< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
En Uygun Konut Kredisi (1701. sayfa)
-
-
bende bugun gorustum aynı oranları aldım hayat sigortası bende daha yuksek yas yuzunden sanırım iş bankası için 2,29 dıyen emlakcı gordum yalan ama yınede şüpeliyim bankadaki abla 2,49 dan alan oldugunu soyledı banada 3mılyon lazım
-
Vakıfta 10’a yakın sigorta yapıldı hepsini iptal ettirmeye çalışacağım ayrıca dosya masrafı dışında “ VakıfBank Kazandıran Süper Tarife” adı altında 5bin küsür masraf kesintisi yapıldı bunu ve hayat sigortasını da geri alabiliyor muyuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _passenger_ -- 21 Ocak 2025; 20:49:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende bugün garantiden kredi kullandım konut sigortası 12bin tuttu. yarın ilk iş onu iptal ettireceğim. Ferdi kaza sigortasını da iptal ettirebilirim diye düşünüyorum.
Konut benim de 12 tuttu çok para gerçekten
10 sigorta mı eskiden bunlar yoktu daha 5-10 sene önce hatta daha yeni zamanda da , ne oldu da bu kadar sigorta çoğaldı . Zaten krediler pahalı , emlakçı komisyonu pahalı , tapusu var bunlardan nakliye ve ev tadilatı ve aboneliklere fırsat kalmıyor . Onlarda var . Bu şartlarda yatırım için ev almak mantıklı mı ? Ya da Oturmak için alacak desem de ama uyguna bir yerde kira da ise o da değişik tuhaf bir durum
Vakıf müşteriye göre en düşük 2,75 diyor
İkı gün önce ben de bilgi almak için uğradım bana da aynı şeyi söylediler. Gitmişken eksper ücretini falan sordum bankacı 20 bine yakın dedi. Bana çok fazla geldi. Yüksek oranda krediyle ev almaya çalışıyorum ilk evim kapsamında.
Bazı emlakçılar muhitin satış fiyatının altında eksper degeri cikabiliyor diyor oyle bir durum olursa zaten kısıtlı olan naktin 20 binini havaya atma durumu biraz canımı sıktı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konut bedeli ve kredi tipini belirtebilir misiniz? İlk konut kredisi için mi bu rakamdan bahsediyorlar?
-
Vakıfta eksper ücreti 19500tl. Bugün herseyi imzaladık eksperden haber bekliyoruz artık
işbankası ile bugün görüştüm 2,9 olduğunu söylediler. bunu da duyunca vakıfbanka exper ücretini yatırdım başlattım işlemleri artık. bekledikçe gerilmeye başlıyordum çünkü
-
Merhabalar,
Kardeşim Eskişehirden 1+1 ev almak istiyor..
İlk evi olacak. Almayı düşündüğümüz ev sahibi açısından kredi problemi yok ev 8 yıldır kendisinde ve ev 8 yaşında;
Banka ekspertiz değerinin % kaçına kredi kullandırıyor..
Atıyorum Ekspertiz 1.900.000 TL değer biçti buna ne kadar kredi kullanabiliriz.
Kardeşimin aylık geliri ortalama kendisinin 60-70 bin eşinin 30 bin civarı maaşı var.. Toplam resmi gelir olarak 100k gösterebilirler.
-
1 milyon TL alır rahatlıkla ödemenin de mümkün olduğunca vadesini kısa tutun.
Hocam açıkçası %80 kredi vermezlerse planımız sıkıntıya girer.
Niyetimiz 2 tane 1+1 almak. Nakit 1 tane alacak bütçemiz var.
İlk evim kredisinden yararlanmak için,
ilk evde %80 ine kredi çekip almak.
2. Evde zaten düzgün kredi olmadığı için ikinci evi nakit almak
O sebeple 1. Eve %80 kredi çıkar mı çıkmaz mı onu öğrenmemiz gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelord03 -- 22 Ocak 2025; 18:55:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Maalesef evin değerini yüksek göstermeniz mümkün değilse çıkmaz, eksper daha yüksek değer biçerse daha yüksek kredi çıkar ev sıfır olsaydı %80 oranında kredi mümkündü.
3 ocakta başlayan ev serüvenimizi ugün mutlu sona ulaştırdık. 900 bin kredi kullandım garanti bankası oran:2.91
Eksper: 16.500
Konut Sigortası: 11900
Kaza Sigortası: 3000
Dask: 1950
Hayat Sigortası: 6100 (2yıllık)
Kredi kullandırım: 4500
Olmak üzere 44 bine yakın bir masraf ortaya çıktı. Kredi kullanımı ve başvuru ayrıntılarını merak edenler olursa bildiğim kadarını memnuniyetle yanıtlamaya çalışırım. İlk konut kredisi kapsamında (eşimin üzerine %50 hisseli tapu var) kredi kullandım. Ayrıca bsmv muaf olarak vergilendirme uygulandı. (Bazı bankalar bsmv den muaf olamayacağımı öne sürmüştü) herkesin gönlüne göre olsun.
Ev ikinci el olursa eksper degerinin %50sini verirler hocam enerji sinifina gore sanirim 60 olabiliyor en fazla, %80 icin direk müteahitten sifir almaniz gerekiyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Buradan öğrenebilirsiniz:
-
bu hayat sigortası bankadan bankaya değişiyor galiba. vakıfta 37bin çıktı bana. bunu bir şekilde iptal edebiliyor muyuz krediyi çektikten sonra bilen ya da tecrübe eden var mı?
-
Dask hariç tüm sigortalar kredi kullanıldığı tarihten itibaren hiç bir kesinti yapılmadan iade edilir. Cayma süresi, sigortacının cayma hakkına ilişkin bilgilendirmeyi yapmasından itibaren 15 gündür. Söz konusu bilgilendirmenin yapılmaması durumunda, primin ödenmesinden itibaren bir ay süresince hayat sigortası cayma hakkı vardır. Başvuruyu müşteri hizmetleri veya genel müdürlükten yapabilirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X