Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1703. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: evil2302 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34.061
Cevap
1.020
Favori
3.304.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17001701170217031704
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kullanılan kredi 625.000tl :) kredi süresi 3 yıl. aşağıdaki sigorta tutarları 1 yıllık.

Dask 3500

konut 13000

dosya masrafı 3500

hayat sigortası 8000

ekspertiz 16700

Ek hesap sigortası 150

ferdi kaza 1500

Cankurtaran 250

vakıfbank kazandıran tarife 5800

toplam 50k gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _passenger_ -- 23 Ocak 2025; 23:36:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba iyi günler

20 ocakta vakıfbanka konut kredisi için başvuruda bulundum

21 ocak sabahı Ekspertiz gelip eve baktı ve aynı gün içinde raporu yazıp teslim edeceğini söyledi ve sonrasıda görüştüğümüzde raporu teslim ettiğini söyledi ancak banka ile iletişime geçtiğimde herhangi bir belge gelmediğini söylüyorlar

tahminen ne kadarlık bir süre beklemem gerekiyor ve bu işlemlerle iligi süreci takip edebileceğim bir uygulama platform var mıdır bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim  

• quote:

Orijinalden alıntı: doken

Vakifbanktan 2.75 ile başvurduk eksper salı günü geldi şimdi de sonucu bekliyoruz hayırlısı ile bi çıksaydı kredi

Merhaba son durum nedir şuanda süreç hakkında bilgi verebilir misiniz

• Mert-TR kullanıcısına yanıt

Ben garantiden kredi kullandım. Mobil uygulamasında eksper sürecinin tamamlanıp tamamlanmadığını görüntüleyebiliyordum. Belki benzer bir ekran kredi başvurularının altında vakıfda da vardır. Ancak eksper raporunun ayrıntılı içeriği sizinle paylaşılmaz.Sadece banka ile paylaşılıyormuş. Benim başvuruda eksper perşembe günü evi inceledi. Cuma günü raporu gönderdi. Banka salı günü raporu görüntüleyebildi. Sizin başvurunuz için salı günü rapor yazıldıysa büyük ihtimalle bugün veya en geç önümüzdeki pazartesi günü banka raporu görüntüler diye tahmin ediyorum. Eksper raporu bankaya gönderdikten 2 iş günü sonra banka raporu açabiliyor. Mevcut bddk kararı bu şekildeymiş. Kolaylıklar diliyorum.

• 2. konuta kredide sadece BSMV mi oluyor yoksa BSMV + KKDF mi oluyor?

2. konut için kullanmış olup bilgi verebilen olursa çok teşekkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _passenger_ _ kullanıcısına yanıt
    İptal etmeyi planlıyorsanız, edebildiklerinizi yazabilir misiniz:)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • resdemx R kullanıcısına yanıt

Yardımınız için teşekkürler az önce bankadan aradılar eksper işlemleri tamamlanmış kredi için imzaları attım banka tapuya yönlendirdi, artık tapudan dönüş yapılmasını bekliyoruz  

• Arkadaşlar merhaba;

16.01.2025 tarihinde bankayla görüşüp 24.01.2025 tarihi itibariyle blokeli olarak hesabıma geçen paranın masraflarını söylüyorum.

Kullanılan kredi: 1.000.000,00 TL

Banka: Ziraat Bankası

Oran: 2,79

Vade: 61 ay

Geri Ödeme: 2.086.842,66

Aylık Taksit:34.302,02

Kredi Tahsis Ücreti:5.000,00

Expertiz: 16.275,50

Hayat Sigortası 5 Yıllık : 27.218,55

Dask:1.504,08

Ailem Güvende:780,00

Ziraat Eşya: 380,00

Konut Sigortası: 7.754,26

Kredi tahsis+exper+hayat sigortası kredi tutarının içinden çekildi.Diğerleri hesabımdaki paradan.

Toplam: 58.912,39 masraf

Hiçbirini iptal ettirmeyi düşünmüyorum.Sadece konutu başka sigorta firmasına taşıyabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko211 -- 24 Ocak 2025; 15:45:21 >
  • Mert-TR kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun diyelim, çok yoğun bir bölgede değilseniz pazartesi günü sabah saatlerinde randevu mesajı gelir. Harç ödemesi belirtilir. Öğleden sonra tapuda imzaları atarsınız.

• Merhaba, evimi babama satacağım üstümde tapu olmayacak ama babama satacağım için kredi vermezler diye korkuyorum bilgisi olan var mı ??

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • exper ücreti çoğu bankada aynı sanırım 20 bin tl civarı. daha uyguna yapan var mı

• UnLimiteD. kullanıcısına yanıt

Aralık ayında ziraat bankasına 10354₺ ödemişim eksper için

• ilk evim kredisi kapsamında evin değeri mutlaka 1. milyon altında mı olması gerekli.

ya da ben 1.500 milyon değerinde ev almak istesem bana max ne kadar kredi çıkar?

• Arkadaşlar 2. konut için kredi kullanmış olanlara bir sorum olacak.

2. konuta kredide sadece BSMV mi oluyor yoksa BSMV + KKDF mi oluyor?

• Musab kullanıcısına yanıt

Yukarıda bir arkadaş tablo paylaşmıştı ona bakın isterseniz. Müteahhitten alıyorsanız %80 şahıstan alıyorsanız %50’ye kadar kredi çıkıyor. Eksper değeri önemli.

• eediz kullanıcısına yanıt

Evet, yıl sonuna doğru kredi faiz oranı %2 altına bile düşebilir.

• Arkadaşlar merhaba, ilk evim kredisi icin hangi bankayı önerirsininiz? Yaklaşık 1.3 milyon tl çekilecek.

• Merhaba tekrardan sarı sitede ev satış ilanı koyunca tapuda girilen fiyatı goruyorlarmi yani tapuda fiyatı düşük gösterenlere nasıl önlem aldılar ? Bilgisi olan var mı?

• UnLimiteD. kullanıcısına yanıt
    Vakıf 16k

• evil2302 E kullanıcısına yanıt

Dusmesi ancak ev alip kredi cekene yarar. O da eger ozel bir madde falan eklenmezse. Bunu gören müteahhit yapistirir zammı. Sahibindende ceza veriyorlarmis da bizim burada müteahhitler hic ilana ev atmiyor. Cexa neyin almazlae. Gecen martta 2620 olan ev simdi 3750. İndirimin kokusu bile yetiyor.eger yüzde 2 altina dusecegine kesin gozuyle bakiliyorsa evler artmadan alin sonra yapialndirma ile cok karli olur.

• 
Sayfa: önceki 17001701170217031704
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.