yok ben kredi tutarı için değil tapu için hesap yaptım. 1.500.000 kredi çektğiniz evi 1.500.000 gösteremezsiniz tapuda demek için, kredi zaten çekildiği yani gerçekleşen bi rakam olduğu için hesaba gerek yok kredi tutarı ev eksper bedelinin %85 i olabilir en fazla ilk ev için ama örnekten gidiyosanız 3.0 lık eve 1.5 kredi çekebilmek de mümkün :) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilkerk -- 7 Şubat 2025; 14:52:48 > |
En Uygun Konut Kredisi (1710. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Tamam demek istediğim şu, evin eksper değeri diyelim 1 milyon çıktı, ben de 850 bin kredi kullandım, evi de anlaşıp gerçekten 850ye aldım.
Tapuda gidip 850ye aldığım evi neden 1 milyon göstereyim ki?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Full kullandığın kredide zaten başka şansın yok :)
ama
3.000.000 TL lik(ekspertiz) eve 1.500.000 kredi çektiysen 1.500.000/0,85 göstermelisin en az
ha 3.000.000 luk eve 2.550.000 kredi çektin(aylık ödemesi 100.000 i aşar) o zaman da 2.550.000/0,85 üzerinden göstermen gerekir.
burdaki resmi rakam kredi olduğundan ana kriterimiz kredidir.
banka ödemeyi direk alıcıya yapar o yüzden 850 ye aldığın eve 850 kredi çekersen(sonradan pazarlık vs) bankacı yandım anam
diye seni arar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilkerk -- 7 Şubat 2025; 15:5:39 > -
O zaman sorumu revize edeyim.
Ev alacağım, eksper değeri 3 milyon.
Gittim başvuru yaptım 2,550 ve onaylandı.
Satıcı ile de 2,550ye anlaştım.
Neden 2,550ye aldığım evi tapuda 3 milyona almış gibi göstereceğim?
Bana kredi tutarı evin satış bedelinin yüzde 85inden az olamaz diye bir madde gösterin, haklısınız bilmiyorum derim gerçekten.
Ama çekilecek kredi tutarı eksper değerinin yüzde 85i olacağını gösteren tablodan bahsetmiyorum.
hocam niye anlaşamadık :)
az olur azda sorun yok
ev bedeli 3.0m dur 1.5 çekersin istersen zaten
ama realitede 3.0 m luk evi 1.5 a alma şansın da pek yoktur di mi :)
-
Siz eksper değeri ile satış bedelini karıştırıyorsunuz. Sorun orada.
Bankanın yükümlülüğü evin eksper değerinin yönetmenlikte belirlenen oranının üzerinde kredi vermemektir.
Yoksa sizin evi ne kadara aldığınız ile ilgilenmez, kredi tutarından az olmadığı sürece.
Siz bana dediğim maddeyi gösterin, ben de a evet bilmiyormuşum diyip teşekkür edeceğim gerçekten.
Yani demek istediğim şu, 3 milyonluk evi 1.5 milyon kredi çekip 1.5 milyona alıp 1.5 milyon de satış değeri gösterdiğimde bunun mümkün olmayacağına dair madde nedir?
madde yok mantık var
kimse 3.0 lük evi 1.5 a vermez. maliye de buna dayandırır incelemesini
eksper zaten evin satılabilir bedelini yazar, genelde zaten alış fiyatından bi tık düşük çıkar eksper raporları da
:):)
-
Ama siz 0.85ten az gösteremezsiniz demiştiniz, ben o maddeyi soruyorum.
Konu çok dağılmasın,
1 milyon eksper değeri olan daire için banka 850 bin kredimi onayladı, satıcı da acil satmak istiyordu 850 bine anlaştım. Gittik tapuda da satış bedeli 850 bin yazdık.
Bana bu satış bedelinin 1 milyondan az olmayacağına dair bir madde gösterin, konuyu kapatacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jahnny -- 7 Şubat 2025; 15:38:15 >
1 milyon altı daire almak isteyip yüzde 90 kredi kullanabilen arkadaş var mı?
varsa yüzde kaç faiz oranıyla?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu işlerden zerre kadar anlamıyorsunuz belli ki
gerçekte sizin hesapların bir karşılığı yok boşuna millete dil döktürüyorsunuz
-
Pardon?
Ne işle iştigal ettiğini öğrenebilir miyim sayın uzman arkadaşım?
-
hocam o zaman türkiye'deki bütün müteahhitler her yıl milyonlarca tl ceza ödüyorlar. çünkü hiç bir müteahhit, özellikle de son 2 yıldır satış bedelini (Antalya için konuşuyorum) 1,5m üzerinde göstermiyor vergiden dolayı. 1,5m gösterdikleri evlerin de eksper değeri yaklaşık 5-6m civarı, ilan ve reel satış fiyatları da 7-8m civarlarında.
-
Merhaba, tapu harcini hangi kredi kartlari taksit yapiyor guncel olarak? Bilgisi olan var midir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şu sigortaları iptal etmek için yazılı olarak vakıfbank ile nasıl iletişime geçebiliriz bilen var mı?
hiç bir yerlerinde mail ile iletişim adresleri yazmıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Suleyman_31
Tabiki yazıyor yaptığınız sözleşme içerisinde yazar. Hayat sigortası belgesini iyi okuyun içerisinde yazdığım madde yazarbirşey sormak istiyorum. çok şükür kazasız belasız krediyi çektik. 5 gün önce hesabıma geçti. dask, hayat sigortası, ferdi kaza sigortası, kazandıran tarife kesintileri yapıldı. bunlar toplamda 90bin tl yapıyor. dask hariç hepsinin iptal edilmesi için vakıfbank'a hiçbir türlü yazılı iletişimde bulunamıyorum. sigorta firmasını aradığımda ise şubenizden yapmanız gerekiyor diyor. şubeye gittiğimde de sigortaların iptal edilemiyeceğini, kredi kampanyasının kullanım koşulları dahilinde olduğunu söylediler. bunu yazılı olarak iletmelerini istediğimde, yapamayacaklarını ve gerek olmadığını söylediler. ben de edevlet üzerinden talep oluşturarak yapmak istedim ama orada da yazılı cevap alamadığıma dair evrak, dosya, görüntü vs. yüklememi istiyor. burada tıkandı konu. ben bankaya hiçbir türlü mail ile ulaşamıyorumki. vakıfbankın iletişim bilgilerinde mail adresi yazmıyor. bu konu hakkında bir tavsiyesi olan var mı?
dışardan hayat sigortasını sorduğumdaki teklif edilen fiyatı duyunca iyice sinirlendim. yarı yarıya fiyat farkı var.
-
Vakıfbank mobil uygulama>bize yazın>talep gönder kısmı var bir de oradan şansınızı deneyin isterseniz.
oradan da yazılacak kısma geçilemiyorki. nerdeyse çoğu seçeneği denedim. hepsinde uyarı çıkıp şurdan şurdan şurayı seçerek bu talebinizi gerçekleştirebilirsiniz yazıyor. şikayetvar üzerinden ilk talebimi yazacak gibiyim mecburen
-
hocam bende banka ile görüştüm biz iptalde bulunamıyorız kazandıran tarife için sizin internet üzerinden genel müdürlük üzerinden şikayette bulunmanız lazım anca öyle iptal için devam edebiliriz dediler. bende şikayetvar ve vakıfbank mobilden bize ulaşın kısmından şikayetimi belirttim cayma hakkı kullanmak istediğimi belirttim bakalım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X