Şimdi Ara

En popüler mobil işletim sistemleri açıklandı: Android kan kaybediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy şu anda #8
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En popüler mobil işletim sistemleri açıklandı: Android kan kaybediyor
    Araştırma firması Counterpoint Research, en popüler mobil işletim sistemlerini açıkladı. Huawei HarmonyOS, iOS'u geride bırakarak Çin'de ikinci en büyük mobil işletim sistemi oldu. Android ise rakibi iOS karşısında kullanıcı kaybetti.

HarmonyOS’un yükselişi devam ediyor

Counterpoint Research'e göre, Android ve iOS'a karşı HarmonyOS’un benimsenme oranı hızla artmaya devam ediyor. Çin’de 2023’ün ilk çeyreğinde %8 olan HarmonyOS’un pazar payı, 2024’ün son çeyreğinde %17’ye yükseldi. Aynı dönemde iOS’un payı %16’ya gerilerken, Android pazar lideri konumunu korumayı sürdürdü.

Küresel ölçekte ise %4 seviyesini koruyan işletim sistemi, Çin’de ise Apple’ın iOS platformunu dört çeyrek üst üste geride bırakmayı başardı. Tabii ki özellikle Çin hükümetinin yerli akıllı telefon markalarına sağladığı teşvikler, HarmonyOS’un büyümesini destekleyen en önemli faktörlerden biri. Huawei’nin tedarik zincirini yerelleştirme hamlesiyle birlikte, HarmonyOS’un pazar payının 2025’te daha da artması bekleniyor.

Mobil işletim sistemleri ve küresel kullanım oranları
    Küresel Pay 2023 1.çeyrek 2023 2.çeyrek 2023 3.çeyrek 2023 4.çeyrek 2024 1.çeyrek 2024 2.çeyrek 2024 3.çeyrek 2024 4.çeyrek
    Android %78 %81 %81 %74 %77 %80 %80 %74
    iOS %20 %17 %16 %23 %19 %16 %16 %22
    Harmony %2 %2 %3 %3 %4 %4 %4 %4
    Toplam %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100 %100

En popüler mobil işletim sistemleri açıklandı: Android kan kaybediyor
    Android'e gelirsek, küresel çapta hala en büyük mobil işletim sistemi olsa da belirli pazarlarda pazar payında gerileme yaşandı. 2024’ün son çeyreğinde ABD ve Hindistan gibi büyük pazarlarda Android’in kullanım oranı, tarihinin en düşük seviyesine indi.

Öte yandan, ABD’de Motorola ve Google’ın satışları, pazardaki genel düşüşü dengeledi. Küçük üreticilerin çift haneli düşüşler yaşamasına rağmen iPhone satışları yalnızca %1’lik bir gerileme gösterdi. Hindistan’da ise eski model iPhone’lara olan talep rekor seviyeye ulaştı ve 2024’ün son çeyreğinde satılan her üç iPhone’dan ikisi önceki nesil modellerden oluştu.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/harmonyos_surpasses_ios_in_china_android_remains_the_undisputed_global_leader-news-66946.php

• Grafiğe baktığında dönemsel olarak farklılık gösterdiği zaten aşikar. Harmony dümdüz çizgide devam ederken, IOS'un arttığı dönemde Android düşüşe geçmiş. Android'in yükseldiği dönemde de IOS düşüşe geçmiş. Sence bunun telefonların piyasaya sürülme tarihiyle bir alakası olabilir mi sayın editör?
    bay editör şu haberi yaparken ne düşündün çok merak ediyorum.

harmony os yükseliyormuş android kan kaybedeiyormuş. tabloya bakarsak ios kan kaybetmiş android tekrar yükselişe geçmiş. başlık tamamen içeriğe göre yanlış.

harmony os mantık olarak yükselişte bu doğru. %2 den %4 e çıkmış %100 başarı yakalmış. Yalnız ben bu başarıya sadece güler geçerim.

bi kotanız mı var ? bir günde şu kadar haber paylaşacaksınız diye. 20 yıldır dh de yim bu son zamanlarda ki kadar kötü olmamıştı şimdiye kadar. 20 yılın getirdiği alışkanlık yoksa Dh gerçekten bitmiş.
  • iOS'un Shortcuts uygulamasının alternatifi varsayılan olarak yok hiçbir Android cihazda. Samsung'da rutinler diye bir uygulama var ancak aşırı basit ve hiçbir işe yaramıyor, iOS'daki kadar gelişmiş değil. Bu benim canımı çok sıkıyor. İlk fırsatta iOS'a geri geçmek istiyorum.

Her sabah otomatik web'den veri çektirip hazırladığım metin içerisine gömüp otomatik mesaj gönderirdim.
    Pili hızlı şarj ettirirdim.
    Pil azalınca konum göndertirdim.
    vs. daha bir çok otomasyonum vardı.

Android aptalın önde gideni. Hiçbir şey yapılamıyor. iOS shortcuts benzeri olmalı Android'de varsayılan olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt
    Hocam ne kadar işinize yarar bilmiyorum ama good lock'ta Routines+ diye bir modül var. Bayağı bir özellik ekliyor. Belki Iostaki kadar iyi değildir orasını bilemiyeceğim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iOS'uda androide benzettiler yıllardır iPhone 2g'den beri iPhone kullanırdım en son 14 Pm kullandım dayanamadım artık güzelim os'u çöp ettiler.

• Wow Android çakılmış resmen. Kızılay kan desteği sağlar umarım ücreti mukabilinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xloud -- 15 Mart 2025; 7:9:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • android kullanan kendisine saygısı olmayan cıncıktır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DGrayMan kullanıcısına yanıt
    ios kullanan appleın marabasıdır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    kendine saygı göster ve bir iPhone al.

son 2 senedir 14pro kullanıyorum marabalık bana göre değil. maraba olma kendin ol

Ben şuan s23 ultra kullanıyorum demekki en büyük maraba sensin. Ne zaman bırakıyon :))

• bay editör şu haberi yaparken ne düşündün çok merak ediyorum.

harmony os yükseliyormuş android kan kaybedeiyormuş. tabloya bakarsak ios kan kaybetmiş android tekrar yükselişe geçmiş. başlık tamamen içeriğe göre yanlış.

harmony os mantık olarak yükselişte bu doğru. %2 den %4 e çıkmış %100 başarı yakalmış. Yalnız ben bu başarıya sadece güler geçerim.

bi kotanız mı var ? bir günde şu kadar haber paylaşacaksınız diye. 20 yıldır dh de yim bu son zamanlarda ki kadar kötü olmamıştı şimdiye kadar. 20 yılın getirdiği alışkanlık yoksa Dh gerçekten bitmiş.

attığın yorum ios uygulama ile yazılmış diyor :)

ortağımın hediyesi ve kendisi yurt dışında şuan zorunluluktan kullanıyorum. heyecanla ortağın gelmesini bekliyorum gelsin kurtaracağım bu saçma sapan cihazdan.

marabayım ama en büyüğü değil

Ya dayı bırak bu işleri ya illa telefonumu mu atayım? Zamzung s23 ultra kullanıyorum eski yorumlarıma bak… Hatta yavaş diye babaneme verecem diye yazmışım..

• IOS telefona dümen çevirebiliyorlar mı?

Mesela windows, android vs hep bi virüs riski var, apple öyle mi?

• Kaynak GA'da "Android tartışmasız lider olmaya devam ediyor" başlığı atılmışken; yurdumun teknoloji forumu DH'in editörüne göre Android kan kaybediyormuş :))

• quote:

Orijinalden alıntı: DGrayMan

Ya dayı bırak bu işleri ya illa telefonumu mu atayım? Zamzung s23 ultra kullanıyorum eski yorumlarıma bak… Hatta yavaş diye babaneme verecem diye yazmışım..

sadece yorumlarında ios dan atılmıştır ibaresi çıkıyor buna dikkat çektim ben. yalan söylediğini düşünmedim.

• Bu editörün neredeyse tüm haberleri böyle sıkıntılı bilerek mi yapıyor anlamıyorum ya yazım hataları yada yanlış içerikler oluyor.

• Rindaman kullanıcısına yanıt

öyle bir dunen çevirirler ve ceviriyor lar da, sen ben anlamayiz tabi.

Bir işletim sistemine 3. parti app yüklenmiyor diye güvenli mi oluyormuş, hiç sanmam.

2019 da bir iphone açtığı vardı , siriyi kullanarak, takvim giderek şifreyi kiriyorduk biz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iOS iyidir.

• çöp

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.