Şimdi Ara

En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
60.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güncelleme: e devletten aldığım öğrenci belgesi ile erteletmistim. Aynı durumda olanlar bunu yapabilir.

Ben üniversite 2. Sınıfim ve daha 2.5 senem var okulun bitmesine.
    Yilbasindan önce baktım 31.12.19da tecil bitiyor dedi
    Yılbaşında baktım 31 12 2020ye kadar askerle iliskisi yok demişti. Erteleme nedeni de yoklamaya tabi yazmışlar
    Bugün baktım 'En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz' diye yazıyor belge çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azimlibirisii -- 18 Ocak 2021; 11:50:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

En Yakın Askerlik Şubesine Müracaat Ediniz

Askerlik hizmetinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız veya sevk bilginiz bulunmuyorsa, en yakın askerlik şubesine başvurmanız gerekmektedir.

Sevk Bilginiz Bulunmamaktadır

"Sevk bilginiz bulunmamaktadır. Bilgilerinizin hatalı olduğunu düşünüyorsanız en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz." mesajını aldıysanız, kişisel bilgilerinizde bir hata olabilir. Bu durumda, en yakın askerlik şubesine giderek bilgilerinizi güncelletmeniz gerekmektedir.

Mezuniyet Terk Durumu Uygun Değil

"Mezuniyet terk durumunuz uygun olmadığından bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz." mesajını aldıysanız, askerlik yükümlülüğünüzü yerine getirmediğiniz anlamına gelir. Bu durumda, en yakın askerlik şubesine giderek durumunuzu açıklamanız ve gerekli işlemleri başlatmanız gerekmektedir.

Askerlik Durum Belgesi

Askerlik durum belgesi almak için de en yakın askerlik şubesine müracaat etmeniz gerekmektedir. Askerlik durum belgesi, askerlik durumunuzu kanıtlayan resmi bir belgedir ve çeşitli resmi işlemler için gerekli olabilir.

e-Devlet

e-Devlet üzerinden askerlik işlemlerini gerçekleştirmek istiyorsanız ancak "En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz." mesajını alıyorsanız, bu, işleminizi e-Devlet üzerinden tamamlayamayacağınız anlamına gelir. Bu durumda, en yakın askerlik şubesine giderek işleminizi şahsen halletmeniz gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

• En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz
    • Sevk bilginiz bulunmamaktadır
    • Mezun terk durumunuz uygun olmadığından
    • En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz
    • e-Devlet en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz
    • Askerlik durum belgesi en yakın askerlik şubesine müracaat ediniz
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı şey bana da oldu...Benim de 31/12/2019'a kadardı. Dün bakınca 31/12/2020 yazıyordu. Durum belgesini indirmiştim. Barkod ile doğrulama yapınca aynı belgeye ulaşıyorum ama sorgulama yapınca askerlik şubesine yönlendiriyor...
  • Vassos kullanıcısına yanıt
    Dostum ben bugün şubeye gittim. Öğrenci belgemi verdim.
    Öğrencilik tecili ettirmiş oldum.
    Sende git bence

• quote:

Orijinalden alıntı: azimlibirisii

Dostum ben bugün şubeye gittim. Öğrenci belgemi verdim.
    Öğrencilik tecili ettirmiş oldum.
    Sende git bence
    Hocam Öğrenci Belgesi mi? Yoksa Ek C2 belgesi mi? İkisi farklı şeylerde ondan yarın bende şubeye gideceğim de, Öğrenci Belgesi E-Devlet üzerinden alınabiliyor da Ek-C2 belgesi Şubeden alınıyor ondan ötürü sormak istemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenDemon -- 2 Ocak 2020; 20:24:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FallenDemon kullanıcısına yanıt
    Ben e devletten aldım kabul ettiler.
    Sizde ne olur bilmiyorum.
    Garantiye almak istersen alabilirsin ama gereği yok.
    Sadece dedi ki bugünün tarihinde bir tane getir bende aldım verdim hemen. Yapıldı

E devletteki öğrenci belgesi

• quote:

E devletteki öğrenci belgesi
    Anladım hocam sizde mi Açıköğretim Fakültesinde okuyorsunuz Anadolu Üniversitesinde? Normalde kendi kendine okulun otomatik tecil etmesi gerekmiyor mu ben öyle biliyorum yani belli bir yaş sınırına kadar kendi yapıyor diye biliyorum. Bu arada siz Öğrenci Belgesini verince size herhangi bir belge verildi mi tekrardan? E-Devlet üzerinden daha sonradan Askerlik durum belgesini kontrol ettiniz mi bugün tecil yapıldığından sonra? Ve her sene bu işlemi yapmak zorunda mıyız? Çok soru sordum ama kusuruma bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenDemon -- 2 Ocak 2020; 21:13:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    açıköğretim okumuyorum, normal lisansta 2.sınıfım.
    gittim işte dedim ben öğrenciyim ama tecil sorunu var.
    geçen ayın öğrenci belgesini verdim dedi git şurdan bugünün tarihinde bir öğrenci belgesi al(aktiflik durumuna bakıyolar)
    sonra adam aldı bikaç dk bilgisayardan bişeyler yaptı tamam dedi okulun bitince şubeye gelirsin dedi.
    e devlete baktım 2025e kadar tecilli diyor.
    yani gitmekte fayda var.
    otomatik yapılması gerekiyor ama herkesinki olmuyor yapılmıyor bilmiyorum.
    bana başka bir belge vermediler bu kadar
    her sene bu işlemi yapmak zorunda değilsin okulun bitene kadar orda tecilli olması gerek o kadar.
    gidince hallediyolar zaten
    28 yaşına kadar okuldan dolayı tecil oluyor diye biliyorum ama 28de hala lisans okuyorsan alıyolar diye okudum.
  • quote:

açıköğretim okumuyorum, normal lisansta 2.sınıfım.
    gittim işte dedim ben öğrenciyim ama tecil sorunu var.
    geçen ayın öğrenci belgesini verdim dedi git şurdan bugünün tarihinde bir öğrenci belgesi al(aktiflik durumuna bakıyolar)
    sonra adam aldı bikaç dk bilgisayardan bişeyler yaptı tamam dedi okulun bitince şubeye gelirsin dedi.
    e devlete baktım 2025e kadar tecilli diyor.
    yani gitmekte fayda var.
    otomatik yapılması gerekiyor ama herkesinki olmuyor yapılmıyor bilmiyorum.
    bana başka bir belge vermediler bu kadar
    her sene bu işlemi yapmak zorunda değilsin okulun bitene kadar orda tecilli olması gerek o kadar.
    gidince hallediyolar zaten
    28 yaşına kadar okuldan dolayı tecil oluyor diye biliyorum ama 28de hala lisans okuyorsan alıyolar diye okudum.
    Anladım hocam teşekkür ederim sağolun çok güzel cevaplamışsınız her sorumu çok teşekkür ederim ayrıca. Yarın gideceğim sabah bende Öğrenci Belgesi ile bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: FallenDemon

Anladım hocam teşekkür ederim sağolun çok güzel cevaplamışsınız her sorumu çok teşekkür ederim ayrıca. Yarın gideceğim sabah bende Öğrenci Belgesi ile bakalım.

Alıntıları Göster
    Gittiniz mi ne dediler ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de bir sorum olacak ama önce Yaşınız 29 u geçmemiş ise ve ogrenciyseniz gidip tecili uzatabilirsiniz ama üniversiteden mezun olduktan sonra uzatamazsiniz okulu yarıda bırakıp Yeni bölüme baslarsaniz yine 4 yıl tecil yapabilirsiniz. Bende 1 Ocak itibarıyla 30 yaşına girdim tecil hakkım yok öğrenciyim acaba Gbt de yakalanirsam direk askere mi götürürler Yoksa sadece tutanak mi yerim. Çünkü yasadaki yaş sinirini geçtim

@fallenDemon aynı sorun benımde basıma geldı. Yılbasından once 31/12/2019 a kadar ogrencı ertelı dıye durum belgesı alıyordum yılbasından sonra 31/12/2020 yoklamaya tabıı dıye belge vermeye basladı ve bugun ıtıbarıyle belge uretmeyıp en yakın askerlık subesıne muracat edınız yazıyor.
    Ben yıl ıtıbarıyle 28 yasındayım ( daha doldurmadım ). Aof ogrencısıyım ve unıde 8. Yılım. Bugun gbt kontrolune denk geldım ve yoklama kacagı olarak gozuktugumu ogrendım. Sıstem bana once bu yılın sonuna kadar yoklamaya tabıısın dıye belge verıyor ama sonradan yoklama kacagı durumuna dusuruyor.
    Pazartesı subeye gıdecegım neler oldugunu buradan sızlere tekrar yazarım.
    Eger sızde bugun gıttıysenız neler oldugunu yazarsanız sevınırız. Cunku bu bekleyecegım 2 gun cok uzun gelecek.

• Muharrem.asker M kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızın aynısı benimde başıma geldi bugün şubeyi aradığımda yoklama kaçağı olduğumu ve tecil hakkımın olmadığını söylediler. açık lise öğrencisiyim 22 yaşımı doldurmadım daha. Çevirmeye takıldığım takdirde apar topar beni götürmezler heralde. Ne diyor polisler ? Bende şubeye gitmeyi düşünüyorum tecil için birkez daha denicem fakat işlem yaparlar diye korkuyorum bir anda gidemem şuan çalışıyorum işimi ayarlayıp öyle gitmek gerekiyor. Yoklama kaçağı olursam en fazla günlüğü 5 TL para cezası var diye biliyorum. Ama işlem yaparlar ise asker kaçağı olarak görünüm diye endişeleniyorum.

• Latif5334 L kullanıcısına yanıt
    Öyke apar topar kolundan tutup goturme yok dıye bılıyorum kı polısler bugun gbt kontrolu yaptıgında hıcbırsey demedıler ben askerlık durumum ne gozukuyor dıye sordugumda bana yoklama kacagısın dedıler.
    Bundan 3-4 ay once cımere askerlık sıstemı degıstıgı ıcın tecıl hakkımın olup olmadıgına daır bı soru yazmıstım bana verdıklerı yanıt su sekılde oldu.

1992 doğumlu olmanız sebebiyle, 7179 sayılı Askeralma Kanunu gereğince 28 yaşınızı tamamlayacağınız 31.12.2020 tarihine kadar erteleme işleminizi yaptırabilirsiniz. Bu tarihe kadar lisans eğitiminden mezun olmanız halinde Askeralma Kanununun 20'nci maddesinin 3'üncü fıkrasının b bendi gereği mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl tecil hakkınız bulunmaktadır.

Bilgilerinize rica olunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muharrem.asker -- 3 Ocak 2020; 21:1:51 >
  • Muharrem.asker M kullanıcısına yanıt
    Anladım cevabınız için teşekkürler bende cimere yazdım tecil hakkım var veya yok diye şubeden sağlıklı bilgi alamıyorum bir türlü.

• aynısı benimde başıma geldi. açık öğretim de öğrenciyim ve öğrencilik durumum aktif her sene kontrol edip sınavlara giriyorum. E-devlette dahi öğrenci belgem aktif hiç bir sorun yok, daha 2 senem var. E-devlet müşteri hizmetlerini aradığım da sistemde güncelleme nedeniyle problem olduğunu ara ara tekrar kontrol etmemi söylediler ama burada yazılanları okuyunca iyice kafam karıştı karşılaşan ve çözümleyen arkadaşlar yazarsa çok makbule geçer çünkü hafta sonuna denk geldim iyice kafayı yicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadi23141 -- 4 Ocak 2020; 4:13:35 >
  • Arkadaşlar yasadaki 29 yaş sınırını aşan kacaklarin gbt de yakalanması durumunda ne gibi cezalar alır. Direk götürülme para cezası bilgisi olan yok mu.. şu an o durumdayım ama okulum da var . Tecil yapma hakkım da yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alaraz65

Arkadaşlar yasadaki 29 yaş sınırını aşan kacaklarin gbt de yakalanması durumunda ne gibi cezalar alır. Direk götürülme para cezası bilgisi olan yok mu.. şu an o durumdayım ama okulum da var . Tecil yapma hakkım da yok.
    Para cezası geliyor,zorla gôtürülme diye birşey yok,ama ilk para cezası eline ulaştiktan sonra tekrar yakalanirsan bu sefer bir süre sonra dava açılır.

• Arkadaşlar 91 dogumluysaniz universite okusanızda askere gideceksiniz.(okulu dondurup) 92 ve sonrası doğumlu iseniz Üniversite okuyorsanız öğrenci belgenizle askerlik şubeye gidin ve tecil ettirin. 92 dogumluyum benim son tecil hakkım bende de bu yazı göründü. Ancak Ben 28 yaşını bu yıl tamamlıcam. Yani her türlü askerliği bu yıl tecil ettirecem. Örgün açık öğretim farketmez. Yani bu kanunda belirtilen hak. Eskiden 29 du..yeni yasada 28...

• Alaraz65 A kullanıcısına yanıt
    Yeni yasa 28 e indirdi reis

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.