Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1697. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
33.982
Cevap
1.016
Favori
3.295.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16951696169716981699
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konut kredisi çekip BES'i sonradan iptal eden arkadaşlar herhangi bir sorun sıkıntı yaşadı mı oran değişikliği vs vs gibi durumlar. Bankacı bize BES zorunlu dedi ama zorunlu değilse cayma süresi dolmadan iptal etmek istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün akbank temsilcisiyle görüşerek kafamdaki bazı soruları sordum.
    Öncelikle bordro açısından sorun yoksa sıfır eve yüksek tutarlı kredi veriyorlarmış.
    Sonrasında yapılandırma tabi ki yapılıyor dedi, sadece faizde ufak düşüşler sizin avantajınıza yapılandırmalar sağlamıyor, belli bir miktar düştüğünde işe yarar dedi.
    İkinci el konutta bddk kredi sınırlamarında değişiklik yokmuş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar il dışından daire alacağım.

Şu an param tam hazır değil. Nakit alicam. 200bin açığım var. Borç alicam. Yarın sabah gidip daireye bakayım diyorum. Hoşuma gider aklıma yatarsa kapora veririm diyorum.

Yarın param hazır değil ama aşamalar neler. Söyle sıralamayı anlatan olursa sevinirim. Eğer tapu beni bekletecekse para 2 güne hazır olur. Para hazır olana kadar yarın hangi işlemleri yaptırabilirim ? Yoksa para eline gecince mi işlem yaptırayım ? Ön bilgilendirme yapacak arkadaşlar olursa çok makbule geçer. Birde evin borcu harcı varsa satın alım olmaz dimi ? Aldıktan sonra bana borç morç çıkmaz dimi ?

• Merhaba arkadaşlar, ev alma arefesindeyim. emlakçı ile anlaştığımız için ev sahibini çok araştırmadım ancak anladığım kadarıyla şimdiki ev sahibi evi borcu olduğunu bilerek satın almış (emin değilim ama önceki sahibi hacizli de olabilir) evin borcunu kapatacaklarını ve ipotek kaldırma işlemini yapacaklarını söylediler. yaklaşık 10 gündür bu süreç devam ediyor. bugün eve ait borçlar kapatıldı. tapuya fek yazısı gönderildi. benim asıl sorunum ve kafamdaki sorular bundan sonra başlıyor. eve kredi çekeceğim. tabi ki sorunlu bir alışveriş olmasını ya da tapuyu aldıktan sonra bana ait olmayan borç sorumluluğunu almak istemiyorum. bu noktada banka avukatları destek sağlar mı? evin tapusunun temiz olduğunu yani üzerine bir borç (haciz, dava vs) olmadığını imza aşamasından önce nasıl öğrenebilirim? (malum 3. kişilerin borç bilgisini elde etmesi edevlet, belediye, tapu aracılığıyla mümkün değil)

• resdemx R kullanıcısına yanıt

Hocam banka tapuya ipotek koyacağı için böyle bir durumda onay vermez bence. Webtapu’da herhangi bir ipotek şerh gözükmüyorsa bence sıkıntı olmaz.

Tabi daha bilgili arkadaşlar yazarsa daha iyi olur. Ben de sizden daha bilgili değilimdir.

• doken kullanıcısına yanıt

2,75’ti en son

• 0110engin kullanıcısına yanıt

Yukarıda başka bir arkadaşın dediği gibi ön onaydan sonra bu parayı yatırıyorsunuz krediden vazgeçmeniz halinde paranız yanıyor.

• resdemx R kullanıcısına yanıt

Banka eksperi tapuda da araştırma yapar ve ipotekli hacizli eve zaten kredi vermezler. Ayrıca tapuda imza aşamasında tapu memuru size ipotek-haciz olup olmadığını belirtir.

• Garanti bankasından 2025 yılında konut kredi kullanan oldu mu?

Güncel kredi masraf kalemleri nedir?

Diğer bankaların için de bilgi amacıyla paylaşım gelirse çok sevinirim.

• Konut kredisi faiz oranları düştü: 1 milyon TL'nin 120 ay vadeli ödeme planı belli oldu
    https://www.bundle.app/app

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Daireyi nakit alicam arkadaşlar. Nakitte dairenin borcu harcı var mı nereden öğrenebilirim? İnternetten tüm bilgilerine bakma şansımız var mı

• gowlet kullanıcısına yanıt

Hocam link hatalı olmuş sanırım. Bundle’a girince kaynak olarak burası çıkıyor: https://www.cnbce.com/gayrimenkul/konut-kredisi-faiz-oranlari-dustu-1-milyon-tl-icin-120-ay-vadeli-odeme-plani-h8498?utm_campaign=Bundle&utm_medium=referral&utm_source=Bundle

En azından ziraat için bir düşüş yok haberde. Faiz kararı öncesi ile aynı

• 1.5 yada 2 milyon kredi çekmeyi düşünüyorum hangi banka kaç yıl daha avantajlı yılı çok uzun olmasın

• piyasası 1.8m olan, 1+1 daireyi 1.7m’e tam şu sıralar satar mıydınız? alıcısı hazır.

içinde kiracı var 6 bin kira ödüyor 2 aya 11 bin olacak kirası.

bir süre faiz gelirine ihtiyaç var ancak çok zor durum da yok idare edilebilir.

• Nerminator N kullanıcısına yanıt
    Şahsi fikrimi belirteyim bu dönemde likit kalır ve evi satardım parayı vadeliye baglamaz ve para piyasası fonu alırdım.Piyasayi izler yükseleceğine emin olduğum an tekrar eve girerdim 3-4 ay kritik süreciniz var gelişmeleri takip ederek değerlendirmek istiyorsanız evinize değer katarak yeni bir ev alabilirsiniz.Ustelik ev değişimi sonrası daha yüksek kira getirisi olası olacaktır.Burada işlem tamamen risk algınıza ve size bağlı.

Faizi yerim düşüncesi ile sakın satmayın yerine koymaniz bu durumda zor olabilir.

Birkaç ay vadeli daha sonrası üzerini kredi çekerek taksidini kiranızın ödeyecek şekilde paranızı büyütme yolu sizin için daha mantıklı görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukruciger -- 14 Ocak 2025; 14:54:58 >
  • Tapu harcına vade farksız en çok taksit yapan kart hangisi?

• Arkadaşlar merhaba bir evi beğendim de ev miras kalmış tapu 6 hisseli hatta kardeşlerden biri engelli olduğu için mahkeme süreci varmış 10 gün maksimum dedi emlakci, herhalde vekalet için.Tapuda işlemler nasıl olacakki 6 kardeşin imzası mi lazım? Bir de bir kısım parayı elden verecez riskli bir durum değil mi,adamlardan biri parayı aldığı halde almadım dese imza atmazsa sıkıntı olmuyor mu?

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

Hocam nakit alma imkanın bile olsa dairesi nakit almak yerine krediyle almak bu tarz durumlar için daha avantajlı bence.

Atıyorum 4M bir ev alacak olsam ve 4.2M param bile olsa nakit 3.9 verir, 100K'lık kısmı krediyle alırdım ve evin tüm araştırmasını da bankaya yıkardım.

Tapu devri yapıldıktan sonra gider krediyi kapatırdım.(Sanırım ufak bir cezası oluyor.)

(Faiz hassasiyeti durumundan bağımsız olarak)

• Konut kredisi kullanmak sizi baya bi sağlama alır çünkü banka asla yaş tahtaya basmaz oyüzden cebinizde para olsa bile en azindan 300-500 bin civari kredi çekin tüm arastirma isini bankaya birakin zaten ekspertiz kredi kullanabilirsin onayini verdikten sonra o evde kolay kolay sorun yaşamazsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buusaatteuyanma -- 14 Ocak 2025; 17:2:41 >
  • _passenger_ _ kullanıcısına yanıt
    Ziraat pesin harca taksitlendir var 4 taksit yapiyor

• 
Sayfa: önceki 16951696169716981699
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.