Şimdi Ara

En kötü şoförler hangi ilde (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
498
Cevap
2
Favori
19.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Monster1912

quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

quote:

quote:

Manisa ...

+1
    Bence Manisa ili nüfusuna kayıtlı ne kadar ehliyet varsa hepsini geri alsınlar yada Manisa plakalı araçları İzmir in girişinde polis çevirsin sokmasın İzmir e, trafikte ne zaman bir yuh dedirten öküzlük yapan biri görsem manisa plaka, izmire gelip trafiği birbirene katıyorlar, 45 plaka görünce kaçıyorum artık.

Benden kaçmana gerek yok benim aracım da 45 plaka ...

Hocam genele vurmak zorundayım kusura bakma :), daha geçen yine işlek bi caddede sağ şeride bi sürü araç parketmiş ve cadde iyice sıkışmış, neyse ağır ağır gidiyoruz derken önümdeki araç pat diye çekti sağa indi arabadan bir yere gitti hadi neyse ucu ucuna kurtaracak kadar yer var geçerim dedim ama birde ne göreyim adam kapıyıda açık bırakmış akşam akşam sövdürdü bana kendini, sonra artis kendinden emin tavırlarla geldi devam etti gitti, bil bakalım araç ne plakalıydı?

45 tir ...

• quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Beddua eden bela alır.

Kanıt konusunu bekliyorum, ben Bornova'dayım. Çek foto gönder, ben de ertesi gün gidip o bölgeyi videoya alacağım.

Düzgün konuşma dersi de verme, önce İzmir'e sonra da İzmirlilere laf sokuyorsun.

Kaldırım konusuna gelince, dediğim gibi bu konuda sadece İzmir'in değil Türkiye'nin ayıbıdır. Her belediye buna göz yumabiliyor. O bölgede kapalı-açık otopark yok. Bir adet bir şekilde açık araziye yapılmış otopark vardı -detayına girmiyorum legal değildi- onu da kapattılar. Diğer seçenekler çok uzaktaki Bornova metro -ki gayet sınırlı bir kapasitesi var-

Ha, millet gidip 10 km öteye park etsin diyorsanız Evka-3 Metro parkı var.

Yeni yapılan yerlerde bunlar pek problem değil, fakat Bornova ve özellikle Küçükpark gibi son derece eski olan muhitlerde yollar dardır.

Beddua eden yok, GÖZünüzle okuyunuz.

O bölgede KAPALI-AÇIK otopark lafına gelince:
    Buyrunuz efendm; afiyet olsun:

Araç ile 1'er dakika süren YÜRÜME mesafesindeki ÜCRETSİZ park alanları:

38.461586, 27.087489 - Birinci otopark
    38.460028, 27.090569 - İkinci otopark
    38.455996, 27.096459 - Üçüncü otopark

Burası da kaldırımların tecavüz edildiği sokaklar:
    38.459201,27.093921

Çevrenizde sanırım engelli biri yok!!!

O zaman inanın siz de 3 dakika için bacaklarını kullanmayan değil, kullanAmayan insanların hakkını arardınız!

Seviyenin düşmemesi dileğiyle...

Valla bu koordinatları google maps denen zımbırtıya yazdığımda çok alakasız yerler çıkıyor. Ya ben kullanamadım, ya da başka bir sıkıntı var. Koordinat falan da bilmem, siz bana o yerlerin neresi olduğunu söyleyin, ben de bilmem kaç yıllık Bornova tecrübemi gözden geçireyim.

• Bornova'dan bahsetmedim hiç.

Bostanlı'dan söz ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bolu da su an sehrin her yerinde bir calışma yol kazisi vs gibi seyler mevcut. Araba cukura girmeden sallanmadan 10 metre (ciddiyim) ilerleyemiyorsunuz.
    Butun bunlara rağmen inatla neredeyse herkes gayet sabirli saygılı ve kurallara uyuyor, adam bana yol vercem diye tamponu surtture surtture kaldirima bile cikti geçenlerde, burdan onu ve tüm Bolu lu arac sahiplerini kutluyorum cani gönülden.

• Bence 1 numara Mersin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cryingwolf

hocam bornova-küçükpark, özellikle de çankaya-alsancak civarında nerdeymiş bu ücretsiz otoparklar bilelim de öyle park edelim

ücretsiz otopark mı kaldı hocam bu devirde, çankaya da yol kenarlarında belediyenin değnekçileri para kesiyor, aynı şekilde kordonda da. ya otoparklara para vericen ya da uygun bulduğun yol kenarına koyucan arabanı.

bir de ücretsiz otoparkta yolun ortasına koyuyorlar demişsin. o tarz otopark görmemiş olsam da alışveriş merkezlerinin otoparklarını bu sınıfa dahil edecek olursak ben hiçbir şekilde yolun ortasına koyup giden görmedim. koyulmuşsa da muhakkak ki sürücüsü arabanın yakınındadır.

bir de çift sıralı park var demişsin. onun sebebide kule gibi apartmanları dikiyorlar ama o apartmana otopark yapmıyorlar. böyle olunca da millet çift sıra koymak zorunda kalıyor. izmir'e has bir olay değil yani. nerede bu tarz bir yerleşim varsa orda görülmesi doğaldır. ki sen öyle bir yazmışsın ki sanki izmir'in her yerinde çift sıra park var sanır millet. bu tarz parklar genelde k.yaka-bostanlı civarında var. diğer semtlerde çok nadir. oraları da kendi deyimleriyle 35.5 zaten, tam olarak izmir'den sayma

İşte bende tıpkı siz ve sizin gibilerden bahsediyorum.

YA PARA VERİCEN YA DA BULDUĞUN YOLA KOYUCAN zihniyetine sahip olan bir toplum İzmir.
    (Dilbilgisi ve imla katliamına değinmiyorum bile)

Bahsettiğiniz yerler iş merkezleriyle dolu değil mi üstadım?
    Orada ya arabanla "gitmiyyycen", ya da parasını "ödüyyycen"

Kule gibi apartmanları diken kim?
    İzmirli vatandaş.

"Ay eşek gibi apartman var, kaldırıma çıkayım" diyen kim?
    Yine İzmirli vatandaş.

Bahsettiğim otoparklar Bostanlı civarında var; evet.
    Ama bu söylediklerimin doğru olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Yok orası 35,5'muş da, bilmem ne.
    Orası 35,5 diye oradaki magandalıkları hangi il diye anlatacağız.

nerdeymiş benim dil bilgisi katliamım göster de bilgileneyim türkçe hocam.

sen yol kenarına tek sıra halinde park yapılmayan bir şehir göster istediğini alayım sana. gelip sıradanlaşmış her ilde yapılan şeyleri yazıp bir şehri kötülüyorsun. ayrıca dediğin şeyler sadece karşıyaka-bostanlıda var. gidip de bütün bir şehre mal edemezsin.

''ya otoparka para vericeksin ya da UYGUN bulduğun yol kenarına koyucaksın.'' bunda yanlış bir şey mi var? sen hiç mi yol kenarına aracını koymadın? önce bir kendine bunu sor. cevabının ne olacağı çok açık aslında. belediye bile anayolun kenarına değnekçi dikip para alıyorsa diğer yollarda da uygun yerlere araç konulabilir. ilk mesajımda da uygun yazdım ama herhalde gözünden kaçmış, senin gibi yüksek türkçe dilbilgisi ve yazım kuralları eğitimi almış biri nasıl kaçırmış bunu anlamadım.

onun haricinde yüksek nüfuslu illerde yol kenarlarına neden park ediyorsun diye millete kızamazsın. adım başı ücretli-ücretsiz otopark yok, uygun park alanı yok. zaten kurallara aykırı bir şey varsa polis gelir cezasını yazar. haa çok da taktıysan buna kafanı, fahri trafik müfettişliği diye bir şey var. dediğin gibi mükemmel sürücüysen başvur ve uygun görülürsen fahri polis ol, sen düzelt bu hataları.

son olarak da ben her ne kadar senin düşüncelerine zıt şeyler yazmış olsam da hiçbir şekilde dediğin şeyleri yapmıyorum. mesela hiçbir zaman yolun ortasında durup trafiği kapatıp yolcu indirip bindirmem, ya da kaldırıma park yapmam. alsancak civarına gideceksem mümkün olduğunca aracımı almam, toplu taşıma araçları ile giderim. illa araba lazımsa o zaman da otoparka koyarım. ama gidip de neden millete yol kenarına araç koyuyorsun, kaldırıma neden çıkarıyorsun demem. kaba, medeniyetsiz diye de bütün bir şehri fişlemem. millet ekmek parasını zor buluyor, benzin 5 liraya dayanmış. çıkıp da neden bu millet yol kenarına koyuyor da otoparka koymuyor demem, diyemem.

EDİT: neden dil katliamı dediğinizi anladım. ama neden öyle yazdığımı idrak edememişsiniz. acaba neden sadece o cümle de öyle yazmışım da upuzun yazıda onun benzeri kelimeler yok? bunu bir düşünseydiniz iyi olurdu. onun haricinde sizin de rastgele 3-5 mesajınıza baktım. bazı kelimelerin yazılışı yanlış. ama kimse sizin yaptığınızı size yapmamış. kaldırıma araç koyana kaba, medeniyetsiz diyorsunuz ama en ufak bir yazım hatası yapanı alıntılayıp aşağılamaya varacak şekilde uyarıyorsunuz. daha düzgün bir şekilde uyarabilirsin, sen de benim gözümde aynı şekilde kaba bir insansın. bunu sırf benim yazdığım yazının dilbilgisine laf ettiğin için yazmıyorum. diğer kullanıcılar hakkında da yazmışsın. burası resmi bir forum değil, resmi makale de yazmıyoruz. anlık aklından geçenleri yazıyor insanlar ve hatalar olması çok doğal. türkçe bilgimizin sınanacağı yer burası değil. ben yeterince sınava girdim ve gelmiş olduğum yere bakılınca gerçekten de iyi bir eğitimim olduğu aşikar. ondan dolayı insanları tanımadan eleştirip aşağılamaya çalışmayın, komik oluyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1warsangel1 -- 30 Mart 2013; 3:24:03 >

• angara diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

angara diyorum

angaraya kurban ol derler adama

• quote:

Orijinalden alıntı: rdf

Kayseri ve Adana zirveye oynar bu iki ilde ne saygı ne de anlayış kalmamış arkadaş

Özellikle Kayseri bu konuda kafaya oynar. Son 10 yılda hızlı bir gelişim gösteren bu kentte maalesef şoförlük bu gelişimi yakalayamamış. Ayrıca Kayseriye getirilen 0 km. araçlarda sinyal kolunun sökülmüş olduğunu düşünüyorum.
  • buyuk sehırlerde ankara
    ufak sehırlerde adam ana yolda yaylada surer gıbı kullanıyordur belkı.
    konya da tehlıkelı cok sayıda bısıkletlı var...
  • Yozgat ve Tokat kapışır bu konuda. Adam 80 model döküntü torosla yokuş aşşa kapatıyo kavşağa tersten giriyo yemediği halt yok. 4 lü yollardan hiçkimse bakmadan geçiyo. Sol seritte giden adam (80 falan) önüne sokaktan bi minibüs fırlıyo kavga ederkende savunmaya bak;sen geliyon 150ylen ben gidiyom 20ylen hangimiz haklı ?"
  • Ankarada taksi, dolmuş, otobüs,şirket aracları, yaşlılar, acemiler, bayanlar ve apaçiler başa bela olabiliyor..bunların dışında bolca hanzo mevcut... Fakat beyfendi sürücülerde var tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 31 Mart 2013; 2:49:36 >
  • En kötüsü İstanbul diyen arkadaşlara katılmıyorum. Ama Ankara bu konuda zirveye oynar. Ama genel olarak düşünürsek trafiği iyi olan hiçbir il yok. Hepsi kötü sadece daha az kötü var.

• Bu hafta sonu tekrar İstanbul a gidince gördüm ki bu konuda başı İstanbul çeker kesinlikle.Hemen ardından ise Ankara geliyor.
  • "İZMİR" dediğimde mır mır eden arkadaşlara gelsin:

http://www.haberturk.com/yasam/haber/832172-kaza-rekortmeni-il-belli-oldu

• Hödüklük, saygısızlık, kültürel olarak acizlik, bir de üstüne çok süper şoför olduğunu sanma hali yaşamak konusunda ANKARA

Şuursuzluk, fizik ve geometri yoksunluğu konusunda ERZİNCAN

Terbiyesizlik raddesinde itçe araba kullanma, makas atma atraksiyonları, magandalık konusunda ADANA, MERSİN az biraz ANTALYA.

Türkiye'de araba kullanması en düzgün şehirlerden biri kesinlikle EDİRNE. İnanılmaz saygılılar. İnanır mısınız, yayalara yol veriyorlar falan! Şaşılası bir durum. Üstelik gece yarısının kafası bir milyon! Yanında kibrit çaksan alev alır, o derece. Gene de bu kadar düzenli mi olur trafik yahu! Suyun öte tarafı ayrı bir güzel be ya! (H)adi tokuştur kadehleri beya! Faytonlar biraz atarlı kullanıyorlar, üstelik yanından yürüyen pavyon şeklinde mor ışıklar "Abe kaynana, ne yaptın bizee..." nidaları eşliğinde geçiyorlar. O kadar. Zaten at dediğin kaç km hıza çıkacak? Boşver o da atarlı kullansın be ya!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 2 Nisan 2013; 13:59:16 >

• Yıllardır Ankara'dayım. Ankara kötü diyenler ya sonradan Ankara'ya gelmiş sürücüler ya da ayak uyduramamış sürücüler. Ankara'da ister makas atarak kullanın ister ortadan ağırdan ilerleyin insanların ne yapacağını az çok kestirirseniz sıkıntı yaşamazsınız. Ha sinyal olayı yok. En sıkıntı oluşturanda bu zaten. Dümdüz 4 şeritli yolda araba sollarken bile insan 2 kere düşünüyor acaba önüme kıracak mı diye. Mesela alışmak. Bir şehrin kültürü olur ve bu kültürü şehrin heryerinde görebilirsiniz. Bu sinyal vermeyen tiplerinde nasıl tipler olduğunu az çok tahmin edersiniz.

Ankara'yı falan boşverin siz. Buyrun gelin kırıkkaleye göstereyim neyin ne olduğunu
  • quote:

quote:

Manisa ...

+1
    Bence Manisa ili nüfusuna kayıtlı ne kadar ehliyet varsa hepsini geri alsınlar yada Manisa plakalı araçları İzmir in girişinde polis çevirsin sokmasın İzmir e, trafikte ne zaman bir yuh dedirten öküzlük yapan biri görsem manisa plaka, izmire gelip trafiği birbirene katıyorlar, 45 plaka görünce kaçıyorum artık.

+1

özellikle cuma ve cumartesi geceleri alsancak civarına "İNEN" nerede bir 45 görsem bir kac araba arkasından gitmeye calısırım, arkamada kesinlikle almam hemen yol veririm gözümün önünde olsun.
    her türlü rezil hareketler camdan sarkmalar degisik hızlanma viraj alma yöntemleri düzgün arac kullanma dısında herseyi cok iyi biliyor sagolsun komsu vatandaslar.
    BMW si Mercedesi de aynı sahin i doganıda plaka 45 olsun yeter.

sözüm bütün manisaya degil tabikide yoksa buca var menemen var bi de bostanlı mavisehir civarında sonradan görmeler var ama manisa 5 gömlek üstündür :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet8824

quote:

quote:

Manisa ...

+1

+1

özellikle cuma ve cumartesi geceleri alsancak civarına "İNEN" nerede bir 45 görsem bir kac araba arkasından gitmeye calısırım, arkamada kesinlikle almam hemen yol veririm gözümün önünde olsun.
    her türlü rezil hareketler camdan sarkmalar degisik hızlanma viraj alma yöntemleri düzgün arac kullanma dısında herseyi cok iyi biliyor sagolsun komsu vatandaslar.
    BMW si Mercedesi de aynı sahin i doganıda plaka 45 olsun yeter.

sözüm bütün manisaya degil tabikide yoksa buca var menemen var bi de bostanlı mavisehir civarında sonradan görmeler var ama manisa 5 gömlek üstündür :)

http://eksisozluk.com/tabii-ki-de--219365

• quote:

"İZMİR" dediğimde mır mır eden arkadaşlara gelsin:

http://www.haberturk.com/yasam/haber/832172-kaza-rekortmeni-il-belli-oldu

türkçe öğretmenim, herhalde metni yanlış okudunuz. izmir ile ilgili bir şey yazmıyor. sadece kadın sürücü oranı en yüksek olan 2. ilmiş.

buyur aşağıdaki linkte kaza oranları var. oransal olarak ankara 11, izmir 27, istanbul 45. sırada. tabi şahsi kanaatime göre bu oranlar direk olarak en iyi sürücüler şu ilde, en kötü sürücüler şu ilde diye belirtmez ama sadece fikir verebilir.

http://www.sabah.com.tr/fotohaber/yasam/illerin-trafik-kaza-orani?tc=82&albumId=36875&page=1

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.