Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1695. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34.110
Cevap
1.021
Favori
3.310.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16931694169516961697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DonKisot1

Arkadaşlar merhaba iyi akşamlar bugün itibariyle Allah'a şükür bizde tapu işlemlerimizi bitirdik. Süreçle ilgili aklımdaki çoğu soruyu buradan sessizce okuyarak çözdüm, onun için bundan sonra kredi çekecek arkadaşlara yol göstermesi adına bilgi paylaşımında bulunmak istedim. Bizim sürecimiz 30/12/2024 de evi görüp kaporasini bırakarak başladı, ertesi gün 31/12/2024 tarihinde akbanka 2.89 faiz oranıyla 1.400.000 TL üzerinden kredi basvurusunda bulunduk.
    03/01/2025 tarihinde eksper eve gelerek değer biçti ancak biçtiği değer bizim aldığımız konuttan 200.000 TL kadar eksikti bu sebeple maalesef alım sürecinde 100.000 lira kadar eksiğimiz oluştu sağdan soldan borç almak durumunda kaldık. Dün 09/01/2025 tarihinde banka tarafından arandım ve kredi kullandirimi yapılarak evraklar imzalandı para bloke şekilde hesaba aktarıldı. Yine 09/01/2025 tarihinde tapudan kodlar ve mesajlar geldi bugün saat 11.35 e tapuya randevu alma işlemi gerçekleşti.11.35 de tapuda tapu islemini tamamladıktan sonra ev sahibiyle birlikte kredi kullandirimi yapan banka şubesine gittik ve paranin blokeli olmayan kısmını aktardık. Yaklaşık yarım saat sonra kalan tutarin blokesi de kaldırıldı ve yine aynı şekilde transfer edildi böylelikle alım sürecini Allah'a şükür sıkıntısız bir şekilde tamamlamış olduk ve evimizi aldık.
    Yaklaşık 10 günlük süreçte verebileceğim en büyük tavsiye emlakçılara dikkat edin arkadaşlar. Kaporayi bıraktığım gün emlakçı arkadaşa krediye başvuracağımı ve kredi sonuçlanmadan kalan parayı kesinlikle tamamlayamayacagimi altını çizerek defalarca belirttim ev sahibiyle görüştü ve bana krediyi kabul ettiğini (daha önce aynı sitede başka dairelerle anlaşmıştık ve krediyi kabul etmemişlerdi) kaporayi bırakmamı ve krediye başvurabileceğimi söyledi. Salı günü kredi basvurusu yaptım ve çarşamba gününden itibaren beni arayıp sıkıştırmaya başladı. Ev sahibinin ödemesi olduğunu ödemenin acil olduğunu parayi bir şekilde denklestirmem gerektigini her gün günde onlarca kez arayarak söyledi. Tabii ki bu süreçte bende banka memurunu arayıp sıkıştırdım ve iyi bir azar işittim. Devlet bankalarında bu sürecin üç haftadan uzun surebildigini öğrendim nihayetinde bu uzun münakaşaların sonunda dün arada başka bir emlakçının daha olduğunu ev sahibiyle bizzat konuştuğumda öğrenmiş oldum. Yani arada iki emlakçı varmış ev sahibi başka emlakciya başka emlakçı da benim emlakciya devretmis( aradaki her emlakçı da 30 bin lira hizmet ücreti talep etmiş bunu tapudayken öğrendim tabii) aslında adamın satışı acilmiş gerçek kredi süresini söylerlerse adamın evi satmaktan vezgeçecegini düşündükleri için ben basvurduktan hemen sonraki gün adama ödemenin geleceğini söylemişler ve bu şekilde adamı tam bir hafta oyalamişlar. Nihayetinde arkadaşlar bu emlakçı milletine kesinlikle güvenmeyin daha önceden tecrübem olmadığı için satış sözleşmesini pek önemsemedim ilk defa ev alacak arkadaşlar harfiyen herşeyi sözleşmeye yazdırın her kelimesini çünkü sonrasında benim gibi sıkıntı yaşarsanız sözleşme sizi korur.
    Bir diğeri masraflar: akbanktan 1.300.000 TL kredi çektim
    13.000 TL ekspertiz
    6500 TL kredi tahsis
    6879 TL katkı payı(o kadar evrak imzaladım ki hatırlamıyorum ne olduğunu)
    631 TL poliçe
    30 bin lira bir emlakçı
    40 bin lira öteki emlakçı(henüz bunları ödemedim yarın gidip ikisinden de indirim talep edeceğim yaşanan sıkıntılı süreçlerden dolayı ödemeyi düşündüğüm miktar 45-50 bin civarı yani yasal hakları olan yüzde 2)
    Aşağı yukarı giderlerim bunlardi.Hayatim boyunca en çok yoruldugum en çok stres olduğum haftaydi diyebilirim. Ama şükürler olsun öyle yada böyle ev sahibi olduk. Artık önümüzdeki 48 ay boyunca bankaya çalışacağız. Bu bir haftalık süreçte evi aldığım yerde hem memur asgari ücret zammı hem yeni yıl hem bu düşük faiz söylentileri fiyatları ortalama 100 bin lira arttırdı (başka bir arkadaşım için aynı sitede ev baktığımız için biliyorum) ev almak isteyen düşünen arkadaşlara ellerini çabuk tutmalarını tavsiye ediyorum, özellikle düşük faizli konut kredisi haberlerinden sonra ev fiyatlarında artış başladı ve duracak gibi durmuyor.
    İmla hataları ve yazının uzunluğundan dolayı affınıza sığınıyorum, tüm yazdıklarıma rağmen takılıp sormak istediğiniz birşey olursa cevaplarım Allah her isteyene evini almayı nasip eylesin inşallah herkese hayırlı akşamlar iyi forumlar.
    Hayırlı olsun kardeşim bilgilendirme için teşekkürler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• DonKisot1 kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun. Bu eksperlerin derdi ne ben anlamadım. Ev fiyatları 3 aydır artıyor, satış rakamları ortada. Adamlar sürekli düşük değer biçiyor. Bankaların yönlendirmesi kesinlikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gggggoook G kullanıcısına yanıt

Hocam evin satış bedeli 2.800.000 TL eksperin yazdığı bedel 2.600.000 TL yüzde 50 kadarına kredi çıktı bizim daire sıfırdı ancak tapu ikinci ele çevrilmişti. Bundan dolayı yüzde 50 kadarına kredi kullandırıldi

• Realsatoshi R kullanıcısına yanıt

Çok sağolun hocam Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

• Max Damage M kullanıcısına yanıt

Hocam sözde kendilerini garanti altına almak istiyorlar sanki olası ters bir durumda ödemeyi kendileri yapacaklarmış gibi. Şuan aynı sitede ev fiyatları 2900 e çıktı bugün tekrar eksper cagirsam gene 2.600.000 yazacaklar gerçekten tuhaf bir durum.

Hocam ev fiyatlarının artması demek gerçekten o artan fiyatların kapış kapış gitmesi demek değil . Yıl sonları genelde olan artış oluyor şu an sadece bence . Yakında durulur , inşaat maliyetleri yükselişide azalmış Barış Soydan’ın videosunda bahsedildi . Bence bu maliyet artışını da bahane olarak kullananlarda vardı 1 koyacağına 2 - 3 koyan . Eksper gerçek ederine yakın fiyat verir yoksa neden düşük versin . Sadece 1 kişi de yapmıyor bunu. O sitede 1 daire 2.9 satılsa bile pahalı satılmış olabilir. Civardaki evlerin ortalaması alınır vb . O artıyor dediğiniz ilanların da satılanları benim takip ettiklerim arasında yok . Favorilerimde bir çoğu yıllardır satılamayan evler . Elbet satılanlarda var ama onlarda mantıklı fiyat isteyenlerdir

• abidig kullanıcısına yanıt

Üstadım başıma geleni anlatayım daha 2 ay olmadı. Bir vatandaşla 860 bin liradan el sıkıştım ama eksper tuttu 750 bin lira değer biçti. 750 bin liraya emsal satışlar varmış güya. Samimi söylüyorum ki yalan. Fiyatlar öyle olsa zaten gider ben alırdım 750'ye. Evin yüzde 80'ine kredi çıkacak şekilde ayarladı işte banka ile anlaşıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max Damage -- 11 Ocak 2025; 17:24:53 >

Sonuçta banka da krediden iyi bir para kazanıyor hele şu oranlarla bilerek düşük verme gibi bir durum yapacaklarını sanmıyorum ama hayırlısı herkes için ne diyelim

• Valla hocam o kadarına hakim değilim ama dediğim gibi aynı sitede bir hafta içinde ciddi bir yükseliş var. Birkaç gündür bir arkadaşa da arıyoruz bir daire istese 2900 u amenna derim tok satıcıyı oynuyor piyasayı yükseltmeye çalışıyor ama aynı sitede 6 7 tane dairede net olarak 100 bin lira değer artışı var. Gönül ister ki sizin dediğiniz gibi olsun ev fiyatları düşsün her ihtiyacı olan vatandaş evini alsın varsın ben aldığım evden zarar edeyim ama tablo şuanda bunun tam tersini gösteriyor. Herşeyin hayırlısı olsun inşallah

• Olmayan kampamyanın yüzünden fiyatlar 100 er 200 er artıyor. Artan fiyatlar da bir aydır ilanda olan satılmayan yerler pazarlık yapmaya gitsen herkes faizler düşecek diyecek. Durduk yere baktığımız eve 100 bin fazla vercez. Biz orta sınıfız hatta alt orta şirket enflasyon kadar yaptı piyasada ürünleri asgari ücretten fazla artıyor olan yine bize oldu.

Ev fiyatları tl olarak kesinlikle düşmez hocam doğru ama çoğu insan şunu anlamıyor ev fiyatları enflasyon karşısında reel olarak düşer . Bence düştü de . Nasıl bu ayrım yapılamıyor anlamıyorum . Yoksa 6 ay önceki fiyatının üzerine 100 bin koyması evin değerlendiği anlamına gelmez . Enflasyon vs bir sürü etken var. Hadi 6 ayı geçtim sadece 1 ayda bile 100 bin tl ev fiyatları pahalansa 2.6 milyonun aylık faizi zaten 110 bin tl . Borsa ,Coin ,fon demiyorum sağlam getirili fonlarda var ya da gecelik faiz , bileşik faiz olayı da var ben en az seneryoda söyledim . Hem garanti getirili olan faiz ya da katılım bankalarında açılacak bir yatırım hesabı zaten 1 ay da o parayı veriyor . Kaldı ki sizin dediğiniz ev en iyi senaryo da 6 ay boyunca 2.6 milyonda kaldıysa (belki daha uzun süredir o fiyatta ) bu ay 100 bin zam gördüyse zaten 6 ayda o paranın getirisi 600 bin okuyordu bileşik faiz ile daha fazla da olabilir . Ya da 2 aydır o fiyatta olsa 200 bin yapardı vade . Ya da sizin 1.5 milyon peşinizin var diyelim zaten 2 ay civarı o farkı kazanıyorsunuz ev de artıyor aslında aynı hesaba geliyor . İşin özü reel olarak düşüyor demek istedim . Yoksa tl olarak tabiki bir düşüş olmaz . Bu fikirler bence tabi. Kelepir bir ev olur vs durum değişir . Bir çok evi olan arkadaşımda kiralardan 10-15 bin gelmesinden sıkıldım diyor kaç milyonluk evden mesela . Çeyrek parası ile ortak olduğum işlerden daha fazla kazandım diyor . Duruma ,kişiye göre değişiyor tabi . Şu an ki elma ile geçen yıl ki elma fiyatları aynı olmadığı ya da genel bir fiyatlarda düşüş olmadığı gibi ama kimisi reel olarak kazandırırken kimisi enflasyona karşı korur kimi ürün de koruyamaz .

• abidig kullanıcısına yanıt

Valla hocam ülke öyle bir halde ki banka faizine güven olmuyor her an düşme ihtimali var çek tahvil bono hisse vesaire anladığım işler değil. Ben çok düz bakıyorum hocam olaya bugüne kadar maaştan harcadigimizi harcadık kalanı altın aldık biriktirdik. Aldığım altın bugüne kadar 2x yaptıysa ev 4 5 katına çıktı. Bir de hocam ne olursa olsun insanın mutlaka oturacağı bir evi olmalı bence. Allah'a şükür bugüne kadar ev sahibiyle bir sorun sıkıntı yaşamadık ama bu yasamayacağımız anlamına gelmiyor. Zaten bundan sonra önümde 4 senelik koca bir ödeme var onu bitirdikten sonra ikinci bir ev bende düşünmem onun yerine birikim yapıp en kotu paramın yettiği bir arsa alırım. Toplamda 1 milyon 100 bin lirayı bankaya faiz olarak vereceğim, düşününce çok geliyor ama bugün 23.000 TL kira ödüyoruz kira hiç artmasa 4 sene boyunca aynı kalsa bile yılda neredeyse 300 bin lira kiraya veriyorum 4 senede zaten 1 milyon 200 bin lira para yapar kaldı ki senede bir defa zam yapılıyor. Eylül'de 30 bin olacak sonra 40 sonra 60 böyle devam edecek sözün özü hocam demin de söylediğim gibi bence iyi kötü insanın oturacak kendine ait bir evi olmalı ben buna yatırım gözüyle zaten bakmadım ama tabii herkesin kendi kararı kendi düşüncesi

• Akbank dan kredi cekip bes yaptiranlar cayma suresinde bes i iptal edin.
    Ben kredi cekerken bu oran icin bes gerekiyor diye yaptirmistim.
    Otomatik hesaptan 600tl cekecekti, ilk ayda iptal etmeyi unuttum 3 kere odedim.
    Sonra iptal icin aradigimda 5 yil icinde ayrilinca 7900tl yonetim gider kesinti oldugundan geri odeme yapmayacaklarini soylediler.
    1800tl gitmis oldu, mesela 1 yil odeyip ayrilsam yine tum odemeler buhar olacakti.
    Buna dikkat edin.

• sailor24 S kullanıcısına yanıt

Hocam besi iptal edince kredi oranında değişme oluyor mu bilginiz var mı olmuyorsa bende iptal etmeyi düşünüyorum

2 ay oldu iptal edeli, degisme olmadi.

• sailor24 S kullanıcısına yanıt

Tamamdır o zaman ay bitmeden iptal edeyim bende teşekkürler sağolun

• Arkadaşlar evimi yeni sattım, simdi bankaya gitsem ikinci el bir konutun yüzde 60 ine kredi verirler mi? Yoksa belli bir süre bekleme şartı var mı?

• crossingover35 kullanıcısına yanıt
    Web tapudan üzerinize(varsa eşiniz için de) olan taşınmaz listesinin çıktısını isteyecekler. E devletten kontrol edip sattığınız tapunun üzerinizden düşüp düşmedigine bakabilirsiniz. İkinci el konutlarda ekspertiz değerinin %50 ila %60'ı binanın enerji sınıfına göre belirlendiği için hesabınızı %50 üzerinden yapmanızda fayda var. Zira ülkemizde ikinci el konutların çok büyük bölümü enerji sınıfı olarak diğer kategorisine giriyor ve Max %50 kredi kullanımına uygun oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • serkanki26 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba, peki ekspertiz değeri 10 milyon çıkan bir eve %50 oranı ile 5 milyon kredi çekebilir miyiz? Yoksa BDDK'nın maksimum kredi tutarı kararı devam ediyor mu biliyor musunuz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • serkanki26 S kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam. Peki bu krediler için herhangi bir üst limit var mı mesela İzmir'de almak istediğim ikinci yeri konutun %50si yaklaşık 1 milyon 800 bin TL civarında yapıyor. Bu kadar veriyorlar mı

• 
Sayfa: önceki 16931694169516961697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.