Şimdi Ara

En kötü şoförler hangi ilde (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
2
Favori
19.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Manisa ...

Aynen, İzmir'de 45 plaka görünce kaçıyorum. Manisa'ya gidince kafayı sıyırıyorum zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trcn

Her şehirde bildiğin öküzü de vardır, çok iyi süreni de iyi süreni de acemisi de vardır.

Aynen katılıyorum
  • amasya merzifon brodway kullanicilari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'da ki kadar lanet şoförler görmedim. Her ilde vardır tabi ama Ankara daha fazla gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

Bugüne kadar hep salladın da hiç bu kadar komik salladığını görmemiştim. İlahi Electro.

Gerçek lazlar Rize ve Artvinliler midir? Trabzonun yarısı LAZCA bilir ve konuşur, Rize ve Artvin halkının ise LAZCA ile alakası bile yoktur. Rize'nin belli kesimlerinde, Artvin'in ise sadece sahil şeridinde belli bir kısımda HEMŞİNCE konuşulur. Hele Artvin'in büyük kısmı Ahıska Türküdür ve AHISKA TÜRKÇESİ konuşurlar. Adamlar lazca tek bir kelime dahi bilmezler.

Bilip bilmeden sallama. Trabzonlular laz değilmiş de mış ta muş. Eğer Trabzonlular laz değilse ise, Edirneliler de Trakya'lı değil.

Doğrudur Trabzon'un Rize ve Artvin ile alakası yoktur, zira hep komik adamlar Trabzon'dan çıkar.

doğup büyüdüğüm şehri bana mı öğretiyorsun? lazcadan ne anladığını söyle bana ona göre cevap vericem. Neyse özür dilemişsin kapatıyorum konuyu. Yazdığın onca yazının boş olduğunu kavraman güzel tebrik ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrostatic -- 28 Mart 2013; 22:02:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahun

quote:

Orijinalden alıntı: RuLazz®

Trabzonun yarısı LAZCA bilir ve konuşur,

Ama yazamaz...

Fındıklı lı arkadaşların hepsi Laz ca konuşuyor,

fındıklı ilçesi rizeye bağlıdır Doğma büyüme trabzonluyum. Lazca konuşan görmedim. Bazı ilçelerde rumca konuşulur ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrostatic -- 28 Mart 2013; 22:06:12 >

• İstanbuldayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

quote:

Ama yazamaz...

fındıklı ilçesi rizeye bağlıdır Doğma büyüme trabzonluyum. Lazca konuşan görmedim. Bazı ilçelerde rumca konuşulur ama.

Merhaba, Fındıklının rizeye bağlı olduğunu biliyorum..Hiç Konuşulmuyor diye bir yorum vardıda ona yazdım..Arkadaşlarım Rizeden başlayıp kıyıdan kıyıdan batum ve devamında kardenizin doğu yamacında nerdeyse Kırıma kadar, Lazca konuşup rahatça gezebliyorlar..

• quote:

Merhaba, Fındıklının rizeye bağlı olduğunu biliyorum..Hiç Konuşulmuyor diye bir yorum vardıda ona yazdım..Arkadaşlarım Rizeden başlayıp kıyıdan kıyıdan batum ve devamında kardenizin doğu yamacında nerdeyse Kırıma kadar, Lazca konuşup rahatça gezebliyorlar..

trabzonun yarısı lazca biliyor yazılmış ve siz de onu teyit etmişsiniz. halbuki öyle bir şey yok. o yüzden bunu söyledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

quote:

quote:

Ama yazamaz...

Bende Çamlıhemşin'liyim. Evet Buranın yerli halkı Lazları pek sevmezler. Rahmetli babam ve dedemden kalan hikayelerde bunu çok fazla destekler nitelikte. Rize'nin heryeri laz değil. Yukarı doğru gittikçe Laz olan halkın fazlalaştığı söylenebilir.
    Trabzonda pek laz yoktur. Ama yoktur demekte olmaz. Rize kadar yoktur elbette.
    Bizim sülale Türkiye'nin 4 bir yanında pastahanecilik bayrağını gurur ile taşıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

ısparta

+∞
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

Ankara - İzmir kıyaslaması yapacak olursak:

Ankara'ya ilk gidişinizde afallarsınız, ikinci gidişinizde alışırsınız, üçüncü gidişinizde benimsemiş olursunuz.
    Yani kimin ne yapacağını artık öğrenmiş olursunuz.

Ama İzmir...
    Ah İzmir... Entel geçinen köylüler diyarı İzmir'de neyle karşılaşacağınızı bilemezsiniz.

"Rahatlık" diye lanse edilen husus aslında sadece "bencillik"

200 metre ötede ücretsiz otopark vardır, kaldırıma park ederler.
    Hafta sonu ücretsiz otopark doludur, karşılıklı park edilen otoparkta ortaya bırakırlar.
    Yola dönüş ceplerini otopark olarak kullanırlar.
    Ve de en garibi YOLUN SOLUNA DAHİ PARK EDERLER...

Sorsan da modernlikten ölürler...

En kötü şoförler hangi ilde

Böyle bir taşradır İzmir...

Bunu yazdığım için belki 1 gün belki 1 hafta ceza alırım ama,

İzmirliler ile kötü anıların var galiba. Allah'ın süper zekası ikinci fotoğraftaki yere git de bak çevresinde paralı-parasız nerede otopark var. Adam arabayı alıp evine mi götürecek, anca boş beleş konuşun tıngırdayın durun.

Ayrıca gerçekten büyük bir yalancısın, bu söylediklerin tamamen iftiradır, ne o İzmir'e laf sokayım diye bu konuyu mu araç edindin provakatör?

Ha, diyorsan ben sana bunları kanıtlarım. Buyur görelim.

EKLEME: Bir de Ankara ile kıyaslama yapmış, insan göz göre göre yalan söyler mi ya, Ankara'yı bilmesek yiyeceğiz.

Keşke güzelce ve de insanca sorsaydınız.

Söylediklerimin arkasındayım ve de kanıtlarım!

Kendinizi nasıl bir varlık görüyorsanız!

Yer yok diye kaldırıma park etmeyi hak görüyorsunuz.

Tekerlekli sandalyede yaşamanızı dilerdim!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ankara!!Ankara!!Ankara!!Birkere yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi eğer ışıklarda sağda durmuşsan(ki durman gerekiyor)kesinlikle arkandaki başlar kornaya basmaya,sellektör yapmaya,taciz etmeye..İkincisi belkide Türkiye'deki en geniş yollar Ankara'da olmasına rağmen genelde sadece tek şeritten akar trafik;çünkü en sağ şerite araba park edilmiştir,o yetmezmiş gibi bir de hamen o araçların soluna komple yol boyunca bir sıra daha araç park edilir ammmaa arabanın ön camına tel no bırakırlar(e ara gelelim kardeşim)..Üçüncüsü özellikle yaz aylarında o sol kol sürekli camdan dışardadır,sürekli Ankara havası çalınır(bütün cadde duyar) ve en sol şerit minimum hızla kapatılır..Dördüncüsü hayatımda gördüğüm en tuhaf kavşak sistemi de Anakara'dadır efenim(Bazı kavşaklar Abidinpaşa civarında bolcana var)..Şöyleki ışık yeşile döner sola dönmek istersiniz ama o ne!!karşı yoldan trafik akar,hemen frene basarsınız,sizinle beraber kavşağın göbeğinde araçlar sıralanır,karşı taraftaki arçlar durur ve sola dönersiniz(ki bu dönme olayı ışığın yanmasıyla olmaz,benim yanımdakiler geçince ben de geçiyorum ) 4 madde yazdım ilk üçü tamamiyle Ankara şoförleriyle alakalıdır..Ve son olarak, bütüüün bunlar olurken ortada polis molis yoktur..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Ankara - İzmir kıyaslaması yapacak olursak:

Ankara'ya ilk gidişinizde afallarsınız, ikinci gidişinizde alışırsınız, üçüncü gidişinizde benimsemiş olursunuz.
    Yani kimin ne yapacağını artık öğrenmiş olursunuz.

Ama İzmir...
    Ah İzmir... Entel geçinen köylüler diyarı İzmir'de neyle karşılaşacağınızı bilemezsiniz.

"Rahatlık" diye lanse edilen husus aslında sadece "bencillik"

200 metre ötede ücretsiz otopark vardır, kaldırıma park ederler.
    Hafta sonu ücretsiz otopark doludur, karşılıklı park edilen otoparkta ortaya bırakırlar.
    Yola dönüş ceplerini otopark olarak kullanırlar.
    Ve de en garibi YOLUN SOLUNA DAHİ PARK EDERLER...

Sorsan da modernlikten ölürler...

Böyle bir taşradır İzmir...

Bunu yazdığım için belki 1 gün belki 1 hafta ceza alırım ama,

İzmirliler ile kötü anıların var galiba. Allah'ın süper zekası ikinci fotoğraftaki yere git de bak çevresinde paralı-parasız nerede otopark var. Adam arabayı alıp evine mi götürecek, anca boş beleş konuşun tıngırdayın durun.

Ayrıca gerçekten büyük bir yalancısın, bu söylediklerin tamamen iftiradır, ne o İzmir'e laf sokayım diye bu konuyu mu araç edindin provakatör?

Ha, diyorsan ben sana bunları kanıtlarım. Buyur görelim.

EKLEME: Bir de Ankara ile kıyaslama yapmış, insan göz göre göre yalan söyler mi ya, Ankara'yı bilmesek yiyeceğiz.

Keşke güzelce ve de insanca sorsaydınız.

Söylediklerimin arkasındayım ve de kanıtlarım!

Kendinizi nasıl bir varlık görüyorsanız!

Yer yok diye kaldırıma park etmeyi hak görüyorsunuz.

Tekerlekli sandalyede yaşamanızı dilerdim!

Beddua eden bela alır.

Kanıt konusunu bekliyorum, ben Bornova'dayım. Çek foto gönder, ben de ertesi gün gidip o bölgeyi videoya alacağım.

Düzgün konuşma dersi de verme, önce İzmir'e sonra da İzmirlilere laf sokuyorsun.

Kaldırım konusuna gelince, dediğim gibi bu konuda sadece İzmir'in değil Türkiye'nin ayıbıdır. Her belediye buna göz yumabiliyor. O bölgede kapalı-açık otopark yok. Bir adet bir şekilde açık araziye yapılmış otopark vardı -detayına girmiyorum legal değildi- onu da kapattılar. Diğer seçenekler çok uzaktaki Bornova metro -ki gayet sınırlı bir kapasitesi var-

Ha, millet gidip 10 km öteye park etsin diyorsanız Evka-3 Metro parkı var.

Yeni yapılan yerlerde bunlar pek problem değil, fakat Bornova ve özellikle Küçükpark gibi son derece eski olan muhitlerde yollar dardır.

• En sıkı denetim olan yer olan konya ve ışıklarda bile durmayan bir örnek baskent ankara diyorum ve mobeseler bile bir çare olarak izliyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cryingwolf

hocam bornova-küçükpark, özellikle de çankaya-alsancak civarında nerdeymiş bu ücretsiz otoparklar bilelim de öyle park edelim

ücretsiz otopark mı kaldı hocam bu devirde, çankaya da yol kenarlarında belediyenin değnekçileri para kesiyor, aynı şekilde kordonda da. ya otoparklara para vericen ya da uygun bulduğun yol kenarına koyucan arabanı.

bir de ücretsiz otoparkta yolun ortasına koyuyorlar demişsin. o tarz otopark görmemiş olsam da alışveriş merkezlerinin otoparklarını bu sınıfa dahil edecek olursak ben hiçbir şekilde yolun ortasına koyup giden görmedim. koyulmuşsa da muhakkak ki sürücüsü arabanın yakınındadır.

bir de çift sıralı park var demişsin. onun sebebide kule gibi apartmanları dikiyorlar ama o apartmana otopark yapmıyorlar. böyle olunca da millet çift sıra koymak zorunda kalıyor. izmir'e has bir olay değil yani. nerede bu tarz bir yerleşim varsa orda görülmesi doğaldır. ki sen öyle bir yazmışsın ki sanki izmir'in her yerinde çift sıra park var sanır millet. bu tarz parklar genelde k.yaka-bostanlı civarında var. diğer semtlerde çok nadir. oraları da kendi deyimleriyle 35.5 zaten, tam olarak izmir'den sayma

İşte bende tıpkı siz ve sizin gibilerden bahsediyorum.

YA PARA VERİCEN YA DA BULDUĞUN YOLA KOYUCAN zihniyetine sahip olan bir toplum İzmir.
    (Dilbilgisi ve imla katliamına değinmiyorum bile)

Bahsettiğiniz yerler iş merkezleriyle dolu değil mi üstadım?
    Orada ya arabanla "gitmiyyycen", ya da parasını "ödüyyycen"

Kule gibi apartmanları diken kim?
    İzmirli vatandaş.

"Ay eşek gibi apartman var, kaldırıma çıkayım" diyen kim?
    Yine İzmirli vatandaş.

Bahsettiğim otoparklar Bostanlı civarında var; evet.
    Ama bu söylediklerimin doğru olduğu gerçeğini değiştirmiyor

Yok orası 35,5'muş da, bilmem ne.
    Orası 35,5 diye oradaki magandalıkları hangi il diye anlatacağız.

ilk kez gerçekten sinirli ve kendimi dizginlemeye çalışarak yazıyorum foruma.
    1. izmirde yaşayan izmirli sayısı son derece düşük orandadır. azcık yontulanlar bile sizin gibi taşra kompleksi
    içerisinde otu çöpü bahane ederek izmirliye saldırırlar. içlerindeki eziklik bu şekilde dışa vurur.
    2. hangi yöre olursa olsun insanların şivesi ile bu şekilde alay etmek ayıptır.
    3. kule gibi apartmanların dikiliyormuş. haklısınız memleketin kalanında her yer 2 katlı amerikan evleri ile dolu.
    izmirli vatandaş imar mevzuatı vs takmaz kafaya göre kule gecekondu diker.
    4. magandanın kim olduğunu söylemeye gerek yok..
    5. memleketin pek çok yerini gördüm, yaşadım. trafikteki saygısızlık, yere tüküren, yol kenarında
    otobüs taksi vs bekleyen bayanlara korna çalan, taciz eden, metroda insanlar inmeden üzerlerine abanan,
    son ses hanzo müzikleri ile gezen il sıralamasında izmir sonlarda yer alır onca göçe rağmen.

• yaw eğer ankara kötü diyorsanız şöyle ir anımı anlatayom
    malatyaya yeni taşınmıştım 3-4 ay sonra bi ankaraya gittim. ankaradaki trafiği az çok okuyabiliyorsunuz. sağ ayna mutlaka kullanmalısınız tabi ben bunları unutmuşum malatya sanıyorum orayı 2 saat içinde ne küfür ne korna yedim sayamadım, suçluda bendim ama ben hala normal sürdüğümü sanıyordum :))))
    malatyada koca göbekler var ana yollar var hatta ışıklar bile var ama hep sarı yanıp sönüyolar. ışıklar bile bıkmış. (tabi doğal olarak kimse kırmızıda geçmiyor)
    bu arada memleketim aksarayda da bi başkadır trafik, kendine gör kuralları vardır, sağ ayna hiç gerekli bir ekipman değil. 2 şeritli 40m lik diye tabir edilen bir yol var daha insanlar orayı 2 şerit kullanabileceklerini yeni öğreniyorlar. aksarayda trafiğin tek püf noktası vardır biriyle trafikte tartışacaksanız aman abi yaman abi deyip uzaklaşmak en iyisi küçük şehir olduğu için bir anda oluşacak eş dost kalabalığı içinde yanlız kalabiliyorsunuz.

• Değişik yer ve zamanda farklı, bakış açılarıyla farklı yanıtları olabilecek bir soru. Turistik beldelerin çoğu yaz mevsiminde zıvanadan çıkıyor. Örneğin Marmaris ilçe merkezi; her 15-20 dk da bir hatırı sayılır bir kaza olur ve trafiğinde sinirden stresten gözleriniz yaşarır. Adli vaka ve ölümlü kaza oranı yaz mevsiminde müthiş artar, ömrümün en çirkef trafiğini bu ilçede gördüm.

Ankara insanı ( daha doğrusu çevre illerin kırsalından göçüp gelen, Ankara'lı olmadığı halde öyle zannedilen insanlar ) şiddette ve kaba davranışlar sergilemeye daha müsaittir. Sincan, keçiören, mamak, akyurt gibi gelir ve eğitim düzeyinin düşük olduğu yerler ve ulus-kızılay gibi kalburaltı yerlerde dolaşırsanız tabiki Ankara trafiğinin dibini görürsünüz. Çok dolaşırsanız muhakkak problemde yaşarsınız.

İstanbul; gözlemlediğim kadarıyla zontası, magandası bol fakat çok yoğun nüfus ve trafik içinde yaşamak zorunluluğu kendi sistemini oturtmuş. Birey, saygısı olduğundan veya insaniyetinden değil mecbur olduğunu bilerek bir takım düzenlemelere uyuyor.

Doğu illerinde bir çok cadde yoğun Çin mahalleleri gibi fakat oralarda kuralsızlık benimsenmiş ve bu durumu kabullenerek trafiğe çıktığınız için bir sorun olmaz. Oysa Ankara'da sağa dönüş kırmızı ışık ise ve hata edip durursanız arkanızdaki beyefendi levye ile iner

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• istanbul da trafik ışıklarına genelde riayet edilir(özellikle mobese olayı cıktıktan sonra bu oran tavan yaptı millet alıstı mobese olmasada bekliyor) ama ısık yeşil yandıgı anda hemen hareket etmesseniz kornalar calınmaya başlar
    yaya geçitlerine pek dikkat edilmez
    yayalar istanbulda ayrı bir sorun genelde yeşil ışıkta önünüze bir yaya atlayabilir
    insanların birbirine tahammülü azdır.
    minübüs taksi sürücüleri faciadır.Allah korusun onlardan
    ama bu kargaşaya ve kalabalıga göre normal sayılır.bilinçli sürücü sayısıda az değil...
    b
    buradaki yorumlara bakınca ankaranın istanbuldan çok daha feci durumda oldugunu ögrenmiş olduk.....
  • Memleketin batısında en az 10 şehirde araç kullandım.

-Bursa modifiyeci çakaldan geçilmiyor, sakarya'da da bunlardan var ama kısıtlı.

-Antalya'da aracıyla biri rus ruleti oynadı benimle. Üzerime doğru sürdü kaçmaya çalıştığım yere burnunu kıvırdı sonra ters istikamete direksiyon kırdı hesap edin. Antalya'da alkol almadan arabaya binene yazın sıra dayağı çekiyorlar sanırım.

- Konya'da bisiklet ve motosikletlilerden korktum açıkçası ama orada da sakat süren çok var.

- İzmir'de pek problem yaşamadım, çeşme yolunda arada bir manyak çıkıyor.

-İlginçtir en büyük kazalardan birini muğla'da atlattım. Öğrenciler deli kullanıyor orada araç.

-Eskişehir yıllarca yaşadığım bir kent, yıllarca da araç kullandım o şehirde en ufak bir sıkıntı çekmedim doğrusu. Gerçi doktorları falan komple tramvay yolu yapmışlar, merkeze pek arabayla girilmiyor, şehir dışında doğru mesela yenikent üniversite evleri civarında zaten hiç bir sıkıntı yok. Hayvanda pek görmedim

- İstanbul en çok araç kullandığım yer ancak nedense ben Istanbul'da aşırı yoğunluk dışında pek rahatsızlık çekmiyorum gerçi e-5 ve tem'de hayvanat bahçesi modu arada bir açılıyor ama neyse.

Ancak her şeyi bir kenara bırakın ben Ankara'da araç başına düşen DİNGİL sayısını hiç bir şehirde görmedim inanın. Ben ankara diyorum

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.