70 bin euro'yu nakit olarak verirsen dediğinde haklısın. Ama ısrarla kredi işini gözden kaçırıyorsunuz. 10 yıllık tl sabit taksitli borç. Mis gibi. O devalüasyon olduğunda kredin kuşa dönecek. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
En Uygun Konut Kredisi (1708. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Geçtiğimiz hafta Garanti'den 2.88'den 720 bin lira ilk evim kredisi (evin yüzde 90'ı) kullandım. Vade 120 ay. Eksper bu defa evin hakkı neyse yazınca yüzde 90'ına kullanmış oldum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam dünyanın bin bir türlü hali var, sigortayı iptal ettirirseniz de dışarıdan daha uygun fiyata yaptırın bence. Daha önce bir yakınımızın başına geldi. Sigorta olmasa aile çok zor durumda kalacaktı.
Masraf kalemlerini paylaştığınız için çok teşekkürler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ben de öyle düşünüyorum ama yüksemiş gibi geldi bana hayat sigortası. ayrıca imzaladığım poliçeleri incelediğimde de ferdi kaza sigortası da yapılmış 2 adet. onlar henüz yansımamış hesaba. toplam 6bin küsür. şu ev alma süreci bir bitsin bunları kapatıp daha uyguna hayat sigortası yapılır mı onu araştırcam.
-
hangi banka hocam ziraat mi
Vakıfbank
2025 de en önemli sorun resesyon ve işsizlik olacak sizi zorlayacak borçların altına girmeyin.Bireysel iflaslar hiç olmadığı kadar yükselmeye başladı.Sonucta evin toplam satış tutarı ve ödeyeceğiniz kredi miktarı eklenince fiyat hiçte az olmuyor.Ev piyasasından 2019-2022 arası çok güzel karlar elde edildi ancak hiçbir araç sonsuza kadar yükselmez geçmişe bakın yıllarca aynı seviyede seyretmiş veya düşüşe geçtiği dönemler var.Oturacak evi aliyorsaniz lafım olmaz barınma temel ihtiyaç ancak şahsi fikrim yatırım için şu an ev almak çok mantıklı gelmiyor.Bu sene paranızı enflasyona karşı bile korursaniz karli sayilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Su anda max. Kullanabilecegim kredi yüzde 12.5 .
Bu ücretlerden hangisi kredi ödemesine katılıyor, hangisi krediyi çekerken nakit ödeniyor?
exper ücretini öncesinde yatırdım, diğerleri de kredi hesaba geçer geçmez kesildi zaten
-
Hayat sigortasına kredi taksitine yedirmiyolar mı hocam
peşin ödeme alınıyormuş. kampanyalı kredinin şartlarından biri buymuş. kredinin de ilk ödemesi 1 martta olacak
-
Kar etmek amaçlı almadım üstadım. Benim derdim TL borçlanmaktı. 80 bin lira peşinat 720 bin lira kredi ile esas birikimime dokunmadan eve girdim. Bahsettiğiniz ihtimaller için o birikimim emniyet unsuru olacak hem de olası bir devalüasyonda TL bazında artış yaşayacak.
Ayrıca Türkiye'de her araç sonsuza kadar yükselir çünkü TL'nin değeri sürekli düşecek, düştü de. O yüzden TL borçlanmaktan korkmam. 1993, 2001, 2018 ve 2021 devalüasyonlarını yaşadık. Ben 1 birim kenara atıyorsam ev, araba, arsa, tarla 5 birim artıyor. Kripto, borsa vs demeyin hiç işim olmaz. Hiç kimse 10 yıl vade ile tüpraş veya thy hissesi vermiyor ama konut veriyor.
-
Doğrudur. Ben evim olmadığı için yüzde 90'ına çekebildim ve kullandım. Yarın faizler düşüp krediler açıldığında aynı ev için daha çok peşinat koymam gerekeceğinden şimdi almayı tercih ettim.
-
Arkadaşlar kredili evlerde tapuda vergi ne kadar çıkar? 2m kredi kullanılacak 3.7mye alınacak bir evde ne vergi çıkar? Nakit satışlarda düşük gösterdikleri için düşük çıktığını biliyorum fakat kredili evde nasıl bu durum?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kredi kadar gösterirsiniz 2m in yüzde 4 ü 80 bin çıkar
Herkese selamlar. Yatırım amaçlı merkeze 60-90-140 km olan ilçelerden 1+1 ev almak mantıklı mıdır sizce? 90-140 km olan ilçelerin nüfusu 55 bin ve 150 bin. 1,2 1,3 bandına 50 m2 evler bulunabiliyor. 60 km olan ilçe küçük, burada toki evleri de var 1,3 bandına. 800-900 nakit var diyelim üzerine kredi şansı olur mu bunu tek tek arayıp sormam mı lazım ev bazında? Merkezde de 1+1 toki konutları var oradan da hakeza 1,2 1,3 bandına bulunabiliyor. Parayı değerlendirsek mi dedik bu düşüncelerle.
-
Kaç kira bedeline aldığınız önemli. Örneğin 15 bin aylık kira alacaksanız 1.2milyona ev alınabilir. 100 kira bedelinden düşük bedele evi almış olursunuz.
YTD.
Teşekkür ederim hocam. Kira durumlarını da araştırmak lazım haklısınız. Faiz düşüşüyle ev fiyatları yükselmeye devam eder diye düşünüyorum o yüzden küçük de olsa alığ değerlendirelim dedim. Kredi konusunda bilginiz var mı acaba
İlk eviniz olacaksa vakıf %2.75 faizle veriyor. İkinci el evlere ekspertiz değerinin yarısına kadar, sıfırlarda sanırım %80ine kadar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X