Kankacım biz seninle bir konuda tartıştık , üslubun sakindi . Sonra senle seviyeli bi şekilde tartıştık ve tıp hayatında başarılar diledim . Sonra bi konuda egetıplı falan bana bi saldırmaya başladı , sende direk onlarla birlikte saldırıya geçtin diye hatırlıyorum 😄😄 Yani böyle bi tartışma ortamı içinde yeterince sakin olduğumu düşünüyorum < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yuruyenmuhendis -- 28 Ağustos 2024; 16:58:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
En iyi Tıp Fakülteleri (4. sayfa)
-
-
Açıkçası ben sbünün nası bu kadar geride olduğunu anlamadım , çünkü fotoğraf şeklinde paylaştım bazı sıralamaları sbü baya yukarıdaydı hepsinde . Sıralamalara sadece tıp fakültesi özelinde baktığına emin misin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben niye sana saldırayım ki sadece üniversiten hakkında fikirlerimiz farklı. Ben böyle düşünüyorum sen öyle düşünüyorsun bu konuda sorun yok. Herkes aynı şekilde düşünemez. Teşekkür ederim başarılar dilediğin için. Umarım sen de başarılı olursun tabii ki. Sadece fikirlerimiz farklı dediğim gibi. Neyse ben zaten artık SBÜ ile alakalı yorum yapmamayı düşünüyorum pek zamanım da olmayacak zaten sana kolay gelsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Haklısın ben URAP türkiye sıralamasını da dahil etmiştim. Şimdi ikisini ayırarak tekrar paylaştım.
Son TUS ortalamaları
https://tuskocu.com/tusta-en-basarili-universiteler/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeTıplı -- 28 Ağustos 2024; 18:4:2 >
Bizim okulun mezun sayısı çok az , istatistiksel olarak baktığımızda doğru bi sonuç vermesi için daha fazla örneklem gerekiyor . Ondan dolayı tus sıralamaları bazında sbüyü değerlendirmek için erken
Niğdeyle yozgat beni şaşırttı
Tus bireysel değil mi daha çok?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senyval -- 28 Ağustos 2024; 18:51:29 >
Okulun da yadsınamaz bir etkisi var.
Tabii ki vardır ama tamamen okula bağlamak saçma bence.
Mezun sayısının az olması tus ortalamasına olumlu etki eder örneğin bizim fakülte bahsi geçen okulun 4 katı öğrenci alıyor her sene mesela ona rağmen en üstlerde ama isteyen farklı bir şekilde yorumluyor , istatiksel olarak bakıldığında mezun sayısının az olması ortalamayı her zaman yukarı çeker ,aşağı değil
Ortalamalara baktığınızda okuldan bağımsız olma ihtimali 0 , genelde tutarlı bir sonuç verir
Ama bireysel olarak tek bir kişi için çoğunlukla tabi kişiye bağlıdır
Kişi sayısı arttıkça herkesin belli bir puanın üzrinde alma olasılığı azalır buna rağmen çok fazla mezun veren bir üniversite, yeterli olarak nitelendirilebilecek belli bir puanın üstündeyse o üniversitenin eğitimi iyidir
Katılıyorum hocam.
Mezun sayısından kastım kişi sayısı değil , mezun verilen dönem sayısı . Bizim okul 2016 da açıldı ilk mezunlarını 2022 de verdi bundan bahsediyorum . Yani okuldan mezun olan dönem sayısı çok az ( yani mezun sayısı az , yeterince kişi tusa girmedi ). Bir de sen herhalde hiç bilimsel araştırma yapmadın , en dandik araştırma için bile bi 300-400 kişi gerekiyor , örneklemden kastım da oydu . İsteyen farklı şekilde yorumluyor demişsin bir de , yorumum şuydu ‘’ sbü çok az mezun verdi , istatistiksel olarak elimizde daha veri yok yeterince ‘’ burdan saçma sapan yerlere çekiyorsan işi bu senin problemin
Yani sonuç olarak en az 4-5 tusa girmişler ,size göre başarısını değerlendirmek için en az kaç tus sonucu lazım? 2022 den itibaren tus sonuçlarını yakından takip ediyorum hiçbirinde sbü yukarılarda değildi :)
Bu kadar az mezuna rağmen( sizden az mezun veren 5 okul vardır veya yoktur en az öğrenci alan okul sizinki bile olabilir ) sadece 1 sınavı gözlemlediğimizde tus ortalamasının bu kadar düşük olması bence normal değil , çok mezun veren bir okulun ortalamasının yüksek olması nasıl başarısını kanıtlıyorsa aynı şekilde çok az mezun veren bir okulun ortalamasının düşük olması da başarısızlığını kanıtlar bence :)
Tuslar eylül tusu ve mart tusu olarak ikiye ayrılıyor . Ben okulda kaç kişi bu eylül tusuna girdi kaç kişi Mart tusuna girdi hakim değilim . Ayrıca bu konu çok önemsediğim bi konu değil dediğim gibi şu anda mezun olan dönem sayısı baya az , yani totalde 3 dönem mezun olsa ilk 2 si ilk mezunlar olsa zaten okulun şu anki eğitim düzeyini de yansıtmıyor . Yani 2016,2017 de girmiş okulun ilk sıkıntılarını yaşayan tayfa tam olarak nası bi eğitim aldılar bilmiyorum . Tabi şimdi verilecek mezunlar ne yapacak bilmiyorum zaman gösterecek , daha okulun tus başarısını konuşmak için erken . En azından 2019,2020 den itibaren girenlerin bi mezun olması lazım bence . Totalde bi 5-6 dönem tusa girse daha tutarlı bi sonuç ortaya çıkar diye düşünüyorum
Hocam ktüyü bırakmak için tek kriter bu liste mi gerçekten farabiye adım bastığım günden beridir hayatım hep daha kötüye gidiyor
hocam ben şaka yapiyom keşke sınıfta kalmasaydın valla emin ol sınıfta kalmasan okul hakkındaki düşüncelerin böyle olmayacaktı bence tamamen talihsizlik
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sen puanları inceledin mi bir de , şu an puanlara baktım da harbi boş yapmışsın . Bu dh deki tıpçılar harbi tam donanımsız ya hangi okulda okuyorsun bilmiyorum da , sabahdan beri 2 puan için mi benimle tartışma yapıyorsun . Ege 5. Sırada ve ortalama puanı 55,99 , Sbü 25. ve ortalama puanı 53,92 . Yani bizim okul yeni mezun vermesine rağmen gayet iyi gözüküyor puan bazında , genel sıralamaya baktıgımızda da ilk 5 den sonra yığılma olmuş çok ciddi bir puan farkı da yok ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X