dizellerde max tork u düşük devirde verdiği için yüksek devrin gücünü hissetmek ve sürüş zevkini almak zor oluyor daha önce dizel motorun tadına bakmış biri olarak ekonomikliği hoş ancak sürüş zevki o kadar da tatmin edici değil hele ki eğlencesi 3000 devirden sonra başayanlar için hiç değil
Doğru ama bu esnada üretilen torkta yüksek devir çevirebilen atmosferik benzinlilerin 2 mislinden fazla oluyor.
Mesela 4. viteste 60-70 ile giderken tam gaz verirseniz yolda hafif eğim varsa dahi ciddi bir biçimde sizi koltuğa bastırarak anında 120-130km gibi hızlara ulaşıyorsunuz,buda benzinliyle zor olan birşey ve bence çokta zevkli.
Turbo dizel ve benzinli Alfa Romeo sahibi olarak söylüyorum,ikisinin tadı çok ayrı,zevk meselesi.
Bence dizeli kullanma zevki daha fazla. Tabi ben bakımlarını yapacağım km'leri düşünerek LPGli araç aldım.
kesinlikle 3 .vites
quote:
Orjinalden alıntı: comedian9
Bakalım hangi vites daha çok tercih ediliyor. şimdilik 3. vites önde gidiyor.
benim 6. vites fikrinin sonuncu olacağından eminim
bence 2. vites araba 100 km ye kadar süper hızlanıyor.
En favori vites 3. vites olacak bu gidişle . Zaten yüksek devirde yol bilgisayaraına bakmayın insanın yüreğine iniyor.15-20 ltleri gösteriyor.Bu nedenle bir gözüm devir göstergesinde ,bir gözüm yolda :))))
4. vites
quote:
Orjinalden alıntı: BilimveEdebiyat
Ben en çok geri vitesi seviyorum.
performasn olarak 2. vites genel olarak boş :) 5 e atma boşa at
Zevkin doruklarını yaşamak için 3(e) atın
4 çünkü 4e geçmek çok kolay
2.Vites
Opel astra CD 1. vites 7000 devir/dk da çıkan tiz ses ve 2. vitese geçtiğimde fazlaca bir süre araca patinaj yaptırabiliyor olma duygusu (Yol da biraz ıslak ise 6500-7000 devir/dk da bile patinaja devam edebilme). Tabi bu testi birkaç kez yaptım ama arada sırada 1. vitesi araç sıcakken zorluyorum.
2. vites (peugeot 106) araba çok güzel hızlanıyor..
D
quote:
Orjinalden alıntı: comedian9
Bakalım hangi vites daha çok tercih ediliyor. şimdilik 3. vites önde gidiyor.
konuyu ankete çevirirsen güzel olur yada ilk mesajında liste yapsan.
Boş vitesi severim Peygamber vitesi de diyorlar Şöyle hafif eğimli uzun bir yokuş aşağı 110- 120 km/h arası salacaksın.....