Şimdi Ara

En sevdiğiniz kamyon markası (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
0
Favori
290.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence bu konuyu daha fazla uzatmanın anlamı yok her firma rakip firmaların arabalarını inceler ne yenilikler yapmışlar biz neler yapabiliriz diye her yeni çıkan modeli incelerler bunun için daha fazla tartışmaya gerek yok bence
  • mack
  • Bu başlıkta özellikle BMC, Cargo,Scania,Axor ve Daf konuşuldu.Ben şunu sormak istiyorum; Askam mali olarak zor da da olsa ürettiği As 8 ve Hi-Ex serileri ;sözünü ettiğmiz araçlara göre nasıl.İki araç ta MAN/Steyr kökenli ama
    Hi-EX daha modern ve geniş görünüyor..Birinde Hino diğerinde Man motor var..

www.otometre.com
  • as serisinden sonra chryeslerle yolları ayrıldı ve askam kuruldu.
    daha oncesinde international sirketinin batmasıyla nasıl milletin elinde patladıysa arabalar malesef iflas ederse hi ex ve askam 950 sahiplerine aynısı olacak.

as950 leri cok severim.intercooler 6 ileri şanzuman ve burunlu heybetli duruşuyla ayrı bir havası var.

uzun yolda yoran bir araba konfor düşük ama performansı cok iyiydi. 97 modeli vardı bizde ve 4 sene kullandık. Tenteneli olarak 14tonla calıştı aynı yuktek hic bir araba duzde rampada yakalayamazdı acaip bir çekişi vardı.
  • AS 950 ye kim hayran degilki ?

cocuklar icin hani o plastikten kamyon oyuncaklari vardi, onlarin
    bile burnu vardi ..................

En sevdiğiniz kamyon markası
  • quote:

Orjinalden alıntı: scania_124_g

axorlar artık otomatik olacak olması iyi olur ama düz vitesinher zaman zevki ayrıdır.sonuçta taksi değil bu kamyon istediğinde aragaz verirsin vs.vs. hiex sürmedim binmedim ama tam bir at arabası diyorlar galiba çok sallıyormuş.as950 inşaat işinde ucuza alınabilecek inşaat sektörünün lider aracıdır.uzunyola gidilmez hakkaten gidilmez ses sarsıntı sürekli takviye adamı yorar.bi ara bizde 85 as600 doç kamyon vardı bartından 18 ton kömür sarmıştık ve yükü karabüğe getirinceye kadar inanmassınız 150 km yolu 10 saatte geldik zaten o yola gidenler bilir nasıl olduğunu hele ahmetusta geçidine çıkarken 1 takviye yap arabayı çek kenara motor dinlensin hep bunları yapıyorsunuz ve hızınız yürüme kadar yok.düz yolda 40 km zor yaparsınız.sonra karabüğe yaklaşınca safranboluda 10 km beştepeler yokuşunu inersiniz orada 3 saat çünkü durup frenleri dinlendiriyorsunuz işte öyle bir yolculuk anlatılmaz yaşanır....

sıkıntılı olsa da zevkli bir yolculuk.o yolu bilmem ama bi 85 in 1 takviye ye düştüğü yolsa yazık kardeşim 18 ton..
    85 doç efsanedir yaw.as 700 le aynı motoru kullanır hidrolik direksiyon vardır.
    83 ve 85 doç dedinmi ayrı olay.Birde turbo taktınmı o araca baya iyigiderdi (motor cabun biterdi ama)

takviyeli arac kuullanmak ayrı bir zevk yaw. Ara gazı bile ayrı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmEthem -- 15 Ağustos 2007; 16:46:56 >

•  En sevdiğiniz kamyon markası

daha eskiden bu kamyondan varmış bizde..tabi cift dingilli uzun yol aracı.iran ırak bölgesine çalışmışlar. 1980 li yılların başında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmEthem -- 15 Ağustos 2007; 16:46:02 >
  • amerikan versiyonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmEthem -- 15 Ağustos 2007; 4:02:28 >

• Chrysler Sanayii A.Ş.tarfından üretilen Dodge serisi kamyon modelleri:

1. 63 Dodge
    2. 406 Dodge
    3. 407 Dodge
    4. KEW Dodge
    5. A 600 Dodge
    6. AS 600 Dodge
    7. AS 700 Dodge
    8. AS 800 Dodge
    9. AS 900 Dodge
    10. AS 950 Dodge

sonrası malum askam uretimdeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmEthem -- 15 Ağustos 2007; 4:07:30 >
  • Bu Dodge lerin başındaki AS ın anlamı ne bilen varmı?

quote:

Orjinalden alıntı: sebenlim

Chrysler Sanayii A.Ş.tarfından üretilen Dodge serisi kamyon modelleri:

1. 63 Dodge
    2. 406 Dodge
    3. 407 Dodge
    4. KEW Dodge
    5. A 600 Dodge
    6. AS 600 Dodge
    7. AS 700 Dodge
    8. AS 800 Dodge
    9. AS 900 Dodge
    10. AS 950 Dodge

sonrası malum askam uretimdeydi.
  • quote:

amerikan versiyonu

mazot düşmanı bunlar aman..

• Doğrudur eskiden yol mu vardı.Pozantı Adana arasını eski haliyle bir kere gittim babamlar oralarda eski enter doçlarla 18-20 ton çalışmışlar..şimdi boş gidilmez o yolda.

Arabalar yollar yeniöDedigin gibi düz yolda herkes şöför..
  • Renault Magnum AE 480 iyi olur.
    Midlum veya Kerax da iş görür.
    Yedek parçaya önem veriliyorsa MAN TGA derim.

Benim gönlümde de Thames yatıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BX4TC

Renault Magnum AE 480 iyi olur.
    Midlum veya Kerax da iş görür.
    Yedek parçaya önem veriliyorsa MAN TGA derim.

Benim gönlümde de Thames yatıyor.

ah o thamesler varya thamesler yadiğar dedelerimizden kalma thames
  • Tarihe Gömülmüş Bir Kamyon Tır International
  • quote:

Orjinalden alıntı: Faivelley

Tarihe Gömülmüş Bir Kamyon Tır International

hala karayolarinda guclu motorlariyla yollardalar. fabrika batinca onlarda silindiler.
    1973 model enter 1800 vardi bizde

sesini cok severdim ama son sesi hurdalikta cikti
    yenisi alininca o vergiden dusmek icin hurdaligi boyladi
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Faivelley

Tarihe Gömülmüş Bir Kamyon Tır International

hala karayolarinda guclu motorlariyla yollardalar. fabrika batinca onlarda silindiler.
    1973 model enter 1800 vardi bizde

sesini cok severdim ama son sesi hurdalikta cikti
    yenisi alininca o vergiden dusmek icin hurdaligi boyladi

Evet International ler Gerçekten Güzel Araçlardı.Hala Yollarda Görebiliyoruz Azda Olsa Fakat İnternet Sitesinde International Üretim Yapıyor Gösteriyor.Benzer Modelleri Var Fakat Ülkemizde Göremiyoruz Galiba

• quote:

International ler Gerçekten Güzel Araçlardı.Hala Yollarda Görebiliyoruz Azda Olsa Fakat İnternet Sitesinde International Üretim Yapıyor Gösteriyor.Benzer Modelleri Var Fakat Ülkemizde Göremiyoruz Galiba

Önceden firmanın adı ; İnternational Harvaster olarak geçiyordu.Şu anda ise İNternational olarak geçiyor..
    Ve Türkiye ye ithal edilmiyor.
    www.otometre.com
  • Kaplanlar Gece Yanlız Uyur..

Yeni Pro 625

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 25 Ağustos 2007; 12:02:28 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.