Şimdi Ara

EN İYİ SÜT HANGİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
2
Favori
53.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • genelde ülker içim süt kullanıyoruz 2 yaşında çocuk için. sizce en yararlısı hangisidir pastörize sütler arasında.



  • en iyi süt yörenize en yakın işletmede üretilen süttür.
    çünkü bu ürünlerin nakliyesi uzun sürmez ve hemen raflardaki yerini alırlar. bu sayede raf ömrü bitmiş ürünlerde hemen yenileriyle değiştirilir. ayrıca bu tip işletmelerde hammadde (süt ) yörenize yakın bölgelerden toplandığı için fazla kayıplara uğramadan işletmeye kabul edilir. aynı şekilde üretilen üründe fazla kalita kayıpları olmaksızın tüketiciye ulaşma şansı bulur.
    marka vermek çok doğru değil ama alacağınız sütte yağ oranına dikkat edin. sütün en değerli bileşeni yağdır ve süte büyük oranda lezzet verir. işletmeler yağ oranını azaltarak ucuza süt satarlar. bu ürünlerden kaçınınız. %3-3.5 oranında yağ bulunan sütleri tercih ediniz. bunun haricinde sağlık sorunları olan tüketicilerin yağ miktarı düşük olan light sütlerden tüketmesi gerekebilir.
    saygılar.




  • cevap için teşekkürler. içim süte baktım yağ oranı 3.1 miş.
  • internette raw milk diye araştırınca görecekseniz ki en iyi süt nerdeyse yok.
    en iyi süt için sütün hiç pastörize edilmemesi, (pastörize edince sütteki yararlı mikroplar, enzimler yıkılıyor, sütün protein yapısı değişip her türlü hastalığa neden olacak moleküller oluşuyor. sütün alındığı hayvanın ahırda mısırla tahılla değil de serbestçe yeşil otlarla beslenmesi gerek (hem hayvanda hastalık olmaması açısından hem de sütün daha doğal zengin olması açısından). sütün çiğ içilmesi hatta daha iyisi içilmemesi, ondan yapılan kefir, peynir, yoğurt, tereyağı gibi gıdaların yenilmesi gerek.
    çoğu kişi, uht, homojenize, pastörize sütleri asla tüketmemek gerektiğini illa pastörize süt tüketilecekse süt değil de kefir, yoğurt, peynir gibi fermante süt ürünleri tüketilmesi gerektiğini söylüyor.
    Amerika'da çoğu eyalette insanlar gidip çiftçilerden çiğ süt alıp onu kullanıyorlar, pek mikroptan hasta olan görmedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: artvan

    internette raw milk diye araştırınca görecekseniz ki en iyi süt nerdeyse yok.
    en iyi süt için sütün hiç pastörize edilmemesi, (pastörize edince sütteki yararlı mikroplar, enzimler yıkılıyor, sütün protein yapısı değişip her türlü hastalığa neden olacak moleküller oluşuyor. sütün alındığı hayvanın ahırda mısırla tahılla değil de serbestçe yeşil otlarla beslenmesi gerek (hem hayvanda hastalık olmaması açısından hem de sütün daha doğal zengin olması açısından). sütün çiğ içilmesi hatta daha iyisi içilmemesi, ondan yapılan kefir, peynir, yoğurt, tereyağı gibi gıdaların yenilmesi gerek.
    çoğu kişi, uht, homojenize, pastörize sütleri asla tüketmemek gerektiğini illa pastörize süt tüketilecekse süt değil de kefir, yoğurt, peynir gibi fermante süt ürünleri tüketilmesi gerektiğini söylüyor.
    Amerika'da çoğu eyalette insanlar gidip çiftçilerden çiğ süt alıp onu kullanıyorlar, pek mikroptan hasta olan görmedim.


    Bence de pastorize süt saçmalık Bir kaç firmanın kolay yoldan kesin para kaynağı. Tabi olan çok az kâr eden çiftçilerimize oluyor. Yakınlarda öyle çiftlik miftlik olsa süt müt hayatta marketten almam. Bilmem kaç bin yıldır pastorize süt mü vardı Hepsi de bizden daha sağlıklıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 27 Kasım 2009; 23:57:54 >




  • Soya sütünü deneyin sizin oralarda satılıyorsa tabi.. dr.öz programında görmüştüm en faydalı sütmüş..
  • soya bu gıda şirketlerinin her gıdaya eklediği bir bitki ama eskiden asyada yemek için kullanılmayan, sadece toprağı nadasa bırakmak yerine toprak azot açısından zenginleşsin diye 4-5 yılda ekilen bir bitki. asyalılar soya yemeye ancak fermante soya ürünlerini (natto, tempeh, miso, soya sosu gibi) üretmeyi öğrendikten sonra başlamışlar günde 5-10 gramdan fazla fermante olmayan soya yemiyorlar. yine de dünyanın en yüksek mide kanseri oranları onlarda. soya sütü ve soya peyniri tofu da önerilen bir besin değil, çünkü fermante değil.
    http://www.westonaprice.org/mythstruths/mtsoy.html
    Hindistan cevizi sütü, ve ondan yapılan kefir önerebilirim ama ülkemizde bulmak pratikte imkansız.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    en iyi sucuk
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • içim sütün tadı ilaçlı gibi geliyor bana. yani dilimde öyle bir tat bırakıyor. pınar sütü beğeniyorum. ama hangisi kampanyalıysa onu alıyoruz. e2'deki amerikan programlarında yağsız süt tercih edin hatta peynir bile yemeyin diyorlar. hayvansal gıda almadan da yaşanır diyorlar. insanın kafası karışıyor.
  • yağların bir günahı yok, asıl sorun şeker, insanoğu tarihinde hiç bu kadar fazla şeker yemedi. Sağlıklı beslenme sistemlerinin çoğunda bırakın kolayı, mısır şurubunu taze meyvelerin bile çok fazla porsiyon yenmemesi, muz, elma, kayısı, üzüm gibi çok şekerli meyvelerin az yenmesi önerilir. Yağlar hakkında bir kaynak.
    http://www.westonaprice.org/knowyourfats/skinny.html
  • soya sütütünde gdo fln :D diyolar ben pınar dan şaşmam bide taptaze inek sütü köylüden alcan bi kaynatcan
  • Staj yaptığım dönemde Sütaş'ı inceleme fırsatım oldu. Gerçekten bir firma nasıl bu kadar temiz ve titiz olabilir anlamıyorum. Hayvan çiftliklerinden süt fabrikasına kadar bütün işleri çok temiz. Ve gereken önlemler alınmış durumda. Çok modern çiftlikleri var. Keşke tüm Türkiye'deki işletmeler Sütaş'ın izlediği yolu izleseler de hepimiz temiz ve sağlıklı besinlerle beslenebilsek. O yüzden Sütaş ürünlerini kesinlikle tavsiye ediyorum... İçiniz rahat olsun
  • pınar süt tercihim
  • En iyi süt anne sütü, sonrasında ona yakın olan keçi sütü. İnek sütüne ihtiyacımız yok ayrıca çoğumuzun da hassasiyeti vardır. Kalsiyum için içmeyi düşünüyorsanız lahana da daha fazla kalsiyum vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3RS!N -- 30 Kasım 2009; 10:49:08 >
  • Pastörizasyonun anlamını biliyorsunuz değil mi?
    Gıdalarda bulunan patojen(hastalık yapıcı) mikroorganizmaların öldürülmesidir. Örnek olarak sütü ele alırsak, nasıl bir ortamda sağıldığını, nasıl sağıldığını biliyor musunuz? Havada bile bizim için zararalı olabilen mikroorganizmalar mevcut. Ayrıca sütü çiğ olarak mı tüketeceksiniz?
  • ısıl işlem görmemiş sütü tüketmek her türlü hastalığa davetiye çıkarmaktır. çiğ süt içilmez. en basitinden evde kaynatıpta tüketilir.
    modern işletmelerde ise bu işlem daha daha kısa sürede, sütün besin değerlerinde minimum kayıp olacak şekilde yapılır. bunun adına pastorizasyon(pastorize süt) yada sterilizasyon(UHT süt) denir.
    ayrıca süt ürünleride ısıl işlem görmüş sütten imal edilirler. hiç biri çiğ sütten yapılmaz.
    günümüzde çoğu işletmede süt sağımdan depolamaya kadar bir çok işlemden geçiyor. bu işlemlerin hepsi tüketici sağlığını koruma amaçlı yapılan işlemlerdir ve hepsinin üreticiye ayrı bir maaliyeti vardır. Bu işlemlerin gereksiz ve saçmalık olduğunu düşünmek çok yanlış olur.
  • Acil lazım oldumu pınar süt alıyorum...ama genelde bizim semte yakın bi çiftlik var her hafta sonu gider ordan süt + yumurta ihtiyacımızı ordan alırım mutlaka......
  • amerikada insanlar çiftliklere gidip (yeşil otla güneş altında beslenen) ineklerden çiğ süt alıp bunları çocuklarına mama ve kendileri tüketiyorlar, forumlarda daha bir zehirlenme olayı okumadım. pastörize sütte enzimler vitaminler yıkılıyor, yararlı bakteriler ölüyor, sütün protein yapısı değişiyor zehirli maddeler oluşuyor. bu yüzden pastörize süt asla içmeyin deniliyor. pastörize sütten kefir, yoğurt gibi gıdalar da laktoz fermante edildiği ve yararlı bakteriler ve enzimler oluştuğu için bazıları içilebilir diyor bazıları onları bile tüketmeyin diyor. ben alternatifim olmadığı için pastörize sütten peynir kefir yiyorum, ama % 100 de doğru bişi olduğuna emin diilim.
    bir de şöyle bişi var. 1 kutu pastörize süt olsun 1 kutu da çiğ süt. 2 sine de bir mikrop bulaştırıp 24 saat sonra ne kadar mikrop olduğu ölçüldüğünde çiğ sütte mikrobun nerdeyse kalmadığı gözüküyor çünkü faydalı bakteriler o mikrobu barındırmıyor.




  • çiğ süt de bile, süt aslında süt olarak içilen bişi değil, eski türkler biliyorsunuz hep yoğurt yaparlarmış, ben küçükken bile evde süt alınır kaynatılır yoğurt yapılıp yenirdi. Yani en mikropsuz sağlıklı çiğ süt de bile sütü kefir, peynir, yoğurt, tereyağı olarak tüketmek daha iyi. Mesela amerika'da sütü süt olarak içme olayı 1800 lerde başlamış. 1800 lerde amerikada içki sektörü çok gelişiyor. içki için kullanılan besinlerin artıklarını da hayvanlara yediriyorlar. Hayvanlar yeşil ot değil de bu küspeleri yeyince sütlerinin kalitesi değişiyor, o sütlerden peynir, yoğurt olmuyor. Bunun üzerine sütleri süt olarak satmaya başlıyorlar ve insanlar süt tüketiyor.
  • bende sütlelerin kalp sağlığına zararlı olduğunu okumuştum. Onun için doktorlar çocuklara sütü sulandırıp içirilmesini öneriyorlar sanırım
  • Bir de internette araştırın, buzağılara sadece kendi annelerinden alınan pastörize süt verildiğinde 6 hafta sonunda ölüyorlar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.