Şimdi Ara

En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
60.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tecili yaptım arkadaşlar. Boşuna panik yapmayın . 92 liler özellikle:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahkum44444 M kullanıcısına yanıt
    Sevindim ozmn benimde tecil hakkım olması gerekiyor
    Açıklise okuyorum 1998 doğumluyum 22 yaşımı doldurmadım henüz ama telefonda hakkımın olmadığını söylemişti memur işten izin alıp bende gideceğim şubeye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Latif5334 L kullanıcısına yanıt
    22 yaşını tamamlamadıysan hallederler gidince sistemde görürler zaten.

• Benım durumumdakı arkadaslar bugun 31.12.2020 ye kadar tecılımı yaptırdım bılgınız olsun

• Arkadaşlar benimde yılbaşından önce 31 12 2019 tarihine kadar tecilli yazıyordu. Yılbaşından sonra baktım 31 12 2020 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur erteleme nedeni yoklamaya tabi yazıyo. Şimdi ise en yakın askerlik şubesine gidin yazıyo. 91 doğumluyum ve temmuz 2019 da mezun oldum. Allahını seven cevap versin benim durumum nolcak.

• Mhsn34 M kullanıcısına yanıt
    Normalde Mezun olduktan sonra dıplomayla 2 yıl tecıl hakkın var. Sen bunu mezun oldugunda yaptırmamıssın sımdı yaptırabılır mısın orasını bılemedım

• 91 doğumluyum bişey yapamaz mıyım? Şuan gidemem askere

Kardesım ne soylesek boş hep tahmın uzerınden gıdıcez. Sen lısanatan mezun olduktan sonra ben mezunum dıye 2 yıl tecıl ettırebılıyordun. Sımdı tecılını yaparlar mı yapmazlar mı bılemıyorum ama bence yapmaları gerekır. Kanun maddelerı sunlar;
    b) Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olan yükümlülerin askerlikleri istekleri hâlinde iki yıla, yüksek lisans eğitimini tamamlayanların ise bir yıla kadar ertelenir. Yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara, talepleri hâlinde, denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ayrıca bir yılı geçmemek üzere erteleme hakkı tanınabilir. Bu bent gereğince yapılan erteleme süreleri 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez.

(2) Yoklama kaçağı ve saklılardan; erteleme hakkı bulunanların talepleri hâlinde yoklamaları yapılmadan ertelenir, erteleme hakkı bulunmayanlardan, muayeneleri neticesinde askerliğe elverişli olduğu anlaşılanlar ilk sınıflandırma kaynağına alınır.

• Kardeşim yeni sistemle yaş düştü ya şimdi gideriz alırlar falan öğretmenlik ataması var gidemem şuan mencbue polise dikkat edicez metro yok bi süre

Yazdıgım yenı sıstem zaten ama sen bılırsın

Sen zaten mezunsun, mezunlar e devletten erteleme talebınde bulunabılıyor subeye gıtmeden ıstersen oradan bı yokla en azından ertelenırse kafan rahat olur

• E devlette nerden oluyo o asal başvuru var o mu?

Asal askerlık erteleme basvurusu

• Usta bu yazdığın kanunu araştırdım heryer farklı bişey diyo anlamadım ki 32 yaş yüksek lisans mı normal lisans mı başvuru yaptım bakalım bekliyoruz. Hayırlısı

32 yaş olayı lısans ve yuksek lısans mezunları ıcın, lısans mezunuysan 2 yıl, yuksek lısans mezunuysan 1 yıl erteleme hakkın oluyor. Bu kapsamda da 32 yasını gecemez kuralı var. Yanı sallıyorum bırısı 32 yasında lısanstan mezun olursa normalde var olan 2 yıl erteleme hakkını kullanamıyor cunku yas sartına takılıyor. Senınde 2 yıl erteleme hakkın var ama suan yoklama kacagısın o yuzden kafalarımız karıstı. Umarım erteleme talebın sonuc bulur

• Ben de senin anladığın gibi anladım ama bazı yerler 28 yaşı geçemez yazıyo. Ayrıca 32 yaş doğru ise yoklama kaçağı olmak bişeyi değireceğini sanmıyorum. Zorla 7 8 bin verip tezsiz yüksek lisans yaptıracaklar en son bana yada ezhelin dediği gibi polisten kaçın olcak :)

• Ben 23 yaşıma girdim 01.01.2020'de yani 6 gün önce. Lise 12. sınıfım bu sene okul bitecek üniversite sınavına hazırlanıyorum, 1 Ocak'ta askerlik durum belgeme baktığımda ertelenmişti 1 sene fakat 2 Ocak'tan beri askerlik durum belgesi sorguladığımda "En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz" diyor. 29'dan 22'ye düşürmüşler lise ve dengi okullarda tecil yaşını büyük ihtimalle tecil etmeyecekler gidince. Acaba üniversite sınavına girip bir üniversiteye yerleşebilir miyim? Bedelli için başvursam ne zaman alıyorlar acaba üniversite sınavına girebilir miyim bedelli beklediğim süreçte?
  • Bende AÖF Anadolu üni öğrencisiyim önlisans 97 liyim geçen sene kayıt olmuştum liseden 31.12.2019 somdu tecil şuan baktım En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz. diyor üniti arıyorum güncellemeden olabilir diyor illahi gitmem gerekiyormu şubeye ?
  • Kardeşim ben de aynısını yaşadım. Hatta Gittiğimde şubeye okul erteleme isteğini şubeme göndermişti. Ha oraya kadar gitmişken yaptım. Ama E devlete geç düşebilir okulun şubeye onayını beklersen ; sen git kendin yaptır sisteme hemen düşsün. Yani git şubeye şu dakikaya kadar "en yakın askerlik şubesine gidin " yazıyorsa . E devletten Öğrenci belgeni çıkar kimliginle git. 5 dakkalik iş zaten. 30 dakka sonra sisteme tecilin giriyo ve o yazı kalkıyor.

• Mahkum44444 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler reis

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.