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maydemir52

    genelde ülker içim süt kullanıyoruz 2 yaşında çocuk için. sizce en yararlısı hangisidir pastörize sütler arasında.

    selamlar,

    süt alerjiktir. o yüzden süt önermem i esasen doktorlarda önermez.

    en iyi destek ürünü ;

    1. ev yapını yoğurt

    2. ev yapımı kefir.



    bu ürünleri elde etmek için köy sütü veya günlük süt olmalı.

    GRİ marketlere günlük süt gelmektedir.
  • En iyi süt hangisidir sorunuzu şöyle cevaplayayım.

    1. pastorize süt pastorize edilmemiş sütten daha az değerlidir.
    2. piyasadaki pastorize sütlerin hemen hemen hepsi aynı kalitededir.

    Süt yetişkinler için faydalı değildir, hatta zararlıdır. Yetişkinler süt içmemelidir. Doğada hiçbir yetişkin varlık normal şartlarda süt içmez (insan haricinde) ve içmemelidir. Süt hazmedilmesi güç bir gıdadır. Gaz yapıcı özelliği yüksektir, sütte sindirilmesi çok güç olan "Kazein" proteini yer alır . Ve bu proteini yetişkinler hazmedemez. sadece bebekler ve çocuklar hazmedebilir. Yetişkinlerde "Kazein" proteinini hazmeden "LAP" enzimi beyin tarafından kapatılır. Çünkü süt sadece bebeklikte alınması gereken bir gıdadır. Süt, yetişkinlerin kalp ve damar sağlığı açısından "iyi değildir"

    Süt sadece çocuklar ve yaşlılar için fayda sağlar, özellikle çocuklar için. Ve bebekler için en iyi süt elbette ki insan sütüdür. İneklerin sütü inek yavruları için uygundur, çünkü onların boynuzları, toynaklarının hızlı gelişmesini sağlayan ve onların metabolizmasına uygun mineraller içerir. İnsanların boynuz ve toynakları olmadığı için inek sütünde ki keratin miktarı bizim için gereksizdir.

    İnek sütünün en iyi kullanım şekli ise, inekten alınan sütün kaynatıldıktan sonra tüketilmesi ile olur.




  • en iyi süt yeni sağılmış olandır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.