Şimdi Ara

En sürükleyici Roman Tavsiyeleriniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
61.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Bundan önce kitaplarla aram hiç iyi değildi. Ama geçende abimin tavsiyesi üzerine Dostoyevski - Beyaz Geceler adlı kitabı okudum. Kısa bir kitap olmasına ramen beni o kadar etkilediki anlatamam. Kitap kişiliğimede uyuyordu. Resmen kitabın içine gömüldüm. Şimdi bir kitap daha almak istiyorum. Fiyatı Konusu Kalınlığı farketmez polisiyede olur aşk romanıda Ama felsefe olmasın. Okuyucuyu yutan sürükleyici bir kitap tavsiyesi bekliyorum tşk.
  • don brown okuyabilirsin.melekler ve şeytanlar, dijital kale, da vinci code..
    bunun dışında kurtlar imparatorluğu ve kızıl nehirlerde bir solukta okunacak romanlar.
  • Tess Gerritsen.
  • Dostoyevski demişsin genelde kitaplar çok akıcı değildir ama güzeldir. (şahsi görüşüm) ki rus edebiyatından bize çevrilmiş olarak gelen romanların çoğu özet sayılır.. her neyse..

Okuyup okumadığını bilmemekle birlikte kitap alacaksan (klasiklerden) Victor Hugo'dan "Sefiller"i önce bir oku, pişman olmazsın bi çırpıda biter.

Aklıma gelen sürekleyici romanlardan bir kaçını yazayım, ilgini çekenlerden birini seçip okuyabilirsin.

Dan brown, tüm kitapları gayet başarılı ve sürükleyici (Bence Melekler ve Şeytanlar başı çeker Dan brown kitaplarının arasında)
    Adam Fawer çevrilmiş iki kitabı "Olasılıksız" ve "Empati" muhteşem (özellikle Empati derim ben ama önce Olasılıksızı oku, iki kitap bittiğinde de bittiğine üzülürsün kanımca)
    Khalid Hossaini - Uçurtma avcısı (filmide çekilen bu kitap sonuna kadar sürükleyici, muhteşem bir edebiyat - Konu Afganistanda geçen çocukluk, inceden Mollalar-Rus işgali-Taliban..)
    Buket Uzuner - Uzun Beyaz Bulut - konusu Çanakkele/Gelibolu savaş yılları (oldukça sürükleyici mola vermeden bitirmiştim)
    Aziz Nesin - Tek yol (yine bi çırpıda okunulası bir roman, oldukça eğlenceli sayılır)

Sürükleyici dediğinde aklıma gelen üç beş roman yazdım, tabi bunlar "bence" romanlardan aklıma gelen bir kaç roman. Eğer okursan değerlendirmeni beklerim.

quote:

Orjinalden alıntı: LaKoT55

Merhaba arkadaşlar Bundan önce kitaplarla aram hiç iyi değildi. Ama geçende abimin tavsiyesi üzerine Dostoyevski - Beyaz Geceler adlı kitabı okudum. Kısa bir kitap olmasına ramen beni o kadar etkilediki anlatamam. Kitap kişiliğimede uyuyordu. Resmen kitabın içine gömüldüm. Şimdi bir kitap daha almak istiyorum. Fiyatı Konusu Kalınlığı farketmez polisiyede olur aşk romanıda Ama felsefe olmasın. Okuyucuyu yutan sürükleyici bir kitap tavsiyesi bekliyorum tşk.
  • sürükleyici kitap arıyorsan Jean Christophe Grange'in kitaplarını okuyabilirsin.Tüm kitapları iyidir
  • En son okuduğum ve bir kaç günde bitirdiğim iki kitap:Uçurtma Avcısı, Bin Muhteşem Güneş(Khaled Hosseini), Yaşar Kemal'in kitapları güzeldir okumaktan en zevk aldıklarım diyebilirim. Nermin Bezmen ve Buket Uzuner'in kitaplarıda güzeldir. Amin Maalouf'un kitaplarınıda severek okumuştum. Yaşınızı bilmiyorum ama son zamanlarda lise ve üniversite öğrencilerinin favorisi Alacakaranlık serisi (Stephenie Meyer) fantastik romanlardan ,vampirlerden falan hoşlanıyorsanız. Çok kitap var ama şimdilik aklıma gelen şöyle herkes tarafından okunup sevilebilecek, sürükleyici kitaplar bunlar. Kitaplar hakkında sormak istediğiniz bir şey olursa mesaj atın fırsatım olunca cevaplarım. İyi okumalar.
  • Melekler ve Şeytanlar Dan Brown
    Gün Olur Asra Bedel Cengiz Aytmatov
  • Tess Gerritsen - 1-Cerrah 2-Çırak 3-Mefisto Kulübü
  • quote:

Orjinalden alıntı: rtavus

Daha önce hiç kitap okumamış birisine ilk tavsiyem klasik eserlerden başlamasıdır. Sana ilk tavsiyem 123 sayfa olan Jack London'ı Dünya Edebiyat Tarihi'ne kazandıran kitabı: Vahşetin çağrısı. Bir çırpıda okuyacağına eminim. Çok sürükleyici bir kitap. Şayet kitap okumayı bırakırsan başlamak istediğinde okuyacağın ilk kitap olsun

benzer bi konuya yaptığım yorum, umarım yardımcı olur. Saygılarımla..
  • İtiraflarım (Tolstoy)
    dokuzuncu hariciye koğuşu
  • Alacakaranlık (stephennie meyer) kesinlikle
  • quote:

Orjinalden alıntı: milem19

dokuzuncu hariciye koğuşu

Ne ettin dostum adamı daha başlamadan kitap okumaktan soğutacaksın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ebaa

Tess Gerritsen - 1-Cerrah 2-Çırak 3-Mefisto Kulübü

aynen ben cerrahı okuyorum gerçekten tek geçilir
  • ayrıyetten ahmet günbay yıldız da çok güzel kitaplar yazar mavi gözyaşı sitem yanık buğdaylar
  • Ali erkan kavaklı - Vurgun
  • raif cilasun- Haram lokma, oğlum osman
  • Jules Verne

Fransız bilim-kurgu yazarıdır. Hemen hemen tüm kitapları tahmin edebileceğinden daha sürükleyicidir. (ben farketmekte geç kaldım ama geç olması güç olmasından iyidir, şuanda Dünyanın merkezine seyahat isimli kitabını bitirmek üzereyim. Diğer kitaplarınada dört elle sarılırım.)
  • şuan saide kuds'ün ilk romanı olan "kimya hatun"'u okuyorum.

kitap 2006 parvin etesami edebiyat ödülünü almış.

mevlana'nın üvey kızı kimya hatun'un geçek yaşam öyküsü anlatan bir kitap...

sırf kitapta adı geçen kişileri araştırmak için nete girdim şuan.

kitap epey ilgimi çekti ve beğendim. ilgimi çektiği için de okuman için önerebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuareg52

quote:

Orjinalden alıntı: ebaa

Tess Gerritsen - 1-Cerrah 2-Çırak 3-Mefisto Kulübü

aynen ben cerrahı okuyorum gerçekten tek geçilir

Serinin diğer kitaplarını da okumalısın.

1-Cerrah 2-Çırak 3-... 4-...(Türkçeye çevrilmemiş) 5-Mefisto Kulübü

Ayrıca Dokuzuncu Hariciye Koğuşunu ben 14 ya da 15 yaşımda okumuştum. O kadar ağır ve okumaktan soğutucu bir kitap değil ayrıca ben 3-5 günde bitirecek şekilde akıcı bulmuştum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Míkrop

şuan saide kuds'ün ilk romanı olan "kimya hatun"'u okuyorum.

kitap 2006 parvin etesami edebiyat ödülünü almış.

mevlana'nın üvey kızı kimya hatun'un geçek yaşam öyküsü anlatan bir kitap...

sırf kitapta adı geçen kişileri araştırmak için nete girdim şuan.

kitap epey ilgimi çekti ve beğendim. ilgimi çektiği için de okuman için önerebilirim.

Bu kitabı ben de merak ediyorum, internetten biraz bakınca sıkıcı olduğu söyleniyor. Sürükleyicilik konusunda da bir şey yazarsın umarım
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.