< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
En Uygun Konut Kredisi (1698. sayfa)
-
-
Merhaba hocam. Bizim eve 4.5m eksper değerlemesi çıktı ve 2.25m kredi çektik. Tapuda da satış bedeli olarak 2.25m gösterildi. Tapu randevu sürecinde bankacı ve emlakçı birbirleri ile görüştüler. Aralarında nasıl anlaştılar bilmiyorum tabi.
Bankacı da en başından böyle yapılabildiğini söylemişti. Satış bedeli kredi tutarından az olamaz dedi sadece. Kalan parayı da elden verdik
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Emlakçı 1m krediye uygun diyorsa satışı 2m olarak gösterecektir. Daha yüksek de gösterebilirler ama gelir vergisini sizin ödemenizi ister.
%80 kredi çekebilmek için direkt müteahhitten evi almanız gerekiyor sanırım. Evde hiç oturulmamış olsa bile bir kere satıldıysa ikinci el ev oluyor.
Kredi kullanımında eksperin verdiği değer satış bedelinden düşük mü oluyor, yoksa yüksek mi ?
Satışı 1.5 m olan ev için 2 milyon değer biçebilir mi eksper ?
Yani hocam size tapudan mesaj geldiginde herhangi bir yere satis bedeli beyani vermediniz mi? Tapu harclari icin 2250 yi kim gosterdi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
genelde düşük çıkıyor ama kesin değil bu net bir şey diyemeyiz siz düşük çıkacak şekilde ayarlayın kendinizi
-
Anladım teşekkürler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evin satış bedelini webtapudan sadece tapu sahibi veya vekaletname verdiği kişi beyan edebilir.
-
Tapu üzerinde ipotek/haciz olup olmadığını webtapudan mal sahibi görüntüleyebilir. Sizinle paylaşmasını talep edebilirsiniz.
-
Ev fiyatları yükselişte iken satmazdım. Ayrıca kirası da fiyatına göre gayet iyi olacakmış 2 ay sonra.
-
Randevu alabilmek için mal sahibinin bankacıyı yetkilendirmiş olması gerekir. Randevu alırken satış bedeli de giriliyor. Sizin işlemde bankacı satış bedelini girmiş olabilir.
-
Satıcı webtapudan yetki vermiş olabilir bankacıya. Emlakçıyla birlikte bankacıya düzelttirin. Randevu alma aşamasında girilen değer daha sonra tapuda değiştirilemez.
-
Satıcı göstermiş olabilir emin değilim. Tapu randevusu verilmeden önce de tapuya birkaç belge vermişlerdi. Tapudan öncesinde şöyle bir mesaj geldi:
2024/57299 Basvuru : T.C. Ziraat bankasi tarfindan adiniza alinan 57299 basvurulu isleminize devam edebilmemiz icin tasinmaz iliskin isleme vekalet ile katilacaklar var ise vekalet asillarini ve soz konusu tasinmaza ait emlak beyan degeri belediye sistemi uzerinden goruntulenemediginden ve isleme esas satis bedeli ile birlikte ilgili evraklarin Mudurlugumuze 3 is gunu icerisinde getirilmesi ve tamamlanmasi, 3 is gunu icerisinde tamamalanmamasi halinde basvurunuz otomatik olarak kapatilacaktir. B030
Teşekkür ederim hocam
Hocam ben İş Bankasını kontrol ettim sadece. Geçen yıl bu zamanlar 3.79’dan çekmiştim şu an 3 gözüküyor web sitesinde.
Bu arada yapılandırma mantıklı mı arkadaşlar. 3,79 ile 3 arasında fark eder mi yapılandırsak?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
15.01.2024 tarihi ile ziraat 1.5m kredimi kullandırdı.
Tapu için randevu bekliyoruz, tamamlanınca adımları kısa kısa yazacağım. Benim gibi soru işareti olanlara ışık olur.
-
arkadaşlar iyi akşamlar. konut kredisi için başvurucaktım fakat üzerimde miras ile gelmiş 6 da 1 hisselli bir tapu var. ilk evim kredisi için etkilemiyor dedi bankacı fakat bdsk vergisi gibi birşey çıkıyor ödemem artıyormuş. ben bu hissemi aynı tapuda hissedar olan amcama ücretsiz devretmek istiyorum. bunu normal satış olarak mı yapmam gerekiyor yoksa hibe olarak mı yapmalıyım.
-
%50 ve altı hisseniz varsa ilk evimden faydalanabilirsiniz bu dogru ama oran düsük oldugu icin bmsv de ödemezsiniz diye biliyorum o konuyu bir daha arastirin bence ücretsiz devir %6ydi sanirim tapu harci ucret gosterince %4 once bmsv olayini iyi arastirin ardindan ufak meblag gösterip tapu harcini dusuk odeme konusunu arastirin bence
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yapılandırma için biraz daha beklemenizi öneririm. Yakın zamanda %2.5 ları görebiliriz.
-
Garanti bankası konut kredisi 2.91-2.93'lere düşmüş gözüküyor. Önceden 3.03-3.06'dan veriyordu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X