Şimdi Ara

EN İYİ SÜT HANGİSİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
53.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kuafortr

En iyi süt hangisidir sorunuzu şöyle cevaplayayım.

1. pastorize süt pastorize edilmemiş sütten daha az değerlidir.
    2. piyasadaki pastorize sütlerin hemen hemen hepsi aynı kalitededir.

Süt yetişkinler için faydalı değildir, hatta zararlıdır. Yetişkinler süt içmemelidir. Doğada hiçbir yetişkin varlık normal şartlarda süt içmez (insan haricinde) ve içmemelidir. Süt hazmedilmesi güç bir gıdadır. Gaz yapıcı özelliği yüksektir, sütte sindirilmesi çok güç olan "Kazein" proteini yer alır . Ve bu proteini yetişkinler hazmedemez. sadece bebekler ve çocuklar hazmedebilir. Yetişkinlerde "Kazein" proteinini hazmeden "LAP" enzimi beyin tarafından kapatılır. Çünkü süt sadece bebeklikte alınması gereken bir gıdadır. Süt, yetişkinlerin kalp ve damar sağlığı açısından "iyi değildir"

Süt sadece çocuklar ve yaşlılar için fayda sağlar, özellikle çocuklar için. Ve bebekler için en iyi süt elbette ki insan sütüdür. İneklerin sütü inek yavruları için uygundur, çünkü onların boynuzları, toynaklarının hızlı gelişmesini sağlayan ve onların metabolizmasına uygun mineraller içerir. İnsanların boynuz ve toynakları olmadığı için inek sütünde ki keratin miktarı bizim için gereksizdir.

İnek sütünün en iyi kullanım şekli ise, inekten alınan sütün kaynatıldıktan sonra tüketilmesi ile olur.

15-20 yas icin sutun zarari olur mu hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AOÇ tabiki de. (Tat olarak)
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.victor

quote:

Orijinalden alıntı: kuafortr

En iyi süt hangisidir sorunuzu şöyle cevaplayayım.

1. pastorize süt pastorize edilmemiş sütten daha az değerlidir.
    2. piyasadaki pastorize sütlerin hemen hemen hepsi aynı kalitededir.

Süt yetişkinler için faydalı değildir, hatta zararlıdır. Yetişkinler süt içmemelidir. Doğada hiçbir yetişkin varlık normal şartlarda süt içmez (insan haricinde) ve içmemelidir. Süt hazmedilmesi güç bir gıdadır. Gaz yapıcı özelliği yüksektir, sütte sindirilmesi çok güç olan "Kazein" proteini yer alır . Ve bu proteini yetişkinler hazmedemez. sadece bebekler ve çocuklar hazmedebilir. Yetişkinlerde "Kazein" proteinini hazmeden "LAP" enzimi beyin tarafından kapatılır. Çünkü süt sadece bebeklikte alınması gereken bir gıdadır. Süt, yetişkinlerin kalp ve damar sağlığı açısından "iyi değildir"

Süt sadece çocuklar ve yaşlılar için fayda sağlar, özellikle çocuklar için. Ve bebekler için en iyi süt elbette ki insan sütüdür. İneklerin sütü inek yavruları için uygundur, çünkü onların boynuzları, toynaklarının hızlı gelişmesini sağlayan ve onların metabolizmasına uygun mineraller içerir. İnsanların boynuz ve toynakları olmadığı için inek sütünde ki keratin miktarı bizim için gereksizdir.

İnek sütünün en iyi kullanım şekli ise, inekten alınan sütün kaynatıldıktan sonra tüketilmesi ile olur.

15-20 yas icin sutun zarari olur mu hocam?

Süt yerine yoğurt ve peynir ve yumurta çok daha faydalı olur. Ayrıca ayranı bol tüketmeniz sıvı alımı ve vücuttan zararlı madde atımına yardımcı olur.
    15-20 yaş insanlar için Sütten ziyarede yukarıda saydıklarım çok daha değerlidir hayvansal gıda olarak. Süt bu yaş aralığında kesilmelidir. Süt sadece bebeklik çağlarından çocukluk çağlarına kadar kullanılabilir.

Zararı olur mu, evet olur . Sizi öldürmez ama vücudunuzu çalışma metabolizmasını yorar. ileriki yaşlarınız için iyi değildir. size ihtiyacınız olmadığından çok daha fazla keratin ve kazein verir. Kazein yapışkan bir maddedir, kazein tutkal yapımında bile kullanılabilir

Şuraya bakınız :http://tr.wikipedia.org/wiki/Kazein
    ve şuraya bakınız :http://yorumlariniz.net/bilgi/sut-faydali-mi-zararli-mi/

Sütte bol bol kalsiyum olduğu ve bol bol kalsiyuma ihtiyacımız olduğu bir geyikdir. Fındıkta süttekinin 2 katı kalsiyum var . nohut barbunya kalsiyum miktarı sütten fazladır . Susam ise acayip yüksek derecede kalsiyum içerir . Deli gibi kalsiyuma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız susam yiyin. Ama böyle bir ihtiyacınız yoktur emin olun. Yoğurt ile sütün kalsiyum değeride aynıdır. Süt içmek yerine yoğurt yiyin.

Ayrıca süt oldukça allerjik bir gıdadır yanı sıra çok çabuk bakteri üretir. Buzdolabında sakladığınız ve paketi açılmış sütlerde bile çok çabuk bakteri ürer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuafortr -- 1 Şubat 2015; 2:14:50 >

• Arkadaşımın gıda bölümü okuyan bir arkadaşı vardı. Ona demişti ki "Piyasadaki en iyi süt Bim'in sütü. Pınar, İçim vs boş.". Ben Bim'in sütünü alıyorum ve tadını hissediyorsunuz. Mümkünse sütçü amcadan süt almak gerek.

Not: Özellikle gıda maddeleri alırken Yahudi ürünü olmayanları tercih edin. Mesela çikolata yapıyorlar, içine GDOlu SOYA lesitini atıyorlar. İçecek yapıyorlar, kanser yapıcı ASPARTAM, ASESÜLFAM katıyorlar. Zamanında padişahımıza savaş açmış bir millet, şimdi bizim sağlığımızı mı düşünecek???
  • 3.4 yağ oranı ile tabiki pınar süt.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle en kaliteli süt Pınar. Dost, Sek, Ülker, Sütaş vs vs hepsini denedim ama Pınar'ın yerini tutmuyor. Dost sütü içemedim puding yaptım dün gece, puding bile pek hoş olmadı. Süt resmen su gibi yahu, kıvam yok sütte.
  • Süt'ler hakkında bir sürü şeyler var yararlı diyen zararlı diyen

bence en güzel süt köy sütü organik olan işlemden geçmeyen

ama illaki marketten alıyorsanız marka söylemeye gerek yok bütçenize uygun olanı alın

çok fazla kelime yazmaya bence gerek yok yok şu süt daha kaliteli yok bu daha kaliteli diye tartışmaya girmeye hiç gerek yok bence

imkanınız varsa köy'den gelen sütü için yoksada için sağlıklı yani bence süt :)
  • Bu süt yetişkinler için zararlıdır işine ben katılmıyorum .

Öyle olsa zaten eskiden beri içilen birşey olmaz. Tıbbın bugun kötü dedigine 30 sene sonra yanılmışız diyorlar. Yumurtanın sarısı cok zararlı deniyordu şimdi karatay usa de yayınlanan bilimsel makalelerde hiçbir zararının olmadıgını ozaman yapılan deneylerde yumurta tozu kullanıldıgını vs anlatıyor. Yani 50 sene sonra 25-40 yaş arası günde 2 bardak süt tüketmeli diyebilirler bunların bir ispatı kesinliği yok .

Kaçtane ilaç üretip 20 sene sonra zararlı oldukları ortaya cıktı bunu ortaya cıkarıp yenisi ürettiler vsvs bu iş piyasa işi.

Evet süt gaz yapıyor ama misal midem yandıgında süt içiyorum onuda geçiriyor .

“Sütten başka hiçbir şey, yemek ve su yerini tutmaz. Sadece süttür ki, hem tok tutar; hem de harareti keser.” (Ebu Davud)

Hadis bile varken zararlı demek .. biliyorsunuz peygamberimiz hadislerinde geçen zeytinyağı çörek otu patlama yapmıştı bi ara tüm dr ekranlarda bunları anlatıyordu.

"Resulullah (asm) buyurdular ki: "Zeytinyağını yeyin ve onunla yağlanın. Zira, o mübarek bir ağaçtandır." (Tirmizî)

"Şu çörek otunu kullanmaya devam edin, çünkü onda ölümden başka her hastalığa şifa vardır" (Sünen-i İbn-i Mace, C.9. H.no:3447)

Bunlar şimdi çok büyük buluşlarmış gibi anlatılıyor.Süt konusundada aynı hadis mevcut tabiki doğal en güzeli ama paket sütlerde kesinlikle aynı değiller.

Biri paket sütlerin hepsi aynı diyorsa onun damak tadı 0 dır. İçim süt mesela acımsıdır arkadas yukarda yazmıs dost kıvamı hakkında.

Ben sütaş ve pınar kullanıyorum gerçekten tad farkı oluyor bunu alamıyorsanız sıkıntı sizde yok demenin manası yok ama en güzeli dogal süt kaynadıktan sonraki tadı kendinden tatlı gibi :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.