En kaliteli laptop markası/serisi
-
-
HP'nin bazı iş serileri.
*Macbook diyecekler olacaktır ancak ram lehimsiz istiyorsan ekstra para ver diyor apple.
Thinkpadlerin bazı serileri ama onlarada çok güvenmemek gerek.
Dell'in iş serisi üst segmentler.
MSI kalite olarak iyidir ama uzun saatler bataryası giden laptop bulmak çok zor.
Asusun zenbookları iyi değil çok fazla sorun yaşayan var diğer modellerde de kalite düşüşleri var üst segmentler için sağlam para yağdırmak gerek.
Galiba benim aldığım HP'ye kalacan hocam sen :D :D :D
Ancak batarya 2. şarjdan %3 aşındı garip bir şekilde.
-
Bütçeniz nedir?
-
25 bin tl
-
hala aynı fiyat olsa alırdım sanırım ama 500 tl artmış olmaz :D
ben 1 hafta windows kullandım %7 aşındı batarya.
linux'la 2 haftadır aynı değerde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAFAA9D70 -- 17 Ağustos 2024; 18:24:55 > -
hocam size iki model atacağım hp elitebook 640 g9 ve 650 g9 (tek fark boyut ilki 14 inch ikinci 15 inch)
iç tasarımlarını yorumlayabilir misiniz?
640 g9:
650 g9:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAFAA9D70 -- 20 Ağustos 2024; 4:54:12 >
-
Bu modelde bende olan fanın LCD panele üfleme durumu var ek olarak power boardu fan altından geçiyor burası katlanarak verilmiş olsaydı o flex kablosu zaman içinde içeriden çatlayabilirdi. Ek olarak M.2 SSD slotu bataryaya biraz yakın. SSD ısınmadığı sürece pek sorun olmaz batarya için. Ramlerde ısı kalkanı olması iyi daha iyi soğutur fakat fanın LCD panele bakması çok iyi değil uzun vadede. İş görür mü? İş görür. Altına bir tane soğutma standı alır kullanırsın.
-
Birden çok var tabii ki ama ASUS bir başka. Hele bakımını yaparsan çok uzun süre yaşar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
18k'ya elitebook alıp soğutma standıyla kullanmak zorunda kalmak
en iyisi eskiler. ikinci el denk gelirse düşünüyorum.
-
Oyun oynanmayacaksa Macbook.
-
ram ve ssd anakarta lehimli olmasa kesinlikle macbook alırdım.
-
Bundan bir önceki Macbook Air'imi 9 sene kullandım. 2012'den 2021'e. O zamanki en ucuz Macbook'tu.
Üniversite sırasında almıştım, erasmusa götürdüm, getirdim, okulu bitirdim. Yurt dışına staja götürdüm, getirdim. İşe girdim, bütün iş seyahatlerimde şirketin verdiği dandik laptop yerine kendi laptopumu yanımda taşıdım. Master yaptım, tezimi yazdım. İşimden ayrıldım, yurt dışına taşındım, yeni işe girdim, yine kendi laptopumda çalıştım. Bu arada evlendim, araba aldım, boşandım, arabamı sattım, yeni araba aldım, 3 ev değiştirdim. 10 küsür ülke, onlarca şehir gezdim. Bu sürede en az 4 telefon değiştirdim, laptopum aynı kaldı... 2021 yılında artık tarayıcıyı bile açarken düşünmeye başlayınca da sattım. Yanlış hatırlamıyorsam 1000TL'ye elden çıkarmıştım, o zaman bile alıcısı vardı. Macbook Pro aldım, 3 yıldır kullanıyorum, tık demedi.
Bunların hepsini şundan yazdım: Evet kağıt üzerinde bazı eksikleri var, fakat pratikte bunların hiçbiriyle karşılaşmıyorsunuz. Ondan önceki Sony Vaio laptopumu 3 sene kullanmıştım mesela. Ama Macbook Air'im, yetişkin hayatımın yarısından fazlasını benimle geçirdi, tık demedi. Ve şunu ekleyeyim, laptopu sürekli profesyonel olarak kullandım, üzerinden para kazandım yani. Tarayıcı aç, foruma mesaj at değil...
Ayrıca şöyle bir durum da var. Taşınabilir aletlerde, laptopta da, cep telefonunda da donanımlar artık eskisi gibi değişmiyor. Yıllardı 8-16gb ramli laptop kullanıyoruz. Ram değiştirmenizi, eklemenizi gerektirecek bir durumla karşılaşmanız çok olası değil yani. SSD ömrü 7-8 sene. 7-8 sene sonra zaten laptopun bütün parçaları eskimiş oluyor, SSD değiştirmek sizi kurtarmayacak. Zaten bulut depolama alanları bu kadar ucuzken fiziki depolamaya da gerek yok...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 20 Ağustos 2024; 14:35:34 >
-
asus x509jb vivobook aldim almaz olaydim.
Once Cpu soğutucu anormal dönmeye basladi sonra bozuldu iyice zaten yeterli degildi sogutmaya bi cpu fanini adam gibi yapmazlarda sistemin herseyine zarari var. anakart aylardir sogutucusuz calisiyor heralde overheatingten bazi konnektörlerin pinleri zarar gördü wifi kartin anten pini koptu wifi icin yakin durmam lazim modeme. Yine overheatingten mi ne bazi klavye tuslari basmamaya basladi aylardir böyle. Kasayi slim yapicaz diye herseyin dandik malzemesini kullanmislar ya eriyor ya kirilyor biseyler fiziksel dayanikliligi yok.
Iyice Wolkswagen arabaya döndü disi malzeme kaporta güzel iç aksamlar kötü. Laptopta da japon markasi alican Toshiba al
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1shot1kill -- 28 Ağustos 2024; 14:52:20 >
merhaba
monster abra a7 v14.5.2 i5 13.nesil 32 gb ram 1tb ssd 6 gb rtx 4050 17.3 inc ekran 144 hz 115+25 watt ekran kartı gücü 230 watt adaptör bilgisiyar mı
excalibur g870 1245-BFB0X-B i5 12. nesil 16gb ram 1tb ssd 8 gb rtx 4060 15.6 inc 144 hz ekran 100 watt ekran kartı gücü 130 wat adaptör bilgisayar mı
hangisi alacağım konusunda cok kararsızım iyi bilen biri yardımcı olabilirmi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
lehimi ram i boşver sen git bi macbook air al Boşver o plastik derme çatma içi radyo gibi olan 3-4 sene kullan at hurdaları
macbook al
gerisini boşver
burada ki memur kafalı kağıt üzeri özelliklerle seçim yapan mıymıy tayfayı
asus rog
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X