Şimdi Ara

EN KRAL yan etkisi en az olan antidepresan hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
10.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en az yan etkili antidepresan hangisi arkadaşlar ?

• Bu ilaçlar öyle gelişi güzel aspirin gibi alıp kullanılmaz. Mutlaka doktor kontrolünde almanız gerekiyor. İlaçların yan etkileri ve kullanılan doz bünyeden bünyeye farklılık gösterebilir.

Kendimden örnek vereyim. Sulinex XR kullanıyorum. Prospektüsü çift taraflı ferman gibi 10 dk. filan okursunuz. Önce 35 sonra 75 ve şu an 150 mg. ile devam ediyorum. İlaca 4-5 gün ara versem bunun bile olumsuz yan etkilerini hissediyorum.

Tavsiyem muayene olmadan ilaç kullanmayın!
    Yapay Zekanın Yanıtı

EN KRAL Yan Etkisi En Az Olan Antidepresan

Antidepresanlar, depresyon ve anksiyete gibi ruh sağlığı durumlarının tedavisinde kullanılan reçeteli ilaçlardır. Ancak tüm antidepresanlar aynı şekilde yaratılmamıştır ve bazıları diğerlerinden daha az yan etkiye sahiptir.

En Az Yan Etkiye Sahip Antidepresanlar:

• Selektif serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI'lar): SSRI'lar, serotonin seviyelerini artırarak çalışan antidepresanlardır. Genellikle iyi tolere edilirler ve yan etkileri genellikle hafiftir. Bu ilaçlar arasında fluoksetin (Prozac), sertralin (Zoloft) ve sitalopram (Celexa) bulunur.
    • Serotonin-norepinefrin geri alım inhibitörleri (SNRI'lar): SNRI'lar hem serotonin hem de norepinefrin seviyelerini artırarak çalışırlar. SSRI'lardan biraz daha fazla yan etkiye sahip olabilirler, ancak yine de genel olarak iyi tolere edilirler. Bu ilaçlar arasında venlafaksin (Effexor) ve duloksetin (Cymbalta) bulunur.

Effexor ve Sulinex Arasındaki Farklar:

Effexor (venlafaksin) ve Sulinex (desvenlafaksin) benzer kimyasal yapılara sahip SNRI antidepresanlardır, ancak bazı farklılıkları vardır. Sulinex, Effexor'un aktif bir metabolitidir, yani vücudunuz Effexor'u aldıktan sonra metabolize ettiğinde oluşan bir maddedir. Sulinex, Effexor'a kıyasla daha uzun bir yarı ömre sahiptir, bu da daha az sıklıkla alınması gerektiği anlamına gelebilir.

Prozac'ın Etki Süresi:

Prozac (fluoksetin), tipik olarak etkisini göstermesi için 2-4 hafta alan bir SSRI'dır. Etkiler kişiden kişiye değişebilir, bu nedenle tedaviye yanıt vermeye başlamadan önce sabırlı olmak önemlidir.

Antidepresan Seçimi:

En uygun antidepresanı seçmek karmaşık bir süreçtir ve bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Doktorun, ruh sağlığı durumunun ciddiyetini, tıbbi geçmişini ve diğer aldığın ilaçları değerlendirerek senin için en iyi seçeneği belirlemene yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu ilaçlar öyle gelişi güzel aspirin gibi alıp kullanılmaz. Mutlaka doktor kontrolünde almanız gerekiyor. İlaçların yan etkileri ve kullanılan doz bünyeden bünyeye farklılık gösterebilir.

Kendimden örnek vereyim. Sulinex XR kullanıyorum. Prospektüsü çift taraflı ferman gibi 10 dk. filan okursunuz. Önce 35 sonra 75 ve şu an 150 mg. ile devam ediyorum. İlaca 4-5 gün ara versem bunun bile olumsuz yan etkilerini hissediyorum.

Tavsiyem muayene olmadan ilaç kullanmayın!
  • hiçbirisini kullanma

SNRI'lere bulaşma

hepsi pişmanlık yapar

not:14 sene kullandım
  • Prozac kullandım gayet iyiydi zaten psikiyatri kapısından geçene verilen bi şey
    Yalnız bunlar reçeteli ilaç olduğu için doktor yazması lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F0A424E64

Bu mesaj silindi.
    Hocam bu iki ilaç anksiyete iyi gelmiyor yazmışlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Filadam

Prozac kullandım gayet iyiydi zaten psikiyatri kapısından geçene verilen bi şey
    Yalnız bunlar reçeteli ilaç olduğu için doktor yazması lazım
    Hocam prozac 2 kutu bitirdim bitirince okb yaptı bende

• antidepresan kullanmanız gerektiğine kim karar verdi belki antipsikotik kullanmanız gerekiyordur?kafanıza göre ilaç kullanmayın ki bu tip ilaçları zaten vermezler.lustral veriyorlardı eskiden reçetesiz şimdi yok.antidepresan antidepresandır bunun kralı kraliçesi olmaz her insanda farklı etki gösterir.belli bir düzen içerisinde uzun süre kullanımda etki eder atayım rahatlayayım olmaz.
  • "az yan-etkili antidepresan"

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aa öyle mi. Bende hiçbir yan etkisi olmamıştı iştah azalması dışında. O da benim için yan etki değildi işime geliyordu hatta

• quote:

Orijinalden alıntı: Filadam

Aa öyle mi. Bende hiçbir yan etkisi olmamıştı iştah azalması dışında. O da benim için yan etki değildi işime geliyordu hatta
    Hocam ilaç okb tedavisinde en iyi ilaçlardan biri ama beni okb yapmıştı

• N

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnskazanirim -- 9 Nisan 2020; 23:29:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

antidepresan kullanmanız gerektiğine kim karar verdi belki antipsikotik kullanmanız gerekiyordur?kafanıza göre ilaç kullanmayın ki bu tip ilaçları zaten vermezler.lustral veriyorlardı eskiden reçetesiz şimdi yok.antidepresan antidepresandır bunun kralı kraliçesi olmaz her insanda farklı etki gösterir.belli bir düzen içerisinde uzun süre kullanımda etki eder atayım rahatlayayım olmaz.
    Antipsikotik ne işe yarıyor daha önce doktorum verdi ama bilgim yok. antidepresanla birlikte kullanmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-94210CBD5 -- 22 Mart 2020; 17:22:37 >
  • antidepresan kaygı depresyon intihar durumundakilere hadi olm diye gaz verirken, antipsikotikler cinayet seviyesine gelenlere olm yavaş der.

asterix ve obelix serisinde obelix'e sen küçükken kazana düştün diye sihirli iksir vermiyorlardı.sihirli iksir antidepresan, sihirli iksiri içmesi yasak olanlar sadece antipsikotik kullananlardır.

bu tarz ilaçlar ile ruh ve sinir hastalıklarında ve duygu durum bozukluklarında yapmaya çalıştıkları şey bozulan beyin kimyasını düzenlemektir.bir insanın içtiği ilaca bakıp ne sorunu olduğunu anlayamazsınız bu ilaçlar tıpta her bölümce kullanılmaktadır.
  • Merhaba, 5 yillik bir psikiyatri geçmişim var. Ayni zamanda ilac etken maddelerini, review'larini sitelerden/forumlardan okurum, araştırırım. Ayni zamanda kendim de hala antidepresan kullanan birisiyim. Yan etkisi az olan diyebilecegimiz antidepresan cok az. Deneyimlemedim ama, ornek, Brintellix, Aurorix az da olsa Prozac'da derler. Lakin bünyeden bünyeye değişiyor bu durum. Genel olarak bir kere, antidepresanlar SSRI, SNRI cinsel istekte sıkıntı yaratabilir. Uzun sure Sertralin etken maddeli bir ilaç kullandim, maalesef libido yerlerdeydi, lakin SNRI Duloksetin etken maddeli bir ilaca geçtim, yan etkide yaşamadım, libido olayi da toparlandi. Ilaclarda sadece bu tarz yan etki var genelde. Ama ufak tefek yan etkileri 1-2 hafta, maximum 1 ay içinde kaybolmasi beklenir, bulantı, baş ağrısı, titreme vs gibi. Sorununuz tam olarak nedir bilmiyorum, hangi ilac grubu onerirler tahmin edemiyorum o yuzden, lakin kendiniz deneyimlemelisiniz, ihtiyaciniz varsa kullanin. Soylenenlere bakmamani tavsiye ederim. Iradenin sende oldugunu unutma.

• Pardon hocam, OKB'de Prozac mi dediniz? Prozac şekerleme gibi birşey, sadece insanı donuklaştırıyor bence. OKB'de baba ilaç Anafranil (Klomipramin) dir, dünyaca kabul gören. OKB'de bence antidepresanlar sadece kaygıyı gidermeye yariyor, o da belli bir nebze. Antipsikotik'ler cok etkili oluyor, kendim aripiprazol etken maddesi deneyimledim, cok iyi gelmişti 6 aylik süreçte.
  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    Hocam ilacin orjinalini kullanmayi düşündünüz mü? Ben nedense muadillere güvenemiyorum belli firmalar disinda. Suan mecburiyetten Duxet kullaniyorum, ilacin orjinali olan Cymbalta'yi karşılamıyor devlet. Lakin ben psikiyatr'imla görüşüp Efexor'a geçmeyi düşünüyorum. Pfizer sonuçta, kaldi ki venlafaksin bayagı etkili bir etken madde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodimus01

Hocam ilacin orjinalini kullanmayi düşündünüz mü? Ben nedense muadillere güvenemiyorum belli firmalar disinda. Suan mecburiyetten Duxet kullaniyorum, ilacin orjinali olan Cymbalta'yi karşılamıyor devlet. Lakin ben psikiyatr'imla görüşüp Efexor'a geçmeyi düşünüyorum. Pfizer sonuçta, kaldi ki venlafaksin bayagı etkili bir etken madde.
    Sulinex XR'ın orijinal yada muadil bir ürün olup olmadığını inanın bilmiyorum. Doktorum 1 yıl boyunca kullanmam gerektiğini söyledi hatta rapor yazdı. Eylül 2019'dan bu yana kullanıyorum, ilaca alıştım öyle garip yan etkiler kalmadı diyebilirim, çok şükür şu aralar çok rahatım. :)
  • xanax ,lyrica kullanabilirsin tereddüt etmeden ikiside aşırı hafif ilaçlardır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nerde o eski dedeler N kullanıcısına yanıt
    Ahahaha dimi, nervium, ativan, rivotril, neurontin? 😂 Bunlarda leblebi dimi, troll atma yahu 😅

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.