Şimdi Ara

En Masrafsiz lüks araba (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: atomcu

Bence koltuk soğutma ve en az 3 yollu dijital klima olmalı diye değiştirin

Benim şahsi görüşüm: Arabada arkada oturanlar, beğenmiyorlarsa otobüse binsinler şeklinde olduğu için, normalde ben çift bölgeli klimaya bile ihtiyaç duymam. Analog klima bana yeter. Önemli olan arabanın kendisi güzel olsun. Donanım adamı değilim. Ancak baz bir lüks hissiyatı isteyen adam için, çift bölgeli klima yeterli olacaktır. Ben bile nimetlerinden faydalanıyorum. Hatun basıyor 27'ye, ben basıyorum 18'e, benim sağım yanıyor, onun solu üşüyor. Ses etmeden gidiyoruz...

Türkiye'de düzgün araba isteyince, donanımı yanında geliyor. Ondan mecbur alıyoruz. Seçenek dışı bırakıp, fiyatı düşürme imkanım olsa, donanımlardan sadece deri koltuk, koltuk ısıtma, varsa soğutma, katlanır ayna, uçuk bir fark yaratmıyorsa sunroof alır geçerim. Müzik seti baz olsun mesela. Feriştahını alsam benim takacağım aletlere göre, dandik. O yüzden sökeceğim zaten... gibi...

• C sınıfı araçlarla D sınıfı karşılaştırılmaz. S60 diyorsak alternatifler 3 Serisi ve C serisi olmalı. Paraları bir değil diyorsanız da S60 C sınıflara lardan daha geniş ve konforludur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arabada arkada oturanlar, beğenmiyorlarsa otobüse binsinler şeklinde olduğu için, normalde ben çift bölgeli klimaya bile ihtiyaç duymam.

üçleyince görürüm 2 kişiyken sallamak kolay, benim gibi bi adam bile 2 kişi kalabilmek için anca 10 yıl dayandı hatun ve etraf dırdırına

quote:

Türkiye'de düzgün araba isteyince, donanımı yanında geliyor. Ondan mecbur alıyoruz.

İyi gene, kimileri listedekini bile vermiyo ya laaa... Geçende malum fransıza gittim, kruyz kontrol istedim, "abi onun için uzun yol paketini alacan, şimdi elimde yok, istesek de gelir mi gelmez mi belli değil" dedi eleman "eee, para b*k, 140sütçü twin turbo ver" dedik "onlar anca seneye gelir, belki de hiç gelmez aağğbi" dedi ya la Zorla fleetwood ya da escalade aldırtacak deyyuslar

Sözün özü: demek ki kişiye göre değişirmiş; örneğin ben illa 3 oda 1 salon olsun diyenlerdenim 3+2 ya da 4+1 alternatiflerine hayır demem

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Bence donanım da önemli. Boş bir D sınıfı aracı dolu C sınıfına tercih ederim. Araç çok boş olunca da olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bence donanım da önemli. Boş bir D sınıfı aracı dolu C sınıfına tercih ederim. Araç çok boş olunca da olmuyor.

Ben bodos arabalardan bahsetmiyorum canım. Yoksa tabii ki haklısınız. Benim mantık C veya D şeklinde değil.

Boş, 160hp üzeri bir Subaru'yu, dolu 1.6 Golf'e tercih etmek gibi.

Veya, boş Honda S2000'i, gırtlağına kadar dolu Scirocco'ya tercih etmek gibi...

Keyif için donanımdan vazgeçmek dediğim budur. Ancak Türkiye'de keyif arabalarında donanım seçmek gibi bir imkanımız olmadığından, cruise control'den, hill holder'a kadar çakılı oluyor arabalar.

D sınıfında mesela, Ağzına kadar dolu mondeo yerine, 180hp+; ama donanımı zayıf bir Legacy tercihim olur. Ancak donanımı zayıf Legacy bulamazsın. Buraya sadece Premium versiyonu gelir. Kumaş koltuklusu bile olmaz. Demeye çalıştığım bu.

Evet tek tek donanım ekleme şansı olsa daha iyi olur. Fakat bir yandan da fabrika ona alışmış seri üretimde. Başka ülkede oluyor mu fikrim yok ama oluyorsa Türkiye'de de olsa güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabitelli

quote:

Arabada arkada oturanlar, beğenmiyorlarsa otobüse binsinler şeklinde olduğu için, normalde ben çift bölgeli klimaya bile ihtiyaç duymam.

üçleyince görürüm 2 kişiyken sallamak kolay, benim gibi bi adam bile 2 kişi kalabilmek için anca 10 yıl dayandı hatun ve etraf dırdırına

quote:

Türkiye'de düzgün araba isteyince, donanımı yanında geliyor. Ondan mecbur alıyoruz.

İyi gene, kimileri listedekini bile vermiyo ya laaa... Geçende malum fransıza gittim, kruyz kontrol istedim, "abi onun için uzun yol paketini alacan, şimdi elimde yok, istesek de gelir mi gelmez mi belli değil" dedi eleman "eee, para b*k, 140sütçü twin turbo ver" dedik "onlar anca seneye gelir, belki de hiç gelmez aağğbi" dedi ya la Zorla fleetwood ya da escalade aldırtacak deyyuslar

Sözün özü: demek ki kişiye göre değişirmiş; örneğin ben illa 3 oda 1 salon olsun diyenlerdenim 3+2 ya da 4+1 alternatiflerine hayır demem

Valla ben babamdan böyle gördüm. Türk insanının çoğunluğunu da anlayamıyorum. Yayla gibi arabalara sığamıyorlar. Aynı insanlar 20 yıl önce bit kadar arabalara sığıyorlardı. Mabad aynı mabad... Alfa 75'in bit kadar bagajına 4 kişilik bavulu tıkar, uzun yola çıkardık. İnsanlar 300 litre bagaja nasıl sığamıyor anlamıyorum mesela, ki sektörde 300 litre bagaj, küçük bir bagaj. Bana göre, 4 kişilik bagaj.

Kuzenin puseti, arabası, bebek çantası ve bir orta boy bavul A3 cabrio'nun bagajına sığdı mesela. Kassam iki sırt çantası daha sığardı bagaja. Adam olana yetmez mi? Bence bir çocuk, 1 bebek, 4 kişilik aileye yeten bir bavul. Velet dediğin kaç yıl o arabaya ihtiyaç duyacak hem? 3 yıl. Sonra kusura bakmasın. Arabaception son bulur. 3 yıl bir çocuk, 3 yıl diğer çocuk. 6 yıl bagaj sorunu yaşarsın. Dünyanın sonu mu? Hatunla bir bavula sığamıyor musun? Veya daha iyisi, ne raad adamlarsınız lan? Aranızda tek seferde 5 günden fazla tatil yapabilen kaç kişi var? Ben 5 günden uzun tatil yapmayalı 5 yıl oluyor... 5 günlük tatile hatun kişi ile birlikte 1 orta boy bavula sığıp çıkamıyorsan, ne diyeyim, Ürdün prensi, var mı arzun isteğin?

Asıl sorun çocuklar ergenliğe girip, boyları atmaya başlayınca çıkıyor. Küçük olan ben olduğum için, babam boyu gereği geride kullandığı için, babamın arkasında ben otururdum. Yıllar sonra, 16-20 yaş aralığında, ben abimden daha uzun, daha iriydim; ama hala babamın arkasında otururdum. Genelde ayağımı dışarı çıkarmak için, ayağımı yan çevirip, ön koltuğun altından kurtarmam gerekirdi. Otururken, bacağımı iyice açıp, ön koltuğu bacaklarımın ortasına alırdım. 1.85'e 82 kiloydum o zamanlar. Bu pozisyonda 8-8.5 saat dertsiz tasasız yolculuk ettim bol bol. O yüzden, arka koltuktakiler beğenmiyorlarsa, otobüsle gelsinler efenim.

Zaten 16 yaşından sonra yılda maksimum 1 kere ailenle uzun yola çıkıyorsun... Küçükken zaten her yere sığıyorsun. Nedir bu dev anası gibi arabalara "sığamama" olayı bilmiyorum.

Kaç kere Suzuki Vitara ile 4 kişi 4 günlük bavul + 4 kişilik kayak, kayaklar arabanın içinde, bagajdan öne uzatılmış, uzun yola gittik. Vitara'nın içi, güncel C sınıfı arabalardan çok daha dardı. Şahsen hiç bunaldığımı, sıkıştığımı hatırlamıyorum. Bence insanımız fena şımarık ve rahatına fena düşkün. Bir otomobilden beklentisinin ne olduğunu tam bilmeyen insanlar da, başkalarının rahatı ile sükse yapacakları için, bu meseleye çok önem veriyorlar. Farkında olmadan gidiyor, keyfinden kısıyor, bodos bir yayla araba alıyor. Ona alışınca da, başkalarına da "x'den aile arabası olmaz" diye ötüyor. Olur olur. Bal gibi olur.

Bundan 2 ay önce, Babam, annem, ben ve abim A3 ile İstanbul'a gittik. Subaru'nun muayenesi yoktu. Annem 63, babam 64, abim 35, ben 29 yaşındayız. Sığdık lan işte. Abimle ben geçtik arkaya, ben gene açtım bacakları, ön koltuğu arama aldım. Bolu'da arabanın üstünü de açtık. Eski güzel günlerdeki gibi... Birşeyler eksik tabi... TAVAN YOK LAN! Arkada otururken uzun yolda tente açmayın, açtırmayın. Yüz felci geçiriyordum. Aynı araba ile üstü açık 245'e çıktım ben. Böyle rüzgar vurmuyordu, gayet sakindi aksine. Ama arkada oturana bir rüzgar vuruyor... 140'la gidince ağzın yayvanlaşıyor... Yapmayın, etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 24 Ağustos 2015; 15:40:19 >

• quote:

Evet tek tek donanım ekleme şansı olsa daha iyi olur. Fakat bir yandan da fabrika ona alışmış seri üretimde. Başka ülkede oluyor mu fikrim yok ama oluyorsa Türkiye'de de olsa güzel olur.

Bazı ülkelerde bazı markalar bunu yapabiliyor. Almanya'da Mercedes ve BMW'yi her donanımını tek tek işaretleyerek alabiliyorsunuz. İthal otomobilde bu zor, çünkü arabanın fabrikadan istediğiniz opsiyonlarda çıkıp, gümrüklenip gelmesi ayları buluyor. Ancak birçok ülkede opsiyonlar listesi Türkiye'dekinden çok daha fazla. Burada ise 3-4 opsiyonunuz oluyor. Bazı markalar ise bütün dünyada aynı uygulamalara sahip. Kısaca markadan markaya değişiyor.

En hoşuma giden ise, Norveç'te bundan 5-6 yıl önce bile, klima çoğu markada opsiyoneldi. Norveç pazarında maliyet kısmanın çok akıllıca bir yolu. Düşününce, klima Norveç için gerçekten bir opsiyon. Şart değil. Ağzına kadar dolu; ama klimasız A4 ilanı görmüştüm. 2004 model falandı sanırım.

• Accord,insignia,Mondeo,Avensis,Mazda 6, Volvo S60 istediğiniz kadar konuşun tartışın bu işin sonu passatta biter.

Burada konuşulur tavsiye edilir karar verilir fakat realitede nedense hep passat alınır.

• Hocam vw al çünkü kapı sesi tok

Kalender adammışın, ha yani zorlasan i10 bile yetçek...

Benim derdim bagaj değil pek, illa ki büyük araba olacak takıntısı olsa gerek. Ha diyecen bi yannar ufak da bilinçaltında böyle mi dengeliyon; valla çok düşündüm, o da deil. İnmesi binmesi dert geliyo küçük arabaya, hadi bu da bahane diyelim, punto, polo vb araçlarda herif vites değiştirdikçe sürttürüyo koluma. Bir iki üüüççç beeşşş derken yani pantolu indirip dönecem, "al da bitsin bu işkence" diyerek Ama olay o deil, dikkat ediyorum, eleman kasti yapmıyor (ben de kurtarıyorum bi yanları) Eeee, ben geçiyorum dümene, lan bi bakıyorum her vites değişiminde bi "dirsek sürttürmesi" yandakine. Acaba çok mu yayılıyom falan diyom ama 1,76 boy 75 kilo ne kaa yayılabilir ki. Demek ki linea da yaramaz bana, dar... İlla ki geniş olacak bindiğim araba. Bak arka koltuklarla ilgili hemfikiriz, arkada oturursam sallamam, arka koltuğa oturanı da sallamam sırtıma diz çıkarmadığı sürece. Ama öndeysem, hatta şöfer bensem...

Ha bi de çerim çöpüm çok benim, işle ilgili takım taklavat falan filan

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.