En Uygun Konut Kredisi (1696. sayfa)
-
-
Rica ederim. Bir önceki mesajimdaki tabloyu inceleyebilirsiniz. Şayet eksper 3.6 milyon TL değerleme yaparsa ve sizin kredi kullanımı için yeterli bir gelir beyanınız olursa olabilir elbette.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim. Konuştuğum bir emlakçı, bir müşterisine ilk evim kredisi dahilinde, 2. el bir konuta 6,5 milyon tl kredi kullandırdığını söyledi. Akbanktan kullanmış, %2,89 oran ile. Bu sebeple sormuştum.
Ya yalan söylüyor veya başka bir iş var.
"Bir emlakçı" dan sonrasını okumadım 🤓
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanki26 -- 12 Ocak 2025; 11:2:4 >
arkadaşlar ben haziranda akbanktan 3.1'den 10 yıllık kredi çekmiştim,belli aralıklarla tüketici kredisi çekip ara ödemeler yaparak borcu erkenden bitirebilir miyim,yaparsam oranda bir değişiklik veya ekstra bir şey öder miyim?internette farklı farklı bilgiler var,bankaya da 0 bilgiyle gitmek istemiyorum.
-
Ev alanlar nasıl aldı acaba 1 aydır bakıyorum arabayı da sattım,evin içi güzel oluyor bina 20 yaşında kötü oluyor.Ev bina güzel mahalle kötü.Hepsi iyi olunca da fiyatlar 5 6 milyon oluyor.Antalya için konuşuyorum valla bu süreçte bıktım tavsiye verebilecek var mı neye dikkat edeyim önemli olan ne
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vakıfbanktan kredi başvurusu yapıcaz yarın. Yakın zamanda kullanan olduysa süreç ne kadar sürüyor bilgi verebilir misiniz?
Hocam bu durum hiç değişmez artışlardan etkilenmemek için mutlaka ortalama olarak isterlerinizi karşılayan bir evi alın 2024 ocakta 3.5m olan evi temmuz ayında 2400e aldım şuan fiyatlardan tekrardan 4m seviyesine geldi. Bu yüzden çok vakit kaybetmeyin fırsat kovalayın.
10 yıllık kredi almışsın ne güzel. Erken kapatıp ne yapacaksın? Pandemide çekenlerin aylık borcu çöp oldu senin de öyle olacak. TL borçlanmışsın mis gibi kapatma erken.
Beş yaptıranların Cayma süresi ne dir
Yakında 3 oranından çektiğiniz krediyi 2 oranından yapılandırır siniz olur biter
Kredi başvurusuna ertesi gün ya da sonraki gün onay geliyor daha sonra ekspertiz ücreti(20bin tl civarı) ve kullanacağınız kredinin yarısını vadesiz hesaba göndermenizi istiyorlar.
Vakıfbank kredi oranı ne hocam
peki bu 20bin tl yi verdik diyelim. devamında gelişen süreçlerde bize kredi çıkmazsa ne oluyor? ya da öyle bir durum olup olmadığını nasıl öğrenebiliyoruz. diyelimki exper geldi, eve 2,5m değer biçti. atıyorum 2milyona kadar kredi çekilebilir dedi. sonra bizim maaşlar vs kontrol edince sen en fazla 1m kredi çekebilirsin dedi veya diyebilir mi? bu kredi bizim işimize yaramıyorsa başta verdiğimiz 20bin tlyi geri alabiliyor muyuz?
ya da en baştan bize en fazla ne kadar kredi çıkartılabilir bunu öğrenebiliyor muyuz?
@sebosentez hocam siz de bu soruların cevabını öğrenebilirseniz, söylerseniz sevinirim. yakın zaman da benim de benzer süreç olma ihtimali var. bu yazdıklarımı ben de merak ediyorum.
ayrıca birkaç sayfa öncesinde bir arkadaş vakıfbanktan 2,74 ten kredi kullandığını yazmıştı yanlış hatırlamıyorsam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0110engin -- 13 Ocak 2025; 0:49:9 >
-
Eksper ücretini ön onaydan sonra yatırıyorsunuz zaten. Ön onayı aldıysanız banka size o krediyi vermeye razıdır. Ayrıca ben ziraatten kredi çekerken kredi hesaba yattıktan sonra eksper ücreti kesildi.
teşekkürler cevap için. büyük soru işaretinin biri gitti
peki diğer dediğim şekilde olursa?
ev diyelim 4milyon, exper geldi 2milyon değer biçti. 1,5milyon kredi çekilebilir dedi. bizim bütçeye uymadı diyelim, krediyi çekmiyoruz. exper ücretini mecbur gene veriyoruz anlaşılan?
-
Evet o durumda veriyorsunuz. Eksper sonrası çıkan sonuç ne olursa olsun ödemeniz gerekiyor. Bankacı eksper ücretini peşin ödüyorsunuz demişti ancak benim kredi yattıktan sonra düştü
çok büyük ihtimalle ev fiyatına veya gelir durumuna göre ayrı kredi limitleri olacak.
düşük limit = düşük kredi oranı
yüksek limit = yüksek kredi oranı
-
İstediğinizi yapabilirsiniz. Erken kapama ücreti çıkabilir.
AMA
2 defa konut kredisi kullandım, ikisini de erken kapattım. AKLIMA EDEYİM.
Bir kaç yıldan sonra taksitler kuşa dönüyor bu ülkede. Elinizde nakit olursa krediyi kapatmak yerine daha kazançlı işlerde kullanın bence.
-
Konut kredisi çekip BES'i sonradan iptal eden arkadaşlar herhangi bir sorun sıkıntı yaşadı mı oran değişikliği vs vs gibi durumlar. Bankacı bize BES zorunlu dedi ama zorunlu değilse cayma süresi dolmadan iptal etmek istiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X